21 mei 2018
Feedback
Opel Astra TwinTop

Forum Opel Astra TwinTop

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 mei 2010

Ervaring met auto: Let op: dak val niet onder verlengde garantie. Tevens regelmatig terug keerende problemen met het dak. Nu 5 maal motor vervangen van hoedenplank. Tevens lekt het dak rep kosten 1000 euro en geen garantie. Dak zelf dicht gemaakt met op de juist plaatsen wat vet aan te brengen.

Ervaring met verkoop: Let op: verlengde garantie dekt niet het dak.

Nieuw
Uitvoering1.6 Turbo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor9
  
 
Reactie van: Goof, datum: 21 oktober 2010

Antwoord: Op welke plaatsen heb je vet aangebracht?

Reageer
  

, datum: 31 maart 2010

Ervaring met auto: Door de constructie van de achterklep loopt er water in de kofferbak bij het openen van een natte kofferdeksel. De twee water afvoerslangen on de kofferbak (onder het achterraam) moeten regelmatig gecontroleerd worden op doorvoer. Anders loopt zoals bij mij gebeurde langzaam maar zeker de kofferbak vol met water.
Voor de rest heerlijke auto! Genieten zonder kap. Heb wel een K&N sportfilter geplaatst waardoor betere reactie op het gaspedaal, toch wat zuiniger en een sportief geluid.

Nieuw
Uitvoering1.8 Cosmo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand57.500 km
DealerStam

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Martin, datum: 26 april 2010

Antwoord: Kan iemand mij vertellen waar de contacten zich bevinden van het rolscherm in de bagageruimte, zodat ik deze kan uitschakelen?
Reden: bij het openen van het dak gingen de ramen voor en achter ca. 5 cm. naar beneden (zoals gebruikelijk) de bagageruimte ontgrendelde, daarna stopte de openingsprocedure. Bij sluiten gingen de ramen dicht maar de vergrendelde de kofferbak niet. De kofferbak gaat nu ca. 5 cm. open maar sluit niet in het slot, tijdens het rijden blijft het alarm van het 'niet in gebruik zijn van het rolscherm' afgaan.

 
Reactie van: JSSnelderwaard, datum: 4 oktober 2010

Antwoord: Is bij jou het probleem al opgelost? Ik heb hetzelfde probleem en ondanks reparatie (na 6 weken zoeken door de dealer), is het nu weer terug.

Reageer
  

, datum: 1 december 2009

Nieuw
Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerVoorden

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Revenche2010, datum: 20 januari 2010

Antwoord: Trieste Opel service zeer zeer triest! Trots op je 1e Opel, nogwel de Twintop.
Nu net 3 jaar oud, zoals vertrouwd richting supermarkt voor de Kerst inkopen. Alleen probleem de kofferklep gaat niet meer open?
Dus naar de Opel-dealer en vragen wat er aan de hand is. Oh meneer! Sluitinkje defect, kom volgende week maar terug en binnen het uur rijd u weer. De week erop terug en het beloofde uur werd 3 uur, en moest men vaststellen dat het toch niet de achterklep schakelaar was. Tja, sorry meneer! Komt u volgend eweek maar terug voor een diagnose en gaan we zoeken wat het dan wel is.
De week erop weerom naar de garage en de hele dag de auto kwijt. Maar hoera het probleem was gevonden alleen u raad het al! Helaas niet op voorraad en of ik de volgende week weer een dagje tijd had.
Uiteindelijk bleek het een schakelaar te zijn van nog geen euro, alleen bevindt zich de ze switch op een sluiting en is alleen als complete unit te koop. Prijs totaal inclusief inbouw etc etc etc bijna 400 Euro.
Gebeld met de service afdeling van Opel Nederland. Deze doen dus helemaal niets. Ja, misschien de verkoop prijs van een Opel nog meer de hoogte indrijven misschien.
Als nieuwe aankoper van het merk Opel worden u gouden bergen beloofd, alleen op het moment dat u in het bezit bent van een Opel, staat u in de kou en wordt gebombardeerd met vreemde kosten en reparaties. Dit was mijn 1e en gelijk ook laatste Opel die ik ooit zal kopen, niet om de auto of het model maar wel om de totale ongeintresseerdheid van de organisatie Opel. En hun onwil om te staan voor het merk wat ze verkopen. Mijn advies: loop er omheen maar koop er nooit een.

 
Reactie van: Veffer, datum: 9 februari 2010

Antwoord: Dat is nog niks wat u meemaakt, onze auto staat nu 7 maanden in de garage.

 
Reactie van: Lvisser, datum: 11 juni 2016

Antwoord: Rijd al heel veel jaren Opel, maar de laatste jaren erger ik mij aan de zogenaamde klantvriendelijkheid. De prijzen van de onderdelen rijzen de pan uit en Opel graaft zijn eigen graf hierdoor. Het arbeitsloon doet je duizelen en ze kunnen niets repareren in 1 keer. Triest.

Reageer
  

, datum: 19 juni 2009

Ervaring met auto: Ik heb deze auto sinds november 2008, ik rijd er dagelijks +- 200 km mee en heb tot nu toe geen problemen ermee gehad. Enige was een aanrijding, dit heeft wel lang geduurd omdat de onderdelen niet op vooraad waren.
Ik was aanvankelijk een beetje bang voor de horrorverhalen over het dak, maar ik heb er nog niets van gemerkt. Het heeft zelfs een aanrijding achterop met 50 kmph overleefd (wel in gesloten positie). Deze zomer ga ik ermee naar Zuid Frankrijk en hoop er verder ook geen last mee te hebben.
Tip: Neem geen 1.6 daar heb ik even een proefrit ingehad, maar die kan het gewicht niet goed aan.
Rijd je niet al te veel, kijk dan naar de verlengde garantie als je bang bent voor problemen met het dak.
Dealer: De dealer heeft er net zo veel verstand van zolang het maar betrekking heeft op de normale astra, dak constructie vereist expertise die niet iedereen heeft.
Conclusie: Ik vind het voor de prijs een top auto. Vooral in het zwart met lederen interieur ziet hij er zeer imposant uit.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8 Temptation
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerBergsteijn

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 7 mei 2009

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Cosmo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand44.000 km
DealerWander

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 14 februari 2009

Ervaring met auto: Erg veel gezeur mee. De auto heeft al 8 keer bij de dealer gestaan. Of er staat water in de achterbak of het dak werkt weer niet. Soms kan de achterklep niet open, ik word er gek van! En dan wil de dealer nu ook geen huur auto meer inzetten echt hele slechte service!
Geen aanrader dus als je niet veel bij een dealer wilt komen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Er kan niks in 1 keer verholpen worden!

Ervaring met verkoop: Werd erg netjes geholpen. Wou dat ik daarna ook zo goed geholpen was met me klachten.

Nieuw
Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid2
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Patrick. Leeman, datum: 12 april 2009

Antwoord: Onwaarschijnlijk slechte auto; staat meer in garage dan op mijn oprit, dakproblemen bij de vleet. Heb nu GM in gebreke gesteld en wil een definitieve oplossing! Zoek lotgenoten om zaak sterk te maken.

 
Reactie van: Cor-annemarie, datum: 2 november 2010

Antwoord: Beste Mars0063, ik heb sinds kort ook een Trigra Twintop, 5 jaar oud. Er staat bij mij ook water in de kofferbak. Kunt u mij vertellen wat daar bij u de oorzaak van is geweest?
Alvast bedankt voor uw reactie.

 
Reactie van: Mrsjiekie, datum: 19 april 2011

Antwoord: U moet de 2 slangen die links en rechts bij in de kofferbak nakijken of hij niet los zit

 
Reactie van: Keesweyman, datum: 12 juni 2011

Antwoord: Kok last gehad met water in de kofferbak. Terug naar dealer, rubber onder de achterruit vervangen en probleem is opgelost. Het rubber is wel duur ca. 500 euro volgens de monteur.

Reageer
  

, datum: 19 oktober 2008

Ervaring met auto: Het verbruik is aan de hogere kant, met plm.1:10 niet echt een uitblinker, maar goed, de auto weegt ook aardig, niet over zeuren vindt ik. Na kleine schade aan het dak wel wat kleine dak irritaties gehad, maar de dealer, Eef en Huub in Capelle, heeft het naar tevredenheid opgelost. Tip: neem aboluut 1.8

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8 Met Sportchassis
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand27.000 km
DealerOrange

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 »