22 mei 2018
Feedback
Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

Forum Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 augustus 2010

Ervaring met auto: Wat een gedoe met deze auto. Onze auto is van 2009, een 4 deurs uitvoering en begint nu al te roesten. Een monteur kon aan het serienummer zien dat dit een auto uit 2006 of 2007 moest zijn, terwijl ze de auto aan ons in 2009 als nieuw hebben verkocht. Stond gewoon meer dan 2 jaar stil!
Veel problemen met krakende schokbrekers, vastzittende remmen en gerammel. Verder rijd de auto op gas stooterig en ligt dat hij nog ingereden moet worden volgens dealer. Staat nu 18000km op maar moet volgens hun nog ingereden worden.
Bij zijn eerste beurt waren we meer dan 400 euro kwijt. Niemand kon vertellen wat er aan gedaan was en de werkorder was zoek, moenteur was op vakantie en de computer was vastgelopen al enkele weken. Heb nog niet betaald.
Heb contact opgenomen met Chevrolet over deze gang van zaken maar voor dat ik uitgesproken was onderbrak de dame aan de andere kant van de lijn dat ik even met de dealer moest gaan bellen want zij hadden tenslotte de auto verkocht. Chevrolet NL is alleen maar een dozenschuiver begreep ik. Voor service moet je naar de dealer die liever alleen Opel verkoopt. Voor mij geen Chevrolet meer!

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km
  
 
Reactie van: Chevrolet, datum: 3 september 2010

Antwoord: Er werd ons een prima alternatief voor de Corsa aangeboden: de Aveo. Wij hebben het probleem dat de motor spontaan aanslaat wanneer je met een mobiele telefoon bij de auto staat. Maar Chevrolet heeft het prima opgelost! Telefoon uit doen.

Reageer
  

, datum: 25 maart 2010

Ervaring met auto: Wij hebben 13 december de auto afgehaald. Ons was gezegd dat de Aveo een prima auto was. Wat wij niet wisten dat driessen per 1 jan 2010 zou stoppen met de verkoop van de Aveo. Na 1 week kwamen we er achter dat de arcopomp niet goed was. Ook is de auto zeer rumoerig en stug. Wij zijn terug geweest naar Driessen en we konden onze auto inruilen voor een auto van 5 jaar oud! Wij hebben 13.187 euro voor deze auto betaald en we zijn er met Driessen niet uitgekomen. Nu hebben wij een andere auto, maar we hebben wel voor 3000 euro in een maand verreden frank en rian

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 5 maart 2010

Ervaring met auto: Wij hebben november 2008 een nieuwe Aveo gekocht omdat een Corsa met dezelfde functionaliteit 4000 euro meer kost. Hadden we het maar gedaan! Zal een kleine opsomming maken van de problemen welke wij ondertussen hebben ondervonden. Zijn ondertussen ook van dealer gewisseld, onze vorige dealer wilde wel de Aveo verkopen maar service verlenen forget it!

- bij ophalen zat het front-logo al los,
- dealer heeft auto in verkeerde kleur, verkeerde bekleding en verkeerde interieur geleverd. Dealer heeft Wax- beurt als compensatie aangeboden,
- defecte radio,
- weerstanden van verwarming defect tot twee keer toe,
- motor van de verwarming vervangen,
- koolstoffilter defect,
- links voor zijn alle rubbers van ophanging en vervangen zoals draagarm en schokbreker rubbers wegens uitdroging,
- bij ophalen werkte rechter deurklink niet naar behoren,
- bij verhelpen van deurklink probleem olie op de bekleding deurpanel deze moest worden vervangen,
- alle portieren zijn dicht gekit omdat de ...

Nieuw
Uitvoering1.4 LS
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand30.000 km
DealerAuto Palace

Betrouwbaarheid2
Comfort2
Motor1
  
 
Reactie van: Prestant, datum: 6 maart 2010

Antwoord: meneer Norbert,

Het gaat met die Aveo van ons ook niet goed. Zijn op vakantie buitenland geweest en veel problemen gehad. Moter blijft naloeien bij schakelen, wielen en stangen van voren rammelen en stuur doet trillen. Rijdt 1:12 met die 1,4 moteo. Over drempel doet hij kraken geluid geven.
Dealer zeggen helemaal niets aan de hand is prima goed voor elkaar. Heb vertrouwen in Broekhouse opgezegd en ruil toestel in voor KIA VENGA. Heb testrit gedraait en je weet niet wat je meemaakt. Geen gebonk en geloei meer! Over 4 weken wordt de VENGA afgeleverd in Zwolle. Ik hoop niet meer op site te komen alleen voor de KIA. Succes allemaal met die AVEO. (tip, bel consumenten verbond en de CHevy)

 
Reactie van: Prestant, datum: 10 maart 2010

Antwoord: Aan Willem Wever, Wij rijden bijna niet nu in Aveo omdat ingeruild is bij KIA delar. Aveo jaar oud en heel weinig voor gehad. KIA dealer zeggen dat techniek in AVEO van Opel is maar dan 10 jaar geleden. Heb ik gezegd tegen Chevrolet, maar zij zeggen dat ik naar die dealer moet en niet met mij praten over die techniek. Radio apparaat werkte wel goed, alleen zacht en was krassen op venster. Succes met Skodia, VW altijd goed. Heb geld nu niet. groeten allemaal van Enrique

 
Reactie van: Willemwever, datum: 10 maart 2010

Antwoord: @ Norbert: Bij mij zat er een nare kras van ca. 0.5 meter over de motorkap en was de achterbekleding (kap onder linkerachterraam, 3drs uitvoering) kapot bij aflevering. Ik vind dit heel zorgelijk dat er niet naar auto's gekeken wordt voordat deze worden afgeleverd.
Wat waren uw klachten mbt de radio, mijn dealer/chevrolet NL gaf aan dat ik een uniek geval was. Inmiddels heb ik er al 4 nieuwe in gehad met steeds weer die foutcodes.

@ Presant: Veel plezier met uw Venga! Hele mooie auto en zonder twijfel een betere keus dan de Aveo. Kennelijk was u het vechten ook moe :) Ik heb zelf gekozen voor een Skoda Fabia in de Sprint uitvoering.

Ik had voor de aankoop beter moeten kijken: Euro NCAP crashtest: 1½: ster!

Zit u nog prettig in uw Aveo???

Reageer
  

, datum: 4 maart 2010

Ervaring met auto: Ik heb sinds oktober 2008 deze auto en ook mij viel meteen op dat de auto veel meer verbruikt dan het boekje. 1 op 12/13 stads/snelweg en als je veel snelweg rijdt dan is 1 op 14/15 mogelijk.
Ook de strekkracht van de auto valt mij tegen, vooral op vakantie naar het buitenland merk je dit goed. In de zomer van 2009 moest de auto terug voor de airco, hij koelde niet goed en had een ruisend geluid. De dealer zei dat de installatie te weinig vloeistof had en moest opnieuw gevuld moest worden. Ook moest ik hem regelmatig gebruiken want er zitten rubbere balletjes in die vet moesten blijven.
Het duurste moest toen nog komen, de onderhoudsbeurt 250 euro. Dit kwam mede door het moeten vervangen van de versnellingsbakolie, had ik een 1.4 genomen had ik een Opelbak gehad en dan had dit niet gehoeven!
En nu maart kwam een terugkerend euvel terug, na het starten loopt de auto slecht, als of hij op 3 cilinders loopt. Dit had dit probleem al 4 maal eerder gehad, maar ging na opnieuw starten weg.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Ls
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand23.583 km
DealerVan Kouwen

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 19 januari 2010

Ervaring met auto: Wij zijn er gewoon heel blij mee!

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 L
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerSelles D.C.

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 23 december 2009

Ervaring met auto: Schrik van alle reacties, inmiddels heb ik er 8000 km opzitten en deze zijn met plezier gemaakt. Geen enkel probleem, logo zit nog muurvast, verbruik is 1:20. Zeer tevreden over de auto!

Nieuw
Uitvoering1.2 Ls
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand8.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Prestant, datum: 13 februari 2010

Antwoord: u bent zeker mederwerker van de Chevy?

 
Reactie van: C. J. Degroot, datum: 20 oktober 2010

Antwoord: Wat een gezeur met die AVEO. Ik rijd al jaren Daewoo van Lanos tot Nubira en nu dan de AVEO. Wat er wordt verteld over een motortechniek van 10 jaar geleden: dan moet ik je toch teleurstellen, mijn vrouw heeft een Kalos 1.4 en ik een AVEO maar deze is toch zuiniger ondanks 100 pk!
Moet je bij maar eens vinden bij Opel en VW.
Je hebt levenslange pechhulp, ik maak me niet druk. PRIMA CAR.

Reageer
  

, datum: 25 oktober 2009

Ervaring met auto: De auto moet nog worden ingereden, maar haal nu al 1:19, dit zijn wel snelweg kilometers en niet harder dan 100, overschakelen bij 2000 toeren.
Verder heb ik geen problemen ondervonden zelf geen kraakje, van het gaspendaal is nieuw voor mij. Het is zeker geen snelle auto, pakt pas op bij 3000 toeren, voor mij niet van belang, gaat bij mij om de zunnigheid en die is prima, zeer fijne auto. Over mijn dealer kan ook alleen maar lof schrijven! Dus op dit moment alleen maar lof over mijn Cehvrolet Aveo!

Nieuw
Uitvoering1.2 LS
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Prestant, datum: 13 februari 2010

Antwoord: 1:19? Weet je dat wel zeker? Met welk motertje met die 1.4 of 1.2. Ik ga naar die bedrijf toe om te praten met die man over 1:19. Mijn toestel rijd 1:12 af en toe 1:13. Ik blijf die moed er in houden. Heb met de Chevy ook al gebeld maar die man mij zetten meer dan 20 minuten met wachttoon en daarna hij zegt tegen mij dat ik iemand anders pesten moet.

 
Reactie van: Willemwever, datum: 23 februari 2010

Antwoord: @ Prestant: Kijkt u ook eens bij mijn reacties: u houdt de moed er in, ik heb hem opgegeven na een half jaar wekelijks bakkeleien met de dealer zonder enige vooruitgang.

 
Reactie van: Prestant, datum: 27 februari 2010

Antwoord: Wij hebben ook spijt van die aankoop. Hadden geld beter kunnen geven aan Kia of ander auto uit segment. Kost veel geld nu al inruilen en daarom wij rijden nog een tijdje door. Product zou niet op Europese markt mogen. Verkoper altijd tegen ons gezegd dat auto is Opel, maar als ik deur dicht sla dan ik hoor al ander geluid, jammer. Het is mijn schuld dat wij kat in die zak hebben gekocht. Scuces en voor ons straks geen chevy meer.

Enrique

 
Reactie van: Vlakm, datum: 10 mei 2011

Antwoord: @eniruque volgens mij ben jij niet helemaal fris. Als iemand iets positiefs wil vertellen over een Aveo dan moet je zo'n iemand in zijn waarde laten. Jij hebt je gal al gespuwd.

 
Reactie van: Nickk_37, datum: 15 januari 2013

Antwoord: 1 op 19 voor een Aveo is onmogelijk. Als je niet kan rekenen moet je niet jouw miscalculatie hier melden.

Reageer
 
 
« 1 2 3 »