24 oktober 2016
Toyota iQ

Forum Toyota iQ

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 mei 2009

Ervaring met auto: Ik haal met een rustige rijstijl 1 op 19

Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 14 mei 2009

Ervaring met auto: Een fijne auto, rijdt uitstekend, ligt goed op de weg. Ook over drempels gaat prima zeker voor zo'n kleine auto. Maar voor iets aparts moet je wel wat extra's over hebben.

Uitvoering1.0 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.075 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 10 mei 2009

Ervaring met auto: Aanrader, alhoewel wat prijzig. Niet oordelen vanaf papier (wat een klein autootje) maar zelf een proefrit maken en dan een oordeel vormen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Nooit problemen mee gehad. Transparant en eerlijk en je weet van tevoren waar je aan toe bent. Vaste prijzen en afspraken worden altijd nagekomen.

Ervaring met verkoop: Prijzig, maar volgens mij zeer zeker het geld waard. Toyota kwaliteit (Japanse bouw ipv ergens anders).

UitvoeringAspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Irenehallo, datum: 25 augustus 2009

Antwoord: Hoe is het met achter en zij zicht? Ik heb een proefrit gemaakt en geprobeerd file te parkeren, maar vond jammergenoeg het zijzicht beperkt. Ook op de snelweg bij het wisselen van baan. Hebben jullie dit ook zo ervaren?

 
Reactie van: Sarnico, datum: 29 oktober 2009

Antwoord: Hallo,

Ik ben sinds mei in het bezit van een Toyota IQ en heb een vraag aan de kenners onder onder u die wat af weten van het navigatiesysteem. Ik parkeer mijn IQ'tje in Amsterdam en ik ben bang dat een vlug handje mijn sd kaart van mijn nav set steelt, is het mogelijk om een werkende backup te maken van deze sd kaart?

in afwachting van uw reactie Hanjo

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 8 maart 2009

Ervaring met auto: De auto voldoet boven verwachting en is erg comfortabel en stil. De zit is hoog en erg goed. Wat vervelend is, is de tik van de gordels achterin als ze niet gebruikt worden tijdens het rijden. Je kunt de ijzeren bevestiging in een klein gaatje drukken aan de zijkant van de bekleding, dan ben je er van af. Tijdens regenbuien heb je het gevoel dat er een raam openstaat maar dit komt door het spetteren van het water in de achterste wielkasten. De optie leer in de lijst behelst meer dan alleen leren bekleding, hier hoort ook verlichte aluminium dorpels en meer binnen verlichting. Ik adviseer zeker deze optie te nemen want de uitstraling van de auto is hierdoor nog beter.

Uitvoering1.0 Aspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand800 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Janhooi, datum: 13 april 2009

Antwoord: Dat tikken van de gordel hoor je niet als je ze gebruikt zoals het hoort dus is geen terrecht kritiekpunt.
De optie leer behelst precies wat het zegt......leer en GEEN verlichte dorpels of wat dan ook. Die dingen zijn allemaal extra's waarvoor (flink) bijbetaald moeten worden en mijns inziens geen extra uitstraling geven want met de deurne dicht zie je die nieteens en normaal rijd en parkeer je met de deuren dicht.

 
Reactie van: Hulstboom, datum: 6 mei 2009

Antwoord: Mijn iQ heeft de optie leer - volgens mij zijn slechts de randjes op rug en zitting van echt leer , de rest is stof en skai. En stoelverwarming (voor) uiteraard. Verlichte aluminium dorpels en sfeerverlichting zijn hier niet bij inbegrepen.

 
Reactie van: Geertvde, datum: 9 mei 2009

Antwoord: Je hebt stoffen zetels, dan stof met leer maar je kunt ook helemaal lederen zetels als optie nemen.

 
Reactie van: Info, datum: 24 september 2009

Antwoord: De achtergordels hoeven geen geluid te maken. Er is namelijk een uitsparing net onder het kleine achterruitje waar je de gesp van de gordel in vast kan zetten.

 
Reactie van: Hulstboom, datum: 20 januari 2010

Antwoord: Navraag bij de dealer over de halfleren-bekleding heeft mij opgeleverd dat alles wat bruin is van echt leer is. Helemaal leren bekleding is denk ik nogal prijzig. Wie het weet mag antwoorden.

 
Reactie van: Starcase2008, datum: 10 februari 2010

Antwoord: Het merkwaardige feit doet zich voor dat de geheel leren stoelen een stuk hoger zitten dan de stoelen met halfleren bekleding. Dit scheelde zelfs zoveel dat ik met 1.85m echt tegen het dak zat. De dealer wist niet waarom dit zo is: misschien te maken met het feit dat volledig leer een dealeroptie is en halfleer een fabriekoptie. Probeer dit echt eerst uit, want ik moest m'n bestelling om deze reden halverwege de levertijd alsnog wijzigen.

 
Reactie van: Ninjaed, datum: 27 februari 2010

Antwoord: Met de standaard stoelen in de IQ zat ook ik niet goed. Raakte de deurstijl met m'n hoofd. Maar je kan de stoelen een aantal cm laten verlagen, dit gebeurt door een speciaal bedrijf dat autoaanpassingen doet.
Dit was het verschil tussen wel of geen iQ kopen, zeg ik je eerlijk. Kostte 250 euro extra, maar het is perfect gedaan, je hoort geen rammeltje of kraakje van de stoel. Heb alleen de bestuurdersstoel laten verlagen.
Het bedrijf heet Mobiel, zit in Rotterdam en doet allerelei aanpassingen aan auto's. Nogmaals, dit was het verschil tussen wel of niet goed zitten.
Toyota Utrecht kan je verder helpen daarmee, ik was de allereerste en waarschijnlijk nog steeds de enige met een verlaagde stoel in m'n IQ. Maximaal 6 cm verlagen kunnen ze, de mijne is een cm of 4 verlaagd. Met een lengte van 185 zit ik nu prima. Succes met de info.

 
Reactie van: Ninjaed, datum: 14 maart 2010

Antwoord: Ronjordaan: ik ben diezelfde van het forum, diegene met de kattenogen.
Groeten.

 
Reactie van: Ronjordaan, datum: 14 maart 2010

Antwoord: Kijk eens op iqforum.nl,een leuke site over ervaringen van eigenaren van de IQ. Overigens zal je zien dat je niet de enige bent die zijn stoel heeft laten verlagen.

 
Reactie van: Rene_koets, datum: 4 januari 2011

Antwoord: Wat een lof maar wat iedereen er ook van vindt: ik vindt het een afzichtelijk gedrocht voor veel te veel geld. Ieder zijn of haar smaak maar het oog wil ook wat en dat is het grote probleem met een iQ. Maar dit is mijn mening.

 
Reactie van: Ninjaed, datum: 5 juni 2011

Antwoord: Ik vind een BMW 7-Serie van de huidige en vorige generatie lelijk om aan te zien.
Terwijl BMW met bijv een 7-Serie van voor het Bangle tijperk -voor 2001- hele mooie auto's maakte. Maar ze worden toch verkocht, net als de iQ.
Zo vind iedereen wel iets lelijk of niet, smaakt blijft persoonlijk.

 
Reactie van: E. Heteren, datum: 22 juni 2013

Antwoord: Hoop mijn Toyota iQ aankomende week op te mogen halen. Ben erg benieuwd hoe deze wagen mij gaat bevallen. Het is een iQ van bouwjaar 2010 geworden in parelmoer witte kleur. Ben van nature motorrijder puur sang maar wil nu eens iets meer luxe. Ik zal mijn ervaring hier delen.
Vr Gr D

  

Op zoek naar meer Toyota iQ?

Bezoek ook het forum in:


 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >