27 oktober 2016
Opel Corsa (2006 - 2014)

Forum Opel Corsa (2006 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 23 april 2010

Ervaring met auto: Onze Corsa cosmo is geleverd op 2 arpil 2010. In de Corsa zit een klimaatbeheersing die ook bij een buitentemperatuur van 6,5 graden en een gewenste binnentemperatuur van 23 graden, koude lucht blijft blazen.
Volgens de garage functioneert alles goed en moeten we het zelfs op 25 graden zetten om het warm te krijgen. Dit is volgens ons niet normaal. We hebben ook nog een Toyota Auris, waarbij wel warme lucht uit de ventilator komt bij 20 graden gewenst. Volgens ons is het klimaatbeheersingssysteem niet in orde en volgens de garage wel. Wat ons betreft wordt vervolgd.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Mutsaers. Voogt, datum: 13 december 2010

Antwoord: Ik herken dit. Mijn Cpel CorsaCcosmo is geleverd op 31 maart 2010. Maar ben hiervoor nog niet terug geweest dacht dat het wel aan mij lag. Ben een koukleum. Maar nu in de winter krijg ik het bijna niet warm in de auto. Ik moet hem echt op 26 graden zetten. De binnenkant heeft heel veel condens bij een koude nacht. Vanochtend de binnenkant moeten krabben. Is dat normaal? En het duurt wel 8 minuten voordat de wasem wegtrekt na het starten.

  

, datum: 26 februari 2010

Ervaring met auto: Een mooie auto met veel mooie extra's, maar kwalitatief bij mij bijzonder slecht gebleken. Heeft de drie jaren al diverse malen in de garage gestaan:
- Twee wiellagers kapot (na <70d km)
- ESP lampje brandt onterecht. Oorzaak tot op heden (na 3 jaar!) onbekend
- Slechte kwaliteit materiaal van matjes en dashboard (diverse krassen en slijtage binnen paar maanden)
- Problemen met wieluitlijning
- Problemen met ventilator

Uitvoering1.7 CDTi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand75.000 km
DealerVullings

Betrouwbaarheid2
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 14 januari 2010

Ervaring met auto: Ik heb inmiddels bijna twee jaar een Corsa 1.4 Enjoy. Vanaf het begin gelukkig mee. De motor maakt een beetje brommerig geluid maar loopt verder wel soepel en is net krachtig genoeg. Echter denk ik dat een 1.2 al wat kracht te kort zal schieten om bijv. vlot te kunnen inhalen. Remmen werken prima maar maken soms een schurend/aanlopend geluid. Afwerking oke en zeker ook de rij-eigenschappen zijn prima.
Kortom, een prima auto.

Uitvoering1.4 Enjoy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand60.000 km
DealerHavik

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Hoevenpe, datum: 5 februari 2010

Antwoord: Weten we. Maar we hebben de OPC line er op genomen en dan past de Flex-Fix niet. Vandaar.

 
Reactie van: Hoevenpe, datum: 5 februari 2010

Antwoord: Wij hebben vandaag de Corsa Cosmo met OPC line besteld. Nu willen wij de afneembare trekhaak er op laten zetten. Dit omdat wij ook nog graag fietsen. Ik ben bang dat ze in de bumper moeten zagen? Heeft iemand hier ervaring mee?

 
Reactie van: Isaac, datum: 5 februari 2010

Antwoord: Doe dat niet! Opel heeft een prachtige FLEX-fix fietsendrager die keurig in de achterbumper verdwijnt en dus nooit in- of uitgebouwd hoeft te worden. Dit werkt echt super.
Vergeet die trekhaak en neem deze fantastische fietsdrager!

 
Reactie van: Rn. Prins, datum: 1 mei 2010

Antwoord: Een trekhaak op een Corsa met een OPC line pakket? Ik zou het helemaal niet doen.
Doodzonde. Ik heb er zelf ook eentje besteld met een OPC line pakket en fiets ook graag. Ik haal het voorwiel eruit, bank plat en ik leg hem erin.

  

, datum: 20 oktober 2009

Ervaring met auto: Ik heb ook een Corsa van 2008. Van mijn corsa scheuren de remmen ook. In begin was er niets aan te doen, maar bij 25000 km was het geluid niet om aan te horen. Toen bleek dat het wel bekend was en er van Opel nieuwe blokken en remschijven gemonteerd werden voor garantie. Bij 26000 km zat ik op het ijzer te remmen; er zat geen remvoering meer op de blokken. Dit is niet normaal. Verder lopen mijn voorbanden scheef af, terwijl het spoor goed staat.
Heeft iemand hier ook last van? Laat mij dan wat horen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Esther, datum: 16 maart 2010

Antwoord: Wij hebben 2 Corsa's en met allebei problemem met de remmen (makengeluid alsof ze versleten zijn) zijn 4 weken geleden vervangen maar het probleem doet zich weer voor, echt vreselijk. Verder zijn bij beide auto's de kachels stuk, maakt ook herrie. Beide auto's zijn ook niet vooruit te branden, echt vervelend. Voor ons geen Opel meer.

 
Reactie van: Degreyse, datum: 3 april 2010

Antwoord: Mijn zoon en ik hebben allebei in september 2009 een Corsa gekocht. In december 2009 bij allebei nieuwe blokken omdat remmen schurend geluid maken. Ook mijn buurman (Corsa 2008) had dat probleem. Ook bij zijn Corsa blokken vervangen in december. Toen bleek dat dit bij zijn Corsa ook al tijdens reguliere servicebeurt van mei 2009 was gedaan. Nu bij alle drie komt het geluid weer terug. Wat is dit toch? Tijd voor terugroepactie?

 
Reactie van: Laslo1, datum: 6 juli 2010

Antwoord: Ik rijd nu al een aantal jaren Corsa en heb net weer een nieuwe 1.4 111 edition.
De nieuwe motoren zijn een stuk feller.
De remmen waren bij Corsa op het begin een probleem, nu niet meer. Het geluid wat jullie horen komt door de remblokken, want het zijn harde blokken.
Ik ben super tevreden, een fijne vlotte auto die erg betrouwbaar is.

 
Reactie van: Kranenborgmarinus, datum: 3 februari 2014

Antwoord: Ik rijd nu de vierde corsa. Ik ken al die problemen niet die hier in alle reviews voorbijkomen. Heb alle vier auto's dan ook niet in onderhoud bij een dealer. Ze zijn in onderhoud bij een kleine garage, al zeker 25 jaar. Ik heb ook nooit remproblemen.
Het enige probleem is de afstelling van de ruitensproeier, heb al verschillende standen geprobeerd, maar het lukt mij niet. Ik denk dat het komt omdat het een straal is. De vorige Corsa gaf een breder sproeioppervlak.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 7 augustus 2009

Ervaring met auto: Het in hun actie aangeboden, bij auto horende Pioneersysteem werkt na 6 maanden tig reparaties nog steeds niet naar behoren cq werkt vaker helemaal niet dan wel. Rechtzaak in gang gezet.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerHekkert

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Ccvankampen, datum: 21 januari 2010

Antwoord: Hoe is het afgelopen met die rechtszaak? En waar gaat het precies om? Wij hebben rechtsbijstand ingeschakeld in verband met onze probleem van de remmen. De auto was nog maar 1 week oud.

  

, datum: 28 juni 2009

Ervaring met auto: Ik heb mijn Opel Corsa gekocht oktober 2006 dit was een 1.2 zou perfecte trekkracht hebben (dus niet). Na vervelende kwaaltjes ingeruild voor de 1.4 geld bij moeten leggen natuurlijk. Maar dan alle problemen komen weer terug.
Koppelingsplaten zijn inmiddels al 2 keer vernieuwd. Verwarmingsmotor is inmiddels al 2 keer vernieuwd. Piepende ramen waren rubbers vergeten te plakken. Injectors die een ratelend geluid maken als de auto koud is. Hebben hier meer mensen last van?

UitvoeringEnjoy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand30.000 km
DealerHekkert

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor5
  
  

, datum: 3 maart 2009

Ervaring met auto: Het enige wat mij echt stoort is het schurende geluid van de remmen. De ene keer is de uitleg dat ik te weinig rijd, de andere keer dat ik te rustig rijd en rem (blokken worden niet warm) en nu is het een bekend euvel waar niets aan gedaan gaat worden. Jammer want voor de rest is het een prima auto,

Uitvoering1.4 Enjoy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand8.700 km
DealerVoorden

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor5
  
 
Reactie van: Jolandavanreeken, datum: 14 mei 2009

Antwoord: Er is een nieuw soort remblokken voor ontwikkeld die heb ik er inmiddels ook op zitten.

 
Reactie van: R. Hermse, datum: 10 april 2010

Antwoord: En hoe is het nu na bijna een jaar remmen met de nieuwe remblokken? Geen schurend geluid meer bij het remmen?
Wij hebben een Corsa van augustus 2008 waar ook al van die nieuwe remblokken op zitten maar nog steeds dat ellendige schurende lawaai bij het remmen! Ben benieuwd naar je ervaring.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >