21 oktober 2016
Toyota iQ

Forum Toyota iQ

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 oktober 2016

Ervaring met auto: Ik rijd een IQ met wit/parelmoer kleur uit 2009. Een maand geleden spoot ik in de wasstraat op 2 plaatsen op het dak de witte lak eraf ter grote van een bierviltje. Toyota NL stelde voor naar een Toyota dealer te gaan om de schade te laten onderzoeken. Zij gaven geen reden aan maar wel dat Toyota de schade niet zal vergoeden omdat het buiten de garantie valt. Casco verzkererd dus naar een schadebedrijf. Bij het reinigen van de auto hebben zij de lak van een spatbord afgespoten! Hierop is de hulp van een onafhanleijk schade-expert ingeroepen. Deze stelde vast dat het een hechtingsprobleem was. Waarchijnlijk ontstaan in de fabriek. De grondverf/basislaag is nl onaangetast. Ik wacht nu op het schaderapport van die expert. Na onderzoek op internet blijkt dat oa. in Engeland ook dergelijke gevallen bekend zijn met parelmoerlak uit 2009. Iemand in deze groep ook deze ervaring?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit4 jaar
KM-stand80.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 7 september 2016

Ervaring met auto: Zeker doen. Geweldige auto. Rijdt fantastisch. Klein maar fijn.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit6 jaar
KM-stand89.500 km
DealerBecker

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 24 mei 2016

Ervaring met auto: Ongekend rap en toch bere zuinig.

Uitvoering1.4D4-D
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
KM-stand128 km
DealerDe Jonge

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 23 mei 2016

Ervaring met auto: Ongekend rap.

Uitvoering1.4D4-D
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
KM-stand128 km
DealerDe Jonge

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Erikpan, datum: 1 september 2016

Antwoord: Vertel meer?

Hoe vlot heb je gemeten?

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 10 mei 2016

Ervaring met auto: Wederom gevaarlijke verkeerssituaties en boze reacties van medeweggebruikers. Na een klacht over het wegvallen van de trekkracht is in 2013 de katalysator van de auto vervangen. Nog geen vier jaar later is niet alleen de katalysator maar ook de motor aan vervangen toe.

Naast een hoger dan verwacht benzineverbruik kent deze auto al vanaf het begin een hoog olieverbruik. Zonder bijvullen (een tot twee liter), haalde de auto de volgende verplichte onderhoudsbeurt niet.

Ik ben teleurgesteld in Toyota en beraad me op te nemen stappen.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): De auto is in onderhoud bij de verkoper ervan.

Ervaring met verkoop: Ik heb de auto gekocht bij een Toyota dealer bij mij in de buurt.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit7 jaar
KM-stand170.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor3
  
  

, datum: 16 augustus 2014

Ervaring met auto: Het inhouden van de motor is vaak storend en soms idd gevaarlijk als je even wat vermogen nodig hebt, dealer weet ook hier van niets (buiten gasklep schoon maken a 80 euri). De standaard montage banden zijn erg slecht voor de wegligging en deze kun je beter snel vervangen door betere banden. Helaas gaat dan ook het verbruik iets omhoog, maar liever iets meer benzine verbruik dan in de sloot vanwege erg slechte wegligging. Verder een fijne probleemloze auto met veel luxe.

Uitvoering1.0 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit5 jaar
KM-stand105.000 km
DealerDorst

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Dominiqueenmartine, datum: 19 augustus 2014

Antwoord: Ik heb gehoord dat de egrvklep durft haperen bij de benzineversies. Bij de diesel weet ik het niet.

 
Reactie van: Hansmagielse, datum: 10 juli 2016

Antwoord: Klopt, heb vandaag brief gekregen van toyota dat ze dit toch gaan repareren (na ongeveer 5 jaar klagen). Deze modificatie werd een paar jaar geleden al voorgesteld op div forums en Toyota zegt hiervan nooit iets te hebben geweten. Ach ja ze repareren het nu toch uiteindelijk en ik ben erg benieuwd hoe dit zich gaat uiten in acceleratie en brandstofgebruik, ik zit nu ongeveer op 5,9 l/100km wat ik veels te hoog vind.

 
Reactie van: Emisenna, datum: 3 augustus 2016

Antwoord: Onze IQ 1.0 is vandaag gerepareerd en mijn vrouw gaat het deze week bezien of het geholpen heeft, ze zei na 10km dat de auto soepeler rijdt dus het belooft het wel.

De IQ diesel bevalt enorm goed, heb onlangs nieuwe schokbrekers erop laten zetten een enorm verschil!

1 op 26 nog steeds, geen olieverbruik en ook geen mankementen.

Auto rijdt erg plezierig nu 135.000km.

  

, datum: 1 augustus 2014

Ervaring met auto: Sinds de aankoop in 2010 altijd zeer tevreden geweest met mijn iQ. Comfortabel, pittig rijgedrag en voorzien van veel luxe. Nu duikt er sinds een maand het volgende probleem op. De auto trekt beduidend minder snel op, bij inhalen op snelweg al aantal keren in vervelende siuaties terecht gekomen. Ronduit gevaarlijk. En ik ben niet de enige....

Er valt nu te lezen op Internet dat de auton's van de eerste lichting een probleem hebben met de katalysator en Toyota dit type katalysator inmiddels heeft veranderd. Bij velen is dit kostenloos gebeurd, omdat het euvel zich binnen de fabrieksgarantie termijn voordeed. Bij mij is dit helaas anders en zou ik 2.500 (!) euro moeten betalen. Het gaat hier feitelijk om een fabrieksfout waar Toyota mij voor op laat draaien. Ik rijd al meer dan 25 jaar Toyota, maar ben nu toch wel heel teleurgesteld.

Uitvoering1,o
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit4 jaar
KM-stand48.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 8 augustus 2014

Antwoord: De fout van afhandeling ligt niet bij Toyota, maar bij Toyota Nederland. Onze iQ 1.0 trekt ook niet zo goed. Ik heb dit eerder al eens gemeld maar er word gewoon niets mee gedaan helaas. Wij rijden sinds 2010 Toyota en zijn verders ontzettend tevreden!

 
Reactie van: Geenidee, datum: 15 maart 2016

Antwoord: Maar dat is toch levensgevaarlijk! Weet de RWD hier al van? Deze auto's moeten dus per direct van de weg worden gehaald!

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >