21 mei 2018
Feedback
Toyota Auris (2007 - 2012)

Forum Toyota Auris (2007 - 2012)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 9 juli 2012

Ervaring met auto: Ik ben nu 5 maanden met de Auris Hybrid aan het rijden, meestal in en om ons dorp maar ook op de autobaan en langere afstanden. Verleden maand een reisje naar het Zwarte Woud gemaakt ... op en af circa 1700 km gereden.
Momenteel heb ik een gemiddeld verbruik van 4,7 liter/100 km hetgeen ik zeer goed vind. Normaliter moet dit verbruik nog dalen.
Wat ik ook fantastisch vind aan de wagen is de cruise control: die gebruik ik heel veel en het geeft mij voldoening al moet ik erbij zeggen dat men zeer geconcentreerd moet rijden. Het is voor mij een totaal andere manier van autorijden. Bovendien zullen de flitspalen aan mij niets verdienen dank zij de cruise control!
Qua baanvastheid ben ik ook zeer tevreden.
Andere pluspunten zijn: de aangename zetels voor de rug: de binnen- en buitenafwerking: de radio met luidsprekers: de geruisloosheid en de ECO-mode die ik meestal gebruik.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Vrps, datum: 26 oktober 2012

Antwoord: Hallo, hier VRPS met wat verder nieuws. Ben nu 5 maanden verder met nieuwe ervaring tw.
- reeds 7600 km gereden, meestal in ECO op korte en langere afstanden, dikwijls met koude motor
- verbruik op 21.4 = 4,6 liter per 100 km
- NIEUW rijgedrag en ervaring met de regelmatige inschakeling van de B stand waardoor veel minder remmen omdat ik op de motor rem en automatisch geen verbruik heb, noch benzine, noch batterijstroom ... ik doe dit telkenmale in de verte een verkeerslicht op oranje komt of voor ik in een bocht kom of bij elke afdaling ... het is gewoon deze rijmanier meester worden ... ik veronderstel dat ik daarmee niets verkeerd doe ! ... mijn Toyotaverdeler heeft mij gerustgesteld.

PROBEER DIT EENS!

Reageer
  

, datum: 8 juli 2012

Ervaring met auto: Dit is mijn derde nieuwe Toyota, nooit problemen gehad. Zij hebben mij nog nooit in de steek gelaten, dit is de reden dat ik voor Toyota kies.

Reageer Nieuw
UitvoeringDynamic 1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand57.600 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 5 juni 2012

Reageer Nieuw
UitvoeringHybride
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerMengelers

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 13 maart 2012

Ervaring met auto: Het is wennen om met een Aris hybride te rijden, totaal andere rijstijl als je een vinnige wagen met versnellingsbak gewoon bent. Ik reed met een Lancia Delta TD, nou, de Auris heb ik in het begin letterlijk vervloekt. Langzamerhand leer je de wagen en mogelijkheden waarderen en nu, na drie maanden en 3000 kilometer, begint het lekkerder te lopen. Het verbruik daalde van 6 naar plusminus 5 liter (gemengd gebruik).
Ik maak intenser en afwisseldend gebruik van de eco- en power stand, naargelang de rijomstandigheden. Het gebruik van de relatief kleine koffer begin ik onder de knie te krijgen: in het begin was dat vloeken maar nu begin ik de koffer optimaler en logischer te gebruiken: je krijgt er meer in dan verwacht.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Jeanpierre. Tierenteyn, datum: 8 april 2012

Antwoord: We zijn nu een maand verder en de Auris rijdt geweldig: nooit gedacht dat 'roderen' ten dag van vandaag nog in die mate bestond. Het verbuik is gedaald tot 4,5 liter en het meerijden met het gewone verkeer is probleemloos. Een pracht van een wagen, soepel, geluidloos, confortabel en vooral zeer zuinig.

 
Reactie van: Rvabeelen, datum: 18 april 2012

Antwoord: Ik vind de Auris ook echt geweldig rijden. In het begin is het even wennen, vooral als je meer toeren maakt maar door een klein beetje gas terug te nemen rijd het heerlijk. We hebben hem nu een maandje of 10 en zijn nog steeds ZEER tevreden. Hoorde wel dat er dit jaar een nieuw model uitkomt die wat lichter is, ben benieuwd maar voorlopig blijven we deze nog wel rijden. Heb er een maand geleden een trekhaak onder laten plaatsen voor het gebruik van een fietsendrager, werkt perfect.

 
Reactie van: Jeanpierre. Tierenteyn, datum: 6 mei 2012

Antwoord: Heeft er iemand een degelijk systeem voor een fietsendrager zonder trekhaak voor 1 fiets op een Auris hybride?

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 11 februari 2012

Ervaring met auto: Sinds 8 februari 2012 ben ik voor de eerste maal eigenaar van een Toyota tw. de Auris Hybrid. Voor mij een totaal nieuwe rijwereld! Mijn eerste reacties zijn zeer positief qua rijgemak, geruisloosheid en comfort. Qua verbruik moet ik afwachten omdat het leren rijden met dergelijke wagen enige tijd in beslag zal nemen.
Ik kom zeker later terug met meer info en/of vragen.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Seekduke, datum: 11 maart 2012

Antwoord: Wat is het verbruik na een paar maanden rijden?

Reageer
  

, datum: 13 januari 2012

Ervaring met auto: Zuinig, schoon? Ja, maar dat is niet echt verrassend. Van Toyota mag je ook de nodige kwaliteit en betrouwbaarheid verwachten. Maar de belangrijkste reden waarom ik opnieuw voor een Toyota hybride zou gaan is wel de grote mate van comfort en de rij-kwaliteit.

Reageer Nieuw
UitvoeringHybride
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand20.000 km
DealerDorst

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 22 december 2011

Reageer Nieuw
UitvoeringFull Hybrid Executiv
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand37.500 km
DealerLeeuwen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »