27 mei 2018
Feedback
Suzuki Alto

Forum Suzuki Alto

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 juli 2011

Ervaring met auto: Mijn vrouw moest een nieuwe (kleine) auto hebben en de Alto was een optie. Deze werd ons aangeprezen als zeer veilig. Omdat ik een Frans autoblad kritiek had gelezen betreffende het remmen, heb ik de importeur (B) hierover een vraag gesteld. Buiten de opmerking dat ik zelf maar eens een proefrit moest maken, werd er niets concreets gemeld.
We hebben de auto in oktober 2010 gekocht en een paar maanden geleden moest ik een noodstop maken. Deze ervaring was hallucinant: er kwam geen einde aan de remweg. Gelukkig is er niets gebeurd, maar dat lag eerder aan geluk hebben dan aan het remgedrag van de Alto. Ook weer heb ik de importeur gemaild met een reactie op mijn ervaring. Tevens had ik inmiddels de nodige tests uit internationale autobladen bijgevoegd, die uiteindelijk allemaal tot een conclusie komen. De Alto remt slecht d.w.z. pas na ruim 44 meter staat deze slechts 894 kg wegende wagen stil! Praktisch alle concurrenten staan onder de 39 meter stop.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Prima garage en goede betrouwbare contacten met de verkoper. De dealer is ook de enige geweest die meegedacht heeft.

Ervaring met verkoop: Prima garage en goede betrouwbare contacten met de verkoper

Nieuw
UitvoeringGL Airco
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Rplusje51, datum: 22 juli 2011

Antwoord: Dus een Fiat Panda staat al stop als de Alto nog 25 km/uur rijdt. Hieruit concludeer ik dat men niet zonder meer kan stellen dat het een veilige wagen is. Nogmaals ik heb de importeur hiermee geconfronteerd een gevraagd naar de fabrieksspecificaties van het remgedrag van de Alto. Deze kon ik niet krijgen wegens geheim (?!). Wel mocht ik bij mijn dealer een gesprek hebben met een after sales afgevaardige van Suzuki. Daar zag ik niet de meerwaarde van in. Het ging en gaat mij niet om smoesjes en uitvluchten maar om effectieve daden. Als het remgedrag slecht is moet je dat enerzijds durven toegeven en anderzijds direct al het mogelijke doen om het probleem via een modificatie op te lossen. Het gaat tenslotte om de veiligheid van bestuurder en passagiers. Ik zou potentiele klanten toch willen vragen kritische vragen te stellen over dit essentieel punt.

 
Reactie van: Rplusje51, datum: 23 juli 2011

Antwoord: Voor de volledigheid nog even toevoegen dat de importeur (B) inderdaad de importeur van Suzuki in Belgie is. Misschien dat de importeur in Nederland meer cooperatief is bij een dialoog met de klant (betreffende het remgedrag).

 
Reactie van: Jbosstra, datum: 24 oktober 2011

Antwoord: Geachte Rplusjes51, heeft u achter de Alto een aanhangwagen? Wanneer u deze trekt verklaart dit de langere remweg. De auto heeft dan meer gewicht van achteren wat bij het remmen naar voren wordt verplaatst. Ik raad u dan aan om de aanhangwagen alleen te gebruiken wanneer het nodig is. Hopelijk kunt u hier iets mee.

Reageer
  

, datum: 5 juli 2011

Ervaring met auto: Het is een fijne auto om in te rijden en nog zuinig ook.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Comfort
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerSchilder

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 21 april 2011

Ervaring met auto: Heerlijke auto met zeer goede rij-eigenschappen.

Reageer Nieuw
UitvoeringComfort
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand10.000 km
DealerSchreurs

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 14 april 2011

Ervaring met auto: Erg zuinig. Met het nieuwe rijden is een verbruik van 1 op 20 gemakkelijk haalbaar.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Exclusive
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand9.000 km
DealerBruchem

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 maart 2011

Ervaring met auto: Net nieuw gekocht, maar nu al tevreden. Nooit kleine auto gereden, maar bewust gekozen voor Alto vanwege het rijden in de stad. Zuinig, leuke auto vooral de extra's die we erbij hebben gekocht in het BlackWhite pakket.

Reageer Nieuw
UitvoeringBlack & White
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand144 km
DealerJacob

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 20 november 2010

Ervaring met auto: Op mijn verjaardag 20-1-2010 laten afleveren. Een zilveren Comfort met GT pakket met 15 inch velgen. En alle zwarte toestanden op de zijkanten en zwarte spoiler. Hij ziet er daarmee super uit. Uiteraard ook een dik uitlaatsierstuk.
Voor snelheidscamera's heb ik er ook een cruise-control op laten zetten van het merk Gold. Geweldig. Is echt een snelle kleine rakker. Benzineverbruik tussen 1 op 16 en 19.
Minpuntjes:
1. Oneffenheden op hobbelweg, voel je goed, maar dan had ik ook niet deze bandenmaat moeten nemen, 175-50-15.
2. De achterzijde wordt met nat weer zeer snel smerig.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 23 september 2010

Ervaring met auto: Ik heb nu weer een nieuwe Alto gekocht. Dit keer in het wit en opgebouwd met GT pakket. Dit is een actie van de gezamenlijke Suzuki dealers. Schitterend!
Per dealer worden er maar 10 van gebouwd. Verder weer zeer betrouwbaar, zuinig, meer dan voldoende ruimte gewoon echt een Suzuki. Perfect gewoon.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.o Comfort Airc0
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerJacob

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »