26 oktober 2016
Ford Ka

Forum Ford Ka

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 mei 2014

Ervaring met auto: Heb de auto net een jaar, gekocht van een particulier. De auto rijdt prima en volgens de boardcomputer rijdt de auto zuinig zoals aangegeven door fabriek.
Inmiddels was een lamp defect achter de schakelaar(s) van aanjager, niet ernstig, wel niet goedkoop om te laten vervangen bij Ford dealer. Sinds kort kwamen ze na een 40.000 km (of 2e beurt) kosten 346 euro achter dat een fuseekogel een speling heeft. Kosten geraamd op 330 euro. Kan dat bij een auto van amper 3 jaar?

UitvoeringCool&Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km
DealerVadah Autocenter

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Johan2403, datum: 30 juli 2014

Antwoord: Heb ik ook gehad na 25000 km en 3 jaar. Na enig touwtrekken zelf maar 25% hoeven betalen omdat zo iets minimaal 100.000 km mee moet gaan. Overige 25% door dealer (Broekhuis) en 50% door Ford Nederland. Het consumentenrecht is door de dealer dus gerespecteerd en naar gehandeld.

 
Reactie van: Carryjansen, datum: 22 november 2014

Antwoord: Hier zelfde verhaal. Ford nog geen 3 jaar oud, 30.000 km. Fusee kogel versleten. Ga volgende week over coulance betalen. Koop niet voor niets een nieuwe auto en wil niet al zo snel voor een dure reparatie staan.

  

, datum: 8 mei 2014

Ervaring met auto: De Ka gaat voor de eerste beurt (2.200 km): een beetje olie, filter en een soort mengsel in de benzinetank en klaar binnen anderhalf uur. Kosten: 225 euro. Hoezo veel geld meneer! Mijn Kia had het zelfde probleem alleen dit maal was de prijs voor de zelfde handelingen 118 euro.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand2.200 km
DealerVan Kalmthout

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 4 mei 2014

Ervaring met auto: Ik heb Ford Ka uit 2009. Sindsdien nooit onkosten gehad. Behalve de gebruikelijke jaarlijkse beurtjes. Ik rijd als een malefiede in mijn Ka. Ik race, rem, neem zware bochten trek de handrem er te pas en te onpas op en rijd nu al ruim 65.000 kilometer probleemloos. Ik check bandenspanning en olie met ZEER grote regelmaat en heb een extra jaarbeurt ingevoerd bij mijn dealer! Top wagentje waar ik voorlopig nog veel plezier van ga hebben :D

Uitvoering1.25
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit5 jaar
KM-stand69.000 km
Dealer

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 30 maart 2014

Ervaring met auto: Geweldige auto. Prima wegligging. Verbruik bij ons ongeveer 1:15. Ook een geweldige stereoinstallatie aanboord. Radio soms wat onhandig door de kleine knopjes. Super weggedrag. Kortom, ik ben zeer tevreden!

UitvoeringCool&Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerMundus

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 3 februari 2014

Ervaring met auto: Ik heb dit wagentje gehuurd gedurende 10 dagen in Malaga, wij waren best tevreden. Ideaal Karretje in de smalle Spaanse straten. Vooral in die witte dorpjes met zeer smalle straatjes en soms waanzinnig steil naar boven, zonder haperen. De befaamde verkeersdrempels die plots opduiken hebben we tweemaal met de vier wielen van de grond genomen wegens te snel, felle klap maar de wagen verteerde het zonder brokken. Okay op de autosnelweg. Kan goed mee en op hellingen met drie personen komt het goed mee met de anderen. Verbruik was ook binnen de perken. Als tweede wagen zou ik dit aanraden, met achterbank plat kan je een kleine supermarkt meezeulen.

Uitvoering1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 28 mei 2013

Ervaring met auto: Hebben deze auto nieuw gekocht. Afgelopen januari bleven de ruitenwissers vastzitten. Helaas scheurde niet de bladen, maar brak de aandrijfstang van de wissers. Alles moeten vervangen 200 euro, geen coulance regeling van dealer. Nu storing op de achterklep blijft volgens lampje op dashboard openstaan. Bij nakijken dealer blijkt dat de kabels half zijn doorgesneden. Dus ik zou de achterklep maar niet te vaak openen en sluiten. Schijnbaar gaan dan na 3 jaar al de kabels stuk! Wachten nu op commentaar van de dealer.

UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand15.000 km
DealerAutom.bedr. L. van den Hombergh

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 19 juli 2013

Antwoord: Heb vorige maand mijn Ford Ka laten chiptunen bij Datatechnic chiptunning in Goor. Het betreft een programmeerbare chipmodule zonder tuninglock. De intelli-chip. Een 100% veilige chiptuning welke de nieuwste generatie motoren geheel risicoloos van meer vermogen voorziet, plus een brandstofbesparing die kan oplopen tot 15%.
Het vermogen gaat van standaard 69 pk na tuning 82 pk. Koppel standaard 102 Nm na tuning 120 Nm. En dit is te merken! De auto heeft meer vermogen, loopt veel soepeler en pakt veel directer op en is een. Stuk zuiniger dit kan ik iedereen aanraden die nog meer plezier van zijn Ka wil hebben.
Het is een snelle montage door Plug & Play stekkerverbindingen, inbouw in ongeveer 10 minuten mogelijk,ook kan het weer snel gedemonteerd worden. Prijs: 499 euro. Plus twee jaar garantie.

 
Reactie van: Miekevos1193, datum: 31 juli 2013

Antwoord: Dit lijkt verdacht veel op een verkapt verkoop verhaal

 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 17 augustus 2013

Antwoord: Dit is geen verkapt verkoopverhaal! Ik zou zeggen: ga informeren of ga het uitproberen. Bij mijn volgende auto, van welk merk dan ook, ga ik het indien mogelijk weer doen. Lees ook eens de reviews van andere mensen.
Het is niet echt, goedkoop maar wel de moeite waard en als je veel kilometers rijdt verdien je dit weer terug omdat de auto een stuk zuiniger gaat worden. Je moest eens weten hoeveel VW Polo's BlueMotion daar getuned worden omdat ze zo traag zijn.

gegroet, GJH. Wesseling

  

, datum: 22 mei 2013

Ervaring met auto: Ik heb een nieuwe Ford Ka TitaniumX; de duurste uitvoering. Wat ik ook probeer, ik kan niet zuineger rijden dan 1 op 11.53 ltr. Tank inhoud is totaal 35 ltr.Waarvan 5 ltr reserve. Ik rijd 346 km. Reken uit.
346 km gedeeld door 30 ltr = 11.53 de ltr. Nu zullen jullie wel zeggen; het zal wel aan je rijstijl liggen? Ik kan jullie vertellen dat ik een zeer rustiger rijder ben. De Ka deelt veel techniek met de Fiat Panda en 500. Ik zou het knap vinden als er iemand was die de aantal km's ging halen die de fabriek opgeeft. Niemand zal dat lukken.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Hmdata80, datum: 4 juni 2013

Antwoord: Probeer de banden spanning eens op 2,2/2,3 bar. Schakel sneller door, dus onder de 2.500 toeren, 50 in vier kan prima 60 in vijf. Als je het echt zuinig aan wil doen, max honderd ben je er iets later maar je zal zeker besparen. Ik haal makkelijk 1 op 17. En heel belangrijk: rijd constant, moet je vaak kleine hoeveelheden gas bijgeven om de snelheid te behouden, kost dat meer dan dat je je rechter voet redelijk stil houdt als hij op snelheid is, en dat laatste is een kunst. Mijn vriendin rijdt altijd netjes en rustig maar behaald niet het zelfde resultaat, schakeld net wat luier en geeft iets minder constant gas. Daarom jammer dat de Ka geen cruise-controle heeft. Op zijn minst het proberen waard toch?

 
Reactie van: Jan. Smit10, datum: 11 juni 2013

Antwoord: Onze Ford Ka TitaniumX: de banden zijn voorzien van groene ventieldopjes. Dat staat ervoor dat we rijden met stikstof vulling en we aangewezen zijn op de garage. Die dan de bandenspanning controleert en eventueel op de voorgeschreven spanning gaat brengen.
En zeker, het is jammer dat hij geen cruise-controle heeft. Maar daar heb je het start/stop systeem voor. Dat is een reden om die Ford naar een lagere verbruik te brengen. Wat niet lukt daar de startmotor en de startekrans en accu na langere tijd flink op hun donder krijgen. Reden: daar de auto vele malen moet starten dan een normale auto. De tijd zal het leren. Daar ik nu al problemen heb met het start/stop systeem en de garage niet weet wat het is. Hij zegt in het display het volgende: start/stop systeem niet beschikbaar.
Nu precies 10.000 km op de teller.
Mvgr:Smit

 
Reactie van: Erik. Verbeek, datum: 3 juni 2014

Antwoord: Wie weet de kleurcode van de afgwbeelde Ford Ka op de foto? Bij de Ford-dealer in Enschede weten ze het niet. Ik kreeg de lakstift voor dive blue en dat is de donkere kleur blauw.

 
Reactie van: Erik. Verbeek, datum: 3 juni 2014

Antwoord: Ik rijd ook in een Ford Ka 2011, en ben een pittige rijder. Ik rijd zowel op de autobaan als in de stad. En ik haal gemiddeld 1 op 18. Auto start/stop gebruik ik zelden, deze functie is niet beschikbaar als jij de Airco aan hebt. Gebruik de functie huidig gebruik om te zien wanneer jij zuinig rijdt, zo kun jij je verbruik prima monitoren.

mvg Erik V

 
Reactie van: Info, datum: 10 juni 2014

Antwoord: De kleur-omschrijving is Scuba, en de code is 8CLCWWA.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >