22 oktober 2016
Renault Kangoo (1997 - 2007)

Forum Renault Kangoo (1997 - 2007)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 januari 2015

Ervaring met auto: Ideale gezinsauto ook omdat alles vervoerd kan worden. Twee schuifdeuren is ideaal. Weinig mankementen gehad, alleen odp-sensor, ab sleutel (630 euro bij dealer en niet werken na 2 maand) en accu. Voor onderhoud nooit naar dealer gaan! Veel te duur!

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Gewoon op tijd je beurtjes doen, dan is er weinig aan de hand en kan de auto nog jaren mee!

Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit10 jaar
KM-stand150.000 km
DealerRamshorst

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor7
  
  

, datum: 1 november 2013

Ervaring met auto: Vette electrische problemen, 4 bobines vervangen. problemen met tankniveaumeter van nieuw af aan nooit opgelost. Problemen met deursluitingen en airbags. Motor mechanisch wel goed.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit9 jaar
KM-stand230.000 km
DealerGompel

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor7
  
  

, datum: 16 februari 2013

Ervaring met auto: Bij het rijden op LPG aandacht voor de bougies hebben, dus vaker controleren
en/of vervangen.

Ervaring met onderhoud (beunhaas): Niet bezuinigen op onderhoud maar ik bezuinig wel op de kosten

Uitvoering1.6
Brandstoflpg
Bouwjaar2005
In bezit4 jaar
KM-stand270.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 19 januari 2012

Ervaring met auto: Ik heb deze auto gekocht met 68.000 op de teller dus de meeste kilometers zelf gereden. Vind met name dit type en bouwjaar erg betrouwbaar. Heb de auto ook een naam gegven (Broemie). Ben erg met broemie in mijn sas, en ben langzaam opzoek naar een leeftijdsgenoot uit bv zuid frankrijk met weinig km.
Super, ik rijd al van af 1974 Renault met een r4 begonnen.

Uitvoering1.9 D Bestel
Brandstofdiesel
Bouwjaar1998
In bezit10 jaar
KM-stand440.000 km
DealerRosier

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 15 december 2011

Ervaring met auto: Problemen met snelheidsmeter, km-teller loopt dan ook niet verder.
Pedalen erg gevoelig, remt te heftig, geeft soms gas voor het pedaal aangeraakt wordt, veel geluid van wind en motor.
Veel ruimte, bank achter makkelijk in te klappen en weer uit te klappen. Stoelen zitten goed.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Soms is informatie nodig van Renault. Dat is dus erg lastig .... of bijna niet verkrijgbaar ....

Ervaring met verkoop: Ga er minimaal een proeftit in maken, bij voorkeur met een goede monteur die met jou meekijkt en voelt.

Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand105.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: J. E. Trip, datum: 24 december 2011

Antwoord: Hebben wij ook, vooral op autosnelwegen waardoor je een constante snelheid hebt van 120 km/u, dan loopt de snelheidsmeter naar 0 en loopt ook de teller niet meer verder. Na het uitzetten van de motor is dit weer verholpen voor een poosje maar komt telkens weer terug. Gelukkig hebben we een Tomtom in de auto anders weet je helemaal niet hoe hard je rijdt. In het dagelijks gebruik komt dit niet voor alleen op de autosnelwegen waardoor snelheid hoger ligt.
Inmiddels hebben we de auto 9 maanden en er is altijd wat mee. Vermogenverlies waardoor de auto niet meer dan hooguit 10 km/u snel kon rijden, reparatie, koelvloeistof reservoir lek en vervangen, watereservoir ruitenvloeistof vervangen was kapot, lekkende pakking waardoor er olie op de uitlaat druppelde, dit stonk enorm, nu weer een piepend stuur wat maar niet opgelost kan worden. Kortom een RAMPAUTO!!!!

  

, datum: 4 november 2010

Ervaring met auto: Een geweldige auto voor het gezin. 5 Volwassenen zijn geen probleem (16 tuinstoelen, tuintafel en parasolvan 4 mtr en 4 personen geen probleem). Auto ziet er jolig uit, geen problemen, kortom veel plezier met deze alleskunner.

Uitvoering1.4 Alize
Brandstofbenzine
Bouwjaar1999
In bezit11 jaar
KM-stand132.000 km
DealerMunsterhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 21 mei 2010

Ervaring met auto: Mijn zoon heeft op 1 juni vorig jaar een Renault Megane II 5deurs 1.4 16v Authentique als top occasion bij van Kesteren gekocht. De prijs, bijna 7000 euro was een rib uit zijn lijf. Hij had hard gespaard om met een goede auto, naast zijn studie, naar zijn werk in Lelystad te kunnen. Dan had hij nu een betrouwbare auto gekocht.
Maa: Al direct bleek dat er problemen waren. Deuren begonnen als een gek te kraken, er gingen lampjes branden die niet hoorden te branden en bij het terugschakelen naar een lagere versnelling viel de motor om de haverklap uit. Op basis van de garantie werd een en ander, na weken te hebben moeten wachten - de zogeheten 'deurklikkers' waren er steeds niet, 'verholpen'. Het gevoel was ons intussen bekropen dat onze zoon wel eens een miskoop gedaan kon hebben. Ons werd het tegendeel verzekerd, en bovendien, er was garantie en altijd mocht gerekend worden op coulance. Dat laatste stelde niet gerust maar veroorzaakte eerder een gevoel van onbehagen.

Ons angstig voorgevoel werd bewaarheid. Al snel bleken zich nieuwe problemen aan te dienen. De airco bleek helemaal niet te werken, de motor maakte een vreemd geluid en opnieuw was er met de techniek iets niet in orde. Bij het schakelen had mijn zoon het idee dat de motor zo weer kon uitslaan, wat ook prompt gebeurde. Gebeld, het zou allemaal keurig worden verholpen. Toen aangegeven dat we niet gerust waren op de kwaliteit van onderhoud: was de auto wel APK gekeurd? En dat mijn zoon niet meer lekker reed in deze auto. Mijn zoon heeft zijn ongerustheid geuit en opnieuw werd aangegeven dat alles in orde kwam. Wat de airco aanging, het noodzakelijke voor reparatie was niet aanwezig en moest worden besteld. De andere problemen zouden wel worden aangepakt. De bezorgde vraag van onze kant: Wat als er ook na de garantieperiode gebreken aan het licht zouden komen? werd opnieuw en nu door de eigenaar zelf dit keer beantwoord met: 'we vinden dit hele gebeuren dat er al zoveel mis is geweest met de auto heel vervelend en nu is er nog garantie en daarna beseffen we dat we een naam hebben te verliezen en dat willen we niet: dan kan er altijd op coulance worden gerekend'
De airco werd na weken wachten gerepareerd. Intussen waren er opnieuw technische problemen en de motor maakte abnormaal herrie en bij het wegrijden 's ochtends piepte het zodanig erg dat we het vermoeden hadden dat de v-snaar niet goed was. Daarnaast waren er nog steeds de afsla-problemen van de motor en weer een plots brandend lampje dat niet hoorde te branden. Het vertrouwen in de auto slonk tot een nulpunt. We hebben gewezen op de mogelijkheid de rechtsbijstand er bij te gaan betrekken, want de gang van zaken zinde allerminst.
De keren dat de auto naar de garage moest werd er op verzoek voor een leenauto gezorgd: tot twee keer toe een wagen waarin je het idee kreeg dat er zo iets kon misgaan, want alles rammelde en niets functioneerde goed (ook een top occasion?). Dit aangegeven en prompt kreeg hij dit keer een goede auto mee en werd na het wijzen op de mogelijkheid van het inroepen van rechtshulp aangegeven dat de auto helemaal opnieuw gecontroleerd zou worden 'alsof hij voor het eerst moet worden afgeleverd' en de v-snaar zou worden vervangen. De auto was dit keer zelfs gepoetst!
Maar dan: tijdens het rijden op de snelweg opent zich tot grote schrik spontaan de zijruit van de bijrijder. De ruit reageert niet op de bestemde knop en sluit na een poosje weer spontaan. Aangekomen bij zijn werk herhaalt dit fenomeen zich spontaan en een collega wijst op de geparkeerde auto met open raam. Na contact sluit het raam weer. Intussen doet zich opnieuw het probleem van het uitvallen van de motor voor. Een andere Renaultgarage constateert dat het gaat om een technisch euvel en stelt ook vast dat de koplamp een probleem heeft: een draad zit niet goed verbonden. Er wordt aangegeven dat er dan naar IJsselmuiden gegaan zal worden


Brandstofbenzine
Bouwjaar1997
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 >