24 mei 2018
Feedback
Citroen Berlingo

Forum Citroen Berlingo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 maart 2012

Ervaring met auto: Ik heb deze auto nieuw gekocht geen seconde spijt gehad.
Wel na drie jaar wat kleine probleempjes met de gas installlatie, maar is keurig opgelost via de garage.

Reageer Nieuw
UitvoeringXtr 110pk
Brandstoflpg
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand77.625 km
DealerAuto Maas

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 6 februari 2012

Ervaring met auto: Rijd al 12 jaar met dit model zonder problemen.
Ook een prima inruil waarde altijd gekregen. Geen dealer problemen.
Alleen er blijft verschil met een luxe wagen. Maar dat is de keuze die je moet maken. Luxe en minder ruimte, minder luxe meer ruimte. Zeker een wagen een groter gezin. Fijne vakantie wagen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 120 PK
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km
Dealer Luveto

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 13 december 2011

Ervaring met auto: Weggebracht voor 20.000km beurt toen werd geconstateerd: fabrieksfout schalen van voorste veerpoten moesten worden vervangen. Ikzelf hoorde niets onder het rijden (garantie). Auto halen was klaar, toen was duidelijk door mij zelf het geklapper te horen bij de voortrein. Dus het was erger geworden dan voorheen. Terug naar garage, het klopte: moest maar een keer een nieuwe afspraak maken. Dit natuurlijk zo gauw mogelijk geregeld. Twee compleet nieuwe voorpoten gemonteerd. Auto stond klaar, loop naar de auto zie dat de kunstof bedekking onderkant voorruit incusief de ruitenwisserarmen niet gemonteerd waren. Excuus hiervoor alles weer op zijn plaats. Ik rijd naar huis en denk: zouden ze wel mijn dop van mijn wielsloten hebben terug gelegd NEE dus ik weer terug, lag nog op de werkbank. Nogmaals excuus.
Auto staat nu op 28.000km en weer geklapper aan de rechterveerpoot. Garantieclaim wordt aangevraagd maar wordt waarschijnlijk niet vergoed. Omdat volgens de garagechef dit al een keer is vernieuwd.

Ervaring met verkoop: Dit is een demoauto van een Citroen dealer uit Belgie, kmstand: 5000 en is ingevoerd door een bedrijf in Gouda. Voert wel meer van deze auto's in, en zijn bijna nieuw en een stuk goedkoper.

Nieuw
UitvoeringMultispace 90pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand28.000 km
Dealer Martin de Haan

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Edward. Dzik, datum: 8 februari 2012

Antwoord: Ik heb ook probleem met Berlingo. Hij gaat nu voor de 4 maal binnen, ik heb nog 1 maand garantie en ben naar een ander daeler gegaan, ze helpen momenteel nog maar weten ook nie goed wat te doen als de garantie om is. Dan zullen ze het weten maar dan kost het my geld zo zijn ze mij al 2jaar aan het lijntje aan houden. Het probleem is mijn veerpoten? Geluid is niet normaal, net dat ik een lege remork aan trekken ben wat een gerammel. Moet 14.2.2012 binnen ben benieuwd. Ik moet de auto nog afbetalen, maar heb gezegd dat ik de auto voor hun deur zet met de sleutels en steek hem waar de zon niet schijnt. Waar kan ik met klacht naartoe want ze helpen niet?

 
Reactie van: Marc. Verreycken, datum: 14 april 2012

Antwoord: Ik ben zover gegaan dat ik moest dreigen met mijn raadsheer in te schakelen. Ik heb Citroen en de dealer aangetekend in gebreke gesteld op het nakomen van de garantievoorwaarden. Ik heb dan een deadline gesteld van 14 dagen voor het herstellen van de wagen zoniet kregen ze een dagvaarding voor de rechtbank in de bus. Binnen de week kreeg ik uitnodiging van de garage dat ze de voorophanging zouden uitlijnen en de schokdempers vervangen. Sindsdien is het probleem van het kloppen vooraan opgelost.
Je moet dus behoorlijk agressief uit de hoek komen om gehoor te krijgen.

Mvg,

Marc V

Reageer
  

, datum: 6 april 2011

Ervaring met auto: Sinds begin 2011 rijd ik de nieuwe Berlingo, na 4 jaar de vorige versie gehad te hebben, nog steeds de ideale combinatie tussen het gemak van de bestelwagen en het comfort van de personenauto. Ik overweeg een caravan te kopen van ca 1.000 kg. Gaat dat lukken met de 1.6 benzinemotor van 120 PK? Ik denk ook aan bergachtig gebied, in Duitsland, Oostenrijk of Frankrijk. Wie heeft hier ervaring mee?

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 1 december 2010

Ervaring met auto: Sinds twee jaar een Berlingo Multispace. Heb wel problemen met caravan, trekhaak te laag en kom met drempels in aanraking. Oplossing: trekhaak iets verhogen.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 16 november 2010

Ervaring met auto: Al 10 jaar Berlingo rijder om de twee jaar ingeruild, altijd tevreden geweest. Welke auto bied zoveel ruimte en luxe voor deze prijs?

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 110 Pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand30.000 km
Dealer Luveto

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 7 augustus 2010

Ervaring met auto: Ruim, ruim en ruim. Goede stoel en goede zit. Slecht stuurgedrag en luidruchtig onderstel. Het luidruchtige onderstel schijnt een probleem van alle Berlingo's te zijn. Stuurt (veel te) licht en reageert erg op richels, oneffenheden, zijwind (natuurlijk bij de dealer en importeur gemeld, maar na het verwisselen van de schokdempers weigeren deze verder iets te doen).

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Bij de afhandeling van mijn garantieklacht over de besturing doet de dealer niets en fungeert alleen als doorgeefluik naar de importeur.

Nieuw
UitvoeringXTR 1.6 HDiF 110
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand42.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor7
  
 
Reactie van: Mijn-muziek, datum: 20 september 2011

Antwoord: Ik heb net het zelfde probleem en ook ik sta daar voor aap. Ik rijd al 30 jaar Citoen en 2 jaar met de nieuwe Berlingo! Maar het is zeker mijn laatste Citroen.

 
Reactie van: Jeroen. Simons, datum: 15 juli 2012

Antwoord: Na 30 jaar wellicht nu een tegenvaller. Waarom dan meteen overstappen of denkt u dat het gras bij de buren groener is?

Reageer
 
 
« 1 2 3 »