21 mei 2018
Feedback
Opel Corsa (2006 - 2014)

Forum Opel Corsa (2006 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 januari 2014

Ervaring met auto: Prettig auto voor 2e autootje

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): De auto wordt ook door Ford Luijbregts onderhouden.
We gaan een keer per jaar richting Valkenswaard.
We worden dan netjes in het centrum afgezet om boodschappen te doen en daarna weer opgehaald. Top!

Reageer Nieuw
UitvoeringBenzine
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand43.290 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 10 januari 2014

Ervaring met auto: Ik heb een Opel Corsa 1.3 Exstensa en heb nu bijna 100.000 km op de teller staan en is van bouwjaar 2009. Deze wagen is zuinig in verbruik en ben over deze wagen heel tevreden. Ik heb ook een Renault Kangoo gehad ,dat was mijn slechste wagen ooit en nooit meer een Franse auto. Geef mij maar Opel die zijn top. Ik heb er in die vijf jaar dat ik hem heb nog ooit problemen mee gehad. Als je fatsoenlijk rijdt, dan gaad deze Opel jaren ef een eeuwighed mee. Maar ja wat wwil je met die Jhonnies op de weg met hun dikke bakken op de weg ze denken dat ze meer zijn en dat de weg van hun aleen is. Sory voor mijn uitspraak, maar het is toch zo of niet soms?

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 29 augustus 2013

Ervaring met auto: Heerlijke auto en motor, absoluut dik tevreden. Alles zit goed in elkaar vergeleken met een VW Polo; die is met alles lang niet zo goed als deze Opel Corsa. Maar mensen geven graag meer geld uit, denken dat ze gelijk ook een beter product hebben. Dit keer dus echt niet, maar al met al deze Opel Corsa diesel rijd echt goed alles klopt gewoon aan deze auto de prijs de kwaliteit de rijeigenschappen. Probeer zelf de proefrit zou ik zeggen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3 Ecoflex
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand79.856 km
DealerStam

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 29 augustus 2013

Ervaring met auto: Schitterende prijs veel value for money!
En rijdt ook nog eens heerlijk, deze diesel auto. Lekker soepele stoelen, zitten goed. Goed comfort. Prijs is goed. Al met al dik tevreden.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3 Ecoflex
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand80.268 km
DealerVan Mill

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 5 augustus 2013

Ervaring met auto: Mooie auto, maar niet probleemloos.

Reageer Nieuw
UitvoeringRhythm LPG
Brandstoflpg
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand400 km
DealerHartgerink

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 2 juli 2013

Ervaring met auto: Het is een perfecte auto met uitstekend zitcomfort. Loopt altijd, heeft mij nooit laten staan. Wel vind ik de ruitenwisser links veel te veel geluid maken als deze omklapt. De ruiten wissers zijn nieuw en van het merk Bosch. Heeft er iemand ervaring met de levensduur van de trommelremmen achter? De auto heeft nu 130.000 km gereden ermee.
gr. Ed.

Nieuw
Uitvoering1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand130 km

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor8
  
 
Reactie van: G. Schoots, datum: 5 augustus 2013

Antwoord: Nu 2 dagen een nieuwe Opel Corsa LPG, echter nu al problemen met LPG tanken. Helaas al defect in de LPG installatie. Wacht op reparatie.

 
Reactie van: Noorlagerwey, datum: 19 februari 2014

Antwoord: Probleem is bekend. Ik heb 'm nu 2jaar en al 2 jaar problemen ermee. Nu 2 weken na gerantie probleem gevonden en Opel zegt dan: sorry, garantie verlopen. Let op!

 
Reactie van: E. DeWilde, datum: 7 maart 2014

Antwoord: Wij hebben hem ook al net ietsje langer dan 2 jaar en inderdaad al die tijd ellende en inmiddels al meer dan 4 keer laten repareren binnen garantie. Nu is de garantie er af en moeten we maar afwachten hoe het af loopt. Aanstaande donderdag gaat hij weer naar de dealer. We zijn benieuwd hoe en of Opel dit op gaat lossen...

 
Reactie van: Gyshooglugt, datum: 7 maart 2014

Antwoord: Hallo Noor, ik ben reuze benieuwd naar de oplossing. Wij hebben hem nu ook bijna 2 jaar en idd al die tijd ELLENDE. We hebben ook contact met Opel Nederland.

We zouden het liefst nu contact opnemen met Radar of Kassa met zoveel mogelijk gedupeerden, want helaas zijn dat er nogal wat. Opel adverteert nu nog steeds met bi-fuel, wetende dat het product ondeugdelijk is. Volgens de reclame code commissie is die strafbaar.

Reageer
  

, datum: 19 juni 2013

Ervaring met auto: Deze auto in bezit sinds 24 januari 2013, nieuw gekocht als het actiemodel Rhythm tegen een vrij scherpe prijs: vergelijkbare modellen bij de concurrentie waren aanzienlijk duurder.

Nu de auto dus 5 maanden in bezit en ik moet zeggen tot tevredenheid, hoewel er ook wat op een aanmerkingen zijn. De 1.2 motor is echt wat te licht voor de auto, het duurt echt te lang voor je op 130 km/u zit op de snelweg of tussentijds moet versnellen. Bovendien draait de motor behoorlijk wat toeren op 130 km en produceert dan ook behoorlijk wat geluid. Dat wordt overigens beter naarmate de motor op temperatuur komt en/of de buitentemperatuur hoger ligt. Dan is de rauwheid weg. Maar dit had ik ook al geconstateerd tijdens de testrit en aangezien je in het dagelijks verkeer toch wel prima kunt meekomen, en zeker in het stadsverkeer, voor mij verder ook geen probleem. Ook lijkt de motor steeds soepeler te worden, dus ben benieuwd hoe het is als hij echt is ingereden.
Wat verder opvalt is het relatief hoge bandengeluid dat doordringt in de auto, het is duidelijk hoorbaar wat er onder de banden doorgaat. Maar ook hier geldt weer dat bij hogere buitentemperaturen het bandengeluid beduidend minder te horen is. Het kan dus ook gewoon aan de banden liggen die eronder gemonteerd zitten, Continental af fabriek. Een prima band lijkt me, maar kan dus stiller.
De eerste kilometers waren de remmen trouwens zeer nadrukkelijk te horen als een schurend geluid. Gelukkig verdween dit al na slechts 278 km (viel me echt op) en hoor je de remmen nu niet meer. Prima dus.
Het schakelen verloopt prima en stevig, alleen in de achteruit wil nog wel eens haken. Maar ook dit wordt al beter.

Niet erg maar wel een aandachtspuntje: zoals bij wel meer merken tegenwoordig reflecteert het dashboard in de voorruit. Valt me nu niet zozeer meer op maar in het begin zeker. Even aan wennen dus.

Naast de prima aanschafprijs was er nog een aantal belangrijke redenen voor deze auto te kiezen. In de eerste plaats het rijcomfort! De auto ligt heerlijk op de weg en verwerkt oneffenheden uitstekend. Het rijcomfort is hoog, de vering en demping lekker soepel. Ik heb in de zoektocht naar een nieuwe auto in vrijwel alle concurrenten gereden, maar geen bood zonulln lekker comfortabel uitgebalanceerd veercomfort. Tel daarbij op de meer dan uitstekende stoelen en je kunt prima lange afstanden in deze auto afleggen. Ook is de zit voorin uitstekend voor langere bestuurders als mij. Het audiosysteem waar ik best eisen aan stel is zeker goed te noemen. Verder werkt alles naar behoren en zijn er geen rammeltjes of kraakjes te horen, ongeacht de kwaliteit van het wegdek. De cruisecontrol is een heerlijke aanvulling maar vergt wel wat gewenning. Ik had liever een systeem als die van Mercedes gehad, maar ben blij dat het er op zit, net als de goed koelende airco.
De ervaringen met de dealer zijn ook uitstekend.

Al met al ben ik gewoon heel blij met mijn Corsa en hoop ik dat ook te blijven. Ik kan dan ook niet anders doen dan deze van harte aanbevelen aan een ieder, en helemaal met een iets sterkere motor.

Nieuw
Uitvoering1.2 Rhythm Eco
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand2.678 km
DealerLiewes

Betrouwbaarheid10
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Hvdnaald, datum: 29 december 2013

Antwoord: Inmiddels 10.732 km gereden en de auto is nog altijd probleemloos. Dit is mijn eerste nieuwe auto waarmee ik niet binnen een jaar mee terug naar de garage moest. En alles wordt nog alleen maar soepeler. Enige minpuntje blijft het motorvermogen. Verbruik ligt nu op 1:14 op korte afstanden, bijna 1:17 op lange afstanden. Top gedaan Opel!

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »