22 oktober 2016
Daihatsu Cuore

Forum Daihatsu Cuore

Reacties van eigenaren

  

, datum: 4 februari 2011

Ervaring met auto: Je kunt de Cuore aankleden zoals je wilt. Aals je de goedkoopste neemt, neem er dan wel stuurbekrachtiging bij. Uitstekende koop, ook nu nog. Uistekende kleine auto. De dealers blijven de Daihatsu's gewoon onderhouden en wellicht is het juist nu de tijd een nieuwe aan te schaffen.

Uitvoering1.0 Primium
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand45.000 km
DealerDamen en Kroes

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor10
  
  

, datum: 12 november 2010

Ervaring met auto: Dit is mijn vierde Cuore alweer en mijn vijfde Daihatsu. Ben zeer te spreken over de betrouwbaarheid, zuinigheid en praktische inzetbaarheid. Ook de dealers zijn bovengemiddeld goed. Op mijn Cuore zitten alle toeters en bellen, heb er zelf nog een open dak en trekhaak op laten zetten. Ook heb ik wegens een zwakke rug een Scheel stoel laten plaatsen, bij lange stukken vond ik de stoelen niet fijn. Ik heb meer plezier van het open dak dan van de airo, het open dak gebruik ik heel vaak. Verder is de enorme ruimte achterin, met de verplaatsbare achterbank, heel fijn. Mijn boodschappen gaan makkelijk door de achterdeur op de grond. Vijf deuren vind ik een must. De auto rijdt lekker pittig, ik gebruik nooit meer dan 1 op 20, meestal kom ik bij het tanken lager uit. Op snelwegen in het buitenland, welke wat gaan heuvelen, merk je wel dat je een klein motortje hebt en moet je terug naar vier. Het kan wel, maar kan soepeler. De auto biedt me eigenlijk alles wat ik maar wensen kan, maar erg goed

Uitvoering1.0 Primium
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand42.000 km
DealerDamen en Kroes

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Peter, datum: 16 februari 2011

Antwoord: Hallo, mag ik je vragen wat de maten zijn van het open dak? Ik wil ook een opendak kopen maar ik weet de maat niet. Bijvoorbaat bedankt

 
Reactie van: Leo, datum: 19 maart 2011

Antwoord: Er zijn standaard maten voor de Cuore. Ik heb het zelf in Brabant laten doen en daar is er een grotere maat dan gebruikelijk ingezet. Even informeren bij je dealer zou ik zeggen. Neem er wel een die open schuift, er zijn ook klapdaken.

  

, datum: 19 oktober 2010

Ervaring met auto: Ideaale auto voor mensen die echt weinig rijden (8000-10000 km) en toch erg zuinig willen rijden, gemiddeld 1:19.
Sterke aanrader is de optie: airco en de verstelbare (25cm) achterbank. Dan is reizen met 4 personen goed te doen ivm zee aanbeenruimte.
Minpunt is de zijgevoeligheid, bij harde wind. Verder prima autootje hoor.

UitvoeringPremium
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerAutohuis Eickhof

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 4 september 2010

Ervaring met auto: Nog weinig van te zeggen na 4 weken, maar zelfs mijn vrouw zit er lekker in. Moest bij een ritje met Ford Ka na 3 kwartier al stoppen vanwege rugklachten. Nu blijft ze veel langer zitten, en wat en ruimte, ook achterin.
tot nog toe zeer tevreden, ook het verbruik. Garage Auto Nassau in Delft een absolute aanrader . p te d .

UitvoeringClever
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerAuto Nassau

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Leonnetje4, datum: 17 februari 2011

Antwoord: Die rugklachten van de Ford Ka komen ons ook bekend voor... pff wat een last had ik na 1.5 uur in de Ford Ka gezeten te hebben, vreselijk!
We zijn nu naar een andere auto aan het kijken en zo ook naar de Daihatsu Cuore. We twijfelen nog tussen de Hyundai i10 en de Daihatsu Cuore... waarschijnlijk wordt het toch de Hyundai i10, vinden we net iets mooier overkomen.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 9 juli 2010

Ervaring met auto: Kies vooral de optie met verschuifbare achterbank, dan kun je naar wens de beenruimte of de kofferruimte vergroten.

UitvoeringComfort
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand30.000 km
Dealer Radstake

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 23 juni 2010

Ervaring met auto: Ik ben helemaal blij met mijn keuze. Vooraf kende ik het merk Daihatsu ook niet goed, maar nu vraag ik me soms serieus af waarom niet elke Nederlander zo'n auto koopt. We willen toch allemaal het beste voor het minste geld? Ik ben zeer tevreden!

Uitvoering1.0
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerAutoweerd

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 17 november 2012

Antwoord: Het beste voor het minste geld dat zou je van ons nederlanders wel zeggen maar de meeste landgenoten laten zich graag trots afzetten als een merk zegt het beste te zijn, dan geloven de meesten dat.

Ook wij durven iets anders te proberen, wij houden van het leven en kiezen daarom voor goedkoper rijden daarom rijden we al jaren japans, gaan we elk jaar op vakantie, gaan we regelmatig uit eten, hebben we een leuk huis, af en toe veranderen van inrichting, en hebben we een goede moderne fashion lijn in huis met veel leer dat kost veel maar we hebben geen schulden.

Dat kan allemaal als je alles een beetje verdeeld.

Je kan een VW Polo bluemotion kopen duur in aanschaf duur in gebruik vanwege de veel voorkomende mankementen tsja dan is een vakantie uitzichtloos.

Maar je kan ook je verstand gebruiken en een leuke Toyota iQ of superzuinige Cuore aanschaffen.

  

, datum: 28 mei 2010

Ervaring met auto: Ik heb 1,5 jaar gereden met een Cuore Premium. Het enige minpunt van dat type was de zeer slechte wegligging.
Ik ben nu gegaan voor de Cuore Cup, welke is voorzien van een stabilisatorstang, 14 inch lichtmetalen velgen en sportvering. De wegligging is werkelijk een wereld van verschil in vergelijking met de vorige Cuore. Nu plakt de auto op de weg en is 75 procent minder windgevoelig.
Mijn advies: als je een Cuore wilt aanschaffen ga dan voor het type met stabilisatorstang, 14 of 15 inch velgen en de sportvering.

UitvoeringCup
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand200 km
DealerAuto Fred Schilthuizen V.O.F.

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Leo, datum: 14 februari 2011

Antwoord: De wegligging zal beter zijn, maar och ik scheur met mijn premium op 13 inch ook door de bochten. De zijwind gevoeligheid is een punt, maar alleen bij extreme wind. De prijs is echt buiten gewoon met het type wat je noemt. En dan valt deze auto in een klasse met veel meer keus. Neemt niet weg dat ik dat er wel voor over zou hebben, maar je moet dan wel een zwak voor deze auto hebben.

 
Reactie van: Diedo, datum: 18 april 2012

Antwoord: Hallo Leo,

Excuses voor mijn late reactie. Wanneer ik met mijn oude cuore Premium bij harde wind een tunnel inreed dan komt het meer dan vaker voor dat hij Gigantisch naar links of rechts uitzwenkte en soms wel een halve meter. Heel, heel erg eng. Nu ik de wat duurdere Cup heb, heb ik daar bijna geen last meer van. Echt een pak van mijn hart.

Daarbij neem ik de meerprijs op de koop toe omdat ik mijn leven en mijn veiligheid heel belangrijk vind :-) en de velgen best Cool vind :-).

Ik wens je veel plezier met jouw Cuore want het is echt een Super Karretje :-).

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >