22 mei 2018
Feedback
Chevrolet Epica

Forum Chevrolet Epica

Reacties van eigenaren

  

, datum: 23 november 2014

Ervaring met auto: Een vraag: Sinds kort als de achterruit verwarming en de verwarming van beide spiegels aan zet dan begint de radio sterk te storen. Als je de stekker bij de achterruit er af trek zowel links als rechts dan is het ruizen over. Achterruit door gemeten 0.5 ohm. Als je de zwarte en de rode stekker van de achterruit door meet dan zie je14.3 ohm op de meter staan. Als de knop van de achteruit verwarming aan zet dan geef de meter 14.4 volt aan. Weet iemand een oplossing voor?
alvast bedankt
isaac van der Waal

Reageer Nieuw

Brandstoflpg
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand123.000 km
Dealer Stekelenburg

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 22 augustus 2014

Ervaring met auto: Gewoon doen! Zorg dat je van te voren enige kennis hebt opgedaan via een forum, dus weet wat er also gebeuren moet en probeer er bij te staan.

Reageer Nieuw
UitvoeringExqtieve
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit4 jaar
KM-stand70.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 26 februari 2014

Ervaring met auto: Ik heb de auto nu bijna 7 jaar meer dan 200K op de teller, rijdt op gas, 1 keer een nieuwe pomp, nieuwe aanjager rest allemaal wat bij de beurtjes hoort. De 2,5 liter automaat Business, geweldige auto, bijzonder rijcomfort. Hiervoor de C4 gereden, diesel, ook een prima auto behalve in de onderhoudskosten, niet te best! Als ik financieel de mogelijkheid houd, neem ik weer een Epica. Prima, zeer betrouwbare, automaat, met veel comfort. Een echte aanrader en 1 van de meest ondergewaardeerde auto's die ik ken.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Weerhaan, datum: 27 juni 2014

Antwoord: Hoop dat iemand mij kan helpen. Ben 6 jaar eigenaar van Chevrolet Epica. Al een jaar of twee zit er een vervelende tik achter in de auto, volgens mij onderin. Tik is wel eens een tijdje weggeweest maar nooit voor lang. Nu kreeg ik laatst een waarschuwingslampje te zien. Betreft een auto met twee remsporen en een moersleutel. Lampje staat niet in instructieboekje. Lampje is weggehaald door Siton garage in Drachten. Maar het eigenlijke probleem niet. Als ik nu een paar kilometer heb gereden met de auto begint ie te schudden. Ik voel het op de pedalen en het stuur. Het geluid van de motor klinkt ook iets anders, een verhoogt momotoon geluid en soms reageert het gaspedaal niet als ik gas wil geven. Garage kan geen garantie geven wat het euvel is. Het zou iets te maken kunnen hebben met ABS computer maar weten dit niet zeker. Is er misschien iemand die mij verder kan helpen met deze twee problemen. Dus de tik en het schudden of hebben ze met elkaar te maken? Ik hoor graag reacties.

 
Reactie van: Ericvanbaalen, datum: 31 juli 2014

Antwoord: Hallo, heb onlangs hetzelfde geconstateerd bij de Epica van mijn schoonouders. Bleek dat de remklauw vast zat waardoor de remblokjes totaal weg waren en de schijf ingesleten. Nieuwe remklauw (rechtsachter) remschijven en blokken en dat probleem was weg. Bleef over 2 wiellagers voor defect. Wordt nu aan gewerkt maar hoop dat alles dan weer nornaal werkt.

 
Reactie van: Hcomans, datum: 29 augustus 2014

Antwoord: Het brandende lampje betekent dat de antislipregeling niet goed werkt. Deze regeling is in combinatie met het ABS. Zie hoofdstuk 3_26 van de handleiding. De dealer zou dit moeten weten.

 
Reactie van: Robreinieren, datum: 20 oktober 2014

Antwoord: En die tik? Ligt er niet toevallig gewoon een moersleutel los bij het reservewiel?

 
Reactie van: Robreinieren, datum: 20 oktober 2014

Antwoord: Mijn epica had ook zon lampje vlak na het wegrijden en hield in in bochten, alsof de ESP in werking trad. Bleek een storing. Bij de dealer verholpen, 45 euro.

Reageer
  

, datum: 10 mei 2012

Ervaring met auto: Ik heb de auto vanuit de lease gekocht (ING Lease Zwolle). Heb de hele historie gezien en de auto was nog nooit buiten het normaal onderhoud in de garage geweest. Dat was bij de Duitse merken wel anders. Hij rijdt zeer lekker en is superstil van binnen en buiten. De 6 cilinder motor is geweldig. We gebruiken hem als caravantrekker en het verbruik met caravan is ongeveer 1 op 8 zonder is het 1 op 10.5.

Ervaring met verkoop: Gekocht direct uit de lease bij ing laese zwolle. Hier kan je prima een auto kopen. Lage prijzen en de inruil is via de handel. Ze bellen waar je bij zit en het hoogste bod kan je krijgen. Duidelijk en geen gehandel over de prijs. Auto's worden geleverd met de volle historie en alleen de mooiste auto's staan in de schowroom. In één woord perfect, ik koop er zo een auto weer.

Reageer Nieuw
UitvoeringExecutive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand140.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 2 september 2011

Ervaring met auto: Dit is mijn derde Chevrolet. Mijn volgende auto word weer een Chevrolet (Malibu), als die in nederland wordt geleverd.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.5 6cilinder
Brandstoflpg
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km
DealerSelles D.C.

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 14 maart 2011

Ervaring met auto: Ik heb hem sinds enige maanden en heb daarvoor twee Corsica's gehad. Beide ongeveer 10 jaar en probleemloos. Ik verwacht en hoor van mijn garage dat het geen wagen is die meer problemen zou hebben dan andere merken. Binnenkort ga met hem met de caravan naar Zuid Frankrijk en dan ben ik een ervaring rijker en dat geef dan wel door hoe dat is gegaan.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Mijn garage is Benschop te Woerden, voorheen garage Riedveld te Woerden.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.5 Atm.educatieve
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand45.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 28 december 2010

Ervaring met auto: Ik heb jaren Mercedes C220 CDi gereden en steeds problemen flink wat onkosten gehad. Mijn vrouw haar oog was toen op de Epica gevallen. Niet mijn eerste keus, maar ja de moeite waard om te proberen. De buitenkant vond ik wel bijzonder, de binnen kant erg plastic.
Ik rijd er nu een klein jaartje mee en moet zeggen dat het een geweldige auto is om zowel lange als korte afstanden mee te rijden. Een nadelig puntje vind ik dat je pas boven de 2000 toeren de kracht uit de motor kan benutten. Wij gaan jaarlijks naar Italie en daar is het veel omhoog kleine weggetjes. Als je met de Epica en wij hebben een nieuwe caravan 1500 kg stil komt te staan voor een helling is het een groot probleem van zijn plek te komen; dat gaat met brandende koppeling en veel gas geven tot 2000 toeren en dan speert ie er weer als een haas vandoor, maar er bestaat nog zoiets als chiptuning dus dat mag ook weer de pret niet drukken dus als ex Mercedes chauffeur en niet even maar wel dikke 15 jaar kan ik oprecht zeggen voor mij g...

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 VCDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand30.000 km
DealerJansen's

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 »