25 oktober 2016
Volkswagen Golf VI

Forum Volkswagen Golf VI

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 juli 2011

Ervaring met auto: De beste auto tot nu toe. Ja, ook de duurste.

Uitvoering1.2 Bleumotion
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km
DealerHeron

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 30 juni 2011

Ervaring met auto: Helaas heb ik met deze wagen niks dan problemen.
- rammel in het dashbord: dashbord gedemonteerd: in de stijl aan de ruit lag een bout. Nu OK
- rammel in de koffer: ook hierin een bout. Nu OK
- kraken van de B-stijlen en deuren: scharnieren zijn vervangen, B-stijlen ingevet etc. Nu probleem nog niet opgelost
- bij bepaalde snelheden bv 70 à: 80 km rond 1900 toerental een fluit (zoem)toon, ik word er gek van. Volgens de dealer een probleem in de versnellingsbak, helaas wil de importeur in België: nog geen nieuwe bak toekennen, dus de dealer gaat hem open gooien en zien wat ze kunnen doen. Ondertussen staat mijn Golf meer bij de dealer als bij mij thuis.
Vraag: zijn er nog mensen die dezelfde problemen hebben met dit type van Golf en wat waren de oplossingen?

Uitvoering2.0 L 110 PK
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand13.500 km

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Vanessa_vermeiren, datum: 19 juli 2011

Antwoord: Ook ik heb niks dan problemen! Gordelsloten stuk, kleppen van de motor, koppeling. Onlangs waren we op huwelijksreis en er vliegt een stuk uit mijn riem van de alternator met als gevolg in panne in Zwitserland, en de hulp van vw = 0,0 want nadat hij gemaakt is staan we vandaag voor de zoveelste keer, terug in panne. Dus ik verkoop hem of laat hem over aan een andere garage... Ik ben het beu...

  

, datum: 18 juni 2011

Ervaring met auto: Ga voor aanschaf absoluut een lange proefrit in een echte Bluemotion maken. De stoelen zijn wezenlijk zachter dan de versie in de Comfort lijn.

UitvoeringBleumotion 1.6 D
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand4.645 km
DealerSchilder

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 13 april 2011

Ervaring met auto: Ik heb een tijdje terug een gloednieuwe Golf VI 1.4 TSI 122 pk gekocht. Heb er twee / bijna drie weken van kunnen genieten. Eerste probleem wat zich voor deed was een EPC probleem / en gebrul (a la sportuitlaat) uit mijn uitlaat. Dit gebrul is niet op te lossen (dit was normaal voor een Golf en zeker ook de rookpluim die erachteraan kwma), zeer ontevreden over de dealer (vooral de servicebalie) zeer ontevreden over de auto...
Dus lieve aanstaande kopers van VW: DOE DIT NIET! Men zegt dat er een structurele fout zit in de TSI modellen (zie de verschilldende forma)


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 3 april 2011

Ervaring met auto: Wij hebben een Volkswagen Golf (2010) en een Citroen C5 (2009). We hebben al heel wat merken gehad en bij iedere auto weleens wat probleempjes gehad, maar nooit hele grote problemen. Ik vind VW over het algemeen wel prijzig als je ziet wat je ervoor krijgt. VW zijn over het algemeen wel degelijke auto's en ook mooi (mijn mening), maar ook bij VW kan er problemen ontstaan.
Onze Citroen C5 bevalt toch wel erg goed moet ik zeggen. Ik heb de auto nou 2 jaar en 43000 km op de teller en werkelijk nog nooit problemen gehad en qua interieur mooier dan de VW moet ik eerlijk zeggen.
VW Golf die wij hebben is van mij vrouw (lease auto) en bavalt verder ook goed, alleen airco helaas al keer kapot geweest en tijdens het rijden hoor je rammeltjes.
Ik zou zelf niet gauw een VW kopen, omdat ik het naar verhouding VW te duur vindt. Kennissen van ons hebben al wat jaartjes een Hyundai (Getz, Tucson en nu sinds 2 maanden ix20) en ook hele degelijke auto's, maar wel voor minder geld dan die (aardig) dure VW's. Hyundai, Kia, etc zijn echt de laatste jaren erg vooruit gegaan en zijn eigenlijk gewoon hetzelfde als Opel, VW, Seat, Citroen, Renault, noem maar op.
VW golf bevalt verder wel goed, maar zou hem zelf nooit kopen, erg duur vind ik voor zo'n auto en het is niets bijzonders.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 2 maart 2011

Ervaring met auto: Voldoet aan de verwachting, interieur perfect.

UitvoeringTSI 1.4 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand21.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 14 oktober 2010

Ervaring met auto: Nu 5200km gereden in mijn nieuwe BM 1.2 TSI en uiterst tevreden.De auto rijd echt lekker is vlot genoeg en heerlijk stil en dat met een gemiddeld verbruik volgens de bonnetjes van 1 op 19,2 en dat voor een benzine auto. Mijn vorige auto was uit noot een Aygo en die reed 1 op 18 bij normaal rijden dus echt niet zo zuinig als men op geeft. De Golf 6 is een aanrader en ziet er ook nog eens goed uit. En ja, ook ik heb allerlei merken gehad maar geen een is perfect. Ik zie nooit een Golf met pech langs de weg en dat is met een Franse auto wel anders (spreek uit ervaring).


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Ceeweelobo, datum: 5 februari 2011

Antwoord: Het is ook jammer dat je teveel Golfjes op de weg ziet rijden. Jammer genoeg is het wel zo dat je regelmatig veweetjes langs de kant van de weg ziet staan en ook Opels. Er bestaan gelukkig nog meer merken dan die 2.

p.s. het is uit nood en niet uit noot

 
Reactie van: Kor_a, datum: 2 april 2011

Antwoord: Is dat niet een beetje kort door de bocht, meneer/mevrouw Ceeweelobo?

Elke auto kan mankementen gaan vertonen, het gaat er vaak ook om hoe men er mee omgaat denk ik...

En je hoeft trouwens geen Nederlandse spellings-les te gaan geven, is niet nodig dacht ik zo.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 >