27 juli 2017
Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Forum Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 februari 2016

Ervaring met auto: De auto enkele weken in mijn bezit. Rijdt prima. Een probleem waarvoor nog geen oplossing gevonden is: bij rijden over drempels of in bochten hoor je zo nu en dan een knakkend geluid bij de achterklep. Bij nazoeken op internet komen problemen met slot het slot of de bevestigingen van de achterklep naar voren. Heeft iemand hier ervaring mee?

UitvoeringAutomaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand48.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Jheynickx, datum: 17 april 2016

Antwoord: Sluiting smeren met vet en het probleem is opgelost Groetjes

  

, datum: 18 januari 2016

Ervaring met auto: Ik heb hem 2e hands gekocht met 37.000 km op de teller. Ik vind het onderhoud erg duur. Ze vinden steeds weer iets zo dat de rekeningen hoog uitvallen. Ik zit nu al over de 3.500 euro aan onkosten.

Deze week een ruitensproeipompje a 198 euro en zo gaat het maar door. Het een is nog niet gemaakt of het ander gaat weer stuk. Wat mij betreft nooit meer een Nisan.

Uitvoering2.0 Tekna
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand70.000 km
DealerNieuwendijk

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Cobra12, datum: 9 maart 2016

Antwoord: Dan moet je denk ik toch eens naar een andere garage, mijn Nissan is niet snel stuk en heeft 200.000 km op de klok en hij rijdt als een zonnetje.

 
Reactie van: Trafficjeansstore, datum: 20 februari 2017

Antwoord: Mijn QQ J10 1600 benzine uit 2010 heeft 137000 gereden. Neemt geen spat olie, rijdt super. Aan onderhoud weinig uitgegeven. Laat hem elke 22000 km goed onderhouden, zonder bezuiniging. Blijf er zelf bij. Moet zeggen dat ik een super monteur/keurmeester heb, die de QQ wel kan dromen.Ik heb ook een dealergarage gehad die, laat ik het maar gewoon zeggen, mij flink aan het oplichten was. Telkens waren weer grote reparaties nodig, deze keer weer een stuurstang. Na 3 keer was ik het zat, ik zei ":laat maar zitten":, gelijk door naar een andere garage, deze konden geen enkele speling op het voorterrein vinden. Laatst had ik een onderdeel nodig. Het eerste wat de Nissan dealer doet is in de PC duiken, "oh je zit niet in het systeem, je bent hier nog niet geweest". Dat zal wel, maar ik wil een prijs voor de bekleding van de achterbank, dat is een setje wat je zelf kan, moest ruim 900,- kosten, niet gedaan.

  

, datum: 3 april 2015

Ervaring met auto: Heb sinds enkele weken een op de motor storende piep door de speakerbox rechtsvoor en linksachter. Bij Nissan kunnen ze het niet vinden. Men verwacht dat de versterker (Bose) defect is. Zelf denk ik meer aan een massa probleem. Heeft iemand hier ervaring mee?

Uitvoering2.0 Tekna
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit5 jaar
KM-stand39.000 km
DealerRoothans

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 22 maart 2015

Ervaring met auto: ROEST, helaas na 9 maanden vond ik op mijn nieuwe auto al roestplekken (naast de rubbers van de 5e deur). Dit is door de dealer netjes verholpen. Maar een jaar later begonnen ook de scharnieren te roesten en onder de rubbers van de doorvoeringen 3e remlicht en achterruitverwarming. Dit is weer behandeld, maar niet definitief weg. Het is jammer dat de dealer en Nissan Nederland je op deze plekjes die binnen de 3 jaar ontstaan zijn geen garantie meer geven. Dus mensen loop je auto voor de garantie periode goed na op roest na.. Anders geeft Nissan en de dealer niet meer thuis..

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Prima auto, op roest na..

UitvoeringConnect Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit5 jaar
KM-stand51.000 km
DealerBoekel

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: B. Furrer, datum: 12 december 2015

Antwoord: Tja... Japanse auto':s de overtocht op schepen, kennelijk zonder bescherming, zout water (vocht), zilte lucht (vochtig). Daarom liever niet een Japanse auto!

 
Reactie van: Riron. Rg, datum: 6 november 2016

Antwoord: De auto wordt in Engeland gebouwd.

 
Reactie van: Trafficjeansstore, datum: 20 februari 2017

Antwoord: inderdaad in Sunderland UK. Zal het zoute zweet zijn van de medewerkers.

Oplossing: rubbers op tijd in de siliconenspray zetten, dan vriezen ze ook niet vast. De rubbers bovenin bij de achterklep even optillen of eruit halen, schoon maken en in de PTF kettingvet / vaselinespray zetten, verkrijgbaar bij de fietsenmaker. Ook andere plekken waar rubbers en kabel doorvoeren zitten, controleren, o.a. onder de voorbumper zit een plastic klep, daar achter komt ook vaak roest voor. De telescoop veren van achterklep kunnen ook wel wat PTF hebben, dan piepen ze nooit meer, zo ook de deurscharnieren. Na een periode van pekel op de weg, is het verstandig om de radiator met een zachte straal water, schoon te spoelen. Het is een dubbele radiotor voor koelwater en airco. Onderin de radiator blijft pekel zitten die lekkage kan veroorzaken. Denk er wel aan dat je de aluminium lamellen niet plat spuit, dit kan als je te hoge waterdruk gebruikt.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 31 december 2014

Ervaring met auto: Ik heb zomerbanden 17 inch. En nu sinds kort winterbanden 16 inch op advies van garage. Nu kloppen mijn sinziend de kilometerteller en snelheids meter niet (wijken af naar boven). Wat ook logisch is voor de bandenomtrek. Kan de garage dit in de autocomputer inregelen?

Uitvoering2.0 Techna
Brandstoflpg
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand90.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Oudealink, datum: 18 januari 2015

Antwoord: Voordat andere Quashqai gebruikers dit zelfde probleem gaan krijgen: Gevolg van een ander bandenmaat kun je vooraf checken op de site buggyboys.be

 
Reactie van: Trafficjeansstore, datum: 20 februari 2017

Antwoord: Mijn bandenboer adviseerde ook een andere maat, die waren makkelijker verkrijgbaar en wat goedkoper. Hij leverde er ook licht metalen velgen bij. De omtrek van het geheel bleef daardoor hetzelfde. Geen problemen met snelheidsmeter. Ik denk dat je de omtrek wel in de gaten moet houden, anders komt de QQ lager of juist hoger te liggen. Ik rijd alweer jaren op Nexen banden uit Zuid Korea, ze bevallen prima. euro 90,- per stuk incl. montage en balanseren. In het begin sputterde de bandenboer wel, dat ik geen bekend merk wilde. Nu rijden al mijn vrienden en familie op Nexen.

  

, datum: 12 november 2013

Ervaring met auto: Bijna 4 jaar QQ 1.5 dCi Connect Edtition, opties leren bekleding en stoelverwarming.

Is mijn 3e nissan als leaserijder. Daarvoor 2 keer primera gereden omdat dat een prima betrouwbare auto was. Deze QQ mijn 1e QQ en niet ontevreden daarover. Sowieso vind ik zijn uiterlijk nog steeds mooi, vooral zijn voorkant en zijn velgen. En omdat de 2010 versie de verbeterde versie betrof qua wegligging en isolatie geluid heb ik wat dat betreft niets te mopperen. Ook de 1.5 DcI voldoet prima. Als ik al wat te klagen heb: de Connect connect niet altijd, en dan heb ik het over de radio. Die wil van tijd tot tijd stil blijven. Meedere keren aangegeven, maar de garage kan niets anders doen dan het systeem te resetten... Tja en verder de Japanse degelijkheid, wat ervoor zorgt dat mechanisch en motorisch niets aan de hand is. Echter qua trillinkjes in het dashboard enzo ben ik minder te spreken.
Hoe dan ook al met al ben ik nog steeds een tevreden nissan rijder.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 25 september 2013

Ervaring met auto: Ik heb mijn Nissan nu 2.5 jaar en bij de 44.000 km moet de koppeling er uit geen garantie, daar kon ik nog meer leveren. Maar nu 19.000 km verder en moet hij er weer uit. Ik baal nu dus echt, weer geen garantie. Wat een k** sevice bij Nissan. Voor mij het zelfde de eerste maar ook de laatste Nissan.

Uitvoering2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand64.000 km
DealerArend

Betrouwbaarheid6
Comfort4
Motor2
  
 
Reactie van: R. Tros, datum: 21 oktober 2013

Antwoord: Het probleem komt mij bekend voor. Bij 25.000 km nieuwe drukgroep (maakte lawaai als je de koppeling intrapte). Uiteindelijk toch via garantie weten te regelen. Nu, 49.000 km staat hij weer in de garage (auto komt niet helemaal optijd vrijals je langzaam afremt en de koppeling intrapt). Zal wel aan mijn rijstijl liggen, net als de eerste keer. Andere auto's wel zonder problemen gereden tot over de 150.000 km. Dit en de waardeloze kwaliteit van de Bluetooth carkit maakt een volgende vrij onwaarschijnlijk.

 
Reactie van: Trafficjeansstore, datum: 20 februari 2017

Antwoord: Ja, een zware motor met die dikke banden, zorgt voor veel weerstand bij het optrekken, hetgeen de koppeling extra belast. Ik hoor meer problemen met koppelingen bij de QQ 2 liter.
Ik heb een QQ 1.6 benzine, 136000 gereden, ook behoorlijk met caravan in de bergen, geen enkel probleem met de koppelingsplaten.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »