28 oktober 2016
Skoda Fabia Combi (2007 - 2014)

Forum Skoda Fabia Combi (2007 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 4 maart 2011

Ervaring met auto: Jaren gereden in een Renault Scenic 1.9D, maar wat is deze Fabia Combi 1.2 TDI Greenline een verademing. Lekker stevig, lekker snel en lekker zuinig. Rij er nu 3 maanden in, maar hij is me nog geen minuut tegengevallen. Ook tijdens de wintersportvakantie bewonderende blikken om de hoeveelheid ski's, skischoenen en andere benodigdheden die er allemaal ingaan. Terwijl we er toch ook met 4 personen in zaten. Het verbruik over 1900 km was 1:22


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand50.000 km
  
  

, datum: 2 maart 2011

Ervaring met auto: Prijs/kwaliteit = uitstekend

UitvoeringGreenline 1.2
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand3.400 km

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 14 februari 2011

Ervaring met auto: Als je op zoek bent naar een auto zonder veel opsmuk, niet de blits wilt maken (dat mag gezien het uiterlijk wel duidelijk zijn dat dit er niet in zit) veel ruimte wilt en zuinigheid aan de pomp verlangt, dan heb je aan de Fabia Geenline een fijne auto.
Deze auto heeft mij in positieve zin niet teleurgesteld. Ik vind de Fabia bijvoorbeeld behoorlijk koersvast en heerlijk rijden ook bij hoge snelheden. Ja, hoge snelheden de Fabia kan prettig meekomen op de Duitse Bahn.
Het is inderdaad waar dat de motor met lage rijsnelheden wat rumoerig overkomt. Ik stoor me daar niet aan. Ik lees over de negatieve eigenschappen van de TDI 1.2 driepitter. Ik ben geen deskundige wat automotors betreft. Ik kan daar dan ook niets zinnigs over vertellen een eventuele 'onregelmatig loop' valt mij domweg niet op. Ik vind de motorroffel wel lekker klinken. Wat de kwaliteit en duurzaamheid betreft zal de toekomst moeten uitwijzen.

UitvoeringGreenline
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerHamers

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 6 februari 2011

UitvoeringGreenline
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand6.875 km
DealerCentury

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 27 januari 2011

Ervaring met auto: Alles is (vrij) goed, maar houd rekening met de volgende minpunten:
1. Het verbruik ligt vele malen lager dan de (theoretische) opgave: werkelijk 1:20 / opgave 1:29. Vooral belangrijke invloeden zijn: Snelheid (boven de 110km/h gaat het erg meer verbruiken meer dan ca. 5l) Temperatuur/Vochtigheid en Wind hoe kouder/vochtiger/meer wind hoe hoger het verbruik heb nog niet eerder zo'n auto gehad welke zoveel afhankelijk is van deze factoren...
Tot nu toe heb ik tankgemiddeldes van 1:19.4 tot 1:20.4 en dan rijd ik rustiger dan voorheen en redelijk volgens de schakelindicator. Ter indicatie: Heb verschillende andere diesels gehad waarmee het verbruik altijd rond de 1:18 (+/- 1.5) lag...
2. Comfort (vooral op de langere ritten) is net niet het:
a. Je moet constant sturen (zelfcentreer effect is te laag) en voor elke correctie is relatief veel kracht nodig => vermoeiend
b. Korte richels en klinkers worden relatief hard doorgegeven.
c. Te weinig ruimte voor je knieen (voor langere mensen)

UitvoeringGreenline
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand5.400 km
DealerKorterink

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 14 januari 2011

Ervaring met auto: Ben zeer tevreden met deze fijne wagen. Wanneer je rustig rijdt, is het geluidsniveau zeer goed.

UitvoeringGreen Line
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km
DealerNoordhoek

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 11 januari 2011

Ervaring met auto: Ik heb de nieuwe eco Fabia Greenline Combi nu een half jaar. Ik ben er in de zomer mee naar Noord-Spanje en naar Polen gereden. Naar Noord-Spanje zat de auto afgeladen vol met kampeerspullen, 5 personen en een kofferdak. Ondanks het grote gewicht reed de auto prima en was de trekkracht ook goed. Alleen optrekken bij 100 km om in te halen gaat minder. Lijkt me logisch met een 1,2 motor. Zo vol geladen was het gemiddelde verbruik 1:17.

Ik haal normaal een gem. verbruik van 1: 23. Een keer 1: 31 gehaald (gemiddeld en gemeten vanaf de start bij huis), maar dat krijg je alleen als je op de snelweg 80 km/uur rijdt en vlak achter een vrachtwagen blijft hangen. Dus daar heb je niks aan. Maar mijn vorige auto reed 1:10, dus ik ben hier hartstikke blij mee. Wel vind ik dat de reclame van Skoda met 1:29 misleidend is. Ik begrijp ook niet dat ze hier niet gewoon de waarheid vertellen. Maakt geen goede indruk. Niemand wordt graag belazerd.

Ik heb de radio/cd-speler/navigator van Skoda als optie erbij genomen en die doet het fantastisch. Ook de Aux-ingang waar je iedere MP3-speler/smartphone op aan kan sluiten met een kabeltje van 3 euro, bevalt uitstekend. Vinden de kinderen ook fijn.

Minpunten:
Irritant is dat er onvoldoende verlichting is in de auto (achterbank) en mijn rechterknie steunt te krap tegen de zijkant van het dashboard.
Het geluid van de dieselmotor is bij lage snelheid inderdaad wat fors, maar ik stoor me er niet aan.
Ik heb wel een euvel aan de brandstofmeter. Na het tanken, kruipt de meter maar heel langzaam omhoog naar de stand 'vol'. Dat duurt soms wel een paar dagen. De dealer kon echter niks vinden. Is een beetje lastig als je bent vergeten wanneer je hebt getankt.

Verder is het qua prijs-kwaliteit, dankzij de fiscale voordelen. een uitstekende auto. Hij is ontzettend goedkoop in het gebruik, voelt degelijk aan en ik heb sinds enkele maanden ook een prima Skodadealer vlak in de buurt (Tiel).

Tjeerd


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Hophoppaardje, datum: 27 april 2011

Antwoord: Hallo Tjeerd,

Ik heb sinds kort een Fabia Hatchback Greenline. Ik las dat de MP3 speler een succes is in de auto. Zelf heb ik het ook geprobeerd met een kabeltje, maar er komt maar een zwak geluid uit de radio. Als er dan verkeersinfo tussendoor komt dan ploft de auto zowat uit elkaar omdat de volumeknop bijna helemaal open staat voor de MP 3 speler. Herken jij dit probleem?

Met vriendelijke groet,

Adri

 
Reactie van: Peter. Vanbekhoven, datum: 14 september 2011

Antwoord: Je moet het geluid van de mp3 speler hard zetten, in de meeste gevallen is het dan opgelost. Dus als je mp3 geluid laag staat, moet je de radio voluit zetten.

 
Reactie van: Osttref, datum: 21 februari 2013

Antwoord: Als de brandstofmeter niet goed werkt: even de dagteller op nul zetten, zo kan het ook....

 
 
< 1 2 3 4 5 6 >