26 mei 2018
Feedback
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Forum Smart ForTwo (2007 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 8 december 2008

Ervaring met auto: Je houdt ervan of niet. Er is geen tussenweg. Zijwindgevoeligheid is vervelend als je veel op de autobaan zit. Lange mensen zitten er prima in! Ik heb al 2 vooruiten verbruikt in 1 jaar.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Altijd tijd om even iets te doen.

Ervaring met verkoop: Offertes worden nog met de hand op een blaadje geschreven. Dat is van voor de oorlog.

Nieuw
UitvoeringTurbo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Superguy666, datum: 26 januari 2014

Antwoord: Ik 1 ruit op zes maanden... blijkbaar niet bestand tegen autobanden bevestigd aan een slagboom... misschien wel mijn schuld :)

Reageer
  

, datum: 8 november 2008

Ervaring met auto: Laat je niet leiden door mooie verhalen over een zuinig verbruik, want dat is echt niet zo bij de nieuwe modellen! Met het nieuwe rijden, in de stad 1: 12 en op de snelweg rond de 110 km/u met pijn 1: 16 en thats it! Ook het verhaal dat na 5.000 km de auto zuiniger gaat rijden is niet juist. Het model is leuk, hij is makkelijk te parkeren en daar houdt het verder mee op. Eigenaardigheden: zet de ventilatie op de voorruit en je airo gaat automatisch aan zonder dat het controlelampje dit aangeeft een reserve-band heb je niet. Bij een lekke band moet je pechhulp bellen. Het schakelen is vervelend. Hij bepaalt zelf de overschakelmomenten in die liggen meestal niet lekker. Zeker van z'n 3 naar z'n 4 en in de bocht valt hij vaak stil in een schakelmoment en dat kan link zijn. De vergrendeleing van de afdekplaat van de motorruimte is knullig en moeilijk te hanteren (soort helical-schroef) de onderhoudsbeurten zijn erg duur! Ik doe mijn Smart na 3 maanden weg in ieder geval. Alternatieven genoeg!

Ervaring met verkoop: Ga niet in zee met Daimler Financial Services en de 0 aktie om je aanschafprijs te spreiden. Je weet niet wat je meemaakt als je vervroegd wil aflossen om ineens alles af te lossen. Smart_centre Rotterdam bestaat niet meer in Capelle maar is ingevoegd bij Mercedes-dealer Victoria te Rotterdam.

Nieuw
Uitvoering51kw
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor4
  
 
Reactie van: Marie. Marie, datum: 2 december 2011

Antwoord: In de sneeuw is het niet erg handig om mee te rijden. Je glijdt zo weg. Ik heb 5 jaar met een Smart gereden en ik rijd nu met een Fiat 500 die is veel beter om mee te rijden.

Reageer
  

, datum: 11 september 2008

Ervaring met auto: Slechte automaatschakeling. Haalt het opgegeven verbuik bij lange na niet! Slechte sluiting benzineklep en niet afsluitbare serviceklep voor op de auto. Dure servicebeurten en automatisch aanspringende airo bij ventilatiestroom op voorruit zonder dat dit aangegeven wordt. Buitengewoon sterk zijwindgevoelig.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Smart Centre is overgegaan in MBdealer Victoria te Rotterdam. Lees vooral de site van het smartforum.nl om kennis te nemen van de vele klachten rond de nieuwe Fortwo en het tegenvallende benzineverbruik.

Ervaring met verkoop: Toezeggingen van Daimler Financial Services dat een 0-leasecontract boetevrij versneld zou kunnen worden ingelost bleek een leugen te zijn. Enorm gegoochel tussen eindoverzichten verstrekt door diverse medewerkers waardoor in te lossen eindbedragen gigantisch werden opgeschroefd. Slechte service en bedroevende bedrijfsvoering! Niet aan te raden.

Reageer Nieuw
UitvoeringPassion
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand1.600 km

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor3
  
  

, datum: 2 juli 2008

Reageer Nieuw
UitvoeringPassion
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km
DealerWensink

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 20 maart 2008

Ervaring met auto: Redelijk strak afgeveerd echter nooit storend. Vind het zelf schakelen prettiger dan de automaat stand. Verbruik tot nu toe: gemiddeld 1 op 19.

Reageer Nieuw
UitvoeringMhd Passion
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand1.600 km
DealerASV

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 8 september 2007

Ervaring met auto: Oordeel pas als U een uitgebreide PROEFRIT heeft gemaakt! Een totaal andere auto dan de 1e generatie. De 62 kW is erg verrassend en pittig, de motor zodra warm is erg soepel. Mitsubishi maakt de nieuwe 999 cc motor met turbo op de 62 kW versie. De schakelmomenten zijn nu erg kort en niet meer storend dus geen lange wachttijden meer.
Ook erg fijn op de snelweg. Helaas wel wat windgevoelig zijwind. De remmen zijn erg krachtig. Snel rijden kom je circa 16 km ver rijd je rustig of nieuwe stijl haal je 19 tot 20km op 1 liter. Kijk ook eens op SmartForum.nl

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Buiten de officiele Smart centers. Die erg verschillend zijn in kwaliteit en service. Zijn er enkele Smartspecialisten in NL die zeer goede complete en betaalbare service leveren?

Ervaring met verkoop: Voor Smart-liefhebbers is er smartforum.nl
Hier komen alle Smart rijders samen met tips en ervaringen. Erg leuk en net forum.

Nieuw
Uitvoering62kw
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Superguy666, datum: 26 januari 2014

Antwoord: 20 km met 1L? Enkel bij 90km/h. De mijne verbruikt 1 op 11 met veel stadsgebruik. Niet weinig voor een stadsautootje dacht ik. Daarbuiten is de GPS een ramp, na 5 maanden gaat hij voor de vijfde keer naar de garage om hem aan te leren om satelieten te zoeken. Ik denk dat ze deze keer een regendans gaan uitproberen... Als er iemand wil komen kijken :)
In elk geval.... tis duur, rijdt super en het zuipt als ne grote.

Reageer
  

Op zoek naar meer Smart ForTwo (2007 - 2014)?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 »