24 oktober 2016
Toyota iQ

Forum Toyota iQ

Reacties van eigenaren

  

, datum: 11 november 2011

UitvoeringAspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand60.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 24 september 2011

Ervaring met auto: Het is geen krachtpatser in de zin van snelheid en accelleraties maar de auto heeft ons in zijn macht met alle rust, comfort, zuinigheid, kwaliteit. Ook na een lange week in het Zwitserse Jungfrau gebergte te zijn gereden met de iQ, weten wij deze wagen is goed enorm goed en kan zelfs op de Franse autostrades voor verrassingen zorgen. 160 km/uur cruisen is mogelijk en de 1000 cc zorgt hier eenvoudig voor. En een snelle uitwijkmanoeuvre bij 80 km per uur kunnen wij stellen deze topwagen is enorm veilig!

UitvoeringComfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand24.000 km
DealerLeeuwen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Polman2426, datum: 15 december 2011

Antwoord: Kom uit een lexus ls400 van 2001. Dan denk je dit is een hele stap terug, niet dus. Iedere dag weer een feestje om in deze kleine deugniet te mogen sturen. Wendbaar, snel genoeg en vooral zuinig. Als we dan toch terug moeten in Nederland maar we willen onze luxe behouden dan snap ik niet waarom er niet veel meer iQ's rondrijden.

  

, datum: 7 juni 2011

Ervaring met auto: Na 10.000 km weet ik het zeker: dit is zuinigste en meest comfortabele compacte auto die er is. Dagelijks rijd ik ruim 150 km woon-werk. Op de cruise ontrol op de snelweg iets boven de 100 km/u, dit geeft een verbruik van gemiddeld 4,3L/100km. (soms 4,2l en heel af en toe 4,4l).
Daarbij heb ik nimmer het gevoel dat ik in een kleine auto rijd. Ik heb de geschakelde uitvoering, het comfort van de automaat vond ik niet opwegen tegen het hogere verbruik.

Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 27 april 2011

Ervaring met auto: Heeft er iemand al ervaring gehad met een beschadigd subframe? Of heeft dit ook op dit moment? Het is een onderdeel dat zich bevindt aan de onderkant van iQ en kan, volgens de dealer, beschadigen bij het te hard nemen van een stoep of drempel.
In dit land wordt je kotsmisselijk van de vele drempels, maar daar ga ik altijd met verstand over heen... De melding bij de klokken kreeg ik al weer twee maanden geleden en tot nu toe is het nog steeds niet opgelost. Ben al 3x teruggeweest met de auto... Erg vervelend allemaal.

UitvoeringAcces
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand16.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Edwinmulder, datum: 10 juni 2011

Antwoord: Dan moet je wel als een idiot racen over drempels... een stoep nemen? Als je je subframe beschadigt is het je eigen schuld. Dan kun je beter een terreinauto kopen of leren rijden! Of een ongeluk krijgen, dat is natuurlijk ook mogelijk.

Melding van klokken?.......welke melding?

 
Reactie van: Ssfhorensma, datum: 11 oktober 2011

Antwoord: De melding die ik bedoelde was een geel symbool met een autootje in de slip en de woorden VSC OFF. Een van de twee knipperde hinderlijk bij de klokken. In ieder geval was de reden van de twee gele symbolen een draad die bekneld zat achter het navigatiesysteem en is opgelost door de dealer.

Maar om te leren rijden, heb ik dan toch maar gekozen voor een terreinwagen. Nu kan ik met een gerust hart de drempels en stoepen in Nederland nemen zonder mij zorgen te moeten maken over een subframe.

 
Reactie van: Willem, datum: 23 november 2013

Antwoord: Verstandig... zal ook wel te maken hebben gehad met dat geknipper, dat de systemen ingrijpen. Trap je door, dan piept het.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 april 2011

Ervaring met auto: Enorm tevreden. Bagaruimte wordt niet gemist. Daar lag toch maar alleen overbodig spul.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand4.750 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 1 april 2011

Ervaring met auto: Er zijn een paar aspecten die zeer goed bevallen (die kleine draaicirkel is veel meer dan een gimmick), de motor draait bij bepaalde toeren zeer soepel, maar is juist bij andere toertallen zeer nadrukkelijk met een luide brom aanwezig.

De shift indicator gaat het liefst bij 45 km/u naar z'n vijf (niet overdreven!) en de motor heeft dan precies genoeg vermogen om die snelheid vast te houden. Maar als ik 60-70 km/u in z'n vijf wil rijden dan rijdt z'n vier juist veel comfortabeler, en volgens de verbruiksmeter niet merkbaar onzuiniger.

Optrekken vanaf 0 km/u is wat mij betreft te luid: de motor klinkt als een scheepsdiesel!

Het kostte me ongeveer een dag om aan de stoelen te wennen, maar daar ben ik nu dan ook bovenmatig tevreden mee. Ik ben ook tevreden met de feel van het interieur: het stuur pakt lekker vast, stuurt stevig en toch zonder enige moeite, alle knopjes voelen en klikken solide, etc. Ik reed vanmiddag achter een Alto en toen ik naar binnen keek zag ik echt een heel zielig interieur. Ik was bijna vergeten hoe naar zo'n interieur kan zijn.

Detail: radio presets instellen met op het stuur een joystick en 1 knopje is een drama. Zelfs met het handboek in de hand heeft dat nog aardig wat tijd gekost. En de geluidskwaliteit lijkt erg afhankelijk van de zender en/of het soort muziek.

Vandaag wel een vervelende ervaring: ook bij zuinige auto's raakt de tank op den duur leeg. Hoewel: er zat nog 8 liter (160km) in. Ik denk dat ik de volgende keer ga tanken als het laatste blokje is verdwenen. Na 497km heb ik 24.1 liter getank (1:20.6 / 4.85 l/100km), maar dat gaat bij de volgende tank beter!

Vandaag boodschappen gedaan, en als ik eventjes 1 stoel neerklap gaat dat prima. Van onlookers alleen maar positieve reacties gehad.

Uitvoering1.0 Bronze
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerZonneveld

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 16 februari 2011

Ervaring met auto: Gewoon een fijne auto.

Uitvoering1.o Aspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand27.000 km
DealerBoxtel

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >