21 mei 2018
Feedback
Honda Insight

Forum Honda Insight

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 december 2013

Ervaring met auto: Heb net een Insight Comfort uitvoering gekocht uit het jar 2009. km stand is nog geen 50.000 km. Ben helemaal blij met deze auto. Ik lees veel over de start-stop tijden. Bij mij ook af en toe hele korte stoptijden van 4/5 seconden. Maar stond vandaag in de file en het verbaasde dat het systeem nu wel heel lang uit bleef. Ruim 6 minuten! maar toen was de accu leeg... haha.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 18 augustus 2013

Ervaring met auto: Sportief modern design auto. Uitermate betrouwbaar, met zeer weinig kosten aan onderhoud e.d. In 4 jaar tijd geen enkele reparatie, storing of extra garage bezoek gehad. Rijeigenschappen zijn uitstekend, afwerking prima ingericht en alle comfort is aanwezig. Ruime bagage ruimte.
Benzineverbruik gemiddeld 1 op 17 in mix van stad en snelweg. Opmerkingen van te kleine motor en power klopt in omstandigheden van in de bergen rijden, maar brengt je wel boven met een hoger toerental. In Nederland is het geen gemis en kan je gewoon met iedereen meerijden.
Achterbank qua zithoogte aan de krappe kant, dat klopt, dus een gezin met 4 volwassen mensen moeten goed nadenken, anders geen probleem.

Eind conclusie: een prima auto met alles er op en aan, voor een redelijk lage aanschafprijs, BPM vrij, geen wegenbelasting en een gunstig brandstof gebruik.
Onbegrijpelijk dat er zo weinig in verkocht worden.

Reageer Nieuw
UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit4 jaar
KM-stand52.000 km
DealerNieuwkerk

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor5
  
  

, datum: 16 juni 2013

Ervaring met auto: Ik heb nu al een tijdje de Insight, bouwjaar 2009 de Elegance. Alleen heb ik het idee dat de auto te veel verbruikt; als ik de auto voltank dan kan ik er maar max 490 km mee tijden. Ik rijd er juist heel zuinig mee. Eco knop aan. Zelfs de verwarming/airco uit. Maar ik kom niet boven de 490 km uit. Ik ben al een aantal keer bij de garage (Honda dealer) langs geweest maar die konden het ook niet verklaren.
Is er iemand die deze problemen heeft (gehad)?

Nieuw

Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Rsronsmit1, datum: 21 juni 2013

Antwoord: Ik rijd met mijn Insight oktober 2010 tussen de 1 16 en 1:20 afhankelijk van soort weg. Wat mij opvalt: autobahn met sterk wisselende snelheden en flinke heuvels rijdt veel zuiniger dan Nederlands verkeer. Nederland is te vlak, in de bergen wordt veel energie teruggewonnen bij gas los en remmen. Dus 600 km op een tank lukt altijd, soms tot 800 in buitenland.

 
Reactie van: Pooran. Suresh. 65, datum: 2 juli 2013

Antwoord: Ik rijd zelf vanaf maart 2012 in een Insight, maar kom wel boven 1:20 uit. Probeer eens zonder ingeschakelde ECO te rijden. Krijg zelf de indruk dat met ECO aan er meer brandstof wordt gebruikt.
En uiteindelijk: neem uw rijstijl onder de loep. Veelvuldig remmen, hard optrekken zijn debet aan een hoger verbruik.

 
Reactie van: Pquist1962, datum: 2 juli 2013

Antwoord: Met mijn Insight Elegance van 2010 kom ik regelmatig boven de 700 km met een tank (750 km is tot nu toe hoogste aantal kilometers). Ik rijd 80% snelweg. Op de snelweg zet ik de Ecostand uit en rij zoveel mogelijk op cruise-control. Meestal rijd ik alleen. Het is wel zo dat het verbruik toeneemt als je met meerdere personen in de auto zit en bij sterke tegenwind. In de zomer is 1:20 normaal gesproken makkelijk haalbaar.

 
Reactie van: Pquist1962, datum: 17 juli 2013

Antwoord: Vandaag getankt en 810 kilometer gereden op 1 tank. Er ging 37,41 liter in. Er kan 40 liter in, dus ik had nog ongeveer 60 kilometer verder kunnen rijden.
Tips voor zuinig rijden:
- regelmatig de bandenspanning nalopen,
- puls & glide principe toepassen, auto uit laten rollen als je van tevoren het stoplicht op rood ziet staan
- verlichting uit als het zonnig weer is
- airco alleen aan wanneer het boven de 20 graden wordt
- niet meer dan 3000 toeren bij het optrekken.

Reageer
  

, datum: 29 januari 2013

Ervaring met auto: Aardige auto. Veel waar voor je geld. Erg zuinig is de auto echter niet.

Grootste irritaties zijn:
- Dat de stoelen meer afstelbaar hadden kunnen zijn.
- Veel langer dan 1.80m moet je niet zijn, anders erg weinig beenruimte voorin.
- Bij optrekken op de snelweg een hels kabaal door de lichte motor.
- Mijn ruitenwissers waren ook verkeerd afgesteld in het begin waardoor de auto ging fluiten.
- Bij de wissel naar winterbanden kreeg ik een rammel in de dashboard, na een flinke beuk en wat drukken op het dashboard is de rammel weg.

Een ander aandachtspuntje vind ik dat er in de folder staat dat er DWS (deflation warning system) op de auto zit, dat je dus een berichtje krijgt als je een lekke band hebt. Die lekke band had ik, maar geen bericht. Wat blijkt: het zit er niet op!

Weet iemand waar je hierover een klacht kan indienen want eigenlijk kan dat niet (iets verkopen in het foldertje wat er dus niet op zit)?

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Zeer goed, want het vinden waarom een auto fluit is niet makkelijk! :)

Nieuw
UitvoeringExecutive
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand27.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Pquist1962, datum: 20 augustus 2013

Antwoord: De ervaring met de stoelen is denk een persoonlijke smaak. Ik ben 1,87 en heb niet het idee dat ik ruimte tekort kom. De afstelling van de rugleuning is niet traploos, wat gebruikelijk is bij Japanse merken. Het nadeel van traploos regelbare rugleuning is dat er altijd wat speling op zit en dat je regelmatig moet bijstellen.
Het kabaal bij het optrekken heeft te maken met een verkeerde bediening van CVT-automaat. Het is de bedoeling dat je optrekt met een toerental van tussen de 2000 en 3000 toeren, dit is de snelste manier van optrekken . Bij hogere toerentallen neemt de trekkracht af en gaat het gewoon langzamer. Het is een kwestie van gevoel voor techniek en kunnen spelen met het gaspedaal. Probleem is dat niet iedere bestuurder dat heeft. Honda heeft dat ook onderkent en voorziet de volgende generatie hybrides met een nieuw ontwikkelde 7-trapsautomaat.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 november 2012

Ervaring met auto: Let bij occasions op lakschade, de laklaag is steenslaggevoelig.

Reageer Nieuw
UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand85.000 km
DealerCrombag

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 21 november 2012

Ervaring met auto: Fijne auto deze Honda Insight. Wat ik jammer vindt is dat ik toch gemiddeld en altijd in de eco-stand toch een benzineverbuik heb van 1:17/18. Toch wat anders dan die 1:23.

Nieuw

Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand34.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: M. Heindrichs, datum: 23 november 2012

Antwoord: Inderdaad fijne auto, haal zonder veel moeite 1:21/22, Anticiperen, vooruitkijken en veel met cc rijden.

 
Reactie van: L. Hazelhoff, datum: 29 november 2012

Antwoord: Wat naast veel anticiperenen uitrollen helpt is de a/c en climate control zoveel mogelijk uit laten. Korte ritjes zijn prima te doen in een koude auto, en dat scheelt best wel veel.

Reageer
  

, datum: 20 november 2012

Ervaring met auto: Ik heb mijn Insight Comfort ingeruild voor een Insight Elegance. De Elegance heeft:
+ Minder last van harde windstoten.
+ Stabieler op de weg (door bredere banden?)
- Stuurt iets zwaarder bij inparkeren.
- Carkit herkent de gesroken

Nieuw
UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand38.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Miechiel, datum: 6 december 2012

Antwoord: Ik heb ook de elegance. Ik heb een vraagje aan jullie: bij mij werkt het start-stop systeem heel vaak niet, ook als de motor warm is en ik geen apparatuur gebruik. Of hij zet de motor bij de stoplicht wel uit, maar weer aan na 4 seconden. Heeft nog iemand ervaring mee?

 
Reactie van: Spamaccount9999, datum: 17 december 2012

Antwoord: Er zijn situaties waarin het start/stop-systeem niet werkt. Bijvoorbeeld als je de voorruitontwaseming aan hebt staan of als je ventilator hoger dan 4 streepjes staat. Staat ook in de handleiding.

 
Reactie van: Peter1, datum: 13 januari 2013

Antwoord: Ik ben met hetzelfde euvel naar de garage gegaan en daar hadden ze nog nooit van het probleem gehoord. Climate-conrtol moet in de automaatstand staan en dan mag de airco uit zijn. Dat staat hij bij mij echter nooit. Als de accu zwaar wordt belast, werkt het start-stop systeem ook niet. Dus bij lichten aan oid.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »