26 mei 2018
Feedback
Peugeot 3008 (2008 - 2016)

Forum Peugeot 3008 (2008 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 augustus 2011

Ervaring met auto: Koop in ieder geval niet de 1.6 benzine versie (115Kw). Motor valt herhaaldelijk in safety mode door een al dan niet terechte melding van ...

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand28.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 13 augustus 2011

Ervaring met auto: Wat een onwaarschijnlijk waardeloze car is deze 3008, 1.6/115Kw benzinemotor, de meest onbetrouwbare auto waar ik ooit in gereden heb. En dat terwijl ik en/of mijn vrouw al 15 jaar Peugeot rij en op (frans) auto technisch gebied wel wat gewend ben.

SERIEUS ADVIES: Nooit kopen en zeker niet leasen.

Het probleem is de Emissie Storing melding die te pas en te onpas ontstaat door waarschijnlijk een op hol geslagen sensor of bijbehorende software fouten. Hierna valt de motor terug in safety modus: kracht is uit de motor en tijdens het rijden valt dan de kracht en snelheid weg, initieel zonder melding emissie storing. Als je het gaspedaal intrapt gebeurt er dan eigenlijk niks. Dat geldt in elke versnelling van 2 tot 6. Op de snelweg ontstaan hierdoor zeer gevaarlijke situaties. Dat storing signaal komt pas uren later tevoorschijn op het dashboard... Diverse zaken zijn vervangen (o.a. Turbokap) en/of zogenaamd gerepareerd. Met als klap op de vuurpijl de opmerking van zo'n monteur: "de emissie-storing komt ook door uw rijgedrag". Nou dat is de limit, ik rijd zoals gezegd al 15 jaar Peugeot dus aan wie ligt het nou? Voorlopig heel veel prive tijd kwijt aan halen en brengen van de auto. Is nu zeker 10x gebeurd in 1,5 jaar. En Peugeot NL weet het zelf ook niet meer en ik verdenk ze ervan de auto alleen maar te resetten. Nou dat zou ik zelf ook kunnen: even de accukabels loshalen wachten en weer aansluiten en de melding is weer weg voor een weekje (tip van de wegsleepdienst...). Maar schandalig natuurlijk dat Peugeot je gewoon weer met zo'n auto de snelweg opstuurt. Ze weten dat ze het niet opgelost hebben en toch stellen ze je bloot aan gevaarlijke situaties.

Peugeot Assistance kunnen ze beter Peugeot Non Assistance noemen: zeer onredelijke voorwaarden. Peugeot laat je gewoon in de kou staan. Produkt aansprakelijkheid negeren ze en een klantrelatie van 15 jaar is tegenwoordig ook niks meer waard. Franse arrogantie.

Al het gedoe van auto halen en brengen, sleepdiensten regelen, discussie met garages: het kost allemaal vreselijk veel tijd en energie.

Enfin, hij staat nu voor de laatste keer bij de garage. Een eerstvolgende keer gaat de juridische beuk erin richting Peugeot NL.

Wordt dit niet eens een onderwerpje voor RADAR ofzo?

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Asndelft, datum: 11 oktober 2011

Antwoord: Zelfde probleemeigenschappen, ff de software opnieuw ingesteld en nog geen dag later meldingen over emmissie en ESR/ASR problematiek -> afslaan. Twee dagen erna, fout in de motor tijdens het rijden, afslaan en niet direct kunnen starten. Aan de praat en nog geen kwartier later weer afslaan. Of 's morgens starten, ja niet. Probleem met automatische handrem en foutmelding tav de motor. Kortom een beetje boel het geloof in de 2 jaar oude 3008 kwijt, over de garage weet ik het nog niet....

 
Reactie van: D. Jango, datum: 6 februari 2012

Antwoord: Is er al iets meer bekend van jou probleem? Ik ben al van af mei bezig met een beetje de zelfde problemen. Mijn auto is nu inmiddels al 35 x bij de garage geweest en nu ligt de motor uit elkaar. De chefmonteur heeft tegen mij gezegd dat de complete motor moet worden vervangen. Maar kreeg al snel een telefoontje van de after sales dat ze bezig zijn om te kijken of dat ze zoveel mogelijk mogen vervangen van de importeur. Ik wist niet dat het een spel was we vragen een nieuwe motor en we krijgen een paar nieuwe cilinders! Ik ga vanavond alle stukken bij elkaar verzamelen en alvast een aanmelding doen bij mijn rechtsbijstand.
Ik was gewoon nieuwsgierig of dat jij al iets verder was...
Groet Rene

Reageer
  

, datum: 24 juli 2011

Ervaring met auto: Ben sinds begin van het jaar in bezit van deze geweldige auto met automaat en zojuist terug van vakantie met een 1400 kg caravan. Heb Nissan, V.W, Ford en Alfa gereden maar dit is toch echt de beste caravantrekker die ik ooit gehad heb.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Thp Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 6 juli 2011

Ervaring met auto: Mooie auto die voor wat betreft de uitstraling hoge verwachtingen laat ontstaan bij de berijder, echter het tegendeel is een feit!
Zeer stugge auto met veel bijgeluiden komende vanaf de voortrein. Bij het rijden over putdeksels met geringe hoogteverschillen bonkt het links- en rechtsvoor. Daarnaast is de demping terug te voelen in het stuur (gaat zoeken).
Tevens is het inhouden en rammelen van de motor ook bij mij voorgekomen. Dit is gemaakt, maar twee weken terug opeens weer geen kracht en snelheid, auto morgen weer terug. Ik ben dat ding zo zat!

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand36.000 km
DealerVan Zwienen

Betrouwbaarheid5
Comfort3
Motor5
  
 
Reactie van: Pietsnoeier, datum: 14 juli 2011

Antwoord: Hier ook problemen met de 3008. Als je normaal 80 km/u rijdt en opeens gas wil geven, geen reactie. Inmiddels twee terug geweest. Mieuwe spanners er in, distrubutie ketting, hielp niet. Nu voor de tweede keer, vervuiling weggehaald (cilinderkop) en dergelijke dingen gedaan. Het vertrouwen is weg. Het is gevaarlijk, als je opeens eens die power nodig hebt en hij doet het niet. Ik lees momenteel veel van dit soort gevallen, eigenlijk wil ik dit niet meer...

 
Reactie van: Jeroen. Plate, datum: 13 augustus 2011

Antwoord: ...kunnen ze beter Peugeot Non Assitance noemen.

 
Reactie van: Pietsnoeier, datum: 13 augustus 2011

Antwoord: Inmiddels: de gehele distrubutie vervange ,ketting, tandwielen, spanners. Nu twee weken verder, nog geen storing gehad. Er zijn geluiden dat het bij 15.000 a 20.000 kilometer dit zich voor gaat doen.
Het is te hopen dat het nu over is. Want we zitten nu in de laatste fase. Tegenover Peugeot. Onze kilometerstand is 20.000.

 
Reactie van: Jeroen. Plate, datum: 4 september 2011

Antwoord: Na heftige aanvaringen met de dealer (leaserijders hebben immers geen positie bij automobielbedrijven) is bij ons inderdaad ook de complete distributie handel plus gehele software (nu vogelvlucht navigatie erop) vervangen. Auto rijdt al twee weken zoals het hoort....

Waarom Peugeot dit soort garantiewerk niet serieus neemt en geen algehele terugroep actie uitvoert voor dit model motor is mij een compleet raadsel.

 
Reactie van: Marc. Puystiens, datum: 8 oktober 2011

Antwoord: Power verliezen, of geen reactie bij het vragen naar power.. is dit gewoon niet een beetje vocht die in de brandstoffilter zit?

 
Reactie van: Janwubs, datum: 13 juli 2012

Antwoord: Ik heb een 3008 1.6 THP automaat, 44.000 km, op kenteken 06-2010. Bij mijn auto hoor ik ook een bonkend geluid, vooral rechtsvoor, tijdens het rijden over korte oneffenheden. Fuseekogel, remblokken en stang tussen stabilisator en re- veerpoot zijn reeds vervangen. Geluid blijft. Wie weel wat de oorzaak is. graag reactie. B.V.D.

 
Reactie van: P. Karstens, datum: 14 september 2012

Antwoord: Ik had mijn 3008 nog geen week toen ik hetzelfde fenomeen ervoer. Er is toen direct een nieuw stuurhuis ingezet. Probleem opgelost.

 
Reactie van: Schuttehenk, datum: 13 september 2013

Antwoord: Ik heb een beetje het zelfde probleem alleen hoor ik het geluid als ik aan het stuur draai ook op een volkomen vlakke weg. Garage weet de oorzaak niet de veerpootlagers zijn al vervangen.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 2 juli 2011

Ervaring met auto: Wij rijden een 3008 THP automaat. Deze auto trekt onze caravan van 1300 kg. met veel gemak en is als trekker ook stabiel. We reden tot op heden met dieselauto's. We moeten wel wennen aan het benzineverbruik. De auto is zeker niet zuinig.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 2 juni 2011

Ervaring met auto: Na 10 jaar 406/407 te hebben gereden heb ik nu reeds ruim een jaar 3008 1.6 diesel. Wat een fijne auto. Ruim 44000 km op de teller en geen enkele problemen gehad. Lekker zuinig 1 op 20 is makkelijk haalbaar.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 15 april 2011

Ervaring met auto: Let op het geluid van de motor: daar schoort het nog wel aan. Ik hoorde van de monteurs zelf dat er enkele terug waren gekomen met klachten over de distrubutie en vervangen van onderdelen. Men laat natuurlijk nooit het achterste van de tong zien. Misschien een contructiefoutje? Nu loopt de auto na 35000 km zoals het hoort, geruisloos.

Reageer Nieuw
Uitvoering16. Thc
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand47.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »