17 december 2017
Skoda Fabia Combi (2007 - 2014)

Forum Skoda Fabia Combi (2007 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 december 2011

Ervaring met auto: Ik rijd nu 14 maanden in Fabia Combi Greenline. Verbruik viel eerst zwaar tegen, rijd nu gemiddeld 4,9 l/100 km. Nog steeds veel meer dan indertijd beloofd. Ik vind de auto lawaaiig en weinig comfortabel. Zit geen make-up spiegeltje in, geen handsteunen achter, geen middensteun achter. De middensteun voor (optie) is waardeloos. In neergeklapte toestand kan je niet bij de handrem. Ik gebruik hem niet meer. Parkeersensoren niet standaard, heb ik laten plaatsen. Wel standaard bijvoorbeeld cruisecontrol, buitenspiegelverwarming (onzinnig in mijn ogen), mistlampen en een redelijke radio. Maar dan weer geen plafondlampje achter. Vreemde keuzes. Heel ergerlijk vind ik de prestaties. De wagen is bij optrekken echt sloom en inhalen op provincieweg is niet te doen. Ook de remmen vind ik gewoon slecht, volgens de dealer zijn ze normaal. Uitgepraat derhalve. Ik zoek naarstig naar een belastingvrije vervanger die even ruim is maar wel een stuk pittiger en comfortabeler.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand40.000 km
  
  

, datum: 12 november 2011

Ervaring met auto: Na 3 Fabia Combi 1.9 TDI overgestapt naar de Greenline 1.2 TDI. Verwacht geen wonderen van de kleine motor als je bijv. een caravan van 1000 kg wil trekken. Een gewone aanhangwagen trekken is geen enkel probleem. Met dit vernieuwde model, vernieuwde stoelen en iets hogere zit is het comfort aanmerkelijk beter.

Uitvoering1.2 TDI Greenline
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand4.900 km
DealerKorterink

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Johan. 43t, datum: 6 februari 2012

Antwoord: Ik heb een Seat Ibiza ST 1.2TDI. Dit is dezelfde motor als in de Skoda Fabia, VW Polo en ik moet eerlijk zeggen wij kunnen prima met caravan van 1000kg rijden met deze motor! Wij zijn er afgelopen zomer mee naar Spanje gegaan en het ging uitstekend met caravan. 100-110km/u is geen probleem, met hellingen wel snel terug schakelen, maar dat is geen probleem. Ik vind het een hele fijne motor die er in deze auto's zit!

 
Reactie van: A. J. Donkers, datum: 24 april 2012

Antwoord: Beste johan, wat bedoel je met een caravan van 1000 kg? Is dat kaal gewicht of is het het maximaal gewicht dat de caravan inclusief belading mag wegen?

Ik heb zelf dezelfde auto en overweeg een trekhaak. Ik heb een hobby met een leeggewicht van circa 900 kg. Als ik het maximaal te beladen gewicht daarvan tot uitgangspunt neem heb ik volgens ":de caravantrekker": geen veilige combinatie. Als je het niet weet kun je misschien je type caravan geven dan zoek ik het wel verder uit. Met dank voor je antwoord,

mvg

Ad Donkers

  

, datum: 26 oktober 2011

Ervaring met auto: En ook nog zonder BPM aan te schaffen

Uitvoering1.2 Gl
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
DealerHegeman

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 1 augustus 2011

Ervaring met auto: Zou toch naar iets anders zoeken dan naar een auto van Pon. Zeer slechte onderdelen voorziening en de werkplaatsen puilen uit van het werk, waardoor een auto (zoals in mijn geval) zomaar weken bij de garage staat terwijl dat niet nodig is. Van enig begrip is geen sprake.
Mijn Move naar Skoda is mij duur komen te staan. Ik accepteer echter mijn verlies en ruil mijn pas 6 maanden oude Fabia maar al te graag weer in. Ik heb geen zin meer in al die storingen en garagebezoeken.

Ervaring met verkoop: Mijn waarschuwing aan andere kopers is om met een grote boog om autobedrijf van Gorkum in Dronten heen te lopen. Zij willen zelfs nog verdienen aan de ellende van een koper. Schande!

Uitvoering1.2
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand24.000 km
DealerHoldinga

Betrouwbaarheid3
Comfort5
Motor5
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 juli 2011

Ervaring met auto: Van diverse Nissans, de laatste was een Qashqai, naar een Skoda Fabia 1.2 TSI, is een grote stap, wie koopt er nou een Skoda?
Het blijkt echter een prima auto te zijn en met de turbo bepaald geen slak. Goede ervaring met dealer Rijnwoud, al met al zijn wij tot nu toe erg tevreden met onze Skoda Fabia Combi zeker wat betreft het benzineverbruik en een gewichtsklasse van 1036 kg, waardoor de motorrijtugenbelasting komt op 34 euro per maand. Autorijden wordt, ondanks de hoge benzineprijs, weer leuk!

UitvoeringTSI 1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerRijnWoud

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 17 juli 2011

Ervaring met auto: Aardige auto. Persoonlijk valt mij het Greenline brandstofverbruik erg tegen 1:29 volgens de boekjes, 1:25 had ik verwacht, 1:22 is haalbaar, maar dan moet je erg beheerst rijden.
Het comfort is matig, maar voor zijn klasse waarschijnlijk wel voldoende. Het geluid van wind en banden overheersen (bij snelheden boven de 100) en korte richels/hobbels worden slecht verwerkt.
De audio installatie is goed van geluidskwaliteit maar minder qua duidelijkheid en bedieningsgemak het spreekt lang niet allemaal voor zich.
Als je veel 80km/h wegen met goed wegdek moet rijden is het vast een fijne auto, maar dan moet je wel in zijn 4 rijden of 85 rijden in z'n vijf om irritant gedreun te vermijden.

UitvoeringGreenline Combi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand22.500 km
DealerKorterink

Betrouwbaarheid7
Comfort5
Motor7
  
  

, datum: 13 juli 2011

Ervaring met auto: Ik heb de auto nu driekwart jaar en ben zeer tevreden over de Skoda.
Ik ben niet tevreden over de hardheid van de lak, want bij het minste heb je al een kras te pakken en het verbruik valt mij toch tegen.
Het comfort is goed en in tegenstelling tot andere mensen hen ik geen last van mijn rechterknie het is gewoon een kwestie van goed je stoel stellen. Ook de standaard uitrusting is voldoende en voorzien van alle gemakken en voor wie meer wil zijn er leuke opties.
Conclusie: leuke auto voor relatief weinig geld.

Ervaring met verkoop: De inruilprijs viel tegen, waardoor we de oude auto hebben ingeruild bij een andere dealer toen we een auto voor mijn vrouw kochten.

Uitvoering1.2tdi Greenline
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
DealerVersluis

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Morningstar, datum: 16 augustus 2012

Antwoord: Inderdaad is de lak krasgevoelig. Dat heb ik helaas ook gemerkt.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 »