23 mei 2018
Feedback
Toyota iQ

Forum Toyota iQ

Reacties van eigenaren

  

, datum: 31 augustus 2009

Ervaring met auto: Je vindt hem mooi, of je vindt hem niet mooi. Maar oordeel niet te vroeg. Als het de auto voor je is, koop hem dan. Het is echt een hele leuke auto. Ik kom er zelden een tegen, en dat vind ik jammer. Wanneer kan ik naar je zwaaien?

Nieuw
UitvoeringAspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor5
  
 
Reactie van: Wimsview, datum: 22 september 2009

Antwoord: Zwaaien? Zeer binnenkort, ik heb er twee gekocht, een zwarte en een witte. Knap werk van Toyota.

 
Reactie van: Hulstboom, datum: 20 januari 2010

Antwoord: De meeste mensen vinden de iQ te duur, en begrijpen niet dat het een premiem-auto is. Dat houdt hem natuurlijk wel bijzonder.

Reageer
  

, datum: 26 juni 2009

Ervaring met auto: Voordelen: een fijn autootje ook voor lange afstanden. Zuinig 1:19 is makkelijk te halen. Motor hoor je niet en rijwind is ook nauwelijks hoorbaar. Goed koersvast. In de stad het einde vanwege zijn wendbaarheid. En een blikvanger.
Nadelen: De auto is niet geschikt voor lange mensen ben je langer dan 1.85m dan is de auto te klein. Je zicht wordt grotendeels ontnomen door het naar voor stekende dak en de binnespiegel. Weinig opbergmogelijkheden. En je moet voorzichtig zijn met de deurpanelen omdat ze krasgevoelig zijn.
Maar het rijden is toch wel super. Vooral als je de verbruiksmeter in de gaten houdt. Ik heb in ieder geval geen spijt van het wegdoen van mijn Volkswagen Caddy comfortline. Met die auto had ik geen enkel gevoel. Hij was erg ruim dat wel. Maar ik zit 99% alleen in de auto dus wat moet je er mee? Ik had ook totaal geen lol in die auto ik werd al treurig van dat grijze Volkswagen dashboard. Nu is het weer een feest om in te stappen in mijn IQ!

Nieuw
Uitvoering1.0 Comfortl
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerBeukers

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: S. Dijck2, datum: 3 augustus 2009

Antwoord: Wow! Wat een openbaring deze uiterst doordachte IQ. Vandaag had ik een proefrit die meteen resulteerde in een bestelling. Gelukkig had de dealer nog een IQ Aspiration in de kleur cool pearl white in voorraad, die binnenkort geleverd zal worden. Wat rijdt dit autootje fijn. Uiterst stille motor, snel genoeg, uitstekende remmen en een heerlijk klimaat aan boord. Ook de (gedeeltelijk leren) stoelen zitten super en zijn gemakkelijk te stellen. Een autootje dat zich gemakkelijk laat verleiden tot snelheidsovertredingen.

Reageer
  

, datum: 3 juni 2009

Ervaring met auto: Auto heeft een volwassen weggedrag en is verbluffend stil op de snelweg.

Nieuw
Uitvoering1.0 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.100 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: P1960m1968, datum: 26 juni 2009

Antwoord: Dat stille is mij ook opgevallen. Een lange rit is uitstekend te doen. Het enige wat wel hoorbaar is zijn de standaard Bridgestone banden. Verder een heerlijk rijdend autootje. Ik ben er heel tevreden mee. En zuing dat ie is....1:20 is makkelijk haalbaar. Peter Lammers

Reageer
  

, datum: 16 mei 2009

Ervaring met auto: Ik haal met een rustige rijstijl 1 op 19

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 mei 2009

Ervaring met auto: Een fijne auto, rijdt uitstekend, ligt goed op de weg. Ook over drempels gaat prima zeker voor zo'n kleine auto. Maar voor iets aparts moet je wel wat extra's over hebben.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.075 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 10 mei 2009

Ervaring met auto: Aanrader, alhoewel wat prijzig. Niet oordelen vanaf papier (wat een klein autootje) maar zelf een proefrit maken en dan een oordeel vormen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Nooit problemen mee gehad. Transparant en eerlijk en je weet van tevoren waar je aan toe bent. Vaste prijzen en afspraken worden altijd nagekomen.

Ervaring met verkoop: Prijzig, maar volgens mij zeer zeker het geld waard. Toyota kwaliteit (Japanse bouw ipv ergens anders).

Nieuw
UitvoeringAspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Irenehallo, datum: 25 augustus 2009

Antwoord: Hoe is het met achter en zij zicht? Ik heb een proefrit gemaakt en geprobeerd file te parkeren, maar vond jammergenoeg het zijzicht beperkt. Ook op de snelweg bij het wisselen van baan. Hebben jullie dit ook zo ervaren?

 
Reactie van: Sarnico, datum: 29 oktober 2009

Antwoord: Hallo,

Ik ben sinds mei in het bezit van een Toyota IQ en heb een vraag aan de kenners onder onder u die wat af weten van het navigatiesysteem. Ik parkeer mijn IQ'tje in Amsterdam en ik ben bang dat een vlug handje mijn sd kaart van mijn nav set steelt, is het mogelijk om een werkende backup te maken van deze sd kaart?

in afwachting van uw reactie Hanjo

Reageer
  

, datum: 8 maart 2009

Ervaring met auto: De auto voldoet boven verwachting en is erg comfortabel en stil. De zit is hoog en erg goed. Wat vervelend is, is de tik van de gordels achterin als ze niet gebruikt worden tijdens het rijden. Je kunt de ijzeren bevestiging in een klein gaatje drukken aan de zijkant van de bekleding, dan ben je er van af. Tijdens regenbuien heb je het gevoel dat er een raam openstaat maar dit komt door het spetteren van het water in de achterste wielkasten. De optie leer in de lijst behelst meer dan alleen leren bekleding, hier hoort ook verlichte aluminium dorpels en meer binnen verlichting. Ik adviseer zeker deze optie te nemen want de uitstraling van de auto is hierdoor nog beter.

Nieuw
Uitvoering1.0 Aspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand800 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Janhooi, datum: 13 april 2009

Antwoord: Dat tikken van de gordel hoor je niet als je ze gebruikt zoals het hoort dus is geen terrecht kritiekpunt.
De optie leer behelst precies wat het zegt......leer en GEEN verlichte dorpels of wat dan ook. Die dingen zijn allemaal extra's waarvoor (flink) bijbetaald moeten worden en mijns inziens geen extra uitstraling geven want met de deurne dicht zie je die nieteens en normaal rijd en parkeer je met de deuren dicht.

 
Reactie van: Hulstboom, datum: 6 mei 2009

Antwoord: Mijn iQ heeft de optie leer - volgens mij zijn slechts de randjes op rug en zitting van echt leer , de rest is stof en skai. En stoelverwarming (voor) uiteraard. Verlichte aluminium dorpels en sfeerverlichting zijn hier niet bij inbegrepen.

 
Reactie van: Geertvde, datum: 9 mei 2009

Antwoord: Je hebt stoffen zetels, dan stof met leer maar je kunt ook helemaal lederen zetels als optie nemen.

 
Reactie van: Info, datum: 24 september 2009

Antwoord: De achtergordels hoeven geen geluid te maken. Er is namelijk een uitsparing net onder het kleine achterruitje waar je de gesp van de gordel in vast kan zetten.

 
Reactie van: Hulstboom, datum: 20 januari 2010

Antwoord: Navraag bij de dealer over de halfleren-bekleding heeft mij opgeleverd dat alles wat bruin is van echt leer is. Helemaal leren bekleding is denk ik nogal prijzig. Wie het weet mag antwoorden.

 
Reactie van: Starcase2008, datum: 10 februari 2010

Antwoord: Het merkwaardige feit doet zich voor dat de geheel leren stoelen een stuk hoger zitten dan de stoelen met halfleren bekleding. Dit scheelde zelfs zoveel dat ik met 1.85m echt tegen het dak zat. De dealer wist niet waarom dit zo is: misschien te maken met het feit dat volledig leer een dealeroptie is en halfleer een fabriekoptie. Probeer dit echt eerst uit, want ik moest m'n bestelling om deze reden halverwege de levertijd alsnog wijzigen.

 
Reactie van: Ninjaed, datum: 27 februari 2010

Antwoord: Met de standaard stoelen in de IQ zat ook ik niet goed. Raakte de deurstijl met m'n hoofd. Maar je kan de stoelen een aantal cm laten verlagen, dit gebeurt door een speciaal bedrijf dat autoaanpassingen doet.
Dit was het verschil tussen wel of geen iQ kopen, zeg ik je eerlijk. Kostte 250 euro extra, maar het is perfect gedaan, je hoort geen rammeltje of kraakje van de stoel. Heb alleen de bestuurdersstoel laten verlagen.
Het bedrijf heet Mobiel, zit in Rotterdam en doet allerelei aanpassingen aan auto's. Nogmaals, dit was het verschil tussen wel of niet goed zitten.
Toyota Utrecht kan je verder helpen daarmee, ik was de allereerste en waarschijnlijk nog steeds de enige met een verlaagde stoel in m'n IQ. Maximaal 6 cm verlagen kunnen ze, de mijne is een cm of 4 verlaagd. Met een lengte van 185 zit ik nu prima. Succes met de info.

 
Reactie van: Ninjaed, datum: 14 maart 2010

Antwoord: Ronjordaan: ik ben diezelfde van het forum, diegene met de kattenogen.
Groeten.

 
Reactie van: Ronjordaan, datum: 14 maart 2010

Antwoord: Kijk eens op iqforum.nl,een leuke site over ervaringen van eigenaren van de IQ. Overigens zal je zien dat je niet de enige bent die zijn stoel heeft laten verlagen.

 
Reactie van: Rene_koets, datum: 4 januari 2011

Antwoord: Wat een lof maar wat iedereen er ook van vindt: ik vindt het een afzichtelijk gedrocht voor veel te veel geld. Ieder zijn of haar smaak maar het oog wil ook wat en dat is het grote probleem met een iQ. Maar dit is mijn mening.

 
Reactie van: Ninjaed, datum: 5 juni 2011

Antwoord: Ik vind een BMW 7-Serie van de huidige en vorige generatie lelijk om aan te zien.
Terwijl BMW met bijv een 7-Serie van voor het Bangle tijperk -voor 2001- hele mooie auto's maakte. Maar ze worden toch verkocht, net als de iQ.
Zo vind iedereen wel iets lelijk of niet, smaakt blijft persoonlijk.

 
Reactie van: E. Heteren, datum: 22 juni 2013

Antwoord: Hoop mijn Toyota iQ aankomende week op te mogen halen. Ben erg benieuwd hoe deze wagen mij gaat bevallen. Het is een iQ van bouwjaar 2010 geworden in parelmoer witte kleur. Ben van nature motorrijder puur sang maar wil nu eens iets meer luxe. Ik zal mijn ervaring hier delen.
Vr Gr D

Reageer
  

Op zoek naar meer Toyota iQ?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »