20 mei 2018
Feedback
Citroen C4 Grand Picasso

Forum Citroen C4 Grand Picasso

Reacties van eigenaren

  

, datum: 19 mei 2011

Ervaring met auto: Het aftellen is begonnen. Nog 9 maanden en dan gaat deze uit de lease. De volgende is al geselecteerd, maar dit is geen Citroen. Ondanks een zakelijke auto valt het verbruik vies tegen. 8,4 liter / 100 km over de laatste 10K kilometer.
Het vermogen houdt niet over. 125PK voor dit gewicht i.c.m. een 5-bak is niet serieus. Zeker niet voor iemand die regelmatig in de bergen zit.
Qua comfort een heerlijke auto. Perfecte stoelen, goede geluidinstallatie, goed zicht. M.u.v. de carkit (regelmatig blokkering welke enkel door het verwijderen van de zekering is op te lossen) en veel invloed bij minimal zijwind geen commentaar. Over de service geen klachten. Driessen Eindhoven! Top.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 Prestige
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand124.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 7 februari 2011

Ervaring met auto: Na een Peugeot en Renault, deze maal gekozen voor de 2 liter EB6V Ligne Business met LPG.
Voor mij geen aanrader. Vanaf het begin storingen in het emissiesysteem. Dit uit zich in onregelmatig rijden, vermogenverlies, continu branden van het motormanagementlampje. Storingen zijn door zowel de garage als het gasboertje niet te verhelpen.
Verdere ervaringen: Bluetooth module vervangen, hoge bandenslijtage, continu een geluid alsof je over een spoorwegovergang rijd. Verder is het kunststof in het interieur erg gevoelig voor krassen. De semiautomaat valt mij erg tegen. Erg schokkerig bij het schakelen en traag. Laatste keer meervoudige storingen bij het starten en geen vermogen meer bij het rijden.
Verder is het wel een ruime auto met een complete uitvoering. Goed zicht en goede stoelen. Ben wel ontzettend blij dat dit een lease-auto is waardoor ik gelukkig alle garagerekeningen niet zie!
Volgende auto in ieder geval niet meer op LPG. Op gas moet je koken.

Groet, Bob Eijsma

Reageer Nieuw
Uitvoering2.o EB6 Ligne Bus.
Brandstoflpg
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand110.000 km
Dealer J. Damste

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 28 december 2010

Ervaring met auto: Vooral de electronica is een ramp! Ramen die spontaan open gaan in de wasstraat, defecte onderdelen, deuren en raambediening (4x), vering, automaat, ruitensproeierpompje (3x).
Rijdt absoluut lekker, maar erg duur in brandstof. Semi-automaat is echt niet meer van deze tijd. Citroen: neem voorbeeld aan de DSG van VW.

Reageer Nieuw
UitvoeringExclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit4 jaar
KM-stand75.000 km
DealerEmerpark

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor4
  
  

, datum: 27 december 2010

Ervaring met auto: Ik rijd nu drie jaar in deze auto als lease auto (diesel automaat) en heb er 150.000 km opzitten en ik vind het de beste auto die ik tot nu toe heb gehad (en ik heb er al heel veel gehad). Ruimte en comfort tegen redelijke prijs! Uiteraard heb ik ook wel eens een technisch probleempje gehad, maar dat is prima verholpen door de garagist (het is en blijft natuurlijk een eenvoudig mechanisch apparaat: geen perpetuum mobile).

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 5 december 2010

Ervaring met auto: Plus punten:
Fijne reisauto, zeker voor afstanden.
Stil en voorspelbaar rijgedrag.
Goede stoelen en uitgebreid interieur. Voldoende ruimte voor iedereen.
Wel een 2.0 nemen en met LPG installatie, super voordelig en zonder problemen.
Min punten:
Banden slijten achter bijna net zo snel als voor. EB6V is het niet! Geen trillingen e.d. maar wel lastig op rotondes. Geef je gas en dan haalt de auto het gas er juist af om b.v. eerst terug te schakelen.
Ruitensproeier is niet toereikend voor de vooruit bij pekel op de weg.
Volgende auto wordt wel weer een C4 Grand Picasso maar dan met gewone automaat.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Ga in dec. voor het eerst naar een andere dealer. Mijn eigen dealer (Johan Zwart) is failliet gegaan.

Ervaring met verkoop: Verkoper was er niet bij met zijn hoofd (is later in dat jaar voor zich zelf begonnen). Dus zat met gedachten al in zijn eigen showroom denk ik.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 EB6V Ambiance
Brandstoflpg
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand66.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 2 oktober 2010

Ervaring met auto: Bij vervanging banden een maat smaller en een maat groter nemen. Stuurt scherper en is duidelijk zuniger.
Neem navigatiesysteem met telefoonkaart, werkt veel beter (telefoon). Systeem via radio blijkt bij veel mnerken niet goed te functioneren.

Reageer Nieuw
UitvoeringLB
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand123.500 km
Dealer van Hunnik Tiel

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 9 juni 2010

Ervaring met auto: Hele fijne auto: voldoet an alle verwachtingen. Rubber randjes na 2 jaar hier en daar een klein hoekje eraf. De achterstoelen gaan soms wat moeilijk plat, is afhankelijk van de positie waarin je zelf staat bij het neer klappen. Het plastic gaar wel slijten en krast snel.
Met de semi automaat wat problemen gehad is 2x geupdate nu prima, soms lichte trilling bij weg rijden is sterk afhankelijk hoe je weg rijdt.
Heb de auto laten chippen! Resultaat is nog beter dan verwacht het wegrijden en over schakelen gaat zeer soepel, trekkracht met 30 PK verbeterd.

Nieuw
Uitvoering6ebv Business
Brandstofdiesel
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand37.000 km
DealerRoggeveen

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Gabarola, datum: 3 augustus 2010

Antwoord: Ik heb dit ook gehad. De dealer heeft vervolgens een afvoergat groter gemaakt. Schijnt een bekend probleem te zijn dat bij een overvloed aan water, het water in de ruimte van de bijrijder komt. Daarna geen probleem meer gehad.

 
Reactie van: Ro. Wiener, datum: 28 november 2010

Antwoord: Kan iemand mij vertellen wat "chippen" van de auto is? Wat is het nut? Wat kost het? Is het de extra kosten waard?

 
Reactie van: Andy. Kuypers, datum: 29 november 2010

Antwoord: Chippen is dat je wagen meer koppel heeft en meer pk. Maar op snel hij doet het niets, maar ik zou het niet doen; als je je motor kapot rijdt dan kost het meer.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »