28 mei 2018
Feedback
Ford Ka (2008 - 2016)

Forum Ford Ka (2008 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 22 mei 2013

Ervaring met auto: Ik heb een nieuwe Ford Ka TitaniumX; de duurste uitvoering. Wat ik ook probeer, ik kan niet zuineger rijden dan 1 op 11.53 ltr. Tank inhoud is totaal 35 ltr.Waarvan 5 ltr reserve. Ik rijd 346 km. Reken uit.
346 km gedeeld door 30 ltr = 11.53 de ltr. Nu zullen jullie wel zeggen; het zal wel aan je rijstijl liggen? Ik kan jullie vertellen dat ik een zeer rustiger rijder ben. De Ka deelt veel techniek met de Fiat Panda en 500. Ik zou het knap vinden als er iemand was die de aantal km's ging halen die de fabriek opgeeft. Niemand zal dat lukken.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Hmdata80, datum: 4 juni 2013

Antwoord: Probeer de banden spanning eens op 2,2/2,3 bar. Schakel sneller door, dus onder de 2.500 toeren, 50 in vier kan prima 60 in vijf. Als je het echt zuinig aan wil doen, max honderd ben je er iets later maar je zal zeker besparen. Ik haal makkelijk 1 op 17. En heel belangrijk: rijd constant, moet je vaak kleine hoeveelheden gas bijgeven om de snelheid te behouden, kost dat meer dan dat je je rechter voet redelijk stil houdt als hij op snelheid is, en dat laatste is een kunst. Mijn vriendin rijdt altijd netjes en rustig maar behaald niet het zelfde resultaat, schakeld net wat luier en geeft iets minder constant gas. Daarom jammer dat de Ka geen cruise-controle heeft. Op zijn minst het proberen waard toch?

 
Reactie van: Jan. Smit10, datum: 11 juni 2013

Antwoord: Onze Ford Ka TitaniumX: de banden zijn voorzien van groene ventieldopjes. Dat staat ervoor dat we rijden met stikstof vulling en we aangewezen zijn op de garage. Die dan de bandenspanning controleert en eventueel op de voorgeschreven spanning gaat brengen.
En zeker, het is jammer dat hij geen cruise-controle heeft. Maar daar heb je het start/stop systeem voor. Dat is een reden om die Ford naar een lagere verbruik te brengen. Wat niet lukt daar de startmotor en de startekrans en accu na langere tijd flink op hun donder krijgen. Reden: daar de auto vele malen moet starten dan een normale auto. De tijd zal het leren. Daar ik nu al problemen heb met het start/stop systeem en de garage niet weet wat het is. Hij zegt in het display het volgende: start/stop systeem niet beschikbaar.
Nu precies 10.000 km op de teller.
Mvgr:Smit

 
Reactie van: Erik. Verbeek, datum: 3 juni 2014

Antwoord: Wie weet de kleurcode van de afgwbeelde Ford Ka op de foto? Bij de Ford-dealer in Enschede weten ze het niet. Ik kreeg de lakstift voor dive blue en dat is de donkere kleur blauw.

 
Reactie van: Erik. Verbeek, datum: 3 juni 2014

Antwoord: Ik rijd ook in een Ford Ka 2011, en ben een pittige rijder. Ik rijd zowel op de autobaan als in de stad. En ik haal gemiddeld 1 op 18. Auto start/stop gebruik ik zelden, deze functie is niet beschikbaar als jij de Airco aan hebt. Gebruik de functie huidig gebruik om te zien wanneer jij zuinig rijdt, zo kun jij je verbruik prima monitoren.

mvg Erik V

 
Reactie van: Info, datum: 10 juni 2014

Antwoord: De kleur-omschrijving is Scuba, en de code is 8CLCWWA.

Reageer
  

, datum: 28 maart 2013

Ervaring met auto: Ik heb de auto nieuw gekocht in 2010. In vergelijking met de andere kleinere auto's heb je in de Ka het idee in een ruime auto te zitten. Wanneer er collega's/vrienden in de auto meerijden valt het hen op hoe ruim de Ka van binnen is.
In 3 jaar tijd geen problemen gehad. Het is een heerlijke auto voor op de snelweg vanwege de stabiele wegligging, en perfect voor in drukke steden om te parkeren.

Nadeel: Wanneer je wat krachtiger moet remmen dan begint de auto te haperen waardoor je juist een langere remweg hebt.
De gordels zijn niet verstelbaar.

Reageer Nieuw
UitvoeringTitanium X
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand27.500 km
DealerEuropa

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 23 januari 2013

Ervaring met auto: Hierbij wil ik even vermelden dat de Ford Ka door de ADAC (de Duitse ANWB) is uitgeroepen tot de auto met de minste pechgevallen, klachten en technische storingen weredwijd 2012.
Tevens heeft de Ford Ka de eerste plaats behaald in het jongste J.D. Power rapport, wat betreft de klantentevredenheids studie. Aan de orde kwamen uitstraling, motor en aandrijving, rijeigenschappen, ruimte en natuurlijk de veiligheid.
Hiermee bewijst de Ford Ka maar weer dat het over bijzondere kwaliteiten en rijeigenschappen beschikt. Jammer genoeg heeft het bekenste Nederlandse autoblad hier geen aandacht aan geschonken. Waarschijnlijk omdat er geen VW embleem opzit. U, kunt dit artikel lezen op de Duitse Ford site. Ga naar PKW-modelle, Ford Ka, so urteilt die Presse.

Reageer Nieuw
UitvoeringTitanium X Summer Ed
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerAuto Fischer

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 8 september 2012

Ervaring met auto: Ford Ka nu 10m aanden in bezit. Auto rijdt prima. Wij hebben een rondreis gedaan via Duitsland naar Spanje en totaal geen rugklachten gehad. Na 1.500km LPG in laten bouwen. Ik lach iedereen uit met deze auto op LPG, want ik rijd gewoon goedkoop.

Reageer Nieuw
UitvoeringCool En Sound
Brandstoflpg
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand19.000 km
DealerRoeleveld

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 augustus 2012

Ervaring met auto: Op zich een fijne wagen. Echter ben ik al 8 keer bij de dealer terug geweest vanwege het waarschuwingslampje dat constant brandt, waarbij de eerste keer het pollenfilter vestopt zat (na 2 maanden). Een week later brandde het lampje alweer. Volgens de dealer kon ik rustig met het brandende lampje doorrijden, en is de Ka inmiddels al 7x gereset. Geeft steeds een foutmeldingscode die men niet herkent bij de dealer (ook bij Ford zelf onbekend). Zijn er meer mensen met dit probleem?

Reageer Nieuw
UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerArdea Auto

Betrouwbaarheid3
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 24 augustus 2012

Ervaring met auto: Ik heb de Ka inmiddels ruim 2 jaar in bezit, en de auto bevalt nog steeds uitstekend. Uitstekende wegligging. Schakelen gaat licht en precies, en ook de koppeling grijpt mooi geleidelijk aan en gaat lekker licht. Nog geen rammeltje te horen. De motor is ook behoorlijk stil, ook bij 130 km/h. En het verbruik is op en neer naar Spanje met 120 en 130 km/h 6.2 liter op de 100 km. (octaan 98)
Ik heb nu ook John Gold cruise control in laten bouwen door de dealer. Dit had ik jaren eerder moeten doen. Het werkt perfect, en wat rijdt dat relaxed. Nooit meer steeds opletten of je niet te snel rijdt, waardoor je je aandacht meer op de weg Kan houden i.p.v. bij je snelheidsmeter. En geen stijf been meer op lange ritten.
Heeft de Ka ook nadelen? Ja het ontbreken van hoogteverstelling van de gordels en het ontbreken van een 5 deurs versie, waardoor hij minder praktisch is. Maar dat is het enige wat ik Kan bedenken.

Nieuw
UitvoeringCool & Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand20.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 31 augustus 2012

Antwoord: Ik ben het helemaal eens met meneer Petertrouke. Ik rijd nu in december een jaar in mijn nieuwe Ford Ka Titanium X Summer Pack kleur Piste, parelmoer lak; mijn derde Ford Ka II. De auto bevalt nog steeds uitstekend totaal geen klachten je stapt er iedere keer weer met plezier in. Een heerlijke auto met een perfect rijgedrag en wegligging.

Ik heb een dikke 500 km gereden met 27 Liter benzine, maar dan wel BP Ultimate 98 ron. De auto rijdt er werkelijk beter en zuiniger op 1:18,5 op de lange weg. Dus echt wel zuinig. De auto trekt beter, is feller en is directer op het gas. Ik kan dan ook iedereen aanbevelen om deze brandstof te gaan tanken; ook Ford adviseert deze brandstof. Overigens is Ultimate verbeterd en getest en goedgekeurd door de Duitse TuV.

Verder wens ik iedereen veel plezier met de Ford Ka.

 
Reactie van: G. P. Swiers, datum: 17 september 2013

Antwoord: Fantastisch mooi gebruik. Ik heb zelf een Ka uit 1997 en pas het nieuwe rijden toe en het gebruik is 1:17.69 met euro 95. De eerst volgende keer tank ik ook Ron 98, ik ben benieuwd!

Reageer
  

, datum: 12 augustus 2012

Ervaring met auto: Ik rijd hoofdzakelijk stadskilometers en qua rij eigenschappen voldoet de auto prima. De auto ziet er nog altijd leuk uit qua design. Ik heb een set lichtmetalen Ford velgen aangeschaft met winterbanden. In de winter is het namelijk een rijdende doodskist en t.o.v. andere auto's levensgevaarlijk indien je rijd op zomerbanden.
Verder heb ik er een nieuwe Remus sportdemper op geplaatst en een K&N sportluchtfilter. Het geluid en de uitstraling als geheel is nu stukken beter dan af-fabriek. Geluid is overigens niet overdreven veel.
Ik heb nu wat last van piepende remmen. Bekende minpunten is de afwatering en sommige toetsen van de radio zijn gesleten. Staat wel wat armoedig vind ik.

Nieuw
UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand18.000 km
DealerVan Kalmthout

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 31 augustus 2012

Antwoord: Om nu te zeggen dat de Ford Ka in de winter een rijdende doodskist is op zomerbanden is lulkoek, de auto voldoet aan de strenge Europese veiligheidsnormen en behaalt 4 sterren met alle airbags zelfs 5.
De Ford Ka heeft zelfs de degelijkste deuren in zijn klasse zelfs in de B Klasse kan men jaloers zijn op zulke kluisdeuren, maar het is inderdaad beter om in de strenge winter met veel sneeuw en ijs winterbanden aan te schaffen voor veel meer veiligheid.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »