27 oktober 2016
Opel Insignia

Forum Opel Insignia

Reacties van eigenaren

  

, datum: 28 december 2012

Ervaring met auto: Reeds vervangen: 2 x stoelverwarmingsmat bestuurdersstoel, computer, accu, Inwendige van de bestuurdersstoel. Op dit moment gaan de deuren niet open/op slot met de afstandsbediening maar de alarmlichten werken wel bij het indrukken. De elektrische achterklep gaat ook niet open/dicht. Erger nog: tankklep gaat ook niet open... Remschijven etc ook maar heb er inmiddels ook 170.000 km mee gereden dus dat is normaal.

Uitvoering2.0 CDTI 130 Cosmo
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
DealerFred Janssen

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 27 september 2012

Ervaring met auto: Enige nadeel is dat auto niet zuinig is! Gemiddeld 1:9,5 waarbij ik wel vaak stadverkeer rijd.

Uitvoering1,6T Cosmo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 25 september 2012

Ervaring met auto: Navtec navigatie was verouderd bij aflevering. Dit lag niet aan Opel maar aan de opwaardering van de nieuwe software, hier zaten fouten in (Opel gaf deze fouten toe). Bij contakt zoeken bij Navtec hierover werd ik zondermeer onbeschoft tewoord gestaan door Navtec.

Over de auto zelf geen negative punten. Fijne reisauto voor lange afstanden. Door de garage in Bergen op Zoom altijd zeer goed geholpen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Ik wilde nog wat aanpassingen. De chef werkplaats heeft zich hier persoonlijk mee beziggehouden. Alles tot volle tevredenheid in orde gemaakt. De verkoper heeft later nog gecontroleerd of alles naar wens verlopen was.

Ervaring met verkoop: Fijne verkopers. Vertellen je alle mogelijkheden. Komen na wat ze beloven. Doen niet moeilijk over een dagje demo-auto.

Uitvoering2.0 Turbo Cosmo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 28 augustus 2012

Ervaring met auto: Fijne, plezierig rijdende auto.

Uitvoering1.4eco
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerBreejen

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 22 augustus 2012

Ervaring met auto: Wij hebben onze Insignia Sport Tourer 20 cdti met 160pk gekocht op 5 juli 2012 en ook na 4300 km noodprogramma met de melding: Dringend service nodig. Na een bezoek aan de garage werd ons gezegd dat de roetfilter verstropt zat en hebben ze bij de dealer de regeneratie manueel gestart. Er werd meteen gezegd dat het een software probleem was en dat deze pas in september beschikbaar is.
Ondertussen km stand 5500 weer dezelfde storing: Service dringend nodig. Opnieuw naar garage waar ze weer de regeneratie opnieuw hebben gestart. Weer hebben ze vermeld dat het een software probleem is en dat die pas in september beschikbaar is. Er is wel nieuwe software op gezet maar deze zal dit probleem niet verhelpen, hebben ze al gewaarschuwd, er was ook een temperatuursensor buiten bereik, die gaan ze volgende keer ook ineens vervangen.
Verder rijdt de wagen fantastisch, gemiddeld verbruik over 6000km 5.7l/100km. Wij rijden 60% autobaan en bijna nooit stadsverkeer. Gemiddelde snelheid over 6000km 71km/h.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Valkskeb, datum: 28 augustus 2012

Antwoord: Ik heb ook een Opel insignia en niks dan problemen. Eerst 2 x zetelverwarming stuk. Dan nieuwe achterruit moeten zetten. Radio werkte niet. Na 20.000 km remschijven en blokken moeten steken (800 euro). Ik ben een vrouw en rijd niet zoals een Johnny dus raar he?
Dan koelvloeistof: lekte juist buiten garantie. Toch kunnen regelen dat ik zelf maar 250 euro moest zelf betalen, was een grap van 1250 EUR. Nu rijd ik op de snelweg ineens stuikte mijn auto en kon nog tegen 60 km per uur rijden. Nu koop ik een nieuwe wagen om op mijn gemak te kunnen rijden. Ik vertrouw deze auto niet meer het is al 3 maanden.

 
Reactie van: Andy. Van. Assche, datum: 20 september 2013

Antwoord: Ik herken dit zoals het mijn eigen auto is, juist dezelfde problemen. Dat laatste is probleem met de turbo kostte mij 1500 euro. Dat lek in koelvloeistof had ik ook, 1200 euro kosten. Niks dan problemen met deze wagen.

  

, datum: 5 augustus 2012

Ervaring met auto: Heb nu circa 9 weken een Insignia met 160 PK diesel, mooie auto maar al voor de 4e keer problemen met het roet. Sensoren vervangen, roet verwijderd en wat allemaal meer. Maar om de 2 weken: kracht weg en duurt het 20 seconden voordat ik 50 km rijd en niet harder dan 110 kan. Ik vraag mij af of ik de enige hiermee ben?
Wordt gezegd dat ik met dieselen soms 3.500 toeren moet rijden en dat 5 tot 10 min lang, probeer dat maar eens met de diesel...


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Jtouw, datum: 7 augustus 2012

Antwoord: Nee, helaas dezelfde ervaring. Identiek model afgeleverd op 12 juli en op 28 juli de melding: voertuig heeft dringend service nodig. Ik ridj hoofdzakelijk autowegen en (bijna) nooit kleine stukjes. Niets kunnen vinden, alles gereset met de mededeling dat het opnieuw kan gebeuren. Men schijnt te wachten op nieuwe software.
Te zot voor woorden. Zou netjes geweest zijn als Opel NL e.e.a aan de berijders had medegedeeld.

 
Reactie van: Anholts, datum: 22 augustus 2012

Antwoord: Ook al 2 keer retour geweest naar de dealer, voor dezelfde problemen zoals hierboven omschreven. Er is nu nieuwe software opgezet en ik hoop dat het over is. Volgens dealer komt het door veel kleine stukjes rijden, in de file staan en een rustige rijstijl. Na 10 maanden staat er 37000 km op de teller, ik rijd praktisch alleen op de grote weg dus... een l*lverhaal van Opel!

 
Reactie van: Musclebound, datum: 27 augustus 2012

Antwoord: Wij hebben nu ook voor de tweede keer in korte tijd last van hetzelfde euvel. De melding "Dringend service nodig" en een afgeknepen motorvermogen. De laatste keer om drie uur in de nacht toen wij naar Schiphol moesten voor de vakantie. Gelukkig nog een taxi kunnen regelen en de auto achtergelaten.

Vanaf het vakantieadres wel gebeld met de Opel-dealer en mijn ongenoegen geuit. Wij krijgen geen compensatie voor de gemaakte taxikosten en er staat geen vervangend vervoer klaar bij terugkomst. Dit hebben wel gelukkig wel kunnen regelen met het leasebedrijf.

Nooit meer Opel voor ons! Het is echt te gek voor woorden, zo'n dure auto met zo veel ongemak met een blijkbaar wel degelijk bekend euvel zo te lezen.

  

, datum: 3 augustus 2012

Ervaring met auto: Beste allemaal, sinds twee maanden in bezit van Ecoflex 1.4 Insignia. Het spijt mij voor jullie maar ik ben echt zeer tevreden. Stoelen heerlijk, mooi verbruik, ziet er geweldig uit en rijdt echt lekker. Ik hoop dat jullie klachten verholpen worden en dat je uiteindelijk net zoveel plezier aan de auto beleefd als dat ik doe.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >