26 oktober 2016
Citroen Xsara Picasso

Forum Citroen Xsara Picasso

Reacties van eigenaren

  

, datum: 30 oktober 2009

Ervaring met auto: Pas op bij het aankopen van een automaat: als het kouder wordt en vochtig (soms dus ook zomers), krijgt mijn auto kuren in de vorm van hakkelen- pruttelen - afslaan -/of niet boven de 10 km uit komen. Hij is al vaak door diverse garages door gemeten/gemaakt maar het blijft een ...

Uitvoering2.oi Aut Excl
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit6 jaar
KM-stand112.000 km
DealerRoggeveen

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor5
  
 
Reactie van: G. J. Rosken, datum: 25 november 2009

Antwoord: Ik heb ook hetzelfde probleem gehad. De garage heeft de auto een up-date gegeven en het probleem is verholpen.

  

, datum: 15 juni 2009

Ervaring met auto: Een prima auto. We hebben hem in februari gekocht bij de dealer. Het betreft een euroccasion, dus een jaar garantie en hulp onderweg. Er zit echt van alles op en aan veel luxe voor realtief weinig geld.

Uitvoering1.8 I
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand80.000 km
DealerRoggeveen

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 1 juni 2009

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Vermijdt garagebedrijven met toonzalen en de "daarbij benodigde" verkopers, die over auto's in het algemeen evenveel kennis hebben als een koe over pianospelen.

Ervaring met verkoop: De autohandelaar L. Verkooyen in Tegelen (gemeente Venlo) heeft de fijne neus die nodig is om goede gebruikte auto's in te kopen.

Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand114.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 3 mei 2009

Ervaring met auto: Ik heb deze wagen 2 jaar geleden gekocht en heb sindsdien 25000 probleemloze km ermee gereden. Totaal geen olieverbruik,en een benzineverbruik van 1-12,5 wat ik voor zo,n ruime auto zeer acceptabel vind.
Mijn volgende auto word zeker weten weer een Picasso, maar ben nog lang niet van plan om mijn huidige te verkopen.

Ervaring met verkoop: Auto gekocht naar volle tevredenheid bij Welling te Heerlen

Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand105.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 22 februari 2009

Ervaring met auto: Comfortabele MPV. Niet foutloos, maar goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bekleding en stoelen kwaliteit niet top. Voor de rest: praktische gebruiksvriendelijke gezinswagen, een echt allemandsvriendje.
Lekkere hoge zit, digitale display en de auto voelt redelijk degelijk aan. Tevreden gebruiker dus. Citroen bouwt best goede auto's.

Uitvoering1.6i
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand79.000 km
Dealer Van den Burg

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 21 februari 2009

Ervaring met auto: Ik kocht de Picasso 4 jaar geleden met 75000 km op de teller. Citroengarage in Barneveld. Ik moet zeggen, voor mij de beste auto die ik heb gehad (en ik heb cvan alles gereden, van nieuw tot gebruikt en van Volvo tot Datsun). De grootste post was de airco (computerkastje), een keer de stroomverdeler kapot en verder waren het de normale beurten. De auto is zeer betrouwbaar, rijdt comfortable, verbruikt GEEN of vrijwel geen olie, rijdt gemiddeld 1 : 12,5, heeft een plezierige vering en comfortabele stoelen. De nadelen die ik kon ontdekken zijn: wat meer zijwindgevoelig dan een lage auto, snel spinnende voorwielen op drassig land, raamspijlen soms zichtbelemmerend. Ik heb er nu 180000 km mee gereden en de wagen rijdt perfect, nog steeds.Zou ik er weer een kopen en voor langere tijd in gaan rijden? Ja, ik ben voor deze auto gevallen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Betrouwbaar, staan altijd klaar voor je.

Ervaring met verkoop: Hele fijne garage, uiters prettig personeel dat je bij de naam kent (dat zegt iets vandaag de dag!!). Chef werkplaats Bert is geweldig. Ik woon er wat vedrer vandaan nu, maar blijf er komen

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit4 jaar
KM-stand1.809.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor6
  
 
Reactie van: Bjstegen, datum: 17 augustus 2009

Antwoord: Hallo,

Mag ik vragen wat de reparatie van de airco gekost heeft? Mijn buurman heeft een probleem met de aanjager, d.w.z. die blijft op volle toeren draaien. Volgens de garage moet de module vervangen worden en dat kost 350 euro.

Berend

 
Reactie van: Tijdelijk200701, datum: 30 december 2009

Antwoord: Dit ligt meestal aan een defecte transistor in de verwarmings unit. Makkelijk zelf te vervangen en kost nog geen 10 euro! Hele unit vervangen is natuurlijk veel makkelijker voor de dealer.

 
Reactie van: Marcelgasseling, datum: 20 januari 2010

Antwoord: Dat probleem heb ik ook. Weet jij waar ik kan vinden hoe ik een defecte transistor kan vervangen?

  

, datum: 16 februari 2009

Ervaring met auto: Sinds een jaar regelmatig motorstoring. Vermogen zakt terug. Stoppen en opnieuwe starten. Fout laten uitlezen, en nu blijkt het in het gashuis te zitten. Dit is al een keer schoongemaakt en toen een half jaar storingvrij. Maar nu om de 2 weken een storing. Is steeds schrikken, vooral als je op de snelweg rijdt want de motor houdt in. reparatie gaat ongeveer 150 euro kosten. Zijn er meer mensen met deze klacht?

Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit5 jaar
KM-stand55.000 km
DealerDelsink Auto's

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: E. Forsten, datum: 31 juli 2009

Antwoord: Howdy sinds kort zit ik met het zelfde probleem en weet nog niet wat het is. De auto houd gewoon in en heb op de autosnel weg moeite om op 130 Km/h te komen Je geeft aan dat het &euro: 150,- kost mag ik dan zo vrij zijn te vragen wat er precies defect is. Hij houd eveneens in maakt niet uit waar ik rij. Verder is het een mooie en leuke auto voor het gehele gezin. Natuurlijk op deze klacht na.

 
Reactie van: Pica, datum: 10 augustus 2009

Antwoord: Sinds 3 weken storing motorregeling. Motor houdt in en we kunnen niet harder dan ca 50 km/uur. Gashuis is vervangen, maar storing blijft. Staat nu bij de garage en importeur is ingeschakeld. Blijkt iets met chip te zijn, dat uit Frankrijk moet komen. Kosten nog niet bekend.

 
Reactie van: Mvantol, datum: 6 september 2009

Antwoord: Het vervangen van het gashuis zou 150,- euro gaan kosten. Maar als ik de laatste reactie lees, is dat niet de oplossing voor het probleem. Nu ik weet dat je daarna de motor even af moet zetten (omdat hij in de veilige modus schiet en niet boven een bepaald toerental en ongeveer 40 km/uur uit komt) en dan weer opnieuw starten is er best mee te leven.

 
Reactie van: Bjcsmit, datum: 8 februari 2010

Antwoord: Wij hebben precies hetzelfde probleem. Toch wel erg vervelend als de motor bij 120 km/h op de A16 uit valt en je moet 6 banen om om op de vluchtstrook te komen met 2 kleine guppen achterin! Valt niet mee te leven dus. Weet iemand al meer? Gashuis is schoongemaakt maar probleem blijft.

 
Reactie van: Savanniekerk, datum: 9 mei 2010

Antwoord: Ik heb precies hetzelfde probleem. Volgens mijn garage gaat het om de gasklep. Wellicht gaat het om de chip die de gasklep aanstuurt.

 
Reactie van: G_vrij, datum: 12 mei 2010

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem. Heb bij Citroen laten uitlezen, maar kon niks vinden en zeiden dat ik de software moest updaten. Maar garanderen kunnen ze niet dat het over is. Ben naar mijn eigen niet merkgebonden garage gegaan die kon wel storing uitlezen en blijkt de bobine te zijn die stoort. In spoel 1 heeft Citroen gebeld om bobine te bestellen en wat blijkt? Het is een gemodificeerd model om dat het huidige model veel en snel storing geeft. Maar Citroen geeft zoals gewoonlijk weer geen coulance regeling. Ik heb gevraagd of ze dan niet tegen kostprijs willen leveren, maar zelfs dat doen ze niet; net als toen de labdasonde na 5000km ermee ophield ook geen coulance regeling.
Auto loopt weer goed, maar de volgende auto word geen Citroen of Peugeot meer. Nooit, nooit meer. Ze rijden lekker, maar electische gedeelte is zwaar kl*ten en coulanceregeling komt niet in hun woordenboek; voor geld innen wel.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >