27 mei 2018
Feedback
Alfa Romeo MiTo

Forum Alfa Romeo MiTo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 29 juli 2012

Ervaring met auto: Heb deze auto aangeschaft vanwege zijn uiterlijk, doch ook vanwege de lage variabele kosten. Geen wegenbelasting tot jr 2014, zuinig met brandstof. Sterker deze diesel wordt naar mate er meer km op de teller staat steeds zuiniger in gebruik. Eerste jaar 1 op 19 km. Nu, na 1,5 jaar haal ik met gemak 1 op 21 km ook bij lange afstanden en met een redelijk vlotte rijstijl. Kortom: ik heb zeker geen spijt van deze aankoop.

Ervaring met verkoop: In de folder stond dat de passagiersstoel in hoogte kon worden versteld. Deze optie meebesteld en voor betaald, doch na aflevering merkte ik dat deze optie niet in de auto te zitten. Achteraf bleek deze optie niet mogelijk. Foutje in de optielijst derhalve. Na wat lang aandringen is Alfa Romea wel over de brug gekomen. Dus opletten bij afleverin en alle genomen opties goed nalopen

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3 JTDm
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 14 december 2011

Ervaring met auto: Prachtige wagen om te zien. Alleen jammer van de slechte service (internationaal gezien trouwens).

De slecht afhandeling van klachten heeft ons bedrijf doen te beslissen is de volgende lease periode geen nieuwe Alfa's meer te leasen. Toch jammer van de lange duurzame klant relatie.

Worden de auto's technisch beter (mooi waren ze natuurlijk altijd), maar nu is de service belabberd. Op deze manier houdt Alfa geen klanten meer over!

Ervaring met onderhoud (niet gespecificeerd): Per januari valt er bij ons bedrijf niks meer te onderhouden. Einde klant relatie.

Ervaring met verkoop: Slechte service van notabene het Alfa service depot.

Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Thomas. Lommen, datum: 10 oktober 2012

Antwoord: Ik ben het volledig met u eens. Prachtige auto om te zien. Echter na 3 jaar kwamen bij ons letterlijk de tandwielen door de versnellingsbak naar buiten. De service naar de klanten is 0.

Wij zijn al heel lang klant bij Alfa, wij hebben zeker 10 Alfa':s gehad en ook nu staan er twee voor de deur. Maar nu wij problemen hebben wordt er door de klantenservice doodleuk gezegd: We hebben het met uw dealer besproken en we kunnen niks meer doen. 1 grote leugen want wij hebben geen dealer meer want die is failliet. Ze proberen je dus gewoon af te schepen.

Om een lang verhaal kort te maken, ook deze klant zijn ze kwijt.

 
Reactie van: Ti098860, datum: 2 november 2013

Antwoord: In ons wagenpark meerdere Alfa's met kilometerstanden tot 170.000 km.
Ik deel uw ervaring niet. Het aantal storingen van Alfa's ligt net onder het gemiddelde van alle merken die we rijden. Onderhoudskosten zijn wel iets hoger.
Service is probleemloos.

Reageer
  

, datum: 23 juli 2010

Ervaring met auto: Leuke auto met alles erop en eraan.

Reageer Nieuw
UitvoeringMultiair 1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 15 januari 2010

Ervaring met auto: Fijne, sportieve auto.

Ervaring met verkoop: Gekocht (lease) bij Vireo Hilversum. Erg tevreden over aflevering van de auto ... de rest loopt natuurlijk via de leasemaatschappij.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 JTD
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand6.900 km
Dealer Wim Prins

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 29 januari 2009

Ervaring met auto: Vorige auto 156 2.4 jtd. Geen diesel en ruimte nodig dus op zoek naar een goed alternatief. Stapte wat aarzelend in een proefrit met de MITO. Was op voorhand niet overtuigd ondanks goede looks. Rijden in de auto was een verrassing. Is door straffe vering minder comfortabel afgeveerd dan 156. Maar dat is dan ook het enige waarop wat aan te merken valt. Daardoor wel een perfecte wegligging. Voor de rest, veel ruimte voorin. Overtreft daar klassegenoten en veel grotere auto's. Achterin ok maar niet voor plus 180 cm voor lange ritten. Is een echte rijdersauto. Beleef veel plezier aan het sportieve karakter van de auto. Benzine gebruik OK in de kou, veel korte ritten en file 1 op 12,5. Ben in bezit van de sportuitrusting. Dus voorzien van alle opties. Opvallend goed is de geluidsinstallatie. Had in 156 BOSE maar dit doet er niet veel voor onder. Stoelen en zitpositie perfect in te stellen. Kortom: zoek je een sportieve auto zet hem op je lijstje voor een proefrit.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Over het onderhoud van deze auto valt weinig te zeggen. Heb met de vorige 3 Alfa's Goede ervaring. 500000km bij elkaar mee gereden en naast regulier onderhoud probleemloos. Dus trek je niet te veel aan van verhalen over betrouwbaarheid. Dat is wat mijn ervaring betreft dik in orde.

Nieuw
Uitvoering1.4 Turbo 155 Pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.200 km

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Richardvantricht, datum: 13 mei 2017

Antwoord: Ik heb ook de 2009 1.4 155pk versie, maar ik vind de radio en speakers echt belabberd. Een beetje bass in het liedje en al het plastic in je auto hoor je trillen. Ook muziek op usb stick moet ik altijd eerst usb stick verwijderen eer die dit kan afspelen.

Heerlijke rijdersauto verder en ik sport graag met elke snelle bak die voorbij komt, kan merendeel ook prima bijhouden.

Reageer
  

Op zoek naar meer Alfa Romeo MiTo?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 4 »