25 mei 2018
Feedback
Peugeot 3008 (2008 - 2016)

Forum Peugeot 3008 (2008 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 juli 2015

Ervaring met auto: Het aanvankelijk enthousiasme dat ik had bij de aanschaf en eerste kennismaking met deze auto in 2011 is inmiddels door alle problemen met zowel de dealer te Kerkrade waar ik de auto kocht, als ook de reparaties, pech onderweg etc. gereduceerd tot nihil.

Nog in de garantieperiode ben ik voor het onderhoud etc. van al onze Peugeots overgestapt naar een andere garage, Peugeot Welling te Heerlen. Prima garage.

Bij het afhalen van de nieuwe auto constateerden mijn vrouw en ik een tweetal lakfouten die ook door de dealer werden erkend en bevestigd. Vervolgens werd het van de kant van de dealer stil en na een heleboel gedoe over en weer inclusief aangetekende brief etc. is het geheel door bemiddeling van Peugeot Nederland geregeld in de vorm van een gratis verlenging van de garantie met een jaar. Als het daarbij was gebleven had ik er vrede mee kunnen hebben, maar de koek was nog niet op. Alle overige problemen op een rij waren:

Tijdens de garantieperiode:
- Op vakantie naar Italie met caravan sprong twee keer achter elkaar de turboslang van de auto. Gevolg een heleboel gebel met Peugeot Assistence (waardeloos! Altijd ANWB pech onderweg regelen. Die helpen tenminste), een gedwongen overnachting in mijn caravan op de parkeerplaats bij Peugeot te Insbruck en een hoop vertraging. Turboslang uiteindelijk vastgeplakt en de reis vervolgd.
- Nogmaals turboslang gerepareerd. Bleek uiteindelijk dat een slechte klem de oorzaak was van het probleem.
- Motor maakte vreemd geluid. Bleek spanrol defect. Onder garantie gerepareerd.
- Waterpomp defect. Onder garantie gerepareerd.

Na de garantieperiode:
- Afdichtrubber deur bestuurderskant defect. Tegen betaling vernieuwd.

Vorige week:
- Auto voor beurt (40.000 km) naar garage en aldaar bleek dat de motor inwendig ernstig vervuild was. Geadviseerd werd deze te laten reiningen. Kostprijs 500 euro maar met coulance werd dit uiteindelijk teruggebracht naar afgerond 300 euro . Dit bovenop de kosten voor de reguliere beurt.

Mijn vrouw rijdt in een Peugeot 108 en mijn dochter rijdt in een Peugeot 107 en dat tot volle tevredenheid. Blijkbaar zijn de kleinere auto’s van Peugeot minder storingsgevoelig. Voor mij is de lol er wel van af en voor mij voorlopig geen Peugeot meer, zeker niet de modellen met THP-motor.

Nieuw
Uitvoering1.6 THP
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit4 jaar
KM-stand40.000 km
DealerJanssen

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor2
  
 
Reactie van: Jku211161, datum: 25 september 2015

Antwoord: Vervolg jku211161

Onlangs is de auto apk gekeurd en na de dure onderhoudsbeurt verwachtte ik geen nieuwe problemen meer. Maar tot mijn grote schrik moest alweer een liter olie bijgevuld worden. Dit plus het vreemde geluid in de motor wat ik nog steeds hoor, heeft mij doen besluiten de auto van de hand te doen. Inmiddels heb ik de peugeot ingeruild op een nieuwe ford focus titanium edition. Mijn schoonvader heeft ook een nieuwe focus en is er zeer tevreden over. Bovendien vind ik het een hele mooie auto, zeker in het blauw,

Alle 3008-eigenaren wens ik veel succes toe!

Reageer
  

, datum: 4 april 2015

Ervaring met auto: Heb alle positieve en negatieve ervaringen gelezen. Ik vind het een fijne auto met een mooi interieur en een heerlijke zit. Heb de auto nu 6 weken. Wat ik nergens lees is het irritante geluid van de versnellingsbak. Er zit een jankend geluid in die je het ergst hoort in de 4e en 5e versnelling. Ik ben hiermee een aantal keren terug geweest naar de garage en gisteren een rit met een andere 3008 gemaakt. Precies hetzelfde irritante geluid. Volgens bedrijfsleider een bekend probleem waar niets aan te doen valt. En dat laatste betwijfel ik dus zeer. Want sommige doen het wel en andere doen het niet. En de een irriteert het meer dan de ander. Een 6-bak zou dit probleem niet hebben. Nu zou ik graag ervaringen van jullie willen horen, want ik lees er nergens iets over en dat bevreemd mij zeer. Elke reactie is welkom.

Nieuw
Uitvoering1,6 Vti 120 Pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand63.000 km
DealerPalace

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor6
  
 
Reactie van: Xvda, datum: 17 mei 2015

Antwoord: Ik rijd sinds april 2010 een 3008 en ik geniet er nog dagelijks van. De zit achter het stuur is heerlijk en niet te vergeten het dashboard. Over het irriterende geluid in de 4e en 5e versnelling kan ik niet meepraten. Ik hoor niets. Bij mij gaat alles vlekkeloos. Het blijft een prima aankoop.

 
Reactie van: S. Swanborn, datum: 11 februari 2016

Antwoord: Wij hebben ook een 3008 vti 2014 ook wij kennen dit geluid niet en we hebben ook een 5 bak. Maar wij gebruiken het meest in de dorpen om ons heen en af en toe de snelwegen.

 
Reactie van: Rmawelter, datum: 19 maart 2018

Antwoord: Ik heb een zesbak, diesel uit 2011. Het geluid waar de meeste mensen het over hebben herken ik niet. Wat mij wel opvalt is bij koud weer dat bij het schakelen wel een geluid te horen is, maar zodra auto warm is vervalt het geluid.

Reageer
  

, datum: 8 februari 2015

Ervaring met auto: Wie van comfort en ruimte houdt, dit is de voiture voor het gezin met tieners! Tot 100 km/u haalt hij 1 op 14 aan de snelweg, daarboven gaat de fransoos echt drinken. Lust wel meer dan gemiddeld wat motorolie. Is wel vatbaar voor emissie problemen.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand140.000 km
DealerAutomotions

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Jenniemeijers, datum: 17 juli 2015

Antwoord: Vatbaar voor emissie storing? Wat voor problemen moet ik daar bij bedenken? Onze auto is net terug van de garage vanwege emissie storing. Eerst was er een brandstoftoevoeging nodig en een dag later kwam de emissie storing. Vanochtend is de nokkenasklep vervangen.

 
Reactie van: Leanderdecoensel, datum: 13 december 2015

Antwoord: Met mij het zelfde. Eerst gewoon gereset en een week weer het zelfde probleem; moet erg klep vervangen worden en daarvoor lichten kapot en ga hem nog maar 3 weken

Reageer
  

, datum: 4 februari 2015

Ervaring met auto: Maandag morgen auto op alle fronten. Onbetrouwbaar en veel storingen dure reparaties. Prive deze 3008 kopen geen aanrader, al moet een ieder dat natuurlijk zelf weten.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand33.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor5
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 februari 2015

Ervaring met auto: Distributie en koppeling zijn slecht oppassen (dure reparaties). Zet op papier dat deze gratis worden vervangen. De navi ook zeer matig. Verder allerlei storingen zou niet nogmaals Peugeot kiezen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 THP
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand14.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 2 februari 2015

Ervaring met auto: Auto in april 2015 nieuw aangeschaft. Het laatste model. Het is onze 3e Peugeot 3008. Prima caravantrekker.

Navigatie is een ramp. Al de 4e besturingsunit. Er zit een structurele fout in zowel het systeem (zeer trage opstart, beeldopbouw, niet in kaart gebrachte zone) als in de kaarten (crasht op plaatsen met dubbele namen zoals Halsteren/BergenopZoom en Scheveningen/DenHaag). Probleem is bij Peugeot bekend, maar een oplossing... ho maar. Italiaanse navigatie in een Franse auto!

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Ervaren mensen.

Nieuw
Uitvoering1.6 THP
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerBastians

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Jooel, datum: 11 juni 2015

Antwoord: Is hier nog een oplossing voor gevonden? Heb hetzelfde probleem.

 
Reactie van: Hansvdwoude, datum: 1 juli 2015

Antwoord: Een Citroen C5 Tourer THP 155 Automaat Exclusive wel te verstaan. Citroen en Peugeot maken gebruik van hetzelfde merk navigatiesysteem.

 
Reactie van: Hansvdwoude, datum: 1 juli 2015

Antwoord: En ik ook met mijn 1 jaar oude C5 Tourer THP 155 Automaat Exclusive. Het navigatiesysteem heeft ons in de steek gelaten op onze reis door Italie (tot in de hak en de zool) en Sicilie. Vlak voor ons vertrek op 7 mei j.l. ging het systeem op zwart en heeft de garage nog een update uitgevoerd, specifiek voor dit gebrek. Vandaag wordt de "Ontvangst Navigatie Antenne" gecontroleerd.

 
Reactie van: Hansvdwoude, datum: 1 juli 2015

Antwoord: Ik kan nog vermelden dat de storingen na vervanging van het systeem zijn gebleven. Er is vastgesteld dat de storingen niet door de USB-stick worden veroorzaakt. De telefoon (Nokia Lumia 1020) is niet aangesloten.
Vandaag en morgen wordt de "Ontvangt Navigatie Antenne" gecontroleerd.

 
Reactie van: Hansvdwoude, datum: 2 juli 2015

Antwoord: De garage heeft niet kunnen vaststellen dat de antenne de oorzaak is van de storingen. Niettemin is een dummy-antenne geplaatst om de test te vervolgen.
Dit gedoe van trial-and-error is nu al twee maanden gaande, zonder resultaat.
Op websites van Citroen en Peugeot worden de klachten gemeld, maar de garage heeft het naar eigen zeggen nooit eerder meegemaakt.

Mijn indruk is dat Citroen Nederland en mijn garage met meel in de mond praten.

 
Reactie van: Hansvdwoude, datum: 8 juli 2015

Antwoord: Zeer waarschijnlijk schiet de rekencapaciteit van dit navigatiesysteem tekort. Het systeem kan geen goede navigatie uitvoeren als er info van diverse bronnen komt (USB stick en telefoon). De gebruiksaanwijzing zegt hier echter niets over. De vraag is op welke termijn Citroen Nederland met een adequate oplossing komt, dan wel dat klanten financieel schadeloos worden gesteld.

 
Reactie van: M. Voortman, datum: 18 juli 2015

Antwoord: Sinds April 2011 40.000 km gereden met Peugeot 3008 met en zonder caravan, nog geen enkel probleem tegen gekomen prima auto!

 
Reactie van: A. Dekort, datum: 1 maart 2016

Antwoord: Welk type peugeot rijdt u dan? Met THP-motor of niet? Ik rijd in een 308 THP 1.6 ook vanaf april 2011 met en zonder caravan. Zal zeker ook 4.000 km met caravan gereden hebben. Maar inmiddels vele storingen met distributieketting en emissie, kapotte benzinemoter en waterpaomp, vervuiling van de kleppen, kapotte verwarmingsradiator etc. Storingen waar ik tot deze auto nooit van gehoord had. Ik wil mijn auto inruilen bij Peugeot, maar moet daar nu nog eens overdenken.

 
Reactie van: Granda19, datum: 17 maart 2016

Antwoord: Mijn 3008 1,6 THP automaat is ook van 2011, heb er nu 66000 km mee gereden. Rijdt nog steeds als een zonnetje met een caravan van 1450 kg en natuurlijk ook zonder. Je zit als een prins in die auto. Ik zou eigenlijk niets anders meer willen.

Reageer
  

, datum: 1 februari 2015

Ervaring met auto: Snelle, ruime, goed zittende maar heel dorstige en erg stugge auto. Super comfort van de 508 blijkt geheel afwezig. Theoretisch verbruik blijkt in de praktijk 2x (!)zo hoog (7.6l/100KM).

Na 5000 KM voorwielophanging gereviseerd, auto zwabberde hevig. Nu wederom ernstig slingerende auto bij optrekken aandrijfassen blijken versleten, Nooit eerder meegemaakt. Let op deze auto rijdt nog maar een 5 mnd rustig zijn snelwegkilometers elke dag.

Ook de Navi geeft vaak niet thuis, connectie telefoon is slecht. Het is een leaseauto, dus geen kosten voor mij maar het geeft wel te denken. Lokale garage doet erg goed zijn best.

Reageer Nieuw
UitvoeringHYDRID4
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand34.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »