23 mei 2018
Feedback
Toyota iQ

Forum Toyota iQ

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 april 2011

Ervaring met auto: Enorm tevreden. Bagaruimte wordt niet gemist. Daar lag toch maar alleen overbodig spul.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand4.750 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 1 april 2011

Ervaring met auto: Er zijn een paar aspecten die zeer goed bevallen (die kleine draaicirkel is veel meer dan een gimmick), de motor draait bij bepaalde toeren zeer soepel, maar is juist bij andere toertallen zeer nadrukkelijk met een luide brom aanwezig.

De shift indicator gaat het liefst bij 45 km/u naar z'n vijf (niet overdreven!) en de motor heeft dan precies genoeg vermogen om die snelheid vast te houden. Maar als ik 60-70 km/u in z'n vijf wil rijden dan rijdt z'n vier juist veel comfortabeler, en volgens de verbruiksmeter niet merkbaar onzuiniger.

Optrekken vanaf 0 km/u is wat mij betreft te luid: de motor klinkt als een scheepsdiesel!

Het kostte me ongeveer een dag om aan de stoelen te wennen, maar daar ben ik nu dan ook bovenmatig tevreden mee. Ik ben ook tevreden met de feel van het interieur: het stuur pakt lekker vast, stuurt stevig en toch zonder enige moeite, alle knopjes voelen en klikken solide, etc. Ik reed vanmiddag achter een Alto en toen ik naar binnen keek zag ik echt een heel zielig interieur. Ik was bijna vergeten hoe naar zo'n interieur kan zijn.

Detail: radio presets instellen met op het stuur een joystick en 1 knopje is een drama. Zelfs met het handboek in de hand heeft dat nog aardig wat tijd gekost. En de geluidskwaliteit lijkt erg afhankelijk van de zender en/of het soort muziek.

Vandaag wel een vervelende ervaring: ook bij zuinige auto's raakt de tank op den duur leeg. Hoewel: er zat nog 8 liter (160km) in. Ik denk dat ik de volgende keer ga tanken als het laatste blokje is verdwenen. Na 497km heb ik 24.1 liter getank (1:20.6 / 4.85 l/100km), maar dat gaat bij de volgende tank beter!

Vandaag boodschappen gedaan, en als ik eventjes 1 stoel neerklap gaat dat prima. Van onlookers alleen maar positieve reacties gehad.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Bronze
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerZonneveld

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 16 februari 2011

Ervaring met auto: Gewoon een fijne auto.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.o Aspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand27.000 km
DealerBoxtel

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 13 januari 2011

Reageer Nieuw
UitvoeringMet Navigatie
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand24.500 km
DealerWolfs

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 10 januari 2011

Ervaring met auto: Zeer fijne auto. Kort maar wel breed. Hierdoor zit je in de auto (zolang je maar niet naar achteren kijkt) alsof je in een vele malen grotere wagen zit. In menig andere auto (C1, Aygo en soortgelijke) zit je al gauw tegen je passagier aan. Hier heb je alle ruimte rondom. Dit geeft een groot luxe gevoel. Alles voelt stevig en niet goedkoop aan.
Heeft achterin, met de stoelen plat, ruimte om 3 grote reis/sporttassen naast elkaar kwijt te kunnen (en den passen daarop ook nog makkelijk 2 x 3 tassen).
Met de auto naar Schotland gegaan, uitstekend bevallen. Alleen wel terug schakelen op lange hellingen (snelwegen), dan valt hij terug in snelheid in zijn 5.
Verbruik zit vaak rond de 1 op 19. Als je je best doet kan dit natuurlijk beter, maar dan rij je niet 120 meer. Geen last van rammels oid.
De binnenkant van de deuren zijn krasgevoelig, weinig tegen te doen dan voorzichtig te zijn.
De binnenspiegel dimt naar mijn smaak net niet snel genoeg. Lichtsterkte in de spiegel is voor mij dan te sterk.

Reageer Nieuw
UitvoeringAspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand21.000 km
DealerZonneveld

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 30 november 2010

Ervaring met auto: In de stad lekker pittig indien je ver in de tweede versnelling doortrekt.

Nieuw
UitvoeringComfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerWolfs

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor7
  
 
Reactie van: Egjeunhomme, datum: 18 augustus 2011

Antwoord: Lekker doortrekken in twee, alleen ik krijg mijn iQ bijna niet in twee. Heel moeilijk en soms helemaal niet. Ben teruggegaan naar de dealer en kan ivm vakantie pas over 2,5 weken terecht. Nu wil de man die mij te woord stond de koppeling veranderen. Onzin natuurlijk ,want de andere versnellingen doen het goed.
Wie heeft hier ervaring mee? Laat aub iets weten .De auto rijdt fijn, maar niet zo als nu. Dealer is trouwens Driessen Valkenswaard. Het begrip leenauto kennen ze hier niet.

 
Reactie van: Egjeunhomme, datum: 28 augustus 2011

Antwoord: De auto is nagekeken bij de dealer en alle schakelproblemen zijn opgelost. Er stond zelfs een ruilauto klaar: een iQ automaat. Gisteren een flinke rit gemaakt van +/- 250 km en de iQ rijdt weer geweldig.
Ed

Reageer
  

, datum: 25 mei 2010

Ervaring met auto: Geen seconde spijt van deze aankoop: rijdt als een grote wagen op de snelweg houdend aan de verkeersregels die gelden met de cruisecontrol aan ruim 1 op 19 en gecombineerd dus met zonder CC en flink optrekken met pieken van 140km/uur en meer krap 1 op 17. Ligt erg goed op de weg.
Gisteren was er een Golf Cabrio Meeting allemaal mooie vrouwen stonden zich te vergapen totdat wij kwamen met de IQ toen kwamen ze naar onze IQ kijken: oh wat een leuk wagentje erg origineel en apart model.
We komen enkel jeugdige mensen in deze wagentjes tegen zowel mannen als vrouwen.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »