20 april 2021
Honda Civic Hybrid

Forum Honda Civic Hybrid

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 mei 2019

Ervaring met Civic Hybrid: Al bijna 250.000 km op de teller. Elk jaar een beurt en elke keer zonder extra kosten weer meenemen. Er is in al die jaren 1 koplamp kapot gegaan. Verder is er buiten de banden om, nog nooit wat vervangen en volgens de garagehouder is de Honda een geweldige auto. Sinds een jaar brandt het IMA lampje af en toe. Dit duidt erop dat de hybride accu zo’n beetje aan zijn eind is. Toch rijd ik nog steeds in deze periode 5,6 tot 5,8 liter brandstof per 100 km.

Zolang er nog geen volwaardig elektrisch betaalbaar alternatief is, rijd ik maar gewoon door als een zeer tevreden Honda-rijder. Wellicht nog een nieuwe hybride accu van rond de 800 euro, maar zolang het niet echt nodig is, vervang ik niets.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Nog nooit een wezenlijk onderdeel hoeven te vervangen. 1 keer een koplamp en af en toe een beetje motorolie.

Ervaring met verkoop: Origineel bij de Honda-dealer gekocht.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit11 jaar
KM-stand245.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Sn, datum: 14 juli 2019

Antwoord: Goed om te horen dat het een kilometervreter kan zijn. Ik rijd 45.000 km per jaar ermee en ook niks anders dan regulier onderhoud gehad. Echter begint de auto nu bij voornamelijk lage snelheden te stotteren zowel op de cruise control als zonder.

Iemand enig ervaring hiermee of klinkt dit bekend?

 
Reactie van: Jan. Lilian, datum: 31 december 2019

Antwoord: Gewoon nieuwe bougies en een schoon luchtfiltertje. Doe dan ook de olie 0w20 full synth. Dan rijdt uw Honda weer als nieuw. Veel mensen vergeten dit onderhoud.

  

, datum: 20 maart 2019

Ervaring met Civic Hybrid: De Honda Civic Hybrid is - op het hybride systeem na - een hele fijne auto waar je jaren probleemloos in kunt rijden. Je zal op de koop toe moeten nemen dat je een keer de kosten van een nieuwe hybride batterij of jaarlijks de kosten van een refurbished batterij. De brandstofbesparing wordt volledig ongedaan gemaakt door de kosten van het gedoe met de slechte hybride accu's. Mijn advies is om deze auto niet te kopen. Ik heb vernomen dat de accu's van auto's na 2009 (Panasonic) beter zijn dan die van de auto's van voor dat jaar. Het schijnt dat ze niet uitwisselbaar zijn.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit7 jaar
KM-stand236.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 23 oktober 2018

Ervaring met Civic Hybrid: Ik ben drie jaar in bezit van Honda civic uit 2008, prima auto en nooit problemen mee gehad. Nu na 3 jaar en bijna 180.000 km ging de IMA lampje branden. De vraag is of ik een nieuwe IMA of refurbished accupakket zou vervangen? Ben bang dat de refurbished accu niet lang mee gaat aangezien de hoge kosten.

Heeft iemand ervaring refurbished accu die bij Hybride Shop komt?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand179.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 26 december 2017

Ervaring met Civic Hybrid: Zelfs nog geen lampje stuk gegaan in bijna jaar tijd. Na 125.000 km begint accupakket na te laten en is aan vervanging toe. Verder is het een top auto zonder mankementen die je nooit in de steek laat (is een auto die in Japan wordt gebouwd en niet in Europa).


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit7 jaar
DealerRotor

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Rosaspipa, datum: 26 april 2018

Antwoord: Ik heb een Honda Civic uit 2006. De auto heeft een paar maanden stil gestaan en nu zijn de accu's leeg. Opladen lukt niet, wat nu te doen?

Vandebron
  

, datum: 5 november 2017

Ervaring met Civic Hybrid: Af en toe brandt nu het IMA lampje. Maar een keer stoppen en hij is weer voor weken uit! Trouwens, ook zonder accupakket blijft de auto rijden. Het is dan alleen geen hybride meer. Maar ja, dat zijn meer auto's niet! Geen zorgen maken dus en geen geld uitgeven aan dure accupakket.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit4 jaar
KM-stand212.000 km
DealerNieuwkerk

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Jvoorhelst, datum: 23 mei 2018

Antwoord: Beste Edlijerhoek, moet je daar iers speciaal voor doen? Mijn zoon heeft net een civic hybride aangekocht als eerst wagen maar nu branden de lichtjes van de batterij en motorstoring: volgens de garage is het batterijpakket kapot en kan hij hier niet meer mee rijden, volgens hen gaat het nog een paar dagen blijven rijden en dan valt hij stil, klopt dit? Ze stellen voor om een nieuw batterijpakket te steken maar zou tussen de 4000 en 6000 euro: kosten, heeft deze wagen 2de hands aangekocht en heeft er nog geen 100km mee gereden.

 
Reactie van: Martin. Woudstra, datum: 29 mei 2018

Antwoord: Vandaag bij de Honda-dealer geweest met een accu-pakket wat ook niet meer helemaal fris is, maar daar vroeg men 3200 euro. 4000 tot 6000 riekt naar oplichterij.

Rijden zonder hybride-accu is niet mogelijk omdat de 12 V accu dan niet wordt opgeladen: deze Civic heeft namelijk geen dynamo en de 12 V accu krijgt zijn lading van de hybride-accu.

Er zijn online ook z.g. 'refurbished' pakketten te koop van rond de 800 euro, incl. montage. (tip van de Honda dealer zelf!)

 
Reactie van: Manuelgroenendal, datum: 16 november 2019

Antwoord: Ik heb een nieuw pakket van toen 1900 euro. Rebuild pakket en doet het prima. Ook bij Hybride shop overigens.

  

, datum: 16 december 2016

Ervaring met Civic Hybrid: Ik ben sinds augustus 2008 eigenaar van de Honda Civic Hybride en sinds enkele maanden (eigenlijk na de beurt in augustus 2016) heb ik het volgende gedrag van de batterij opgemerkt. Als ik de auto start, gaat het batterij level van 8 naar 2 blokjes en begint dan op te laden. Ook ondersteunt de accu niet meer bij optrekken. Dit is me nooit eerder opgevallen. Daarna stopt het opladen na 3-4 blokjes en na enkele seconden springt het level naar 8 blokjes! Na een 10 minuten rijden, valt het niveau weer terug op 3 blokjes en begint het opladen weer.

De dealer zegt, dat er in augustus 2016 geen storingen gemeten zijn en dat er geen soptware update is gedaan. Opmerkelijk is dat in augustus 2016 de 8 jaar garantie afgelopen zijn en voorheen was dit probleem niet aanwezig. Km-stand is 91000 km.
Op Youtube en Google wordt dit fenomeen vaak beschreven incl. filmpjes en schijnt door een update veroorzaakt te zijn. Volgens de dealer was de laatste update van de software in 2011 gedaan.

Bv.
-> http://forum.fok.nl/topic/1519112/1/25
-> https://www.youtube.com/watch?v=VocdVcX4teI

Vreemd probleem.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit8 jaar
KM-stand91.000 km
DealerRotor

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Info, datum: 26 december 2016

Antwoord: Het klopt inderdaad wat de dealer zegt, dit proces is pas actueel na de software update.

Dit proces word door de auto uitgevoerd om verslechtering van het accu pakket te voorkomen. Dat dit net gebeurd na einde garantie is simpelweg pech hebben.

De dealer kan een hybride accu pas bij Honda claimen indien het IMA lampje heeft gebrand en daar een bijbehorende storing voor is opgeslagen.

Indien de auto binnen de garantietermijn valt van 8 jaar / 160.000 km, kan een dealer bij deze verschijnselen een vervroegde vervanging aanvragen. Wil je daarvoor in aanmerking komen dan dient de bruikbare capaciteit onder de 20% te zijn en natuurlijk een volledige onderhoudshistorie bij de Honda dealer aanwezig te zijn.

Helaas weten we inmiddels ook dat Honda geen coulance regeling heeft met betrekking tot de garantie. Einde garantie is dus einde garantie.

 
Reactie van: Pquist1962, datum: 20 januari 2017

Antwoord: Waarschijnlijk is het accu-pakket aan de einde van zijn levensduur. Uw auto is van 2007 dus de garantie van 8 jaar was in 2015 afgelopen. De verschijnselen die u beschrijft heb ik ook gehad met mijn HCH van 2010. Het accu-pakket is toen keurig onder garantie vervangen door de Honda-dealer. Het zijn verder probleemloze auto':s. Een alternatief voor de aanschaf van een nieuwe accu is een refurbished pakket van euro 675,- of een reconditioneerd pakket van euro 300,-. Gezien de kilometerstand kan dat zeker rendabel zijn. Informatie kunt u vinden op hybride-shop.nl

 
Reactie van: Manuelgroenendal, datum: 25 maart 2017

Antwoord: Die refurbished technieken zijn mooi meegenomen en goed om te weten dat er goedkopere alternatieven zijn. De vraag alleen voor hoe lang zijn die refurbished pakketten goed werkend. Als je 3 tot 5 jaar met zon pakket kan doen is het mooi maar als na 1 tot 2 jaar weer kuren krijgt dan is het een dure grap.Jammer dat de nieuwe accu's zo vreselijk duur zijn maar dan weet je zeker dat je wel even mee kan. Ben wel een beetje huiverig hierover en balanceer een beetje op het randje van wel of niet of auto weg.

De auto zelf is probleemloos en heerlijk om te rijden dus is het wikken en wegen. Hoop dat er goede ervaringen zijn met deze refurbished pakketten want dat zou de consument vertrouwen geven in deze alternatieve oplossingen. Mijn credits krijgen ze nu vanwege het lange proces om de accu's weer gebalanceerd te krijgen en het risico te nemen op een nog relatief onbekende wereld van hybride reparaties.

 
Reactie van: R. Dortmans, datum: 27 maart 2017

Antwoord: Als de refurbished accu voldoende capaciteit heeft dan kun je er vanuit gaan dat het voor meerdere jaren is. Ik heb er zelf ook eentje al meer dan een jaar en de capaciteit is nog steeds meer dan 80% en loopt nauwelijks terug. Dit heb ik uit laten lezen. Ik heb deze via marktplaats gevonden in Schijndel. laten plaatsen voor 750,- er daar zat alles bij in.

 
Reactie van: Wendy. Smink, datum: 4 mei 2017

Antwoord: Heb je deze bij de hybride shop laten plaatsen? Ik ben erg benieuwd naar uw ervaring. Onze Honda Civic heeft ook een nieuw accupakket nodig maar ben erg huiverig over de rifurbished pakketten.
Groetjes wendy

 
Reactie van: K. Valkklomp, datum: 4 juli 2017

Antwoord: Nou wij hebben het vorig jaar oktober laten doen bij hybride shop. Een refurbished pakket. Keurig geregeld alles. Maar wel 2x pakket wat het niet goed deed. Gelijk kwamen ze weer langs om nieuw refurbished pakket in te zetten. 3 maanden garantie en wel 900 betaald. Maar nu brandt het lampje alweer na 8 maanden en geen garantie dus meer... En wij dachten ook nu voor aantal jaren klaar te zijn. Maar kost ons nu weer 795 als we het weer willen. Dus reken niet op jaren! Hadden auto gelijk moeten verkopen toen het weer goed was. Maar je vertrouwt erop dat het goed was. Ook omdat ze bij de 3e zeiden dat ze het nu bij een ander lieten doen.

  

, datum: 8 december 2016

Ervaring met Civic Hybrid: Hele fijne auto, die je tegenwoordig voor weinig kunt kopen, juist omdat de handel een beetje huiverig is voor de gebruikte hybride's.

Mijn enige probleem in 5 jaar rijden betreft dan ook het accupakket, wat onder garantie is vervangen in 2012. Als je auto uit de garantie is en Honda het pakket niet wil vervangen, zijn er tegenwoordig diverse specialisten die de accunulls kunnen balanceren, of afzonderlijke cellen kunnen vervangen, voor een paar honderd euro. Dus daar zou ik me bij aanschaf niet zonulln zorgen over maken. Een gemiddelde (diesel) auto heeft tegenwoordig vaak veel duurdere euvels aan injectoren, brandstofpompen, turbo's, etc.

De Honda civic is daarentegen verder een perfecte, stille en comfortabele auto. Ik blijf 'm nog maar een tijdje rijden.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit5 jaar
KM-stand182.000 km
DealerAkker

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: H. Zuidema, datum: 13 februari 2017

Antwoord: Ik heb ook een civic hybride, km stand 250.000, bouwjaar 2009. Mijn vraag aan jou: heeft deze auto een distributieriem of -ketting en wanneer moet je deze vervangen?

 
Reactie van: Jankoops, datum: 17 februari 2017

Antwoord: Deze Honda heeft een distributie ketting en hoeft niet vervangen te worden.

 
 1 
...

KwikFit
Suzuki SX4 Suzuki SX4
★★★☆☆
Seat CordobaSeat Cordoba
★★★★☆
Seat Cordoba Seat Cordoba
★★★☆☆
Dacia LoganDacia Logan
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs