27 mei 2018
Feedback
Opel Corsa (2006 - 2014)

Forum Opel Corsa (2006 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 8 juni 2015

Ervaring met auto: Auto om aan te bevelen.

Nieuw
Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit3 jaar
KM-stand29.500 km
DealerHavik

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Gdanckaert, datum: 7 december 2017

Antwoord: Dat zijn natuurlijk nog geen kilometers om een oordeel te vellen over die auto. Mijn dochter rijdt met een Opel Corsa diesel van 2011. Er zitten 200.000 kilometesr op. Je zou zeggen: een diesel is gemaakt voor veel kilometers, maar die heeft het laatste jaar alleen maar problemen, zoals vermogen valt weg stoten en stotteren en dan schiet hij weer voor ruit. Al een paar dingen vervangen, om dat de computer zegt dat het daar aan ligt, maar het probleem blijft.

Reageer
  

, datum: 29 mei 2015

Ervaring met auto: Auto is 3 jaar oud sinds begin maart 2015 en heeft een goeie 42.000 km. Motor vastgelopen en niet meer te herstellen, dus een nieuwe motor na 3 jaar. Opel wil het niet herkennen als een gebrek en wij moeten de volledige kosten dragen, dus voor nooit geen enkel model meer van Opel.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
KM-stand42.000 km

Betrouwbaarheid2
Comfort8
Motor1
  
  

, datum: 13 januari 2015

Ervaring met auto: Eerste jaar: prima. Na eersts jaar veel problemen met gas. Tankmeter op gas gaf onjuiste waarden aan. Op dagteller rijden was een must. Vaak naar garage. In juli 2014 is het beste bereikt, maar nog steeds afwijking / dagteller in de gaten houden. Daarnaast regelmatig het probleem dat ik geen gas kan tanken. Het lijkt alsof de druk niet door de ingang komt. Moet soms meer dan een minuut wachten. Of, zoals vandaag, pech. Lukt niet. Morgen een ander pompstation proberen. Heeft iemand een tip?

Heb standaard een waterpomptang in de auto liggen omdat verloopstuk door de kou van het gas moervast zit.

Nieuw
Uitvoering
Brandstoflpg
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
KM-stand56.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor4
  
 
Reactie van: Icvm1970, datum: 15 januari 2015

Antwoord: Oorzaak met positief vervolg: de volgende morgen tanken lukte helaas weer niet.
Garage gebeld. Kon direct terecht.

De oorzaak was ook voor hun nieuw, en niet bekend bij Opel NL: het kogeltje in de afsluiter zat muurvast, waardoor het gas niet naar binnenkon. Afsluiter is vervangen. Viel niet meer onder de garantie, ook niet onder de (beperkte) coulance regeling van Opel NL. Maar...garagehouder heeft het kostenloos hersteld! SUPER!

 
Reactie van: Nlmobile, datum: 26 oktober 2016

Antwoord: Goeie tip. Wel goed van de garagehouder.

Ons mini-vuller is vervangen door een LPG specialist. Het werkelijk vullen onder koude temperatuur duurde steeds langer: 10 - 30 sec na het indrukken.

Vuldruk is begin dit jaar verlaagd bij de pomp, dus voordat het straks echt kouder wordt toch laten vervangen.

Reageer
  

, datum: 5 september 2014

Ervaring met auto: Lampen in koplampen gaan vrij snel stuk. Verder geen problemen.

Nieuw
Uitvoering111 CDTI 111 Edition
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand135.000 km
DealerStam

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Theodegroot, datum: 14 augustus 2015

Antwoord: Ga even naar de dealer of de garage op de hoek en laat een weerstandje monteren direct op de accu. Deze pakt de piekbelasting op en is je probleempje verholpen tot bijna 0. Succes ermee.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 augustus 2014

Ervaring met auto: Teveel problemen, vooral op LPG. Staat vaker in de garage bij dealer dan het rijdt. Wil niet op gas rijden, kabelboom vervangen, nu bobine sensor, weer gas probleem. Net nu garantie verlopen is, geeft dealer niet thuis.

Reageer Nieuw
Uitvoering1,3
Brandstoflpg
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand24.100 km
DealerVoorden

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 27 juli 2014

Ervaring met auto: Eind 2012 een Opel Corsa gekocht, 1.3 EcoFlex. Ik dacht lekker zuining maar toch sportief rijden. Ik kwam uit een 2.0D Astra. Toch niet ontevreden, juist heel blij, maar na 3 maanden spontaan alles uit. De computer bleek doorgebrand. Gelukkig nog binnen garantie. Daarna alleen maar klachten: inhouden als de airco aan, kapotte uitlaat (flexibele deel).

De ANWB een totaal keuring laten uitvoeren, nog eens 9 echt vervelende problemen. Die waren allemaal opgelost... en opeens bij 60 km/u een gebroken distributieketting. Ineens waardeloos. Opel NL geeft niet thuis, want de auto is te oud. Tewijl ze ook zeggen: het is een onderhoudsvrije ketting en hoeft niet te worden vervangen. 4.5jaar is voor mij een jonge auto.

Wat mij het meeste bijbleef was de reactie van de ANWB man die me afsleepte: hij had regelmatig een Corsa af te slepen met exact hetzelfde probleem. Mijn advies aan jullie: ook al is de prijs geweldig, laat staan.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Als je voor garantie niet meer afhankelijk bent van onderhoud bij dealer, zou ik daar ook niet naar toe gaan. Ben heel tevreden met de vakgarage waar ik naar toe ga.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3 Diesel Ecoflex
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand146.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 18 juli 2014

Ervaring met auto: Vanaf begin problemen met de LPG installatie. Allereerst wilde hij niet tanken (er kon geen gas in). Reactie Opel wormerveer was: het gas zal wel niet op zijn, maar dat bleek ivm kilometers toch echt wel op te zijn. In ieder geval is het nu zo dat de auto dagelijks meerdere keren alarm signaal geeft dat er over geschakeld moet worden naar benzine en de motor gaat dan ook inhouden en stoten. Alleen bij niet te warm weer en op de snelweg weinig tot geen problemen, maar in de stad of file gegarandeerd ellende.
Opel wormerveer is niet in staat dit te verhelpen. Wel net na garantie waterpomp vervangen, maar dat heeft niets geholpen. Toen was er wel een slang niet goed aangesloten (lekken) en dit moest betaald worden!
Niet kopen, pure ellende en geen service. Iemand een zelfde klacht en een oplossing?
Bedankt

Nieuw
UitvoeringCosmo
Brandstoflpg
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand61.000 km
DealerHavik

Betrouwbaarheid1
Comfort7
Motor1
  
 
Reactie van: Wpchow, datum: 25 juli 2014

Antwoord: Als ik jou was zal ik naar een LPG inbouwstation gaan. Zeker nu je geen garantie meer hebt. Bij jou in de buurt (Luccio Amsterdam bijvoorbeeld). Ik heb mijn bifuel al 1 jaar en heb al 30.00 0km op zitten, totaal geen problemen mee gehad.

 
Reactie van: Fredvandriel, datum: 26 juni 2015

Antwoord: Het kogeltje van het LPG-systeem wordt tegen een rubberen ring geduwd d.m.v van een veer. Het vulsysteem door een erkende gasinstalateur laten vervangen met een messing klepje en het probleem was meteen opgelost. De istallateur heeft er veel vervangen, dit is een echt probleem van het vulsysteem van lanza renzo.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »