20 mei 2018
Feedback
Citroen Xsara Picasso

Forum Citroen Xsara Picasso

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 februari 2009

Ervaring met auto: Ik kocht de Picasso 4 jaar geleden met 75000 km op de teller. Citroengarage in Barneveld. Ik moet zeggen, voor mij de beste auto die ik heb gehad (en ik heb cvan alles gereden, van nieuw tot gebruikt en van Volvo tot Datsun). De grootste post was de airco (computerkastje), een keer de stroomverdeler kapot en verder waren het de normale beurten. De auto is zeer betrouwbaar, rijdt comfortable, verbruikt GEEN of vrijwel geen olie, rijdt gemiddeld 1 : 12,5, heeft een plezierige vering en comfortabele stoelen. De nadelen die ik kon ontdekken zijn: wat meer zijwindgevoelig dan een lage auto, snel spinnende voorwielen op drassig land, raamspijlen soms zichtbelemmerend. Ik heb er nu 180000 km mee gereden en de wagen rijdt perfect, nog steeds.Zou ik er weer een kopen en voor langere tijd in gaan rijden? Ja, ik ben voor deze auto gevallen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Betrouwbaar, staan altijd klaar voor je.

Ervaring met verkoop: Hele fijne garage, uiters prettig personeel dat je bij de naam kent (dat zegt iets vandaag de dag!!). Chef werkplaats Bert is geweldig. Ik woon er wat vedrer vandaan nu, maar blijf er komen

Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit4 jaar
KM-stand1.809.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor6
  
 
Reactie van: Bjstegen, datum: 17 augustus 2009

Antwoord: Hallo,

Mag ik vragen wat de reparatie van de airco gekost heeft? Mijn buurman heeft een probleem met de aanjager, d.w.z. die blijft op volle toeren draaien. Volgens de garage moet de module vervangen worden en dat kost 350 euro.

Berend

 
Reactie van: Tijdelijk200701, datum: 30 december 2009

Antwoord: Dit ligt meestal aan een defecte transistor in de verwarmings unit. Makkelijk zelf te vervangen en kost nog geen 10 euro! Hele unit vervangen is natuurlijk veel makkelijker voor de dealer.

 
Reactie van: Marcelgasseling, datum: 20 januari 2010

Antwoord: Dat probleem heb ik ook. Weet jij waar ik kan vinden hoe ik een defecte transistor kan vervangen?

Reageer
  

, datum: 16 februari 2009

Ervaring met auto: Sinds een jaar regelmatig motorstoring. Vermogen zakt terug. Stoppen en opnieuwe starten. Fout laten uitlezen, en nu blijkt het in het gashuis te zitten. Dit is al een keer schoongemaakt en toen een half jaar storingvrij. Maar nu om de 2 weken een storing. Is steeds schrikken, vooral als je op de snelweg rijdt want de motor houdt in. reparatie gaat ongeveer 150 euro kosten. Zijn er meer mensen met deze klacht?

Nieuw
Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit5 jaar
KM-stand55.000 km
DealerDelsink Auto's

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: E. Forsten, datum: 31 juli 2009

Antwoord: Howdy sinds kort zit ik met het zelfde probleem en weet nog niet wat het is. De auto houd gewoon in en heb op de autosnel weg moeite om op 130 Km/h te komen Je geeft aan dat het &euro: 150,- kost mag ik dan zo vrij zijn te vragen wat er precies defect is. Hij houd eveneens in maakt niet uit waar ik rij. Verder is het een mooie en leuke auto voor het gehele gezin. Natuurlijk op deze klacht na.

 
Reactie van: Pica, datum: 10 augustus 2009

Antwoord: Sinds 3 weken storing motorregeling. Motor houdt in en we kunnen niet harder dan ca 50 km/uur. Gashuis is vervangen, maar storing blijft. Staat nu bij de garage en importeur is ingeschakeld. Blijkt iets met chip te zijn, dat uit Frankrijk moet komen. Kosten nog niet bekend.

 
Reactie van: Mvantol, datum: 6 september 2009

Antwoord: Het vervangen van het gashuis zou 150,- euro gaan kosten. Maar als ik de laatste reactie lees, is dat niet de oplossing voor het probleem. Nu ik weet dat je daarna de motor even af moet zetten (omdat hij in de veilige modus schiet en niet boven een bepaald toerental en ongeveer 40 km/uur uit komt) en dan weer opnieuw starten is er best mee te leven.

 
Reactie van: Bjcsmit, datum: 8 februari 2010

Antwoord: Wij hebben precies hetzelfde probleem. Toch wel erg vervelend als de motor bij 120 km/h op de A16 uit valt en je moet 6 banen om om op de vluchtstrook te komen met 2 kleine guppen achterin! Valt niet mee te leven dus. Weet iemand al meer? Gashuis is schoongemaakt maar probleem blijft.

 
Reactie van: Savanniekerk, datum: 9 mei 2010

Antwoord: Ik heb precies hetzelfde probleem. Volgens mijn garage gaat het om de gasklep. Wellicht gaat het om de chip die de gasklep aanstuurt.

 
Reactie van: G_vrij, datum: 12 mei 2010

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem. Heb bij Citroen laten uitlezen, maar kon niks vinden en zeiden dat ik de software moest updaten. Maar garanderen kunnen ze niet dat het over is. Ben naar mijn eigen niet merkgebonden garage gegaan die kon wel storing uitlezen en blijkt de bobine te zijn die stoort. In spoel 1 heeft Citroen gebeld om bobine te bestellen en wat blijkt? Het is een gemodificeerd model om dat het huidige model veel en snel storing geeft. Maar Citroen geeft zoals gewoonlijk weer geen coulance regeling. Ik heb gevraagd of ze dan niet tegen kostprijs willen leveren, maar zelfs dat doen ze niet; net als toen de labdasonde na 5000km ermee ophield ook geen coulance regeling.
Auto loopt weer goed, maar de volgende auto word geen Citroen of Peugeot meer. Nooit, nooit meer. Ze rijden lekker, maar electische gedeelte is zwaar kl*ten en coulanceregeling komt niet in hun woordenboek; voor geld innen wel.

Reageer
  

, datum: 14 februari 2009

Ervaring met auto: Fijne auto met betrouwbare dealer. Dit is onze 2e Xsara Picasso van dezelfde garage.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0HDI Difference
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit6 jaar
KM-stand242.000 km
DealerDijkstra

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 31 januari 2009

Ervaring met auto: Koop een auto met gas, direkt uit fabriek in gebouwd. Volgens monteur geeft later inbouwen problemen. W.b.t. prijs en kwaliteit een uitstekende wagen. Volgende auto wordt weer een Picasso maar dan met parkeersensors.
Groet Ad

Ervaring met verkoop: Handelaar boodt auto aan met versleten remschijven. Terwijl in de advertentie
stond dat er een grote beurt was gegeven.
Uiteindelijk na A.n.w.b. rapport nieue remschijven, hoesje om pook en nieu rubber op pedaal.

Reageer Nieuw
UitvoeringExclusive 1.8
Brandstoflpg
Bouwjaar2002
In bezit4 jaar
KM-stand332.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor10
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 10 januari 2009

Ervaring met auto: Rubbers regelmatig invetten met siliconespray om piepjes en kraakjes te voorkomen

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8 Plaisir
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit6 jaar
KM-stand104.000 km
DealerB&B Autogroep

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 18 december 2008

Ervaring met auto: Hallo,

Ik heb mijn Citroen Picasso nu iets meer dan een half jaar. Gekocht bij een km stand van 186.000 en sedertdien niets anders dan problemen gehad.
-aanjager van de airco kapot,
-2 x krukasjes vervangen
-Koppelingssnoer vervangen
-Hoog gas en olieverbruik
en staat nu in de garage omdat de druklager van de koppeling kapot is Al met al voor mij aanleiding nooit weer een dergelijke auto te gaan kopen.

Nieuw
Uitvoering1.8 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand200.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Dfgsdaw, datum: 12 april 2010

Antwoord: Ja, sorry hoor. Maar als je een auto koopt waar al duizenden uren in is gereden, heb jij geen idee hoe er de eerste 186oooooo meter mee is omgegaan. Moet je niet gaan klagen!

 
Reactie van: Woutmaas, datum: 6 augustus 2010

Antwoord: en als je dan ook nog een auto op gas koopt met een dergelijke km stand, dan heb je inderdaad kans op problemen, dat probleem staat dus wat mij betreft los van het merk.

 
Reactie van: Spillebad1950, datum: 27 juni 2016

Antwoord: Ok dat jij niet kan klagen als je al 180.000 km er mee gereden hebt.

Reageer
  

, datum: 1 december 2008

Ervaring met auto: Oppassen! Nieuwe gasinstallatie, omdat de oude veel problemen gaf, nu Eurogas is goed
nieuwe kachel gemonteerd, waarbij dashboard en versnellingspook zijn beschadigd. Cruise control werkt pas bij 65 km. wordt niet verteld bij de koop. Hulpveren gemonteerd,
2x motor van deuropener vervangen, bestuurdersstoel vervangen, rubbers onder veren vervangen, benzinemeter geeft iedere keer verschillende inhoud aan, regelmatig verlies van koelvloeistof, afkoppelbare trekhaak verkocht i.v.m. sensoren, was helemaal niet nodig. Hierdoor kon ik mijn Twinnyload niet meer gebruiken. Vloerbedekking gaat heel wollig worden
en nog meer dingen. Gelukkig 2 jaar garantie bijgekocht.

Ervaring met verkoop: Vertellen wat de auto wel en niet kan, zoals de cruisecontrol bij 65 km. Afkoppelbare trekhaak, wat niet nodig is. Nu kun je de Twinnyload niet meer gebruiken. Caravan op de trekhaak (60kg knobbelgewicht), toch hulpveren monteren.

Nieuw
Uitvoering2.0 Automaat
Brandstoflpg
Bouwjaar2005
In bezit3 jaar
KM-stand66.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor7
  
 
Reactie van: Marcelferdinandusse, datum: 15 juni 2009

Antwoord: Dat is wel raar de cruisecontrol pas bij 65 km p/u werkt. Bij die van mij kan ik hem echt instellen op 50 km p/u. Ik zou er even mee terug gaan naar de dealer. Wat de vloerbedekking betreft ik ga vaak met een natten doek erover, dan kun je het overtollige "stof" er zo af halen.

 
Reactie van: Mensch45, datum: 9 februari 2010

Antwoord: Bij mijn Picasso uit 2006 diesel werkt de cruise ook pas bij 65k m/u.

 
Reactie van: Mvhspam, datum: 26 maart 2010

Antwoord: Hangt ervan af wanneer je schakelt. Cruise control werkt bij elke snelheid in de vierde of vijfde versnelling. Werkt niet in zijn 3.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 »