28 mei 2018
Feedback
Ford Ka (2008 - 2016)

Forum Ford Ka (2008 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 18 april 2012

Ervaring met auto: Ik heb de auto nu twee jaar en ben er erg tevreden over. Heb in de twee jaar wel een aantal keren gebruik moeten maken van de garantie. De volgende gebreken heb ik gehad:
- de auto moest meteen al worden uitgelijnd
- remlicht bleef hangen, nieuwe schakelaar aangebracht
- scheurtje op naad van de achterbank, nieuwe achterbank geplaatst
- als je de radio zachter zet, verandert de frequentie van de radio. Nieuwe radio geplaatst
- verf springt van de wieldoppen af, 4 nieuwe wieldoppen geplaatst
Ik hoop dat er nu geen gebreken meer aankomen. Maar als je er een wil aanschaffen zeker doen. Het is een erg fijne en luxe auto met een goede geluidsinstallatie.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Coul En Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand16.000 km
DealerArdea Auto

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 10 april 2012

Ervaring met auto: Leuke auto, zeker als je de auto enigzins personaliseert.

Reageer Nieuw
UitvoeringCool & Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
Dealer Tigchelaar

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 30 maart 2012

Ervaring met auto: Leuke en mooie auto, echter het verbruik is hoog voor zo'n auto. We rijden 1 op 14 en rijdt dan absoluut niet hard of onzuinig.
Na een half uur zitten hebben zowel mijn vrouw als ik rugklachten! Nooit last gehad bij andere auto's en ook niet bij de andere auto die wij hebben... meer mensen met dit probleem? Vind het namelijk erg vervelend, je kunt niet eens meer fatsoenlijk rijden!
We hebben een paar kleine storingen gehad, zoals electrische raam die het niet meer deed verder niet hele grote problemen nog na een jaar.
De auto ziet er leuk uit, maar zou niet weer voor deze auto gaan!

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
DealerAuto Martens

Betrouwbaarheid8
Comfort2
Motor5
  
 
Reactie van: Joramoudenaarde, datum: 3 april 2012

Antwoord: Mijn vriendin heeft ook een Ford Ka (Cool / Sound) met nu zo'n 34.000 km op de teller, maar we kunnen ons allebij niet vinden in het verbruik wat een hoop mensen hebben. Zij rijdt de wagen elke dag van Delft naar Amsterdam (+/- 135km per dag), en de teller staat nu op 5.4/100km: behoorlijk zuinig dus! Zelf heb ik er ook een poosje in gereden en haalde met een beetje rijden volgens "het nieuwe rijden" al snel 5.2/100km zelfs. De stoelen hebben goede steun, vergelijkbaar met mijn Ford Fiesta (2010 model).

Omdat de wagen wat lichter is en het koppel al op wat lagere toeren goed beschikbaar is, trekt hij ook bijna net zo snel op als mijn Fiesta (die een 1.4/96pk motor heeft). Voor zo'n klein wagentje is dat helemaal niet verkeerd zelfs. Hij is niet zo zuinig als de C1/107/Aygo deze wagens rijden zo'n 4.5/100km, maar zeker een stuk zuiniger dan menig ander aangeeft :)

 
Reactie van: Renaldo. Online, datum: 4 januari 2013

Antwoord: Ik heb ook een Ford Ka en die rijdt 1 op 14 als ik geluk heb. Oke, hij heeft pas 4300 km gelopen maar dat vind ik echt niet zuinig. Mijn oude auto, een Suzuki Swift, reed ik 1 op 18 mee en die was dan al 15 jaar oud.

Daarom wil ik u vragen op welk toerental schakelt u dan?

 
Reactie van: Voetken, datum: 12 juni 2013

Antwoord: Jonges toch: ik ben zelf Belg, maar als ik altijd de reacties lees van de Nederlanders die altijd z**ken over het verbruik. Autorijden kost nu eenmaal geld, dat weet iedereen. Ik rijd zelf een Mazda MX5 2.0i 160 pk, en die verbruikt ook een slordige 9l/100 km, maar ik zeur er niet over.

Reageer
  

, datum: 29 februari 2012

Ervaring met auto: Richtingaanwijzer springt op rotonde/bochten niet automatisch terug; levensgevaarlijk krijg je bijna ongelukken door!
Hoog verbruik: 1 op 13, terwijl 1 op 22 mogelijk is zegt de verkoper.
Vocht in auto en niet zo'n beetje ook.
Kortom: geen aanrader. Neem voor het zelfde geld een Toyota!

Nieuw
Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand5.680 km
DealerVan de Ree

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Jansenf, datum: 19 maart 2012

Antwoord: Toch vreemd dat je zo ontevreden bent. Ik heb de Ka nu 2 jaar in mijn bezit, en ben er uitermate over te spreken. Natuurlijk gaat de richtingaanwijzer niet uit zichzelf terug als de bocht te flauw is. Dit is bij elke auto het geval. Maar om nu te spreken over levensgevaarlijk lijkt me wat overtrokken.
En wat verbruik betreft: ik haal zonder enige moeite 1:16, terwijl ik zelfs veel stadskilometers maak.
En wat betreft die auto waar je over schrijft voor het zelfde geld: die heeft ongeveer de helft aan kofferbak inhoud, een drie cilindertje, half beklede, en goedkoop afgewerkte deuren aan de binnenkant, schanieren van de achterklep zichtbaar aan de buitenkant, en over de kwaliteit van de stoelen zullen we helemaal maar zwijgen. Misschien eens bij een andere dealer langs gaan om te laten kijken of je richtingaanwijzer soms een defect heeft?

 
Reactie van: Benwvanriel, datum: 29 maart 2012

Antwoord: Vocht probleem is bekend bij de dealer. Bij onze KA na iets meer dan 2 jaar onder garantie gerepareerd.
Richtingaanwijzer 1x lichtjes aantikken en hij geeft (als ik het goed heb) 3 keer richting aan en stopt dan automatisch.
Verder prima wagen en dito wegligging.

 
Reactie van: M. Wolff7, datum: 15 januari 2013

Antwoord: Hallo, heb hetzelfde probleem met vocht. De Ford Ka is het nieuwe model. Mag ik u vragen hoe het probleem is verholpen? Groet, Fam. Wolff Spijkenisse.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 december 2011

Ervaring met auto: Nu 2 maanden in het bezit van de Ford Ka. Staat nu op 3000 km en rijdt probleemloos, met een perfekte wegligging.
Minpunt is de kleine knopjes van de radio.

Ervaring met verkoop: Ik heb de auto gekocht bij auto.nl
ik kan je het aanraden om daar te kopen deze ford ka was in de aanbieding bijna 1000euro goedkoper dan de aanbiedingen van ford dealers

Reageer Nieuw
UitvoeringCool Ensound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerRoeleveld

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 16 december 2011

Ervaring met auto: Gekozen voor de uitgebreidere versie: net even meer autoplezier. Probleemloze wagen met in stadsverkeer voldoende pit en laat zich uitstekend manouvreren.
Nadeel zijn in begin zijn releatief hoge verbruik, deze is inmiddels na 10.000 km beter geworden. Maar echt zuinig is die niet 6,7 liter per 100 km.
De lichtmetalen en brede sloffen vervangen door stalen velgen, hierdoor is rijcomfort sterk verbeterd en bandenslijtage aanzienlijk verminderd.
Heb voor een oranje zwarte bekleding gekozen dit maakt de auto compleet echter vooral het oranje deel blijkt erg besmettelijk. Gewoon er niet op letten en vlak voor de inruil in zijn geheel schoonmaken.

Reageer Nieuw
UitvoeringTitanium 1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand36.000 km
DealerAuto Bolhuis

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 15 december 2011

Ervaring met auto: Een echt minpunt heb ik nog niet kunnen ontdekken. Misschien is de ruimte achterin voor sommige mensen aan de krappe kant maar, dat weet je vooruit als je deze auto koopt. Maar voor twee personen plus twee kinderen is dit een een zeer degelijke en ruime auto die prachtig is afgewerkt. Tevens rijdt 'ie erg lekker en heeft een geweldige wegligging waar menig ander merk zelfs in de B en C klasse jaloers op kan zijn.
Ook de motor is oerdegelijk. Dit heeft zich door de jaren heen bewezen. Over het benzineverbruik kan ik dit zeggen: dat de motor een vrij grote inrijperiode heeft en dat het verbruik zich stabiliseert rond de 10.ooo km en een verbruik van rond 1:16 is makkelijk haalbaar bij een pittige rijstijl: een echte aanrader.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Alfagatto, datum: 31 januari 2012

Antwoord: Ik begrijp uit uw historie van commentaar dat u voor Ford werkt (er is ook een samenwerking met BP, vandaar uw lof over de brandstof, in een eerdere post). Maar ik denk dat uw enthousiasme verder prima te onderbouwen is. Ook ik heb een proefrit gedaan en mijn eerste indruk is positief, wendbaarheid, wegligging en comfort. En dat voor iemand die hiervoor Audi, Alfa Romeo en Lancia heeft gereden. De nieuwe Ka is vanwege de kwaliteiten makkelijk aanpassen.
Minpunt: radiobediening, en voor de rest zal ik het zelf moeten gaan ondervinden in mijn nieuwe Ka!

 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 8 februari 2012

Antwoord: @alfagatto: Neen ik werk Niet voor Ford, wel heb ik verschillende merken gereden, ook met zwaardere motoren. Nu rijd ik enkele jaren Ford ka en wel met veel plezier. Met mijn vorige auto's oa Opel, BMW 316 en VW vaak problemen gehad en niet het rijplezier wat ik nu heb. Je rijdt in een kleine auto, maar voelt een klasse hoger aan met een hoog comfort en een fantastische wegligging. Plus dat de auto ook nog eens uiterst betrouwbaar is. Daarom kan ik iedereen aanraden om eens een proefrit te gaan maken.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »