24 mei 2018
Feedback
Renault Kangoo (1997 - 2007)

Forum Renault Kangoo (1997 - 2007)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 mei 2010

Ervaring met auto: Mijn zoon heeft op 1 juni vorig jaar een Renault Megane II 5deurs 1.4 16v Authentique als top occasion bij van Kesteren gekocht. De prijs, bijna 7000 euro was een rib uit zijn lijf. Hij had hard gespaard om met een goede auto, naast zijn studie, naar zijn werk in Lelystad te kunnen. Dan had hij nu een betrouwbare auto gekocht.
Maa: Al direct bleek dat er problemen waren. Deuren begonnen als een gek te kraken, er gingen lampjes branden die niet hoorden te branden en bij het terugschakelen naar een lagere versnelling viel de motor om de haverklap uit. Op basis van de garantie werd een en ander, na weken te hebben moeten wachten - de zogeheten 'deurklikkers' waren er steeds niet, 'verholpen'. Het gevoel was ons intussen bekropen dat onze zoon wel eens een miskoop gedaan kon hebben. Ons werd het tegendeel verzekerd, en bovendien, er was garantie en altijd mocht gerekend worden op coulance. Dat laatste stelde niet gerust maar veroorzaakte eerder een gevoel van onbehagen.

Ons angstig voorgevoel werd bewaarheid. Al snel bleken zich nieuwe problemen aan te dienen. De airco bleek helemaal niet te werken, de motor maakte een vreemd geluid en opnieuw was er met de techniek iets niet in orde. Bij het schakelen had mijn zoon het idee dat de motor zo weer kon uitslaan, wat ook prompt gebeurde. Gebeld, het zou allemaal keurig worden verholpen. Toen aangegeven dat we niet gerust waren op de kwaliteit van onderhoud: was de auto wel APK gekeurd? En dat mijn zoon niet meer lekker reed in deze auto. Mijn zoon heeft zijn ongerustheid geuit en opnieuw werd aangegeven dat alles in orde kwam. Wat de airco aanging, het noodzakelijke voor reparatie was niet aanwezig en moest worden besteld. De andere problemen zouden wel worden aangepakt. De bezorgde vraag van onze kant: Wat als er ook na de garantieperiode gebreken aan het licht zouden komen? werd opnieuw en nu door de eigenaar zelf dit keer beantwoord met: 'we vinden dit hele gebeuren dat er al zoveel mis is geweest met de auto heel vervelend en nu is er nog garantie en daarna beseffen we dat we een naam hebben te verliezen en dat willen we niet: dan kan er altijd op coulance worden gerekend'
De airco werd na weken wachten gerepareerd. Intussen waren er opnieuw technische problemen en de motor maakte abnormaal herrie en bij het wegrijden 's ochtends piepte het zodanig erg dat we het vermoeden hadden dat de v-snaar niet goed was. Daarnaast waren er nog steeds de afsla-problemen van de motor en weer een plots brandend lampje dat niet hoorde te branden. Het vertrouwen in de auto slonk tot een nulpunt. We hebben gewezen op de mogelijkheid de rechtsbijstand er bij te gaan betrekken, want de gang van zaken zinde allerminst.
De keren dat de auto naar de garage moest werd er op verzoek voor een leenauto gezorgd: tot twee keer toe een wagen waarin je het idee kreeg dat er zo iets kon misgaan, want alles rammelde en niets functioneerde goed (ook een top occasion?). Dit aangegeven en prompt kreeg hij dit keer een goede auto mee en werd na het wijzen op de mogelijkheid van het inroepen van rechtshulp aangegeven dat de auto helemaal opnieuw gecontroleerd zou worden 'alsof hij voor het eerst moet worden afgeleverd' en de v-snaar zou worden vervangen. De auto was dit keer zelfs gepoetst!
Maar dan: tijdens het rijden op de snelweg opent zich tot grote schrik spontaan de zijruit van de bijrijder. De ruit reageert niet op de bestemde knop en sluit na een poosje weer spontaan. Aangekomen bij zijn werk herhaalt dit fenomeen zich spontaan en een collega wijst op de geparkeerde auto met open raam. Na contact sluit het raam weer. Intussen doet zich opnieuw het probleem van het uitvallen van de motor voor. Een andere Renaultgarage constateert dat het gaat om een technisch euvel en stelt ook vast dat de koplamp een probleem heeft: een draad zit niet goed verbonden. Er wordt aangegeven dat er dan naar IJsselmuiden gegaan zal worden

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar1997
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 14 november 2009

Ervaring met auto: Heb 8 maanden geleden een Kangoo 1.9D 55 pk gekocht van 1998 met 107.000 km. Rijdt goed, nog na 28.000km geen problemen gehad en ik hoop dat het zo blijft. Ben er zeer tevreden over zou hem zo terug opnieuw kopen, doe hem wel regelmatig binnen bij de garagist voor controle.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar1997
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 17 september 2009

Ervaring met auto: Deze wagen is absoluut aangeraden, grote wagen voor weinig geld en de 1.2 is ook sterk genoeg op autosnelwegen en berglandschap, zo ben ik met mijn Kangoo naar de Pirineeen getroken en dat alles vlekkeloos.
Ook niet te vergeten: de zetels zitten heerlijk, maar dat is typisch voor Franse wagens.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Heel tevreden.

Ervaring met verkoop: Natuurlijk moet je bij een garagist pingelen, om wat extra's he, maar dat lukt bij mijn garagist zonder problemen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand53.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 25 maart 2009

Reageer Nieuw
UitvoeringPrivilege 1.6 Autom.
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit5 jaar
KM-stand84.000 km
DealerStokman

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 maart 2009

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 Aut
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit6 jaar
KM-stand11.000 km
Dealer Bochane

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 26 februari 2009

Ervaring met auto: Ik heb deze auto nieuw gekocht. Nov 2002. er staat inmiddels ruim 2 ton op de teller. Het enige wat we aan echte onkosten hebben gehad is een dynamo in december 2008. Verder eigenlijk alleen gewone dingen. Beurten netjes op tijd laten doen, zoals het hoort :-)
Een hele fijne auto aan gehad. We hebben vorige week een andere Renault gekocht. Geen Kangoo dit keer, omdat we een wat 'gewonere' personenauto wilden hebben. Ik hoop hier evenveel plezier van te krijgen. NB een mooie prijs terug gekregen voor de Kangoo :-)
Niets dan positief dus!

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Haal zo nu en dan even een compressor langs de knopjes van de electrische ramen, etc. Dit soort dingen zijn dus heel makkelijk op te lossen. Weigeren, meerdere keren moeten drukken en uiteindelijk niet meer opengaan. Bleek gewoon stof, etc te zijn ... en dat terwijl ik zelf een compressor in huis heb :-)

Ervaring met verkoop: Geen bijzonderheden.. nette verkoop/inruil. Koffie. Klant is koning gevoel :-)

Reageer Nieuw
Uitvoering1,5 Dci
Brandstofdiesel
Bouwjaar2002
In bezit7 jaar
KM-stand204.450 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 11 februari 2009

Ervaring met auto: Zeer goede ruime auto, door zijn vele mogelijkheden ook te gebruiken voor mensen met een lichamelijke handicap. De RXE automaat werkt probleemloos, aanpassingen t.b.v. het meenemen van een elctrische rolstoel behoren tot een van de vele mogelijkheden.
Aanpassingsbedrijf Bierman te Nieuw Vennep is hierbij een uitstekende keuze.

Ervaring met verkoop: Informeer bij diverse dealers, hier en daar kan een behoorlijk prijsverschil optreden. Aanpassingen worden pas NA aankoop aangebracht.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 Rxe
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand76.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »