27 oktober 2016
Opel Corsa (2006 - 2014)

Forum Opel Corsa (2006 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 juli 2014

Ervaring met auto: Eind 2012 een Opel Corsa gekocht, 1.3 EcoFlex. Ik dacht lekker zuining maar toch sportief rijden. Ik kwam uit een 2.0D Astra. Toch niet ontevreden, juist heel blij, maar na 3 maanden spontaan alles uit. De computer bleek doorgebrand. Gelukkig nog binnen garantie. Daarna alleen maar klachten: inhouden als de airco aan, kapotte uitlaat (flexibele deel).

De ANWB een totaal keuring laten uitvoeren, nog eens 9 echt vervelende problemen. Die waren allemaal opgelost... en opeens bij 60 km/u een gebroken distributieketting. Ineens waardeloos. Opel NL geeft niet thuis, want de auto is te oud. Tewijl ze ook zeggen: het is een onderhoudsvrije ketting en hoeft niet te worden vervangen. 4.5jaar is voor mij een jonge auto.

Wat mij het meeste bijbleef was de reactie van de ANWB man die me afsleepte: hij had regelmatig een Corsa af te slepen met exact hetzelfde probleem. Mijn advies aan jullie: ook al is de prijs geweldig, laat staan.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Als je voor garantie niet meer afhankelijk bent van onderhoud bij dealer, zou ik daar ook niet naar toe gaan. Ben heel tevreden met de vakgarage waar ik naar toe ga.

Uitvoering1.3 Diesel Ecoflex
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand146.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 18 juli 2014

Ervaring met auto: Vanaf begin problemen met de LPG installatie. Allereerst wilde hij niet tanken (er kon geen gas in). Reactie Opel wormerveer was: het gas zal wel niet op zijn, maar dat bleek ivm kilometers toch echt wel op te zijn. In ieder geval is het nu zo dat de auto dagelijks meerdere keren alarm signaal geeft dat er over geschakeld moet worden naar benzine en de motor gaat dan ook inhouden en stoten. Alleen bij niet te warm weer en op de snelweg weinig tot geen problemen, maar in de stad of file gegarandeerd ellende.
Opel wormerveer is niet in staat dit te verhelpen. Wel net na garantie waterpomp vervangen, maar dat heeft niets geholpen. Toen was er wel een slang niet goed aangesloten (lekken) en dit moest betaald worden!
Niet kopen, pure ellende en geen service. Iemand een zelfde klacht en een oplossing?
Bedankt

UitvoeringCosmo
Brandstoflpg
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand61.000 km
DealerHavik

Betrouwbaarheid1
Comfort7
Motor1
  
 
Reactie van: Wpchow, datum: 25 juli 2014

Antwoord: Als ik jou was zal ik naar een LPG inbouwstation gaan. Zeker nu je geen garantie meer hebt. Bij jou in de buurt (Luccio Amsterdam bijvoorbeeld). Ik heb mijn bifuel al 1 jaar en heb al 30.00 0km op zitten, totaal geen problemen mee gehad.

 
Reactie van: Fredvandriel, datum: 26 juni 2015

Antwoord: Het kogeltje van het LPG-systeem wordt tegen een rubberen ring geduwd d.m.v van een veer. Het vulsysteem door een erkende gasinstalateur laten vervangen met een messing klepje en het probleem was meteen opgelost. De istallateur heeft er veel vervangen, dit is een echt probleem van het vulsysteem van lanza renzo.

  

, datum: 25 januari 2014

Ervaring met auto: Prettig auto voor 2e autootje

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): De auto wordt ook door Ford Luijbregts onderhouden.
We gaan een keer per jaar richting Valkenswaard.
We worden dan netjes in het centrum afgezet om boodschappen te doen en daarna weer opgehaald. Top!

UitvoeringBenzine
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand43.290 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 10 januari 2014

Ervaring met auto: Ik heb een Opel Corsa 1.3 Exstensa en heb nu bijna 100.000 km op de teller staan en is van bouwjaar 2009. Deze wagen is zuinig in verbruik en ben over deze wagen heel tevreden. Ik heb ook een Renault Kangoo gehad ,dat was mijn slechste wagen ooit en nooit meer een Franse auto. Geef mij maar Opel die zijn top. Ik heb er in die vijf jaar dat ik hem heb nog ooit problemen mee gehad. Als je fatsoenlijk rijdt, dan gaad deze Opel jaren ef een eeuwighed mee. Maar ja wat wwil je met die Jhonnies op de weg met hun dikke bakken op de weg ze denken dat ze meer zijn en dat de weg van hun aleen is. Sory voor mijn uitspraak, maar het is toch zo of niet soms?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 29 augustus 2013

Ervaring met auto: Heerlijke auto en motor, absoluut dik tevreden. Alles zit goed in elkaar vergeleken met een VW Polo; die is met alles lang niet zo goed als deze Opel Corsa. Maar mensen geven graag meer geld uit, denken dat ze gelijk ook een beter product hebben. Dit keer dus echt niet, maar al met al deze Opel Corsa diesel rijd echt goed alles klopt gewoon aan deze auto de prijs de kwaliteit de rijeigenschappen. Probeer zelf de proefrit zou ik zeggen.

Uitvoering1.3 Ecoflex
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand79.856 km
DealerStam

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 29 augustus 2013

Ervaring met auto: Schitterende prijs veel value for money!
En rijdt ook nog eens heerlijk, deze diesel auto. Lekker soepele stoelen, zitten goed. Goed comfort. Prijs is goed. Al met al dik tevreden.

Uitvoering1.3 Ecoflex
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand80.268 km
DealerVan Mill

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 5 augustus 2013

Ervaring met auto: Mooie auto, maar niet probleemloos.

UitvoeringRhythm LPG
Brandstoflpg
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand400 km
DealerHartgerink

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor6
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >