20 mei 2018
Feedback
Suzuki Splash

Forum Suzuki Splash

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 juli 2009

Ervaring met auto: Mijn ervaring: In mijn jonge jaren reden we met een bolderkar, en plezier dat we hadden. Maar nu ik wat ouder ben zoek ik die vreugde niet meer zozeer. En toch heb ik iedere dag het gevoel als ik bij mijn vrouw in haar Splash mee rijd. Het gehobbel en het schudden brengt eerder een frons dan blijdschap. En bij het uitstappen voel ik dan ook langzaam mijn ledenmaten weer gevoel terug krijgen. Het sturen alleen al is een goede krachtsport training.
Zwaar en wazig en een continu corrigeren van je correcties, een vermoeiende bezigheid. Ook het verbruik is met 7.9/100,
niet zuinig te noemen gezien de fabrieksopgave en testresultaten. Ook is het geen gezinsauto zoals beweerd, omdat het meenemen van wat bagage (wat kinderspeelgoed en de zo nodige spullen) moeilijk een plaats kunnen vinden als je met twee volwassenen en twee kinderen een picknick wilt doen, laat staan een reis maken.
Voor de prijs van een complete Splash 1.2 Exclusief, kun je in dat prijs segment toch eerst beter wat verdiepen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Exclusief
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand3.200 km
DealerGijsbers

Betrouwbaarheid7
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 21 april 2009

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Lekkere auto. Goede instap. Verbruik mooi. Lekkere zit achter stuur met mooi uitzicht. Verwarming en ventilatie prima. Tot nu toe zeer tevreden.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 12 februari 2009

Ervaring met auto: Sublieme instap, fijne stoelen (beide voorstoelen in hoogte verstelbaar), lekker toerenmotortje en nog redelijk zuinig ook (gemiddeld 1 op 16), goede ventilatie (geen beslagen ramen), geluidsniveau ook op de snelweg zeer acceptabel, geen rammels en resonanties, niet windgevoelig, sportieve wegligging (je kunt met hoge snelheden een bocht insturen). Mijn Splash is wel voorzien van 16 inch wielen en bandenmaat 195/50 16 88, echt een aanrader. Verder veraangenamen cruise control en parkeersensoren het autootje.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Ook mijn vorige Suzuki's heb ik er in onderhoud gehad. Voordelen van een kleinschalig autobedrijf zoals Han Schilder in Steenwijk: rechtstreekse contacten ook met de monteurs, klaar terwijl u wacht (met heerlijke koffie en soep), eventueel gratis leenauto.

Ervaring met verkoop: Fijne dealer waar je nog "ouderwets" goed wordt ontvangen, waar ze de tijd voor je nemen en waar ze je nog een auto "durven" te verkopen. Over de inruilprijs kan nog goed worden onderhandeld. Maar niet alleen met de afdeling verkoop heb ik uitstekende ervaringen, ook met de receptie en de vakkundig Suzuki geschoolde monteurs, al zijn het er niet veel want het is een relatief kleine garage. Ik heb er nu mijn derde auto gekocht, ondanks het feit dat ik in Lelystad woon en dichter bij huis terecht zou kunnen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand3.400 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 29 november 2008

Ervaring met auto: Ik heb er een Honda Jazz CVT op in geruild van 1 jaar oud. Daarvoor heb ik 4,5 jaar een suzuki Wagon R+ automaat gereden. Tezijnertijd zal ik mijn ervaringen hier neerzetten.

Reageer Nieuw
Uitvoering1,2 Exclusive Automa
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand60.000 km
Dealer

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 8 oktober 2008

Ervaring met auto: Boven verwachting tevreden. Auto voelt heel volwassen aan en aan zitruimte geen gebrek terwijl uiterlijk anders doet vermoeden. Degelijk afgewerkt en nergens een rammeltje te ontdekken. Lekker gebruik gemaakt van het onderstel v.d. Swift en dat is goed. Wij hebben een automaat en dat is een volwaardige automaat, super!

Nieuw
Uitvoering1.2 Excutive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerJacob

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Koopman52, datum: 4 maart 2012

Antwoord: Wij hebben er een van 2010, bevalt prima. Ja er zijn altijd wel auto's die meer comfort hebben en sneller zijn. Daar moet je aan denken als je een auto koopt.
Onze 1.2 Exclusive zijn wij echt tevreden mee.

Reageer
  

Op zoek naar meer Suzuki Splash?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 4 5 6 »