27 mei 2018
Feedback
Fiat Qubo

Forum Fiat Qubo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 november 2010

Ervaring met auto: Veel te zwakke motor. Ik rijd regelmatig in de Duitse Eifel, waar de Qubo erg veel moeite heeft met de hoogteverschillen. Benzineverbruik valt tegen.
Wel erg veel ruimte! Kleine verhuiswagen. Krijg nog steeds opmerkingen over het model: vaak positief.

Reageer Nieuw
UitvoeringDynamic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerBiermans

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 28 september 2009

Ervaring met auto: Na de rauwe Peugeot Partner is deze auto een weldaad. Heerlijke motor (diesel). Best pittig en vooral heel stil zodat ik dacht dat het toch een benzine was. Het verbruik valt wel tegen. Er was beloofd van 1 op 22 gemiddeld maar dat haalt ie voorlopig nog niet. Je schakelt al op zijn maximaal koppel bij 2750 toeren.
De stoelen zitten lekker. De midden armsteun is prettig. Wel weinig opbergmogelijkheden voor de bestuurder. Over het model kun je twisten. Tot nu toe vindt iedereen het een leuk karretje. Het valt wel op tussen de grijze muizen als de VW, Opels en Audi's die de wijk sieren. Onderweg viel er bijna iemand van zijn fiets zo'n aandacht had ie bij dit nwe model. Al met al heb ik weinig negatieve reacties gehad. Hij is ook best wel leuk met die velgjes en dakrail. Ik had hem besteld met de inklapbare
voorstoel maar de dealer heeft hem ...

Ervaring met verkoop: Geen neerklapbare voorstoel nemen.

Reageer Nieuw
UitvoeringDynamic
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 28 september 2009

Ervaring met auto: Vooral niet doen als je veel in het buitenland (bergen) wilt rijden. Is ook erg duur in het brandstof gebruik. Trekt erg langzaam op. Kortom: voor mij een zware teleurstelling.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): De cruisecontrol schiet er vaak uit, dit is erg gevaarlijk want de auto verlies dan onmiddelijk veel vaart. De remlichten gaan dan dus niet branden en een achter rijdende auto moet maar op tijd zien dat je veel vaart verminderd. Dit is vooral erg gevaarlijk als je b.v. een hoge brug op moet rijden want dan heeft de auto ook niet genoeg trekkracht om snel weer op snelheid te zijn.

Ervaring met verkoop: Ik heb zeer duidelijk aangegeven dat ik door prive omstandigheden (mijn man was overleden) en goedkopere auto wilde. De wegenbelasting is inderdaad veel goedkoper, maar ik vraag mij wel eens af of ik dat verschil nu niet kwijt ben aan benzine. Ik blijf tanken.

Nieuw
Uitvoering1.4 Active
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand13.350 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor3
  
 
Reactie van: Wendyvis, datum: 24 november 2009

Antwoord: Ik ben naar frankrijk geweest met mijn Qubo en duitsedog er in. Waar wij hebben ook genoeg moeten tanken. Ik betaal meer benzine dan in mijn vorige auto. Ik rijd nu 290 om de 2 weken tanken. Rijd jij zelf nog wel in de Qubo?

 
Reactie van: Wessels61, datum: 1 juni 2010

Antwoord: Dat de auto uit de cruise control schiet is normaal als je de auto zo veel vaart laat minderen tegen een heuvel op brug op. De auto zakt dan teveel in toeren wat niet goed is voor de motor. Daarom laat de CC los. Berg op of in bijzodere, steile, situaties gewoon zelf de CC lossen en terugschakelen.

Reageer
  

, datum: 6 juni 2009

Ervaring met auto: De Fiat Qubo is een heerlijke doe van alles auto. Wij hebben hem naast de Fiat Doblo, die nog wel eens door een ander familielid wordt gebruikt. Wij hebben een demo genomen, alles wat je hartje begeert zit er op. Het is een degelijke en stevig aanvoelende auto, ligt als een zuignap op de weg en rijdt prettig.
Het verbruik viel in het begin wat tegen, ik kreeg hem met 8200 km op de teller en nu ik bijna op de 12000 km zit wordt hij toch wat zuiniger. Je moet er ook aan wennen heb ik gemerkt, als je gelijdelijk gas geeft reageert ie soepeler dan als je plots vol gas trapt.
Er zit vrij veel ruimte in en de zitpositie is ook met mijn postuur (1.96mt) prima. Lekkere grote spiegels en een heel zeker stuurgedrag maakt het een fijne auto om mee te rijden.

Ervaring met verkoop: Duidelijk en professionele verkoop, geen aanpraat verhaaltjes. Was een prettige ervaring.

Reageer Nieuw
UitvoeringDYNAMIC 1.4 BENZ
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand11.402 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 20 april 2009

Ervaring met auto: De eerste geleverde Qubo Dynamic door Gar. Bovenkamp. Met betrekking tot de het aankoop en leverings traject een fijn gevoel overgehouden. Alle tijd voor uitleg bij aflevering. ('t Is niet onze eerste fiat)

Compliment.
Tineke

Reageer Nieuw
UitvoeringDynamic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand200 km
DealerBovenkamp

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor6
  
  

, datum: 14 maart 2009

Ervaring met auto: Ik heb de Fiat Qubo besteld 27-12-2008, wordt geleverd in maart 2009. 2 x proefritten in gemaakt, rijdt perfect.
Stuurt alleen iets zwaarder, komt door de zeer brede banden 195 breed 16 inch velg [designpakket].
Bij de 2e rit vondt ik hem steeds beter rijden, lekker ruim, zit hoog erin, goed uitzicht op de weg. Ligt zeer goed op de weg vooral bij de rondondes merkbaar, jammer dat er geen city stand in zit; net als bij de Panda voor lichter sturen, is af en toe wel handig bij het inparkeren.
Rijd nu in een 4 jaar oude Panda dynamic 1.2, maar vindt de Qubo wel beter rijden en een mooiie uitstaling. Hebben vooral in green versie, komt ook door het designpakket.

Nu 14 -03-2009
Ik heb bijna de Qubo, deze was bij de dealer binnen gekomen, volgende week wordt hij aan mij geleverd. Ik ben even van te voren wezen kijken, hoe die er uit ziet. Helaas valt de inklapbare passegiers stoel tegen, die in theorie handig lijkt, deze stond toen nog niet bij de dealer om hem in het echt te zien.

Ervaring met verkoop: Deze dealer is zeer goed naar de klanten, heb 2x proefrit gemaakt in de Qubo en de keus aan mij gelaten zonder zich op te dringen. Iedere vraag die ik stelde was geen probleem, daarom bij hem besteld.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 Dynamic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand200 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

Op zoek naar meer Fiat Qubo?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 »