21 mei 2018
Feedback
Hyundai i30 CW

Forum Hyundai i30 CW

Reacties van eigenaren

  

, datum: 29 oktober 2013

Ervaring met auto: Onze i30 CW iCatcher deed het op de eerste rit al vrij goed qua benzineverbruik, we zaten rond de 1 op 14 wat ik persoonlijk niet slecht vond. Ik verwacht dat het verbruik nog iets lager zal worden.
Ik vind de iets stuggere vering wel fijner dan de vering van onze vorige Hyundai's.
En zeer fijn dat er een gewoon reservewiel inligt en niet zo'n onhandig spuitbusje of zo'n thuiskomer. De auto is zeer comfortabel en de stoelen zijn goed.
De koffer is niet groter dan bij de Elantra, maar de ruimte voor de passagiers achterin wel meer. De hoofdruimte is ook meer.
De auto maakt met de brede banden iets meer bandengeluid denk ik, maar de wielen zien er goed uit en de auto heeft een vrij goede wegligging. De stuurbekrachtiging voelt anders dan de hydraulische stuurbekrachtiging. Hij lijkt iets zwaarder te sturen maar dat zou ook kunnen liggen aan de banden. Van mij hadden ze de gewone hydraulische stuurbekrachtiging mogen houden maar ja alles heeft na en voordelen.
Ik denk dat je voor dit geld moeilijk een betere auto kan kopen. Nou maar hopen dat hij net zo betrouwbaar is als de vorige.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: T. Eppenhof, datum: 8 maart 2014

Antwoord: We zitten nu op een gemiddelde van 1 op 11 en dat is een combinatie van stadsverkeer en snelweg. In de stad lijkt hij iets zuiniger dan de Elantra 1,6 en op de snelweg verbruikt deze auto iets meer. We halen dan op zijn gunstigst rond de 1 op 15. Maar nog geen echte lange ritten gemaakt en dit was tijdens de winterperiode.

 
Reactie van: T. Eppenhof, datum: 6 april 2014

Antwoord: Volgens de verbruiksmonitor gebruikt deze auto 47,4% meer dan de fabrieksopgave. Het gemiddelde zal binnenkort wel gunstiger worden. Maar ik kan niet zeggen dat de nieuwere Hyundai's zuiniger zijn dan de oudere. Met het extra gewicht is het verbruik zelfs iets gestegen.

 
Reactie van: T. Eppenhof, datum: 3 mei 2014

Antwoord: Verbruik bij snelheden tussen 80 en 130 km/u gemeten over 500 km is 1 op 14,8. Dat is met 4 personen plus bagage. Bij snelheden tussen 120/130 km/u is het 1 op 12,2.

Reageer
  

, datum: 1 september 2013

Ervaring met auto: Nu 57.000 km op de teller na 3 jaar. Nog geen motorstoring of ander mankement gehad. Wel een hardnekkig rammeltje in het dashboard rechtsvoor, maar dit is verholpen door de dealer. Verbruik rond 6.4/100 1.6 benzine handmatig.
Net nieuwe banden erop, Hankook Kinenergy economie K425. Trekt redelijk op, maar 1.6 ltr is wel aanbevolen in huidige verkeer. Niet de Hyundai cruisecontrol maar een ander merk gemonteerd bij aflevering, dus geluk gehad. Ik vind de kwaliteit van de materialen van het interieur wat tegenvallen. Goedkoop en kwetsbaar plastic en bladderen verf op stuur en wieldoppen. Ook het chroom slaat na 3 jaar uit. Hier is bespaard op kosten wat zich uit in de aanschafprijs.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 26 oktober 2012

Ervaring met auto: Goede auto voor mooie prijs.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
DealerAutogroep Twente

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 5 juli 2012

Ervaring met auto: Wij hadden hiervoor een Hyundai Tuscon benzine uitvoering, deze had een hoog branstof verbruik. De i30 die we nu hebben bevalt uitstekend en wat betreft het verbruik met onze caravan is het gemiddelde verbruik 1.11,5 bij 90 km. per uur. Een prima trekker in de bergen met een Hobby caravan met een leeg gewicht van 825 kg.

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand95.000 km
DealerWittenberg

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 juni 2012

Ervaring met auto: Ik heb mijn Hyundai i30 CW in juni 2011 gekocht. Al vanaf het begin heeft de cruisecontrol niet goed gewerkt. Hyundai wilde het eerst afschuiven op een produkt eigenschap, mijn garage was het hier niet mee eens.
Het laatste nieuws wat ik heb gekregen is dat ze opzoek zijn naar een software update om dit probleem te verhelpen.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: J. C. Nagel, datum: 20 juli 2012

Antwoord: Ik zou graag weten of uw probleem inmiddels opgelost is. Mijn cruise control is sinds 14 juli j.l. niet in orde. Men heeft naar updates gezocht omtrent dit probleem maar niets gevonden. A.s maandag moet ik de auto naar de garage brengen en ben ik hem misschien een paar dagen kwijt om het probleem op te sporen. De auto is pas 10 maanden oud een heeft 15500 km op de klok. In mijn geval valt de cruise control plotseling uit en kan ik hem tijdens de rit niet meer activeren.

 
Reactie van: J. C. Nagel, datum: 22 september 2012

Antwoord: In juli/augustus heb ik melding gemaakt van een storing in mijn cruise-control. Er werd een nieuwe schakelaar geplaatst op het stuur. Het probleem was nog aanwezig.
Bij het aankoppelen van mijn caravan werd zoals gebruikelijk de goede werking van de verlichting getest, remmen etc. Deze bleken niet te functioneren. Er werd een andere auto aangesloten op de caravan en alles was o.k.
De remlichten van de auto werkten echter niet of onregelmatig. M.b.v. een monteur van de Hyundai Mobiliteitsservice werd ontdekt dat mijn remlichtschakelaar (onder het rempedaal) storingen vertoonde. Er is onder garantie een nieuwe schakelaar geplaatst en sindsdien werkt mijn cruisecontrol weer perfect. Probleem opgelost!

Reageer
  

, datum: 10 mei 2012

Ervaring met auto: Wij rijden een i30 CW sinds februari 2011 en hebben problemen met de cruise-control. De auto geeft geen constante snelheid, dat geeft een erg vervelend gevoel en rijdt niet aangenaam. Wij zijn benieuwd of meer eigenaren van dit type dit probleem hebben/herkennen. Graag een reactie, bedankt!

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
DealerOostendorp

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: Dht. Leis, datum: 19 november 2012

Antwoord: Goedemiddag, mag ik misschien vragen op dit probleem is opgelost en zoja wat was het probleem? Ik heb zelf ook een i30 van anderhalf jaar oud met hetzelfde probleem. Mijn garage kan helaas niets vinden. Alvast bedankt.

 
Reactie van: Robin. Collens, datum: 24 november 2012

Antwoord: Dit kan te maken hebben met de airco die aanstaat. De auto kan dit niet perfect verwerken. Het zelfde geld met optrekken tussen de 50 en 60 km/h. De auto kan dan ook een terugslagje krijgen ivm de airco. Dit is mij verteld bij de Hyundai-dealer.

Reageer
  

, datum: 15 augustus 2011

Ervaring met auto: Ik ben met een caravan die leeg 820 kg geladen max 1300kg naar Kroatie gereden en heb de heenweg 100 km per uur gereden zonder problemen.
Terugweg bij Munchen motorstoring. Ben er toch mee naar huisgekomen en ga er terug mee naar de dealer. Ik heb er nog garantie op.
Verder wil ik zeggen dat de auto boven mijn verwachting er goed is uitgekomen. Ik vind het zelf een prettige auto. Jammer ddat er geen cruise-control op zit en dat ze er de hoofd rijs voor vragen om dit extra nog in te bouwen.

Ervaring met verkoop: Jammer dat als je met een klacht komt je niet serieus genomen wordt en er meteen werd gezegd dat het aan mij lag.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6crdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand145.000 km
DealerBrand

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 5 »