21 mei 2018
Feedback
Toyota iQ

Forum Toyota iQ

Reacties van eigenaren

  

, datum: 9 februari 2012

Ervaring met auto: Hier voor een Auris gereden, ook goed. Maar ik ben met pensioen gegaan en zocht wat anders iets kleiners. Heb voor de grap een proefrit gemaakt in de oQ. En was meteen verknocht aan de kleine flitser! Is lekker zuinig 5L/100km.
Rijdt als een klasse hoger. Besturing, vering, stoelen, schakelen, comfort alles plus, plus, plus. Geen BPM/Belasting vrij. Ook aan de koukleum is gedacht met verwarmde stoelen. Airco/navigatie en een prima audio systeem.

Maar er zijn ook wat minpunten: krasgevoelige kunststof, 1 klein LED-lampje voor de binnenverlichting! Voor de rest een prima flitser voor twee personen.
PS: waarom zie ik er zo weinig rijden?

Nieuw
UitvoeringAspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 25 maart 2012

Antwoord: Waarom je er zo weinig ziet rijden is heel eenvoudig: de wagen is hier in ons land te duur. Ik sprak diverse vertegenwoordigers uit Duitsland die voor de prijs van onze 1000 cc Comfort een diesel IQ hebben en die bevalt enorm goed en het is een erg gewild model daar. Vooral mensen met karakter schaffen een IQ aan.

Reageer
  

, datum: 22 december 2011

Ervaring met auto: Wanneer je vaak bagage en passagiers moet vervoeren, niet doen.

Nieuw
UitvoeringComfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand35.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 14 januari 2012

Antwoord: Wij hebben 2 auto's maar vonden het gewoon leuk om naar Zwitserland te gaan met de IQ 1.0 met zijn vieren dus met bagage voor 2 weken, te weten 2 ruime grote koffers op 1 achter zetel en op de andere grote kussen voor onze 2 honden.
Alleen in de bergen hebben we tekort gehad aan kracht maar op de snelweg nee niet echt, 140 cruise snelheid is prima.

Daarom ik snap deze uitleg niet van als je veel bagage hebt.

Reageer
  

, datum: 22 december 2011

Ervaring met auto: Ik zeg: DOEN... ha ha
Nee sereieus: het is een opmerkelijke goede auto. Als je rijdt. dan heb je geen enkel idee dat het een kleine wagen is... zo ruim.
Op snelheid ook een goede wegligging. Achtervering mag van mij wel stugger. Geld is 'ie echt waard.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Tot nog toe... is men daar bijzonder plezierig in de communicatie.

Reageer Nieuw
UitvoeringAsperation / CVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand28.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor8
  
  

, datum: 11 november 2011

Reageer Nieuw
UitvoeringAspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand60.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 24 september 2011

Ervaring met auto: Het is geen krachtpatser in de zin van snelheid en accelleraties maar de auto heeft ons in zijn macht met alle rust, comfort, zuinigheid, kwaliteit. Ook na een lange week in het Zwitserse Jungfrau gebergte te zijn gereden met de iQ, weten wij deze wagen is goed enorm goed en kan zelfs op de Franse autostrades voor verrassingen zorgen. 160 km/uur cruisen is mogelijk en de 1000 cc zorgt hier eenvoudig voor. En een snelle uitwijkmanoeuvre bij 80 km per uur kunnen wij stellen deze topwagen is enorm veilig!

Nieuw
UitvoeringComfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand24.000 km
DealerLeeuwen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Polman2426, datum: 15 december 2011

Antwoord: Kom uit een lexus ls400 van 2001. Dan denk je dit is een hele stap terug, niet dus. Iedere dag weer een feestje om in deze kleine deugniet te mogen sturen. Wendbaar, snel genoeg en vooral zuinig. Als we dan toch terug moeten in Nederland maar we willen onze luxe behouden dan snap ik niet waarom er niet veel meer iQ's rondrijden.

Reageer
  

, datum: 7 juni 2011

Ervaring met auto: Na 10.000 km weet ik het zeker: dit is zuinigste en meest comfortabele compacte auto die er is. Dagelijks rijd ik ruim 150 km woon-werk. Op de cruise ontrol op de snelweg iets boven de 100 km/u, dit geeft een verbruik van gemiddeld 4,3L/100km. (soms 4,2l en heel af en toe 4,4l).
Daarbij heb ik nimmer het gevoel dat ik in een kleine auto rijd. Ik heb de geschakelde uitvoering, het comfort van de automaat vond ik niet opwegen tegen het hogere verbruik.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 27 april 2011

Ervaring met auto: Heeft er iemand al ervaring gehad met een beschadigd subframe? Of heeft dit ook op dit moment? Het is een onderdeel dat zich bevindt aan de onderkant van iQ en kan, volgens de dealer, beschadigen bij het te hard nemen van een stoep of drempel.
In dit land wordt je kotsmisselijk van de vele drempels, maar daar ga ik altijd met verstand over heen... De melding bij de klokken kreeg ik al weer twee maanden geleden en tot nu toe is het nog steeds niet opgelost. Ben al 3x teruggeweest met de auto... Erg vervelend allemaal.

Nieuw
UitvoeringAcces
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand16.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Edwinmulder, datum: 10 juni 2011

Antwoord: Dan moet je wel als een idiot racen over drempels... een stoep nemen? Als je je subframe beschadigt is het je eigen schuld. Dan kun je beter een terreinauto kopen of leren rijden! Of een ongeluk krijgen, dat is natuurlijk ook mogelijk.

Melding van klokken?.......welke melding?

 
Reactie van: Ssfhorensma, datum: 11 oktober 2011

Antwoord: De melding die ik bedoelde was een geel symbool met een autootje in de slip en de woorden VSC OFF. Een van de twee knipperde hinderlijk bij de klokken. In ieder geval was de reden van de twee gele symbolen een draad die bekneld zat achter het navigatiesysteem en is opgelost door de dealer.

Maar om te leren rijden, heb ik dan toch maar gekozen voor een terreinwagen. Nu kan ik met een gerust hart de drempels en stoepen in Nederland nemen zonder mij zorgen te moeten maken over een subframe.

 
Reactie van: Willem, datum: 23 november 2013

Antwoord: Verstandig... zal ook wel te maken hebben gehad met dat geknipper, dat de systemen ingrijpen. Trap je door, dan piept het.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »