18 december 2017
Suzuki Splash

Forum Suzuki Splash

Reacties van eigenaren

  

, datum: 10 juli 2014

Ervaring met auto: Heerlijk autootje, nog geen problemen mee gehad. Wel loopt het klokje erg voor, maar dat is het dan. Motor presteert wat minimaal, maar dat heb je met zo'n zuinige 3 pitter. Neem ik voor lief!

Uitvoering1.0 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit3 jaar
KM-stand90.000 km
DealerVerstegen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor5
  
  

, datum: 4 maart 2014

Ervaring met auto: Prima auto, ruim. Bewust voor de 1.2 gekozen, de 1.0 driecilinder motor rammelt en trilt. Airco is prima. Verbruik 1:18 a 19 netjes. Audio installatie is armoedig. Wegligging op de snelweg en bij harde zijwind is minder. Echter wel te verwachten bij zo'n klein en licht autotje. Erg tevreden, geen problemen.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Eenvoudige degelijke japanse motor. Stelt niets voor!

Uitvoering1.2 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand35.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 14 februari 2014

Ervaring met auto: Motor zou wel wat meer pit mogen hebben. En voorzichtigheid geboden bij verkeersdrempels. Verder een hele fijne auto.

UitvoeringExclusive Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerWesterhoven

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 8 december 2013

Ervaring met auto: Pas op met vergelijken, ieder auto is anders. Maak een proefrit, wees daarbij kritisch. Alles oke en bevalt het model? Neem een besluit, Suzuki is gewoon betrouwbaar en bij inruil krijg je vaak een goed (inruil)bod.

Uitvoering1.2 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerCitam

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 8 december 2013

Ervaring met auto: Ik rijd nu ongeveer een 1/2 jaar met een 1.2 Splash. Mijn vorige auto had een 120(!) pk motor, dan weet je dat je snelheid acceleratie e.d. inlevert. Dat mis ik wel, maar daar had ik rekening mee gehouden. Al met al vind ik het een fijne auto, rijdt goed, fijne instap, mooi afgewerkt en een leuke stoere snoet. Ook de achterkant is niet vergeten, leuk.
Omdat bij het starten de (koplamp)verlichting automatisch aangaat, vind ik de verdere bediening van de (mist) verlichting wat onlogisch. Ook aan de bediening van de deursloten (drukken op het knopje in het deurhandvat) hebben we moeten wennen, sleutelloos starten is echter wel weer fijn. Wij rijden nu voor het eerst(!) met winterbanden, kijken hoe dat bevalt.
Al met al krijgt deze auto van ons een goed rapportcijfer en we zijn het helemaal eens met de testconclusie van Autozine.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 28 augustus 2013

Ervaring met auto: Het enige probleem dat ik ondervind is dat de ventilatiefunctie hoofden koel/voeten warm niet werkt. Tweemaal aan de bel getrokken bij de dealer, onderzoek in de werkplaats, alwaar de conclusie luidt: die functie is niet mogelijk. Maar die staat duidelijk met zo veel woorden beschreven in de handleiding. Wie heeft er gelijk? Wordt vervolgd.

Uitvoering1.0 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand14.834 km
DealerReef

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: G. N. Te. Nijenhuis, datum: 9 december 2013

Antwoord: Wat bedoel je met "hoofd koel en voeten warm"? Het symbool dat jij bedoelt geeft aan waar de lucht heen stroomt en hoe warm/koud die lucht is, stel je zelf in met de temperatuurregelaar. Verschillende warmtetoevoer kan dus niet en dat geeft het instructieboekje m.i. ook niet aan.
Groet, Gerard.

  

, datum: 25 april 2013

Ervaring met auto: Heb jaren Subaru gereden: van Impreza tot Forester. Eerlijk is eerlijk, dit is de top! Studerende kinderen en kleiner rijden wordt onvermijdelijk. Mitsubishi Colt was niet slecht. Nu de Splash 3 cilinder. Voor mij geen achteruitgang maar weer stap voorwaarts. Heerlijke auto. Hoge zit. Onverwachte trekkracht en alles even soepel en voor zijn klasse stil... Nee, geen spijt hoor, prima zo! Hans


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: M. L. Pickering, datum: 28 augustus 2013

Antwoord: Naam: Margot, datum: 28 augustus 2013
Ben best blij met met de Splash 1.0 comfort bj 2012. Op een punt na: de functie hoofden koel/voeten warm werkt niet. De lucht uit midden en zijroosters blijft even warm als die uit de vloerroosters. De gebruiksaanwijzing heb ik nauwkeurig opgevolgd. In de werkplaats is dit onderzocht, alwaar de conclusie luidt: de beschreven functie is niet mogelijk. Maar in de handleiding staat die duidelijk aangegeven. Wie heeft er gelijk? Zijn er meer bezitters die hier tegenaan gelopen zijn? Bij de dealer heb ik te horen gekregen dat niemand zich hierover heeft beklaagd en dat ik de enige ben die de handleiding helemaal heeft gelezen?

 
Reactie van: M. L. Pickering, datum: 29 augustus 2013

Antwoord: Sorry! Heb iets verkeerd gedaan, waardoor dit niet op de juiste plek is terechtgekomen. Maar ik ben evengoed blij met elke reactie.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 »