23 mei 2018
Feedback
Toyota Verso

Forum Toyota Verso

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 oktober 2013

Ervaring met auto: Na 3 jaar en 50.000 km nog even probleemloos als bij de eerste km. Geen rammeltje te horen, geen enkel probleem.
Luxe als dimmende binnenspiegel, achteruitrijdcamera, climate control, cruise control maken het rijdgenot compleet.
Verbruik houd ik niet precies bij, maar ligt gemiddeld rond de 1:13. Klein nadeel is windgeruis bij iets hogere snelheden.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8 Business
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand50.000 km
DealerDijkstein

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 25 maart 2013

Ervaring met auto: Hiervoor reed ik 7 jaar een Corolla Verso 2.2 liter diesel. Die was probleemloos. Bij km stand 135.000 ingeruild bij Van Dorst in Tilburg en 1.8 gekocht. Auto lijkt het goed te doen. Alleen het verbruik valt iets tegen (gemiddeld 1:11) maar dat kan ook liggen aan winterkou en te korte trajecten.
Problemen tot nu toe: scheve rails van beide voorstoelen (garantie) en licht piepende remmen. Minpuntje is ook het ingewikkeld navigatiesysteem met peperdure updates. Ik ga weer mijn losse TomTom inzetten!

Nieuw
Uitvoering1.8 Business
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand26.500 km
DealerDost

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Jfwichers, datum: 2 december 2013

Antwoord: Ook bij mijn Verso van 2011 scheve rails van de bestuurdersstoel. Door de dealer is het frame vervangen. Heeft niet geholpen. Stoel moet nog steeds in de vergrendeling worden geduwd, waardoor er altijd spanning op de vergrendeling staat. Stoel staat nog steeds scheef en is lastig te verstellen. Toyota wil er verder niets meer aan doen en stelt dat het conform het ontwerp is gemaakt en dat daar niet van afgeweken mag worden. Vreemde opvatting, indien iets niet goed blijkt te werken. Dit is mijn derde Verso, of er nog een vierde komt weet ik niet. Na deze ervaring is het makkelijker afscheid te nemen van Toyota, ondanks de vele zeer goede kanten van deze auto.

 
Reactie van: Jfwichers, datum: 11 december 2013

Antwoord: Aanvulling op vorige reactie. Door Toyota Nederland is nogmaals overlegd met de dealer om de stoelverstelling na te laten kijken. Bleek inderdaad dat de stoel gemakkelijk scheef kon komen te staan. De betreffende monteur heeft er veel aandacht aan besteed en door de stoel bevestiging op een bepaalde manier te fixeren op de vloer bevestiging is het gelukt de ergste speling er uit te halen, waardoor de stoel niet meer scheef hoeft te staan. De vergrendeling staat nu niet meer onder spanning.

Reageer
  

, datum: 6 maart 2013

Ervaring met auto: Niet kopen! Wij hebben een versnellingsbak moeten vervangen binnen drie jaar. Kosten: 2400 euro. Viel allemaal net buiten de garantie. Een Toyota onwaardig. Maar goed, de laatste tijd is dit merk wel vaker in opspraak geraakt. Wij zitten te denken aan een andere auto. Is een probleem wat wel vaker blijkt voor te komen bij de Toyota Verso.

Ervaring met onderhoud (niet gespecificeerd): Erg duur bij de Toyota-dealer. Krijg een Toyota Yaris als leenauto.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
DealerDIGO

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: F. V. D. Wende, datum: 22 februari 2014

Antwoord: Ging dit om een Verso 1.8l uit 2010?

Reageer
  

, datum: 21 december 2012

Reageer Nieuw
UitvoeringS
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand1.200 km
DealerBoxtel

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 1 december 2012

Ervaring met auto: Prima auto, maar ik vind de plaatsing van de achteruitkijkspiegel erg hinderlijk. Doordat een achterbankspiegeltje is toegevoegd, hangt de achteruitkijkspiegel erg laag en belemmert soms het uitzicht op kruisingen e.d. Fietsers zitten soms achter de spiegel en duiken dan tot je schrik opeens in je blikveld, tot nu toe gelukkig zonder dat ongelukken het gevolg zijn, maar het voelt niet goed.
Voorheen reed ik Toyota Avensis Verso en ik mis het vrije uitzicht en het daarmee gepaard gaande gevoel van controle over de situatie. Ik ben niet extreem lang (1.76), dus daar zal het niet aan liggen.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
DealerLouwman

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 21 november 2012

Ervaring met auto: Geweldige auto, van mijn moeder gekregen. Zij vond hem achteraf toch te groot.
Voor het eerst in mijn leven een auto die compleet is, fantastisch rijdt (automaat) en zich soepel door het verkeer begeeft. Prima auto, een echte aanrader en een feest om in te rijden!

Ervaring met verkoop: WAARSCHUWING: Navigatiesysteem nooit meebestellen als je nieuwe Toyota koopt! Dit is het enige minpunt van Toyota, updates zijn vreselijk duur (172 euro) en je hebt maar 1x per jaar een update en dan zijn ze nog steeds verouderd! Wordt alleen voor de grote overzeese gebieden nauwkeurig bijgehouden, niet echt voor de kleine Europeese landjes.
Gewoon Tomtom houden 4x per jaar een update a 50 euro per jaar en nauwkeurig. Hoor hier gelukkig steeds meer Toyota liefhebbers over, zie diverse andere forums.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand27.200 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 9 juni 2012

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
DealerMorrenhof

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 »