24 mei 2018
Feedback
Toyota Avensis Wagon

Forum Toyota Avensis Wagon

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 augustus 2010

Ervaring met auto: Verbruik valt tegen 1:13 gemiddeld. Dit zijn vnl autosnelweg km's, waarbij wel moet worden aangetekend dat dit ook regelmatig in Duitsland is met bijbehorende hogere gemiddelde snelheden.
6 traps automaat schakelt bij rustig en hard rijden schokvrij, ertussenin weet hij niet goed wat te doen is mijn ervaring.
Erg stille, comfortabele auto, wegligging op hogere snelheden en bochten vele malen beter dan vorige Avensis. Isolatie wielkasten zou beter mogen evenals afwerking van het absoluut niet krasvaste dashbord.
Bluetooth werkt mi niet naar behoren, ben niet goed te verstaan, Blackberry, nu Nokia, is het iets beter mee.
Verder zeker gezien prijs van auto erg aan te bevelen, probeer bij concurrent eens auto te vinden met 150 pk automaat en alles erop en eraan! Tot nu toe nog niets aan gehad, vorige Avensis ook 165.000 km mee gereden in dik 2 jaar zonder een probleem, complimenten aan Toyota!

Reageer Nieuw
Uitvoering2.2 D-CAT Automaat
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand80.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 9 juli 2010

Ervaring met auto: Goede, ruime en comfortabele reisauto met redelijk goede stoelen. De plastic interieurdelen zijn alleen erg gevoelig voor vuil en beschadigingen. Kwaliteit van geluidsinstallatie met navigatie en bluetooth is goed tot zeer goed en biedt heel veel mogelijkheden.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Jammer dat de dealer nog steeds na 1,5 jaar niet over de gewenste apparatuur beschikt om het audio- en navigatiesysteem te updaten.

Nieuw
Uitvoering2.0 D-4D-F Dynamic
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand34.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Hvanoord, datum: 8 oktober 2010

Antwoord: Ondanks de toezegging dat de apparatuur in mijn geval in september door de importeur zou worden uitgeleverd is dit nog steeds niet het geval. Aangezien mijn systeem diverse onvolkomendheden (algemene klacht) bevatte is mij een update toegezegd.
Heb ook niet de indruk dat dealers druk uitoefenen richting importeur. Kennelijk gaat het weer te goed in de autobranche dat men zich een dergelijke arrogante opstelling kan permitteren.
Door deze slechte aftersales is dit mijn laatste Toyota geweest.

Reageer
  

, datum: 26 februari 2010

Ervaring met auto: Rijd nu 3 maanden met een Wagon 1.8 CVT en zou niets anders meer willen. Doe vooral stadsverkeer en veel files en dan is de CVT fantastisch. Moet het eens echt vooruit gaan, een druk op de sport knop en de wagen schiet weg. Ook op de snelweg rijdt de wagen fantastisch, alleen spijtig dat op een CVT geen cruise control kan.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Henk, datum: 18 juni 2011

Antwoord: Cruise control is wel degelijk mogelijk. Heb zelf een wagon 1.8 CVT Business besteld, hier zit af-fabriek cruise control op.

Reageer
  

, datum: 24 oktober 2009

Ervaring met auto: Zeer aan te raden om parkeersensoren te nemen gezien moeilijk in te schatten tot hoever men naar achteren kan rijden. Wanneer men bij slagbomen van parkeerplaatsen het parkeerkaartje in moet voeren, merkt men dat deur van de auto wel erg hoog is en men erover heen moet hangen en bij nat weer bezorgt dit een natte mouw. Ben zelf wel erg groot weet niet wat de ervaring is bij kleinere mensen.
Heb een HTC telefoon en mensen zeggen dat ik moeilijk te verstaan ben terwijl dit met een ander merk toestel geen probleem geeft.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 D4D F Dynamic
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand24.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 17 oktober 2009

Ervaring met auto: Zeer stille en zuinige auto met alle opties die wij in ieder geval nodig hebben. We rijden gemiddeld 1 op 15.7 met de 1.8 (relatief veel snelweg en weinig files, verder anticiperend rijden).
Overzichtelijkheid naar achteren is matig. Parkeersensoren zijn zeer aan te raden. Cruisecontrol is even wennen (zit aan de verkeerde kant van het stuur), maar werkt goed. Verder zit er standaard geen reservewiel bij. Er is wel ruimte voor gereserveerd.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8 Dynamic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerPijpker

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 30 september 2009

Ervaring met auto: Minder geschikt voor bestuurders langer dan 1.90m

Nieuw
Uitvoering2.0 Vvt-panoramic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Ronald. Schulte, datum: 12 oktober 2009

Antwoord: Ervaring: Bellen met Nokia E51 werkt niet. Met HTC wel, maar ben volgens meerdere mensen slecht te verstaan.
Zeer slechte verlichting bij het acheruit rijden in het donker. Spiegels zouden automatisch moeten inklappen. Beugeltjes voor de zonneschermen komen los. Deze hebben ze inmiddels gelijmd, maar komen ook los.

Reageer
  

, datum: 19 april 2009

Ervaring met auto: Nu 2100 km gereden, veel snelweg met een gemiddeld benzineverbruik van 14,9 km/L, perfect voor een wagen van 1350 kg. Heerlijk stil en zit lekker ook op lange afstanden. Had van mij wat zachter afgeveerd mogen zijn ook al gaat dat ten koste van het weggedrag. BL koppelen met telefoon (Nokia 6300) ging probleemloos en werk prima. Met visitekaartje verzenden kunnen ook de namen worden overgedragen van uit de telefoon.

Nieuw
Uitvoering1.8 Dynamic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand2.100 km
DealerDe Jonge

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Albertloos, datum: 6 september 2009

Antwoord: verbruik ligt toch zeer hoog, mijn wagen weegt 1575 kg en verbruik ligt bij stadsverkeer rond de 8l. Op de snelweg zakt deze naar 6l. En gelukkig is het geen japanner.

 
Reactie van: Wim. Kwakernaak, datum: 23 oktober 2009

Antwoord: Kan iemand mij uitleggen hoe dat dan werkt met een nokia 6300 de contacten over te brengen?

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 »