27 mei 2018
Feedback
Toyota iQ

Forum Toyota iQ

Reacties van eigenaren

  

, datum: 10 mei 2016

Ervaring met auto: Wederom gevaarlijke verkeerssituaties en boze reacties van medeweggebruikers. Na een klacht over het wegvallen van de trekkracht is in 2013 de katalysator van de auto vervangen. Nog geen vier jaar later is niet alleen de katalysator maar ook de motor aan vervangen toe.

Naast een hoger dan verwacht benzineverbruik kent deze auto al vanaf het begin een hoog olieverbruik. Zonder bijvullen (een tot twee liter), haalde de auto de volgende verplichte onderhoudsbeurt niet.

Ik ben teleurgesteld in Toyota en beraad me op te nemen stappen.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): De auto is in onderhoud bij de verkoper ervan.

Ervaring met verkoop: Ik heb de auto gekocht bij een Toyota dealer bij mij in de buurt.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit7 jaar
KM-stand170.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor3
  
  

, datum: 16 augustus 2014

Ervaring met auto: Het inhouden van de motor is vaak storend en soms idd gevaarlijk als je even wat vermogen nodig hebt, dealer weet ook hier van niets (buiten gasklep schoon maken a 80 euri). De standaard montage banden zijn erg slecht voor de wegligging en deze kun je beter snel vervangen door betere banden. Helaas gaat dan ook het verbruik iets omhoog, maar liever iets meer benzine verbruik dan in de sloot vanwege erg slechte wegligging. Verder een fijne probleemloze auto met veel luxe.

Nieuw
Uitvoering1.0 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit5 jaar
KM-stand105.000 km
DealerDorst

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Dominiqueenmartine, datum: 19 augustus 2014

Antwoord: Ik heb gehoord dat de egrvklep durft haperen bij de benzineversies. Bij de diesel weet ik het niet.

 
Reactie van: Hansmagielse, datum: 10 juli 2016

Antwoord: Klopt, heb vandaag brief gekregen van toyota dat ze dit toch gaan repareren (na ongeveer 5 jaar klagen). Deze modificatie werd een paar jaar geleden al voorgesteld op div forums en Toyota zegt hiervan nooit iets te hebben geweten. Ach ja ze repareren het nu toch uiteindelijk en ik ben erg benieuwd hoe dit zich gaat uiten in acceleratie en brandstofgebruik, ik zit nu ongeveer op 5,9 l/100km wat ik veels te hoog vind.

 
Reactie van: Emisenna, datum: 3 augustus 2016

Antwoord: Onze IQ 1.0 is vandaag gerepareerd en mijn vrouw gaat het deze week bezien of het geholpen heeft, ze zei na 10km dat de auto soepeler rijdt dus het belooft het wel.

De IQ diesel bevalt enorm goed, heb onlangs nieuwe schokbrekers erop laten zetten een enorm verschil!

1 op 26 nog steeds, geen olieverbruik en ook geen mankementen.

Auto rijdt erg plezierig nu 135.000km.

 
Reactie van: Emisenna, datum: 2 maart 2018

Antwoord: Benzine iQ rijdt prima. Wel is er sinds kort gerammel als we een bocht naar links maken het is waarneembaar rechtsvoor, monteur heeft het ook gehoord echter wat het is komen we nog niet achter. Alles is gecheckt er zit neegens speling op vermoed word schokbreker maar die werkt goed, is niet versleten zit ook geen speling op.

Diesel IQ rijdt maar door 185.000km nu.

Reageer
  

, datum: 1 augustus 2014

Ervaring met auto: Sinds de aankoop in 2010 altijd zeer tevreden geweest met mijn iQ. Comfortabel, pittig rijgedrag en voorzien van veel luxe. Nu duikt er sinds een maand het volgende probleem op. De auto trekt beduidend minder snel op, bij inhalen op snelweg al aantal keren in vervelende siuaties terecht gekomen. Ronduit gevaarlijk. En ik ben niet de enige....

Er valt nu te lezen op Internet dat de auton's van de eerste lichting een probleem hebben met de katalysator en Toyota dit type katalysator inmiddels heeft veranderd. Bij velen is dit kostenloos gebeurd, omdat het euvel zich binnen de fabrieksgarantie termijn voordeed. Bij mij is dit helaas anders en zou ik 2.500 (!) euro moeten betalen. Het gaat hier feitelijk om een fabrieksfout waar Toyota mij voor op laat draaien. Ik rijd al meer dan 25 jaar Toyota, maar ben nu toch wel heel teleurgesteld.

Nieuw
Uitvoering1,o
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit4 jaar
KM-stand48.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 8 augustus 2014

Antwoord: De fout van afhandeling ligt niet bij Toyota, maar bij Toyota Nederland. Onze iQ 1.0 trekt ook niet zo goed. Ik heb dit eerder al eens gemeld maar er word gewoon niets mee gedaan helaas. Wij rijden sinds 2010 Toyota en zijn verders ontzettend tevreden!

 
Reactie van: Geenidee, datum: 15 maart 2016

Antwoord: Maar dat is toch levensgevaarlijk! Weet de RWD hier al van? Deze auto's moeten dus per direct van de weg worden gehaald!

Reageer
  

, datum: 7 april 2014

Ervaring met auto: Wie heeft een iQ 1.3 of een 1.4 diesel en welke bandenkeus?
In maat 175-65/15?

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
DealerJonge

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor8
  
 
Reactie van: Cliff2005, datum: 14 maart 2016

Antwoord: Bridgestone EP25 zijn het beste voor de iQ

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 19 maart 2014

Ervaring met auto: De IQ diesel is windgevoelig onze IQ 1.0 is dat helemaal niet, ook met windkracht 11 en harde windstoten op de Oosterschelde kering en zeelandbrug is dan nog goed te doen!

Met de IQ diesel word het zelfs gevaarlijk...wat kan dat zijn? Overigens heeft de auto er met de zomerbanden minder last van dan met het zachte winterbanden. Passeren van vrachtwagens duikt de auto naar rechts, en bij harde windstoten voel je dat de achterkant zwabbert.

Wie weet wat het is, de auto is uitgelijnd, hielp niets overigens, rijdt goed rechtuit ook en in bochten ook bij de Philip Morris bocht kan je best hard door 80km/u op de hoge bandjes 175/65-15 dus.

Nieuw
Uitvoering1.4D4-D
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand55.000 km
DealerJonge

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Emisenna, datum: 15 juli 2015

Antwoord: Het probleem is opgelost, banden keuze veranderd en ook toespoor verandert.

 
Reactie van: Emisenna, datum: 4 augustus 2016

Antwoord: En nieuwe schokbrekers gemonteerd, probleem grotendeels opgelost.

Reageer
  

, datum: 16 december 2013

Ervaring met auto: Tsja gekocht 2dehands met 33.000km ongeveer op 31 augustus jl, dus kan niets zeggen over de betrouwbaarheid eigenlijk, Mooie materialen en Toyota heeft geluisterd naar de klanten de krasgevoelige deur paneel is voorzien van zacht en prettig materiaal.
Het is een genot om in de IQ diesel te rijden want hij is redelijk snel te rijden, een medeweggebruiker was zo onder de indruk met zijn Audi A1 1.6 tdi die me maar niet kon bijhouden dat hij ons aansprak bij de AH een maand later.
Het is een prachtig stukje design alleen de 1.3 benzine en de 1.0 is leverbaar daarom gekozen voor de A1. De diesel IQ was helaas niet leverbaar.

Die van ons is ingevoerd. Nog geen moment spijt van de aankoop. 1 op 24 met airco aan op stadse trajecten op het platte land in deze overigens zachte winter rond het vriespunt op winterbanden en af en toe fors accelereren.

Nieuw
Uitvoering1.4d4-D
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand46.000 km
DealerJonge

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor10
  
 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 13 februari 2014

Antwoord: Je kan zien dat als je een bericht invoert dat het niet op onze manier wordt geplaatst, want er zitten tal van fouten in en zelfs een hele grote fout. Onze diesel IQ rijdt geen 1 op 24 op het platte land?! Maar 1 op 28,5km gewoon.

Reageer
  

, datum: 20 augustus 2013

Ervaring met auto: Wij hebben de iQ nu sinds mei 2010. Hij is van 2009, maar nog geen problemen. 1 op 22 is normaal bij gewoon rijden. Naar Zwitserland en Frankrijk geweest; rijdt superieur alleen niet echt veel kracht maarja het is ook maar een 1000 cc zonder turbo etc. Ga ik wat vlotter rijden dan nog steeds boven de 1 op 18.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 5 september 2013

Antwoord: Langzaam optrekken? Ja de IQ 1.0 is enorm stil zet er een uitlaat op met kabaal en hij is snel. Maar het klopt wel een beetje 0 naar 100 in 15 seconden is niet echt snel maar aangezien de meest diesels en auto's zo langzaam zijn valt het minder op.

We hebben een week geleden een IQ diesel gekocht en dit is enorm bijzonder... snel, krachtig, verbluffend en ongelooflijk bijzonder. En ontzettend zuinig en dat terwijl wel van Vlissingen naar Groningen reden in de spits dan weer hard richting 160 a 170km/u dan weer bovenop de rem en fors optrekken en de hele reis met de airco aan. 1 op 23,7km dus.

De gezichten spreken boekdelen met helaas steeds vaker voorkomend niet tegen je verlies kunnen gedrag wat uit mond in aso gedrag...kinderachtige kleuters rijden een Golf.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »