20 mei 2018
Feedback
Seat Ibiza (2008 - 2017)

Forum Seat Ibiza (2008 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 februari 2011

Ervaring met auto: Bij het eerste winter kreeg ik last van condensvorming bij allebei de achterlichten. Dealer heeft ze allebei kosteloos vervangen omdat deze auto nog onder garantie valt.
Na een jaar heb ik weer hetzelfde probleem. Kosten worden niet meer vergoed door importeur PON. Vreemd!

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand33.000 km
DealerDAGO

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 24 januari 2011

Ervaring met auto: Vanaf dag 1 vochtproblemen gehad. Stonden serieus laagjes water in de koplampen en achterlichten.
2x nieuwe koplampen gehad, 4x nieuwe achterlichten toen dat niet werkte zijn ze maar zakjes met silica balletjes in de lampen gaan doen. Probleem is er nog steeds.
Enorm veel problemen met condens op de ramen, veroorzaakte tot 2x toe bijna een ongeluk, 1x ook echt iemand aangereden omdat ik NIKS zag.
Bevroren ruiten aan de binnenkant is al met -1 geen uitzondering meer.

Na bijna een jaar zeuren bij de dealer is m'n auto 1,5 lang bij Pon geweest: lekkage in de kofferbak, portieren hingen er scheef in en ga zo maar door.

Verder rijdt de auto heerlijk hoor! Begrijp me niet verkeerd maar je raakt na zoveel gedoe het gevoel bij de Ibiza kwijt! Wilde zoooo graag en Ibiza maar is voor mij helaas zeer teleurstellend geweest.

Ervaring met verkoop: Verkopers zelf: top!
Meneer Reef? Sorry voor mijn taalgebruik: kwal eerste klas. Zijn Porsche had ook vocht in de koplampen, dus moest ik het er maar mee doen. En ik heb waarschijnlijk een maandagochtend/vrijdagmiddag auto gekocht dus dan kan dit gebeuren.
Ruim 10 vakantiedagen kwijt aan het heen en weer rijden naar de garage.
Reef NOOOOOIT meer!!

Nieuw
Uitvoering1.4 Last Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand43.000 km
DealerReef

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor7
  
 
Reactie van: Jos, datum: 8 februari 2013

Antwoord: Namens mijn zus kan ik melden dat zij nu haar tweede nieuwe Seat Ibiza heeft met vochtproblemen. Condensvorming, natte vloermatten, vorst aan de binnenzijde, kringen in de nieuwe bekleding, zelfs na de aflevering!!

Helaas is de dealer wat laconiek, ze hebben de auto wel gecontroleerd, maar konden nauwelijks wat vinden.

Bij haar tweede Ibiza had ze gehoopt dat het gedoe met vocht wel over zou zijn, maar nee. Het is enorm frustrerend voor haar, een hoop spaarcenten zitten in die auto's dus van plezier kan niet gesproken worden....

Reageer
  

, datum: 13 oktober 2010

Ervaring met auto: Heel jammer wat ik hier lees. Ik rijd nu 3 jaar een Ibiza 1.6 en ga nu de nieuwe bestellen een Ecomotive. Proefrit was heerlijk. Het is natuurlijk geen Mercedes of Volvo, maar voor dat geld helemaal goed.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Rolfbeeker, datum: 22 februari 2011

Antwoord: Hallo Snoek,
Ik weet niet of je deze auto aangeschaft hebt, maar mijn ervaringen met deze auto zijn niet positief. Ik heb deze auto met minder dan 1500 km op de teller een week als huurauto gehad op Madeira. Voor een diesel een ramp om mee te rijden, geen trekkracht onder 2000 toeren, herhaaldelijk afslaan bij wegrijden op een licht hellende parkeerplaats, te weinig vermogen om een behoorlijke helling te trekken, om over berachtige wegen maar te zwijgen en omdat het vermogen te weinig is en dus veel op toeren moest gebeuren een verbruik van 1: 15,75. Mijn twee auto's thuis (Hyundai i10 1,25 benzine en Fiat Punto 1.4 benzine) hebben minder moeite om een beter verbruik te realiseren. Dus ik stel voor een lange testrit met een dealer af te spreken voor je gaat kopen.

Groeten, RB

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 16 mei 2010

Ervaring met auto: Niet duur, wel betrouwbaar, Doet zijn werk zonder veel poespas.
Frans

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 5 maart 2010

Ervaring met auto: Geweldige auto voor de prijs van 10495 Euro. Goede wegligging, schakelt goed, stuurt heel licht. Benzine verbruik bij 120 km per uur wat aan de hoge kant. Wanneer je gemiddeld 100/110 km per uur rijdt is 1 op 15 mogelijk.
Veel meer auto dan mijn vorige auto de VW Fox. Deze auto ie een aanrader in deze prijsklasse. Jammer dat er geen reservewiel bij zit, in plaats hiervan een reparatieset.

Nieuw
Uitvoering1.2 Club
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand4.800 km
DealerUdenhout

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Jvd1971, datum: 12 maart 2010

Antwoord: Deze prijs van 10.495 is voor de uitgeklede versie: zonder airco, radio en maar 3 cilinders. Aangezien je vorige auto een Fox was, ben je misschien niet veel gewend. Misschien kun je beter een jaartje doorsparen.

 
Reactie van: Tonny58, datum: 12 maart 2010

Antwoord: Ik heb deze wagen gereden, maar na 3 maanden moeten verkopen. Wat een ellende. Zeer hoog verbruik bij normale snelheden, veel windruis en rumoerige motor. Ben nu erg tevreden met mijn nieuwe Opel.

 
Reactie van: MartieK, datum: 12 maart 2010

Antwoord: Heb een proefrit gemaakt. Dit wordt definitief niet mij keus. Veel plastic, geen radio, geen deurontgrendeling met afstandbediening, spiegels en bumper niet in kleur gespoten. Gewoon rommel. Beter is een Renault Twingo.

 
Reactie van: JosjeSeeyou, datum: 12 maart 2010

Antwoord: Troep, troep. Voor mij nooit meer Seat. Wat een maandagmorgen auto. Deze persoon "robbie34" zal wel voor Seat werken.

 
Reactie van: Kvd77, datum: 23 april 2012

Antwoord: En jij bent een Hyundai dealer?
Wat een verhaal om te lezen, dacht dat het in een andere taal stond. De beurten van Hyundai zijn goedkoper maar met de Seat heb je slechts 600km gereden? Lijkt me lastig om te vergelijken. Alles was slecht afgewerkt, dus misschien had je de allergoedkoopste club versie? Met een luxe copa versie heb je werkelijk alles bij de hand.
Ik vond de eerste 2000km wennen met de 1.2 moter, maar daarna is het fijn en zuinig rijden met 1 op 19 gemiddeld mits je de cruise control (als je die hebt:) ) op 110 zetten.
Ik ben gelukkig tevreden over de Ibiza, misschien nog het meest over het uiterlijk. In een Hyundai i20 wil ik voor mijn 70e levensjaar niet dood gevonden worden.

Reageer
 
 
« 1 2 »