24 oktober 2016
Ford Ka

Forum Ford Ka

Reacties van eigenaren

  

, datum: 4 april 2011

Ervaring met auto: Inrijden vergt ca. 6500 km. De Ka rijdt dan steeds soepeler. Benzineverbruik stabiliseert rond 1 op 16. Een poreuze carter ontluchtingsslang (benzinelucht in interieur) verhoogt het gebruik fors, maar die wordt onder garantie vervangen. Ook de ruitenwissers worden in het gebruik steeds beter (maar vervanging door moderne flatblades is aan te raden). De piepende remmen bij vochtig weer en het vochtige interieur zijn normaal (aanjager en airco op max zetten). De bekleding is gevoelig voor watervlekken (behandelen met waterafstotende spray). Het krakende geluid van achter is de handremKabel (wordt door de dealer verlegd en het geluid is weg). Pas op met hoge stoepen en richels! De voorste wielKasten hebben een uitstekend stuk harde kunststof met daartussen een omlaag stekende spoilerstrip. Die onderdelen breken gemakkelijk af. Het connectivity pakket is een must, evenals de parelmoerlak interieurdelen en het leren stuur. Lichtmetalen velgen en privacy glas staan de auto zeer goed.

UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand8.200 km
DealerArdea Auto

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 17 februari 2011

Ervaring met auto: Goede prijskwaliteitsverhouding. Mooi gestyleerd model.

Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand8.000 km
Dealer P. van de Ven

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 30 januari 2011

Ervaring met auto: Als je Ford Ka bestelt, denk goed na de eerste beurt kost nl 210 euro veel te duur! Verder rijdt hij prima.

Uitvoering1.1 TREND
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerVan Berkel

Betrouwbaarheid10
Comfort2
Motor8
  
 
Reactie van: Dwayne. Soemoredjo, datum: 13 december 2011

Antwoord: Als je het slim aanpakt krijg je de eerste 3 jaar gratis onderhoud... goed onderhandelen in deze tijd is veel mogelijk

  

, datum: 28 januari 2011

Ervaring met auto: Eind februari 2010 kon ik 'm eindelijk ophalen, mijn prachtige, gloednieuwe Ford Ka Titanium. Ik heb 'm mooi aan laten kleden met verschillende opties erop. Met het idee: een hele nieuwe auto kopen, dat gaat straks als ik aan een gezin en een huis ga beginnen, nooit meer lukken, dus dan doe ik het nu maar meteen goed!

Van tevoren flink rondgekeken, ook bij andere automerken. Na wat onderzoek op internet ben ik gaan kijken in een aantal garages. De Renault Twingo viel af te 'plastic' en weinig opvallend, de Citroën C1 bleek wel erg klein. De Ford Ka sprong er meteen uit. Wat een prachtige auto! Mooi vormgegeven, zowel aan binnen- als buitenKant. Ook een bijzonder ruime auto. En ook erg prettig een hoge zit!

Helaas bleek de levertijd op de nieuwe Ford Ka een groot drama de verkoper raadde mij aan om een auto die al in bestelling stond te nemen, omdat de levertijd op de auto zo 9 maanden kon duren! De verschillende opties konden er achteraf opgezet worden, dat zou wel wat ...

Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerArdea Auto

Betrouwbaarheid2
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Rolfbeeker, datum: 16 mei 2011

Antwoord: Toen wij voor een nieuwe tweede auto gingen zoeken ook de Ka bekeken. Kregen te horen dat de Ka en de Fiat 500 samen in een Fiat fabriek in Polen van de band liepen. Aangezien de 500 een verkoopsucces is en de eigenaar Fiat is, hebben deze prioriteit. Levertijden van een min of meer standaard model Ka is al 6 maanden. Toen even gekeken naar de Hyundai i10. Deze staat nu al anderhalf jaar met 17.000 km voor de deur. Alleen de hifi kan mij niet bijbenen, want ik heb al twee keer de voordeur speakers opgeblazen na het beluisteren van een duitstalige hardrockband. Enige duits wat mij bevalt.

 
Reactie van: Rolfbeeker, datum: 16 oktober 2015

Antwoord: Update: Hyundai I10 na bijna 3 jaar total loss (kreeg geen voorrang tussen het mais) en gaan kijken voor een opvolger. Alleen een Ford Ka was snel te leveren en sinds oktober 2012 in het bezit van een witte Cool en Sound met rode bekleding. Nu (2015) vind ik de motor een beetje losser komen en het goede onderstel tenminste eer aandoen. Uiterlijk ben ik aan een andere kleur of aan een ander interieur aan het denken. Of beide.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 januari 2011

Ervaring met auto: Rijdt ontzettend duur, ook kastje gekregen. Regenwater loopt op de bekleding. Slechte ruitenwissers.
Wel een pittige auto met goed design.

UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand800 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 8 januari 2011

Ervaring met auto: Fijne wagen, welke zeker aan de verwachtingen voldoet.

UitvoeringCool En Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand540 km
DealerCrum

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 2 januari 2011

Ervaring met auto: Ik zal nooit meer een Ford Ka kopen. Wat een afgang dat ding! Ik rijd gemiddeld 7.8 tot 8 liter op de 100. Dat ding zuipt als een gek. Van de dealer krijg ik gratis een kastje een week erin, dan kunnen ze zien hoe ik rijd. Volgens mij is het motortje zo kapot. Fiat motor he?!

UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand32.000 km
DealerBoxem

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor3
  
 
Reactie van: G. Notenboom, datum: 6 januari 2011

Antwoord: Fiat motoren zijn zeer goede motoren ik rijd in een Fiat Punto uit 2000, nieuw gekocht er staat nu 250.000 Km op de teller. Slechte motoren? Ik denk het niet.

 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 6 januari 2011

Antwoord: Vreemd dat andere en de meeste mensen er anders over denken en wel heel positief zijn. Het zal wel ergens anders aan liggen, misschien uw rijstijl? En wat deze motoren betreft: die zij uitermate betrouwbaar wordt al jaren gebruikt in andere Fiat modellen.
Overigens bouwt Fiat op dit moment zeer betrouwbare en goede auto's en heeft deze nieuwe Ford Ka vele duizenden km gemaakt en is uitgebreid getest op de NurburgRing, wat bijna niet voorkomt met kleine auto's. Ford heeft met de Ka de naam hoog te houden en dit blijkt wel uit alle testresultaten van vele autobladen en de goede en positieve reacties van de rijders!

 
Reactie van: G. Notenboom, datum: 7 januari 2011

Antwoord: Waarom heeft Ford deze auto nog niet zonder wegenbelasting (Fiat motor).
Fiat heeft 4 modellen zonder wegenbelasting?

 
Reactie van: Fordka, datum: 11 januari 2011

Antwoord: De Ford Ka heeft wel dezelfde motor en onderstel als de Fiat 500, maar het motormanagement is anders, waar door de uitstoot net te hoog is om wegenbelasting vrij te rijden. Ook de start/stop versie is helaas net niet wegenbelasting vrij.

 
Reactie van: Willegers, datum: 22 januari 2012

Antwoord: Ik heb de zelfde ervaring: de auto zuipt ontzettend. Ook zo'n kastje in de auto gehad en heb een perfecte rijstijl. Zelfs 1 op 8 gehad wat niet normaal kan zijn met het stop/start systeem erbij en airco uit!

 
Reactie van: Linda. Pen, datum: 7 februari 2012

Antwoord: Ik heb mijn Ka een week en ben echt geschrokken van het verbruik. Komt zeker niet overeen met de folder. Ik lees in dit forum dat het stabiliseerde. Ik hoop het maar. Mijn vorige auto smart reed 1:19 de ka tot nu toe 1:14. Echt schrikken aan de pomp.

 
Reactie van: Mmourik, datum: 10 november 2012

Antwoord: Exact hetzelfde. Ik haal net 1 op 14. Ik denk erover de deal'ongedaan te gaan maken, dit is niet wat mij beloofd is. En ik vind dat je van een kleine auto een beter verbruik mag verwachten.

 
Reactie van: Tenere, datum: 4 maart 2014

Antwoord: Ok, volgens mij ligt het echt aan jullie rijstijl hoor, want ik rijd met de Ford Ka rond de 1:18 en 1:20 en dan rijd ik soms niet eens zo heel erg zuinig en ook bij korte afstanden is het verbruik 1:17 of 1:18

 
Reactie van: Mkrebbeks, datum: 11 juni 2014

Antwoord: De Ka van mijn vrouw gebruikt gemiddeld 7 a 8 liter op de 100 Km. Heeft zeker met haar rijstijl en de korte afstanden te maken.
Met veel moeite nieuwe fuse gekregen (auto was 3 weken uit de garantie). Garage had niet eerder tijd voor een beurt. Inmiddels 1 1/2 jaar verder rammelt de wielophanging voor weer. Ook vocht-probleem is ons bekend. Verder leuk pittig autootje dat lekker rijdt.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >