22 oktober 2016
Honda Insight

Forum Honda Insight

Reacties van eigenaren

  

, datum: 29 januari 2013

Ervaring met auto: Aardige auto. Veel waar voor je geld. Erg zuinig is de auto echter niet.

Grootste irritaties zijn:
- Dat de stoelen meer afstelbaar hadden kunnen zijn.
- Veel langer dan 1.80m moet je niet zijn, anders erg weinig beenruimte voorin.
- Bij optrekken op de snelweg een hels kabaal door de lichte motor.
- Mijn ruitenwissers waren ook verkeerd afgesteld in het begin waardoor de auto ging fluiten.
- Bij de wissel naar winterbanden kreeg ik een rammel in de dashboard, na een flinke beuk en wat drukken op het dashboard is de rammel weg.

Een ander aandachtspuntje vind ik dat er in de folder staat dat er DWS (deflation warning system) op de auto zit, dat je dus een berichtje krijgt als je een lekke band hebt. Die lekke band had ik, maar geen bericht. Wat blijkt: het zit er niet op!

Weet iemand waar je hierover een klacht kan indienen want eigenlijk kan dat niet (iets verkopen in het foldertje wat er dus niet op zit)?

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Zeer goed, want het vinden waarom een auto fluit is niet makkelijk! :)

UitvoeringExecutive
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand27.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Pquist1962, datum: 20 augustus 2013

Antwoord: De ervaring met de stoelen is denk een persoonlijke smaak. Ik ben 1,87 en heb niet het idee dat ik ruimte tekort kom. De afstelling van de rugleuning is niet traploos, wat gebruikelijk is bij Japanse merken. Het nadeel van traploos regelbare rugleuning is dat er altijd wat speling op zit en dat je regelmatig moet bijstellen.
Het kabaal bij het optrekken heeft te maken met een verkeerde bediening van CVT-automaat. Het is de bedoeling dat je optrekt met een toerental van tussen de 2000 en 3000 toeren, dit is de snelste manier van optrekken . Bij hogere toerentallen neemt de trekkracht af en gaat het gewoon langzamer. Het is een kwestie van gevoel voor techniek en kunnen spelen met het gaspedaal. Probleem is dat niet iedere bestuurder dat heeft. Honda heeft dat ook onderkent en voorziet de volgende generatie hybrides met een nieuw ontwikkelde 7-trapsautomaat.

  

, datum: 21 november 2012

Ervaring met auto: Let bij occasions op lakschade, de laklaag is steenslaggevoelig.

UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand85.000 km
DealerCrombag

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 21 november 2012

Ervaring met auto: Fijne auto deze Honda Insight. Wat ik jammer vindt is dat ik toch gemiddeld en altijd in de eco-stand toch een benzineverbuik heb van 1:17/18. Toch wat anders dan die 1:23.


Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand34.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: M. Heindrichs, datum: 23 november 2012

Antwoord: Inderdaad fijne auto, haal zonder veel moeite 1:21/22, Anticiperen, vooruitkijken en veel met cc rijden.

 
Reactie van: L. Hazelhoff, datum: 29 november 2012

Antwoord: Wat naast veel anticiperenen uitrollen helpt is de a/c en climate control zoveel mogelijk uit laten. Korte ritjes zijn prima te doen in een koude auto, en dat scheelt best wel veel.

  

, datum: 20 november 2012

Ervaring met auto: Ik heb mijn Insight Comfort ingeruild voor een Insight Elegance. De Elegance heeft:
+ Minder last van harde windstoten.
+ Stabieler op de weg (door bredere banden?)
- Stuurt iets zwaarder bij inparkeren.
- Carkit herkent de gesroken

UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand38.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Miechiel, datum: 6 december 2012

Antwoord: Ik heb ook de elegance. Ik heb een vraagje aan jullie: bij mij werkt het start-stop systeem heel vaak niet, ook als de motor warm is en ik geen apparatuur gebruik. Of hij zet de motor bij de stoplicht wel uit, maar weer aan na 4 seconden. Heeft nog iemand ervaring mee?

 
Reactie van: Spamaccount9999, datum: 17 december 2012

Antwoord: Er zijn situaties waarin het start/stop-systeem niet werkt. Bijvoorbeeld als je de voorruitontwaseming aan hebt staan of als je ventilator hoger dan 4 streepjes staat. Staat ook in de handleiding.

 
Reactie van: Peter1, datum: 13 januari 2013

Antwoord: Ik ben met hetzelfde euvel naar de garage gegaan en daar hadden ze nog nooit van het probleem gehoord. Climate-conrtol moet in de automaatstand staan en dan mag de airco uit zijn. Dat staat hij bij mij echter nooit. Als de accu zwaar wordt belast, werkt het start-stop systeem ook niet. Dus bij lichten aan oid.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 20 november 2012

Ervaring met auto: Als je niet hoeft te racen maar zuinig en comfortabel wilt rijden in een niet te kleine auto met veel luxe (Exclusive uitvoering, oudere versie de Elegance uitvoering), dan ben je bij de Insight aan het goede adres. En zoals gewoonlijk bij Honda: uitermate betrouwbaar, 0,0 probleempuntjes in 3,5 jaar!

Ervaring met verkoop: Deze dealer is inmiddels failliet (was verhuisd naar een te groot pand, juist toen de recessie uitbrak en ook Honda minder auto's ging verkopen). Garage is sinds kort Ruiter in Wateringen.

UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km
DealerRuiter

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 18 november 2012

Ervaring met auto: We hebben een probleem met het start-stop systeem. Zo doet het namelijk zo goed als nooit en als de motor heel af en toe uitgeschakeld wordt bij het stoppen, gaat ie weer aan na 2-4 seconden.

Heeft nog iemand ervaring mee? Verder is de motor schokkerig als hij nog koud is, meer een soort golf verschijnsel. Heel raar. Het software is bij de dealer al een aantal keer opnieuw geinstaleerd, maar geen verbetering.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Start-stop systeem functioneert zo goed als nooit en auto is soms schokkerig met koude motor. We zijn al 3 keer bij dealer geweest en het probleem blijft bestaan.


Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand55.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Pquist1962, datum: 20 november 2012

Antwoord: Voor een goed functioneren van het start-stopsysteem moet in ieder geval de Eco-stand aanstaan. Verder moet de ventilator niet op de stand voorruitontwaseming staan. Om te testen of het systeem defect is, moet u het ventilatiesyteem op off zetten. Als de motor bij een stop dan nog niet afslaat, is het systeem echt defect.

 
Reactie van: Miechiel, datum: 9 december 2012

Antwoord: Bedankt voor het advies. Ik heb inderdaad alles uitgeschakeld en toch doet het start/stop het meestal niet. Ik rijd altijd in de eco stand.
Kortom, soms doe is het altijd, meestal helemaal niet, en heel vaak als de motor wel uitgaat, gaat ie weer aan na 4-6 seconden. Raar.

  

, datum: 3 augustus 2012

Ervaring met auto: Fijne, zuinige auto.
Zoals gewend van Honda: kwaliteit.

UitvoeringElegance
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand81.000 km
DealerAkker

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Fba, datum: 20 november 2012

Antwoord: Helemaal mee eens. Geen racewagen, en in de bergen niet zo prettig rijdend, maar voor ons vlakke landje een prima auto: comfortabel, zuinig, betrouwbaar, veel ruimte, hoge kwaliteit-prijsverhouding.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >