26 oktober 2016
Volkswagen Polo

Forum Volkswagen Polo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 18 september 2016

Ervaring met auto: Het beloofde brandstofverbruik is gewoonweg een lachertje. Absoluut niet haalbaar, in tegenstelling tot vorige auto's waarbij mij dit wel gelukt is om de fabrieksopgave te benaderen.

Bij veel snelwegkilometers en cruise control is een gemiddelde van 1:19 realistisch.

Daarnaast is de 3 cilinder rumoerig, mist koppel onderin en de motorkarakteristiek van een vooroorlogse trekker. Sjoemelsoftware!

De ruimte binnenin is heel minimaal te noemen.

Pluspunten: betrouwbaar, goede looks.

Advies : 4 cilinder diesel of TSI nemen, die rijden veel fijner en doen de auto recht.

Uitvoering1.2 TDI Blue Motion
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand180.000 km
DealerBrug

Betrouwbaarheid7
Comfort5
Motor3
  
  

, datum: 4 februari 2016

Ervaring met auto: Vaak defecten, 2x dynamo, egr klep, aircopomp. Rijdt ok, maar geen schoonheidsprijs qua kwaliteit.

UitvoeringBm 1.2
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit4 jaar
KM-stand93.000 km
DealerZijm

Betrouwbaarheid4
Comfort3
Motor7
  
  

, datum: 14 januari 2016

Uitvoering1.4 TSI
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand27.000 km
DealerUdenhout

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 11 oktober 2015

Ervaring met auto: Het verbruik is 1 op 21, ik had 1 op 25 verwacht. VW zegt 1 op 32. In de 2e versnelling kan hij niet langzamer dan 20 km/h.

Uitvoering1.4
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand24.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: P. Diermen, datum: 8 januari 2016

Antwoord: Dit gaat op voor alle diesel auto's, wij rijden Opel Corsa zelfde.

  

, datum: 10 juli 2015

Ervaring met auto: De motor loopt stationair rustig en is zeer stil. Al bij lage toeren is sprake van veel trekkracht en bij het opbouwen van toeren is het effect van de turbo heel prettig merkbaar. Of je nu lekker wilt cruisen of sportief wilt rijden, in combinatie met de 988 kg zware Polo is het elke keer weer een feest om met de TSI te rijden!

Bij rustig warm rijden, normaal gebruik en het vermijden van korte ritten, is het verbruik ca. 1 op 18

Comfort: Highline uitvoering met Executive Plus pakket en alle leverbare opties. De auto doet volwassen aan. Alles voelt degelijk en veilig, maar ook soepel en modern. De zitpositie is erg goed en geeft een gevoel van vertrouwen. De vele opties en de gebruikte materialen in deze uitvoering zijn uniek in het B-segment.

De rijeigenschappen zijn verbluffend, vooral in deze luxe uitvoering met o.a. het af fabriek sportonderstel en 17 inch Boavista velgen met Dunlop banden. Dit onderstel is een absolute aanrader het is niet sportief hard, maar comfortabel sportief. De wegligging is net iets steviger. Het geeft mij niet het gevoel met een lichtgewicht auto op pad te zijn, in tegenstelling tot het standaard onderstel.

Betrouwbaarheid: perfecte kwaliteitsbeleving en bijna foutloos. Het moet vermeld worden: de distributieketting is ook bij deze TSI-motor (onder garantie) vervangen. Er is inmiddels veel - in negatieve zin - over dit onderwerp gesproken. Het toenmalige probleem is echter door Volkswagen erkent en goed opgelost. Voor mij geen reden om deze motor af te raden.
Wat mij daarentegen wel wat tegenvalt is de lak. Vreemd genoeg lees en hoor ik hier weinig andere Polo rijders over. Ik ben heel zuinig op mijn auto en ook de lak onderhoud ik goed. Een licht krasje is echter snel gemaakt, vliegjes branden in de lak voordat je ze kunt verwijderen en - de nachtmerrie van autoliefhebbers - de voorkant heeft flink wat steenslag! Mijn lak is zwart (deep black magic parelmoer), dus het is extra zichtbaar. Toch lijkt het niet te voorkomen. Ik ben benieuwd of mensen dit herkennen. Doe een stap achteruit en je ziet het niet.. maar toch, het zit er.

Al met al bevalt de Polo mij uitstekend. Voor aankoop getwijfeld tussen een Golf en een Polo. Als je het geld hebt voor een Golf, maar je kunt iets aan ruimte voor bagage en passagiers op de achterbank missen, kies dan zeker voor een Polo 1.2 TSI 105 pk Highline Executive Plus en vink alle opties aan.

Uitvoering1.2 TSI Highline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand60.000 km
DealerThoonen

Betrouwbaarheid8
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Autozine, datum: 30 november 2015

Antwoord: Ik heb een Polo 1.2 TSI DSG Highline van 2011 met inmiddels bijna 110.000 op de teller. Ook nagenoeg full-options met sportonderstel en 17 inch Dunlop banden.

Ik heb dezelfde fijne ervaringen als jij en de auto heeft me nog nooit in de steek gelaten. Wel zijn de koppelingsplaten van de DSG (onder garantie) vervangen, maar dat schijnt vaker voor te komen. Jammer, want verder een erg fijne bak!

Het lakprobleem wat je beschrijft qua steenslag herken ik helaas ook. Mijn Polo is Shadow Blue metalic en ook op die donkere kleur is het goed zichtbaar... Maargoed, toch al 4,5 jaar erg tevreden met mijn auto :)

  

, datum: 26 juni 2015

Ervaring met auto: Heb de auto als 3 deurs gekocht voor mijn vrouw in 2010. Ze is zeer tevreden.

+ Comfortabel
+ Goede lak en plaatwerk.
+ Ligt strak op de weg ook bij harde wind.
+ De 1.4 rijdt 1:16 ondanks vele korte ritten.

- Was niet goed uitgelijnd bij aflevering.
- Radioantenne kapot.
- 1 van de veren of schokdempers kapot.
- Bekleding gevoelig voor haken.

Uitvoering1.4 Comfortline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit5 jaar
KM-stand55.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort10
Motor7
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >