28 mei 2018
Feedback
Daihatsu Cuore

Forum Daihatsu Cuore

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 november 2008

Ervaring met auto: Mis centrale deurvergrendeling (optioneel). Optionele cruise control werkt redelijk / acceptabel. Mijn automaat rijdt 1:17 gemiddeld, een heel verschil met de schakelversie. Ik rijd niet harder dan 110km en lange stukken. Voor de rest betrouwbare en zuinige auto voor weinig geld.

Reageer Nieuw
UitvoeringAutomaat
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
Dealer Van der Vlugt V.O.F.

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 12 september 2008

Ervaring met auto: Ik heb nu de daihatsu cuore ff langer dan 3 maanden. En moet zeggen: de auto rijdt prima. Hij is aardig fel tot de 3e versnelling. Bij 4 en 5 is hij idd minder vlot, maar op de snelweg terug naar 4 en het inhalen is geen probleem.
De 1.0 3 cilinder overtreft al mijn verwachtingen. Om eerlijk te zijn, dat klinkt wat raar misschien, omdat het niet de snelste auto is. Maar als je hem soms hoog in de toeren rijdt, is hij erg vlot en snel en zuinig welke auto heeft al die dingen bij elkaar?
Minpunten van de auto zijn idd de windgevoeligheid maar dat komt natuurlijk door een laag gewicht smalle en hoge koets en de smalle bandjes.
Wat ik ook een minpunt is idd het overhellen in bochten als je ze snel neemt en de grip van de banden ik denk ook serieus na als hij voor een beurtje moet van 15.000 km de hankook banden voor bridgestone banden. Dan zal de grip enzo vast veel beter worden idd lijkt mij.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Premium
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand4.600 km
Dealer Rob van Hout

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 10 augustus 2008

Ervaring met auto: Neem er 1 met airco, geweldig met alle comfort en toch goedkoop rijden.

Reageer Nieuw
UitvoeringTREND
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerP. Troost Auto's

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 5 augustus 2008

Ervaring met auto: Prima rijden in dit autootje. Ik heb nu de Daihatsu Cuore Premium anderhalve week in bezit en vanaf begin ben ik er mee naar mijn werk gereden. Het wagentje brengt me overal naartoe, is lekker pittig voor een 1.0 motortje. Heerlijk die roffel als je optrekt bij het verkeerslicht en eenmaal op de snelweg, komt het autootje ook goed mee. Wel opletten met de airco aan, want dan merk je toch dat de auto wat minder snel optrekt. Verder prima auto, mooi, goed afgewerkt en uitstekende rij-eigenschappen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Top
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 31 juli 2008

Ervaring met auto: Een heerlijke auto, ook bij lange ritten. Je rijdt voor je het weet te snel. Ook voor vakantie ruim genoeg. Gemiddeld verbruik echt 1:23 (uitgerekend met benzinebonnen). In stad en op grote weg met pittig rijgedrag. Radio aan, af en toe airco, maar niet vaak harder dan 110 gereden. En dan moet ie nog zuiniger worden (teller staat nu op 4,1/100 km)!

Reageer Nieuw
UitvoeringPremium
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand6.500 km
DealerAuto Hommel V.O.F.

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 27 juni 2008

Ervaring met auto: Cuore iets meer dan 5 maanden in bezit, dus het onderdeel betrouwbaarheid met een korreltje zout nemen. Het gemiddelde verbruik over deze eerste 5 maanden is 1 op 22,2 km. Aanrader! Heb als optie de verschuifbare en neerklapbare achterbank genomen. Hier heb ik geen moment spijt van gehad: het maakt de auto zo veel bruikbaarder! Enige minpunt vind ik de achterdeuren: deze moeten van binnenuit van het slot gehaald worden (ik weet niet hoe dat bij de Premium-versie is).

Reageer Nieuw

Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
Dealer Roto

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 22 april 2008

Ervaring met auto: In ruim 4 maanden tijd zonder problemen ruim 7000 km afgelegd op voornamelijk snelwegen. Het enige minpunt tijdens deze periode betreft de zijwindgevoeligheid. Deze is naar mijn mening onaanvaardbaar, met onverwachte windstoten in combinatie met spoorvorming in het wegdek is het ronduit gevaarlijk rijden met deze auto. Door wat ge├źxperimenteerd te hebben met verschillende bandenmerken is dit probleem goeddeels verholpen. De koersvastheid en bochtgedrag zijn hierdoor op een veilig niveau gekomen.
Ik kan dan ook iedereen aanraden om de standaard gemonteerde Hankook banden te vervangen door bijvoorbeeld een Michelin of Bridgestone band.
Als je helemaal niet geïnteresseerd bent in wat de buurman van jouw auto denkt is dit, naar mijn mening, een goede auto om te kopen. Verbruikt weinig brandstof (1:21,1) kosten voor verzekering en houderschapsbelasting zijn erg laag. Veel ruimte en zelfs het rijden met een kleine aanhanger gaat zonder problemen. Ik blijf er mee lachen!

Nieuw
UitvoeringTrend
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
Dealer van Iersel

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: F. Vangerven, datum: 1 februari 2010

Antwoord: Inmiddels staat de kilometerteller op 61000. Dit zijn prettige kilometers geweest, geen reparatie's alleen onderhoud. Het verbruik over deze afstand is 1: 21,3.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »