20 mei 2018
Feedback
Opel Insignia (2008 - 2017)

Forum Opel Insignia (2008 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 22 december 2013

Ervaring met auto: Fantastiche auto! Afgelopen 120 00 km alleen de volgende reparaties:
- Binnen aan paar duizend kilometer kwam er een tik in de aandrijfas en is onder garantie vervangen.
- Een onderdeel dat de turbo liet aangaan waardoor hij in de veilige modes ging. Niet de turbo zelf.
Voor de rest geen problemen, sterker nog, als het aan mij ligt neem ik hem weer.

Voordelen:
- Ik ben groot en pas er prima in. Heb de comfort-stoelen met goede lendesteun. Ook het verlengen van de zitting en het kantelen ervan zorgt ervoor dat ik een goede zit kan creeren, ook op lange afstanden.
- Ik heb de eenvoudige navigatie alleen voor NL. In een volgende zou ik wel de europa kaart nemen.
- Super audio uit de standaard radio. Ben daar redelijk kritisch aan maar heb zeker geen klagen. Gebruik vaak de usb aansluiting.
- Stil in de auto
- Rijdt met een zware caravan ook in Frankrijk en Oostenrijk geen probleem met vermogen.
- Ik heb 18 inch velgen (5 spaaks), wat naar mijn idee minimaal is qua grootte. Kleiner doet afbreuk aan de auto.
- Mistlampen en getint glas maken het net even af.
- Jammer dat de nieuwe Insignia alleen aan de onderzijde van de ramen een chromen rand heeft. Alleen de luxere uitvoeringen hebben het rondom.

Kortom, na 4 jaar vind ik het nog steeds een prachtige wagen en neem als het kan de opvolger vol lof!

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): RoyCar Doetinchem

Nieuw
Uitvoering2.0 D Ecoflex Editio
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand120.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Astevens, datum: 23 maart 2014

Antwoord: Ik zou er toch nog even over nadenken om weer opnieuw een Insignia te kopen. De GPS is de Astra of de oude Insignia werkt veel beter dan de huidige. Intellilink werkt alleen goed op de filmpjes.

 
Reactie van: Ericinge, datum: 18 juni 2014

Antwoord: Even praktijkervaring: Intellilink werkt echt top.
Insignia tdci b+ 04/2014

Reageer
  

, datum: 16 december 2013

Ervaring met auto: Ik heb nu mijn insignia bij na 3 jaar, heb 42.000 km op de teller ben al veel in de garage geweest, voor alles en nog wat. Nu versnellings bak stuk en lekt olie, deze auto is een rijdende rekening.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Astevens, datum: 23 maart 2014

Antwoord: Ik rijd met de nieuwe insignia sinds november, het Intellilink systeem werkt niet zoals het moet zijn. Ik krijg wel mailtjes 'we werken eraan', maar momenteel gebruik ik een TomTom op de ruit omdat het systeem te veel fouten maakt. Rommel voor een auto van 32.000 euro.

 
Reactie van: Bruno. Busschots, datum: 26 mei 2014

Antwoord: Die ervaring heb ik ook, het eenvoudigste TomTom en of Garmin navigatiesysteem is veel efficienter en gebruiksvriendelijker dan de "geavanceerde" Intellink waarmee Opel uitpakt. Degene die met het mousepad kan werken: chapeau!!!!, ik vind het een levensgevaarlijk iets!!

Reageer
  

, datum: 31 oktober 2013

Ervaring met auto: Fijne reisauto met veel comfort. Er zijn wat elektronische probleempjes geweest die netjes door Opel opgelost zijn. De Ecoflex is bij juist gebruik erg zuinig. Gemiddeld 4,5 liter op 100km is mogelijk met veel snelweg.

Reageer Nieuw
UitvoeringCDTI 160 Business
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand98.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 28 april 2013

Ervaring met auto: Heb een Opel Insignia van 2010. Net 115.000 okm p de klok. De wagen is net 3 maanden in mijn bezit. En nu al ben is 4 keer bij de garage geweest. Wat een drama is deze wagen. Stuur trilt. En er zit een tikje in. Lekte olie, gisteren wilde hij niet starten. Geeft storing melding.
Met andere woorden: ik ben er nog niet blij mee geweest. We hebben een Opel die tien jaar ouder is, maar die is zeker wel 20x betrouwbaarder.
Dus mijn advies: zeker geen Insignia. Hij is gewoon slecht. Jammer, want hij ziet er wel mooi uit.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Pvdnberg1961, datum: 7 mei 2013

Antwoord: Wel wat kort door de bocht als je een 'kat in de zak' hebt gekocht. Ik heb eind 2011 een Opel Insignia Sport Tourer 1.6 gekocht en die rijdt als een trein. Dus wat mij betreft: zeker wel een Insignia.
Na 6 maanden een opgeblazen turbo die zonder problemen is vervangen (geen kosten klant). Kan gebeuren ... toch?

 
Reactie van: Gammerlaan, datum: 5 december 2013

Antwoord: Ik heb zelf een Opel Insignia 1.8 benzine. Deze geeft constant aan: "dringend service nodig". Motor staat uit en is koud contact aan en koelfan gaat draaien? Naar garage geweest en uitgelezen,volgens garage is het de thermostaat. Zeer vreemd allemaal,thermostaat wordt a.s maandag 9 december vervangen.

 
Reactie van: F2hwarademaker, datum: 31 januari 2014

Antwoord: Heb hetzelfde probleem gehad. In september 2012 met 50.730 km de thermostaat vervangen op basis van een computermelding. Vlak daarvoor de bobine naar z'n grootje. November 2013 gingen om onduidelijke reden de ramen 's nachts open (natuurlijk net als het regende). Een week later koelvloeistof te laag (3 weken na grote beurt). Geen lekkage kunnen vinden.
Januari 2014 weer tekort aan koelvloeistof en blijkt dat de thermostaat lekt. Binnen 1,5 jaar en 28.000 km de tweede thermostaat. Ik denk er hard over om over te stappen naar een ander merk! Ik wens u sterkte.

 
Reactie van: Jandeshadowman, datum: 25 februari 2015

Antwoord: Ik zie dat deze reacties al wat ouder zijn, maar wil er toch even op reageren. Ik ben in het bezit van een Insignia 1.8 van 11-2009 met nu 68000 km. Ook onze bobine is al eens vervangen, rem-schijven en -blokken rondom doordat de blokken bleven hangen. Nu thermostaat defect volgens de dealer, radio etc. gaat uit. Met andere woorden: koop niet zo'n ding, je loopt er op leeg.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 januari 2013

Ervaring met auto: Stoelverwarming defect. Bij terugroepactie kostenloos hersteld door dealer.

Pas ontdekt: vocht in ruimte voor reservewiel kofferbak. Na regenbui of bezoek autowasstraat veel water water in de ruimte onder afdek kofferbak. Het lijkt via/onder achterverlichting daar terecht te komen.

Ervaring met verkoop: Auto gekocht bij van den Bergh in Hollandscheveld. Perfect gegaan.

Nieuw
Uitvoering1.8 Cosmo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
DealerHoogezand

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: E. Jong11, datum: 15 mei 2013

Antwoord: Heb ik ook ontdekt. Ik denk dat het bij het schanier van de achterklep vandaan komt.Ik heb vandaag al de bekleding uit de kofferbak gedemonteerd en met water gesproeid en water waargenomen bij de stijl vlak bij het schanier. Ga nu daar de boel demonteren en onderzoeken.Ik laat later wel horen of ik de oorzaak van de waterlekkage gevonden heb.

 
Reactie van: E. Jong11, datum: 3 juni 2013

Antwoord: Lekkage verholpen! Ik had 2 lekkages, waarvan 1 bij de c-stijl op het kuntstof randje bij hoedenplank. Een klein plasje water na een dag regenen en een lekkage bij de linker achterlicht unit. Om de eerste lekkage te verhelpen is de kunstof kap die bij de schanieren van kofferbak gedemonteerd door de 5 bevestigingsdopjes stuk te trekken. Onder deze kap zitten aan beide kanten een dop in de carroserie en bij mij zijpelde daar wat water door heen, dicht kitten en nieuwe bevestigingsdopjes bestellen.
Lekkage 2 na lang zoeken gevonden: bij het linker achterlicht unit waren geen afdichtingen aangebracht, waardoor er tijdens regen of wasstraat een aanzienlijke hoeveelheid water naar binnen zijpelde en uiteindelijk onder het resevewiel ophoopte. Onder het resevewiel ligt een mat en die was doordrengd van water. Het achterlicht unit voorzien van afdichtingen was de oplossing, zijn een klein en een iets grotere foame ringetjes. Wij zijn heel blij met onze kurk droge kofferbak.

 
Reactie van: Topaas10, datum: 4 november 2013

Antwoord: Bovenstaande komt erg bekend voor, ik heb ook water in de reservewielbak gehad, achteraf bleek er een rubber tule te missen van het linker achterlicht, hier centreert het achterlicht in. Kosten: 1,50 euro en nu een droge wielbak!

Reageer
  

, datum: 28 december 2012

Ervaring met auto: Reeds vervangen: 2 x stoelverwarmingsmat bestuurdersstoel, computer, accu, Inwendige van de bestuurdersstoel. Op dit moment gaan de deuren niet open/op slot met de afstandsbediening maar de alarmlichten werken wel bij het indrukken. De elektrische achterklep gaat ook niet open/dicht. Erger nog: tankklep gaat ook niet open... Remschijven etc ook maar heb er inmiddels ook 170.000 km mee gereden dus dat is normaal.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 CDTI 130 Cosmo
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
DealerFred Janssen

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 27 september 2012

Ervaring met auto: Enige nadeel is dat auto niet zuinig is! Gemiddeld 1:9,5 waarbij ik wel vaak stadverkeer rijd.

Reageer Nieuw
Uitvoering1,6T Cosmo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »