24 mei 2018
Feedback
Ford Ka (2008 - 2016)

Forum Ford Ka (2008 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 januari 2011

Ervaring met auto: Ik zal nooit meer een Ford Ka kopen. Wat een afgang dat ding! Ik rijd gemiddeld 7.8 tot 8 liter op de 100. Dat ding zuipt als een gek. Van de dealer krijg ik gratis een kastje een week erin, dan kunnen ze zien hoe ik rijd. Volgens mij is het motortje zo kapot. Fiat motor he?!

Nieuw
UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand32.000 km
DealerBoxem

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor3
  
 
Reactie van: G. Notenboom, datum: 6 januari 2011

Antwoord: Fiat motoren zijn zeer goede motoren ik rijd in een Fiat Punto uit 2000, nieuw gekocht er staat nu 250.000 Km op de teller. Slechte motoren? Ik denk het niet.

 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 6 januari 2011

Antwoord: Vreemd dat andere en de meeste mensen er anders over denken en wel heel positief zijn. Het zal wel ergens anders aan liggen, misschien uw rijstijl? En wat deze motoren betreft: die zij uitermate betrouwbaar wordt al jaren gebruikt in andere Fiat modellen.
Overigens bouwt Fiat op dit moment zeer betrouwbare en goede auto's en heeft deze nieuwe Ford Ka vele duizenden km gemaakt en is uitgebreid getest op de NurburgRing, wat bijna niet voorkomt met kleine auto's. Ford heeft met de Ka de naam hoog te houden en dit blijkt wel uit alle testresultaten van vele autobladen en de goede en positieve reacties van de rijders!

 
Reactie van: G. Notenboom, datum: 7 januari 2011

Antwoord: Waarom heeft Ford deze auto nog niet zonder wegenbelasting (Fiat motor).
Fiat heeft 4 modellen zonder wegenbelasting?

 
Reactie van: Fordka, datum: 11 januari 2011

Antwoord: De Ford Ka heeft wel dezelfde motor en onderstel als de Fiat 500, maar het motormanagement is anders, waar door de uitstoot net te hoog is om wegenbelasting vrij te rijden. Ook de start/stop versie is helaas net niet wegenbelasting vrij.

 
Reactie van: Willegers, datum: 22 januari 2012

Antwoord: Ik heb de zelfde ervaring: de auto zuipt ontzettend. Ook zo'n kastje in de auto gehad en heb een perfecte rijstijl. Zelfs 1 op 8 gehad wat niet normaal kan zijn met het stop/start systeem erbij en airco uit!

 
Reactie van: Linda. Pen, datum: 7 februari 2012

Antwoord: Ik heb mijn Ka een week en ben echt geschrokken van het verbruik. Komt zeker niet overeen met de folder. Ik lees in dit forum dat het stabiliseerde. Ik hoop het maar. Mijn vorige auto smart reed 1:19 de ka tot nu toe 1:14. Echt schrikken aan de pomp.

 
Reactie van: Mmourik, datum: 10 november 2012

Antwoord: Exact hetzelfde. Ik haal net 1 op 14. Ik denk erover de deal'ongedaan te gaan maken, dit is niet wat mij beloofd is. En ik vind dat je van een kleine auto een beter verbruik mag verwachten.

 
Reactie van: Tenere, datum: 4 maart 2014

Antwoord: Ok, volgens mij ligt het echt aan jullie rijstijl hoor, want ik rijd met de Ford Ka rond de 1:18 en 1:20 en dan rijd ik soms niet eens zo heel erg zuinig en ook bij korte afstanden is het verbruik 1:17 of 1:18

 
Reactie van: Mkrebbeks, datum: 11 juni 2014

Antwoord: De Ka van mijn vrouw gebruikt gemiddeld 7 a 8 liter op de 100 Km. Heeft zeker met haar rijstijl en de korte afstanden te maken.
Met veel moeite nieuwe fuse gekregen (auto was 3 weken uit de garantie). Garage had niet eerder tijd voor een beurt. Inmiddels 1 1/2 jaar verder rammelt de wielophanging voor weer. Ook vocht-probleem is ons bekend. Verder leuk pittig autootje dat lekker rijdt.

Reageer
  

, datum: 11 december 2010

Ervaring met auto: Heb hem een half jaar en geen negatieve dingen opgemerkt, alleen dat mijn ruitewissers versleten zijn.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand14.000 km
DealerVadah Autocenter

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 11 december 2010

Ervaring met auto: Heb mijn Ford Ka Titanium ingeruild voor een Ka Titanium X model 2011 met Start- Stop systeem. Het eerste wat opvalt, is de stilte in de auto. Door de nieuwe 1.2 motor ook is de auto pittiger en directer geworden met het zelfde aantal pk's. Echt een hele fijne motor met nog meer comfort.
Op alle punten is de Ka model 2011 verbetert of aangepast wat deze auto nog meer rijplezier biedt.
De koppeling werkt super ligt het schakelen nog preciezer en lekker ligt een feest om in te rijden en kleeft aan de weg.
Het Start-Stop systeem werkt perfect. Het mooie hieraan is dat je het zelf kunt uitschakelen. Er wordt gezegd dat de auto ook een stuk zuiniger is geworden met de nieuwe 1.2 motor, hier Kan ik nog geen oordeel over geven met 160 km op de teller.
Ook wat luxe betreft heb je niks te klagen alles zit er op en aan inclusief een lederen stuurwiel, extra opbergnetjes onder aan de middenconsole in parelmoer wit uitgevoerd, mooie sportvelgen en privacy glass achter, enz, enz.

Nieuw
UitvoeringTitanium X
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand160 km
DealerNoordegraaf

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Patrick. Groote, datum: 15 december 2010

Antwoord: Geldt het start-stop systeem ook voor een Ford Ka die op 30-11-10 op kenteken is gezet? Want wij krijgen hem volgende week geleverd en het is een voorraad auto in de uitvoering Titanium X - piste parelmoer kleur, ook met leren stuurtje etc.
De prijs is namelijk hetzelfde ..... en het zou zonde zijn als je een ouder type motor krijgt in je nieuwe wagen.

 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 16 december 2010

Antwoord: Ik heb mijn nieuwe Ka besteld op 07 oktober 2010 dit was geen voorraad auto dus hij moest nog geproduceerd worden in de fabriek in Polen. Ik wist ook niet dat er een nieuw type Ka aan zat te komen, ik heb dit vernomen uit een autoblad. Het nieuwe type wordt verkocht vanaf de maand november 2010. Als uw Ka een voorraadauto is van voor november, dan ben ik bang dat U buiten de boot valt. Is uw Ka geproduceerd in november, dan krijgt U (waarschijnlijk) het type 2011. Veel succes!

 
Reactie van: Birgit_brekelmans, datum: 5 januari 2011

Antwoord: Ik ga binnenkort een Ka bestellen, zijn er nog meer verschillen met de nieuwe Ka voor het 2011 model? Ik ben erg benieuwd, ik kan hier weinig info over vinden helaas.

 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 5 januari 2011

Antwoord: De verschillen zijn: Nieuwe motor, Start-stop systeem, privacy Glass achter, Drukknop op achterklep, Sportvelgen met michelin banden, schakel indicatie, lederen stuurwiel, opbergnetjes aan middenconsole in parelmoer uitgevoerd, andere tankdop!
Maar het mooie van de Ka 2011 blijft toch de nieuwe motor: echt heel pittig voor een 1.2 Bv.van 100 naar 120km/h is ie echt snel ook de acceleratie in de andere versnellingen is echt lekker en het is lekker rustig en stil in de auto ook bij 120km/h. Echt een hele verbetering. Het is een hele pittige, comfortabele auto met een dijk van een wegligging. En dan heb ik niets teveel gezegd. Veel succes met je nieuwe Ford Ka!!

 
Reactie van: M. Kleiker, datum: 14 januari 2011

Antwoord: Ik heb de titanium x van 30 september in december opgehaald, alle luxe hiervoor omschreven die bij model 2011 hoort zitten hier ook in. Het verschil is de motor denk ik de rest past bij de titanium X, zelfs het knopje op de achterbak. Overigens een lekkere auto, soms schakelt die wat stroef.

Reageer
  

, datum: 9 december 2010

Ervaring met auto: Tot nu toe een prima auto. Ik heb wat problemen gehad met de ruitenwissers, maar deze zijn nu vervangen door FLAT ruitenwissers( gratis door Ford dealer Bogman te Kerkrade).
Ik rijd 90 binnenstad, verbruik 6.5 per 100 km. Ben naar Alkmaar gereden verbruik 5 op 100 km. Al met al dus een prima auto.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Trend
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand6.200 km
DealerJos Bogman

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 november 2010

Reageer Nieuw
UitvoeringCool En Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
Dealers

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 16 september 2010

Ervaring met auto: Ik heb mijn oude Seat Ibiza uit 2000 ingeruild voor een mooie Ford Ka Titanium. Wat een verschil! Wat een comfortabele auto is dit! Mijn vriend is 1.90 m lang en hij kan er ook comfortabel in rijden. Ik ben er mee naar Zuid-Frankrijk gereden zonder problemen, en ben er erg blij mee!

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand15.896 km
Dealer Dunnebier

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 17 augustus 2010

Ervaring met auto: Sinds twee maanden in het bezit van de Ka.
Het schakelen gaat licht en precies, en ook de koppeling grijpt gelijkmatig aan. De wegligging is zeer goed, en de auto laat zich fijn een bocht in sturen. De zitpositie vind ik zeer goed en het stuurtje voelt lekker aan. Ook vind ik de stoelen zeer goed voor een auto uit deze prijsklasse. De motor had iets feller gemogen, maar is zeker niet te zwak, en ook voldoende stil, zeker tot aan de 120 km/h. Het verbruik is bij mij ongeveer 5.6 liter op 100 km bij gebruik van BP ultimate 98 RON. De kofferbak is met 225 liter toch één van de ruimste in zijn klasse, alleen is het jammer dat de leuningen van de achterbank bij het neerklappen niet helemaal horizontaal komen te liggen, maar iets schuin omhoog. Ander nadeel is dat de gordel niet in hoogte versteld Kan worden. Het moeten openen van de achterklep met de (afstandsbediening van) sleutel vind ik geen bezwaar. Alles bij elKaar een fijne auto.

Ervaring met verkoop: Let er op dat als je een thuiskomertje als reservewiel wilt i.p.v. een reparatieset dat je dit van te voren aangeeft bij de verkoper.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Cool&Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand1.100 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »