23 maart 2017
Opel Antara

Forum Opel Antara

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 september 2015

Ervaring met auto: Een regelrechte slurper. Een diesel die nog geen 1 op 11 haalt...

En dan een Garage van Acker die mijn voorruit naar de filestijnen hebben geholpen.. en dit niet willen toegeven na het vernieuwen van een raamrubber. Kosten: 1500 Eurootjes. Voor mij nooit een Opel meer.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Hen reparatie laten uitvoeren en is gewoon niks aan gedaan.

Ervaring met verkoop: Ging kijken voor een 163 pk, verkoper laat me proefrijden in een Antara blijkt achteraf dat dit een 184 pk uitvoering was.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor4
  
  

, datum: 3 maart 2015

Ervaring met auto: Onze in juni 2014 gekochte SUV heeft een navigatiesysteem waar 2012 in staat maar ouder is. We zijn constant zoek en Opel zegt geen updates te hebben. Hebben nu 23 duizend km gereden met caravan van uiterste punt Duitsland en zuidelijkse punt Frankrijk in Corsica. Het systeem brengt ons in ernstige problemen. Mede door het systeem kwamen we in centrum Valencia terecht waar 2 boeven op een scootertje bij het stoplicht een mes in de zijkant staken met de bedoeling dat de handlanger aan de andere kant van de straat ons zou beroven als we uit gingen laden. Niet gelukt! Wij dachten 1 nieuwe band te kunnen kopen bij Opel Albir (Benidorm), bandensoort werd echter al meer dan 2 jaar niet meer gemaakt en geleverd aan Opel. Op onze auto uit 2014 werden dus oude voorraad banden gezet van voor 2012 waarvan ze in 2014 wisten dat ze niet meer geleverd konden worden, Moesten nu 2 nieuwe achterbanden kopen bij FeuVert 357,00 euro bij de Opel dealer 420,00 euro. OPEL IS VAN MENING DAT ZE NIET 1 BAND BEHOEVEN TE VERGOEDEN EN NIETS FOUT HEBBEN GEDAAN. Ook een zeer sterk verouderd navigatiesysteem is gewoon pech hebben. Al dat verkeerd rijden met een caravan achter ons aan is een ware ramp en niet meer te doen. Wij rijden weer op de kaart. Daar hadden we geen SUV voor gekocht.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Onderhoud even uitgesteld. Kunnen die garage even niet zien en zijn ziedend over de laconieke houding dat ze willens en weten oude niet meer leverbare banden op onze nieuwe auto hadden gezet wat ons op kosten jaagde toen er 1 werd doorgestoken in Spanje.

Een navigatiesysteem uit 2012 volgens de info in het systeem maar waarschijnlijk uit 2010 of nog vroeger.
Zelfs de afslagen van de ring in Eindhoven staan er niet op met gevolg dat gasten een trein naar Schiphol misten. In Corsica op wegen terechtkwamen waar we ijzingwekkende toeren hebben moeten uitvoeren om te draaien op een smalle weg die doodliep op rotsplokken terwijl het volgens het systeem een gewonen D weg was van de ene kant van het eiland naar de andere kant. Het eiland Rugen in Noord-Duitsland en de wegen doorSchleswig Holstein etc. stonden grotendeels niet op de kaart. Gewonen proinciale wegen!

Uitvoering2.0 Antara
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: J. Vandeweijgert, datum: 26 april 2015

Antwoord: Wij hebben een Antara diesel uit 2013. Een drama is het, frame van de stoel vervangen, elektrische handrem nu weer kapot. Auto heeft al meer bij de garage gestaan dan dat er mee gereden is. Motor houdt in, krijgen ze er niet uit. En deze wagen zou veel beter zijn dan het vorige model, pff, lekker laten staan bij de dealer daar staat 'ie goed. Ik raad niemand aan om zo wagen te kopen, het is niet dat het de eerste is die we rijden.

  

, datum: 10 juni 2014

Ervaring met auto: Ik kocht in 2008 een nieuwe Opel Antara 2.0 Cosmo (automaat). Leuke auto om naar te kijken, maar dan is dan alles gezegd. Na 75.000 km, nokkenas kapot, dus ook klepstoters, kleppen, cilinders en al wat er bijhoort. Kostprijs: 9.700 euro. 2 maand nadien, stuurhuis kapot, kostprijs 3300 euro. Een jaar verder: turbo kapot, kostprijs 2600 euro. 5 maand later ABS-module kapot, kostprijs 1250 euro, en zo kan ik nog een tijdje doorgaan...

Mijn vorige dealer waar ik de auto aan kocht blijkt ook geen verstand te hebben van de huidige wagens die op de markt zijn, hij gebruikt het verkeerde materiaal om aan deze auto te werken, zodoende beschadigingen die niet te overzien zijn. Ook Opel Belgium blijkt geen gehoor te hebben naar de problemen met deze wagen. Mijn wagen is ondertussen amper 6 jaar (235.000 km) en door Opel gezien als afgeschreven voor de bewezen diensten. Dit was mijn eerste Opel, maar dan ook de laatste. Voor al diegene die met een Antara rijden, wens ik heel veel sterkte toe. Hopelijk hebben jullie meer geluk dan Blablabel en ikzelf.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: J. Huigen9, datum: 18 maart 2015

Antwoord: Als ik het zo lees heb je een gebroken distririem/ketting gehad. Alleen dan krijg je dit soort schades, klopt dat dat dit gebeurd is?

  

, datum: 30 april 2014

Ervaring met auto: Fijne auto, wel duur in onderhoud.

Uitvoering2.0dsl
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit4 jaar
KM-stand155.000 km
DealerMulders

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 januari 2014

Ervaring met auto: Ik heb in september een Antara gekocht en ben nog zeer te vreden. Ik las ook op dit forum en ik moet het tegendeel bewijzen en hoe wordt er meegereden van elke merk kun je iets schrijven allemaal zever voor mij Opel antara doet het goed zelfs zijn verbruik zit op 8 liters normaal en die dit te veel vindt moet lichtere wagen kopen Polo of zo.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 19 augustus 2013

Ervaring met auto: Wie een benzineverbruik onder 11 of 12 liter op 100 km verwacht, moet een andere auto kopen. Ik wist vooraf wat mij wachtte. Bergop met 13% stijging stijgt het verbruik zelfs kortstondig naar 26 liter op 100 km. 1.700 kg moeten nu eenmaal voortbewogen worden.

Uitvoering2.4 Enjoy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand48.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: M. Kesselvan, datum: 17 december 2013

Antwoord: Wil toch even reageren want ik heb zo het idee dat er een top auto met opzet wordt afgebroken.

Ik heb sinds jan 2013 een Opel Antara 2.4 bj 2008 123000km gelopen nu 145+. Ik heb de auto op aanraden van mijn Pa gekocht omdat die er al eentje sinds 2009 van bj 2007 heeft.
Ik als ook mijn Pa hebben mog nooit enige vorm van narigheid ondervonden. De auto doen precies wat wij van ze eisen en dat is boven gemiddeld. Afgelopen week zijn wij nog van Stien LB naar Kampen OV gereden en heb eens heel nauwkeurig het verbruik berekend (de board pc geeft iets ruimer aan dan de werkelijkheid doet blijken) dat is in dit geval beter dan andersom. De BC geeft aan 10,9 gemiddeld maar het verbk was 1:12,1 met een wisselde snelheid van steeds de cruiscontrol in gebruik 80/120 op de A2. Mijn pa daar integen iets hoger in verbk maar die trok de rit een flinke caravan met zich mee ( ooj die nog dik tevreden onder flinke belasting 1:10 ruim. Nu het volgende. Ik vind dat mensen die de wind tegen hebben nogal snel het hele type van een bepaald merk beschadigen. U moet weten dat er genakkelijk duizende auto van een merk en type worden verkocht en dat er maar enkel een probleem hebben. Ik denk dat het meer aan het type mens achter een bepaald model auto ligt dan aan het oroduct zelf. Ik ben ook zo, als er iets niet naar mijn zin is ben ik vaak loslippig en schrijf mijn frustratie van mij af (zo ook nu weer) . Misschien juist ook wel dat type mens die juist op dit model auto valt. Het is werkelijk een super fijne stoere auto en ik heb er net als mijn Pa nog niet 1 sec pech en spijt van gehad. Mvk

  

, datum: 28 juni 2013

Ervaring met auto: Binnen 5 jaar nokkenas kapot, stuurhuis kapot, koppeling drukgroep eruit, stabilisatorstangen vervangen, ruitenwissermotor kapot. De dealer Mulders Culemborg wil er niets van weten evenals de klantenservice van Opel.
Ik heb er zo ontzettend spijt van aankoop! Was 45.000 euro, inmiddels ruim 10.000 euro kosten gehad en Opel zwijgt. Deze auto is gvd 5 jaar oud en wordt al volledig afgeschreven door Opel. Ooit was het een supermerk, nu nog liever een Lada.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2008
In bezit5 jaar
KM-stand160.000 km
DealerMulders

Betrouwbaarheid1
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: W. Mulders, datum: 10 juli 2014

Antwoord: Geachte heer,

Het door u omschreven probleem waar u ons voor verantwoordelijk houdt op diverse sites is een probleem tussen u en de aan u leverende dealer. Wij hebben u deze Antara nooit geleverd, garantie vraagstukken zijn dan ook niet door ons op te lossen.

Mulders Autobedrijf

 
Reactie van: Wollie2110, datum: 23 januari 2017

Antwoord: Ik was als geinteresseerde in een Antara hier terecht gekomen, maar had al sterk de indruk dat klachten iets te vaak, ongenuanceerd en vooral anoniem werden beschreven. Met een beetje nuchter verstand en tussen de regels door lezen, zie je misschien niet de reden achter zo'n klacht maar kan je hem op zijn waarde in schatten. Maar toch respect dat u de tijd en moeite neemt voor een reactie.

 
 
< 1 2 3 4 >