21 oktober 2016
Toyota iQ

Forum Toyota iQ

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 september 2012

Ervaring met auto: Uitstekend voor dagelijks gebruik in stedelijke omgeving. Kan ook op de grote weg behoorlijk meekomen. Opvallend stil. Luxueuze uitstraling tegen minimale kosten.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand6.500 km
DealerToonen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 9 juli 2012

Ervaring met auto: Prima autootje, ben er erg tevreden mee. Ik heb de opmerkelijke overstap gemaakt van een Volvo V70 1997 naar een iQ 2009. 1,73m en 1500cc minder. Qua rijden valt op dat de iQ een stuk beweeglijker is, op de snelweg zijn meer stuurcorrecties nodig, maar overall valt het snelweggedrag reuze mee. Door de korte wielbasis moet ik me bij drempels toch aan de 50km/u houden, waar ik met de Volvo nog met 80 overheen kon. Maar qua luxe kan de iQ tippen aan de Volvo, het is allemaal goed verzorgd en met veel opties. Je hebt niet door dat je in zo'n kleine auto rijdt, zolang je niet achterom kijkt. Hij doet precies wat een auto in mijn situatie hoort te doen: mij naar mijn werk vervoeren en boodschappen halen. Wel had het handig geweest als de platgelegde achterbankje een randje had gehad om te voorkomen dat de boodschappen naar voren schuiven bij hard remmen.

Ervaring met verkoop: Ik wist waar ik naar zocht en heb me goed ingelezen. Dat is toch wel een voorwaarde als je een auto koopt bij een handelaar. Door de jonge leeftijd heb ik het risico genomen af te dingen op de afleverkosten en garantie door een meeneemprijs te regelen. Ik stond er wel van te kijken dat ik de auto zonder legitimatie o.i.d. meekreeg voor een proefrit.

Uitvoering1.0 Aspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand73.000 km
DealerKormelink

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 23 juni 2012

Ervaring met auto: Opvallend stille auto. Blijf wel op je snelheidsmeter letten, want je rijdt ongemerkt te snel, zeker in de stad.

Uitvoering1.0 Access
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand27.000 km
DealerDijkstein

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 1 maart 2012

Ervaring met auto: Geweldige auto, vooral mensen met rugproblemen. De stoelen en dan die met leeruitvoering heeft echt een uitermate goed zitcomfort. Daar hebben we hem eigenlijk voor gekocht.
Het is een kleine auto, maar je merkt er niets van met rijden, behalve als je naar achter kijkt. Ik ben nog steeds heel tevreden met deze auto.

Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand16.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 9 februari 2012

Ervaring met auto: Hier voor een Auris gereden, ook goed. Maar ik ben met pensioen gegaan en zocht wat anders iets kleiners. Heb voor de grap een proefrit gemaakt in de oQ. En was meteen verknocht aan de kleine flitser! Is lekker zuinig 5L/100km.
Rijdt als een klasse hoger. Besturing, vering, stoelen, schakelen, comfort alles plus, plus, plus. Geen BPM/Belasting vrij. Ook aan de koukleum is gedacht met verwarmde stoelen. Airco/navigatie en een prima audio systeem.

Maar er zijn ook wat minpunten: krasgevoelige kunststof, 1 klein LED-lampje voor de binnenverlichting! Voor de rest een prima flitser voor twee personen.
PS: waarom zie ik er zo weinig rijden?

UitvoeringAspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 25 maart 2012

Antwoord: Waarom je er zo weinig ziet rijden is heel eenvoudig: de wagen is hier in ons land te duur. Ik sprak diverse vertegenwoordigers uit Duitsland die voor de prijs van onze 1000 cc Comfort een diesel IQ hebben en die bevalt enorm goed en het is een erg gewild model daar. Vooral mensen met karakter schaffen een IQ aan.

  

, datum: 22 december 2011

Ervaring met auto: Wanneer je vaak bagage en passagiers moet vervoeren, niet doen.

UitvoeringComfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand35.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 14 januari 2012

Antwoord: Wij hebben 2 auto's maar vonden het gewoon leuk om naar Zwitserland te gaan met de IQ 1.0 met zijn vieren dus met bagage voor 2 weken, te weten 2 ruime grote koffers op 1 achter zetel en op de andere grote kussen voor onze 2 honden.
Alleen in de bergen hebben we tekort gehad aan kracht maar op de snelweg nee niet echt, 140 cruise snelheid is prima.

Daarom ik snap deze uitleg niet van als je veel bagage hebt.

  

, datum: 22 december 2011

Ervaring met auto: Ik zeg: DOEN... ha ha
Nee sereieus: het is een opmerkelijke goede auto. Als je rijdt. dan heb je geen enkel idee dat het een kleine wagen is... zo ruim.
Op snelheid ook een goede wegligging. Achtervering mag van mij wel stugger. Geld is 'ie echt waard.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Tot nog toe... is men daar bijzonder plezierig in de communicatie.

UitvoeringAsperation / CVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand28.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor8
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >