26 oktober 2016
Peugeot 107

Forum Peugeot 107

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 november 2012

Ervaring met auto: Ik heb mijn auto Peugeot 107 in 2010 gekocht. Vorige week keek in de kofferbak overal schimmel. Bij nadere inspectie bleek er water in te staan en niet zo'n klein beetje ook. De auto wordt op dit moment weer gemaakt.


Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Cvanringelenstein, datum: 16 november 2012

Antwoord: Ik heb exact hetzelfde. Volgens garage is het euvel de pakking van het achterlicht. Op mijn vraag of dit garantiewerk is (mijn 107 is iets ouder dan 2 jaar) werd ontkennend geantwoord. Het is gewoonweg een fabrieksfout en men staat er dus niet voor. Dit is dus mijn laatste Peugeot geweest.

 
Reactie van: Corriaantje, datum: 23 december 2012

Antwoord: Zojuist zag ik in de auto een enorme plas water achter de bijrijderstoel. Mijn Peugeot is ook 2,5 jaar, dus geen garantie meer. Wat waren de kosten om het te repareren?

 
Reactie van: Corriaantje, datum: 24 december 2012

Antwoord: Bij mij loopt het vanuit het rechter achterlicht de kofferbak in. Die 190 euro is dat per achterlicht?

 
Reactie van: Frank. Yvonne, datum: 24 december 2012

Antwoord: Ik heb vanmiddag de Peugeot-garage gebeld vanwege dit zelfde euvel. Kosten voor reparatie: 190 euro. Peugeot Nederland schijnt hier niet aan te willen tegemoetkomen.
Gaan zelf aan de slag om van een fietsband een passende pakking te maken.

  

, datum: 3 november 2012

Ervaring met auto: Probleem wat ik hier veel lees en ook bij mijn auto aan de hand is: lekkage. Geen idee waar het vandaan komt. Derde remlicht is nagekeken en opnieuw gekit. Maar wederom weer lekkage. Passagierskant drijfnat, bestuurderskant achter drijfnat. Schimmel staat in de auto.
Als er iemand is die dit probleem ook heeft gehad en het probleem is verholpen hoor ik graag meer hierover. Het is een heel fijne auto verder.


Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
DealerZwienen

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Peters18, datum: 10 december 2012

Antwoord: Bij ons is het ook vochtig in de kofferbak van de 5 deurs 107 van eind 2009. Hier is het vooralsnog alleen het derde remlicht wat er lekt. Er zit geen rubber achter het remlicht, maar een sterk verweerde foam seal, wat heel veel water doorlaat. Lekt via de c-stijl zo de kofferbak in, het is niet veel maar toch...
Morgen prop ik er 4 led lampjes in en kit ik de unit af. Zal dan misschien verholpen zijn. Ik zie wel of ik binnenkort de achterlichtunits ook gelijk hermetisch afkit. Dit is echt een GROOT minpunt van de 3ling.

Fred

 
Reactie van: Peters18, datum: 10 december 2012

Antwoord: Bij ons is het ook vochtig in de kofferbak van de 5 deurs 107 van eind 2009. Hier is het vooralsnog alleen het derde remlicht wat er lekt. Er zit geen rubber achter het remlicht, maar een sterk verweerde foam seal, wat heel veel water doorlaat. Lekt via de c-stijl zo de kofferbak in, het is niet veel maar toch...
Morgen prop ik er 4 led lampjes in en kit ik de unit af. Zal dan misschien verholpen zijn. Ik zie wel of ik binnenkort de achterlichtunits ook gelijk hermetisch afkit.
Dit is echt een GROOT minpunt van de 3ling.

Fred

 
Reactie van: Peters18, datum: 16 december 2012

Antwoord: Bij ons is het ook vochtig in de kofferbak van de 5-deurs 107 van eind 2009. Hier is het vooralsnog alleen het derde remlicht wat er lekt. Er zit geen rubber achter het remlicht, maar een sterk verweerde foam seal, wat heel veel water doorlaat. Lekt via de c-stijl zo de kofferbak in, het is niet veel maar toch...
Morgen prop ik er 4 led lampjes in en kit ik de unit af. Zal dan misschien verholpen zijn. Ik zie wel of ik binnenkort de achterlichtunits ook gelijk hermetisch afkit. Dit is echt een GROOT minpunt van de 3ling.

Fred

 
Reactie van: H. Abbenes, datum: 24 december 2012

Antwoord: Bij onze 107 heeft de lekkage in de kofferbak niets met het derde remlicht te maken. Het water komt gezellig bij de veerpoten - en dan met name tijdens het rijden - naar binnen. Er is bij de linker veerpoot al roest waarneembaar. Even blazen met het luchtpistool en het water spat naar alle kanten weg.
De oplossing weet ik nog niet. Ik ben er nl. niet zeker van of er deugdelijke afdichtringen bestaan.

 
Reactie van: Jacengon, datum: 5 januari 2013

Antwoord: Heb vandaag ook lekkage geconstateerd in mijn 107 van 1,5 jaar oud. Schandalig dat Peugeot zo met zijn klanten omgaat. Ga maandag naar de garage. Indien geen garantie, dan maak ik er wel werk van... Twitter, Facebook, Kassa, etc.etc. Begrijp niet dat mensen dit zomaar pikken.

 
Reactie van: Everts6, datum: 5 januari 2013

Antwoord: Ook flinke lekkage in de kofferbak van 107, 3 jaar oud. Gelukkig (dachten we) dekt de bijgekochte extra garantie voor het 3e jaar dit. Nefkens in Hilversum vertelde dat lekkage is uitgesloten van de garantie. Dus de auto weer lekkend meegekregen. Ga nu zelf aan de slag net als vroeger met mijn oude Fiat. Daar koop je dan een nieuwe auto voor met een extra jaar garantie. Waarschijnlijk is Peugeot en Nefkens Hilversum een klant kwijt. Er werd geen enkele poging gedaan om een oplossing te bedenken. In deze tijd zou je denken dat een garage zuinig is op klanten....

 
Reactie van: Marie994, datum: 8 januari 2013

Antwoord: Ook ik heb flinke lekkage. Auto rook altijd wel wat muf, maar ik kwam er nu pas achter nu mijn kofferbak en achterbank zeiknat waren. Mijn auto is 5 jaar oud. Contact gehad met Nefkes in Den Bosch, die hebben melding gemaakt bij Peugeot Nederland. Vandaag bericht gehad: geen vergoeding vanwege leeftijd van de auto. Kosten reparatie: 410 euro.

 
Reactie van: Vsstet, datum: 9 januari 2013

Antwoord: Bij mij is, nadat het derde remlicht en de achterlichten opnieuw zijn gekit, de lekkage in de kofferbak verholpen. Helaas worden de vloermatten aan de voorkant nog steeds nat ondanks nieuwe deurrubbers en strips. Heeft iemand nog een oplossing voor dit probleem?
Bijvoorbaat dank.

 
Reactie van: Marie994, datum: 11 januari 2013

Antwoord: Het probleem is heel goed bij hen bekend. Ze weten precies waar de lekkages zich kunnen bevinden. Ik zelf heb mij mijn Peugeot gezien dat als het regent het water langs de kabels van mijn achterlichten naar binnen komt, en niet zo'n beetje ook en mijn achterraampjes zijn ook niet lekdicht. Mijn auto wordt hopelijk volgende week ook gemaakt.

 
Reactie van: Ttjk, datum: 11 januari 2013

Antwoord: Bij mijn 5 jaar oude Peugeot precies hetzelfde. Ik heb hem nu 2 jaar in bezit en dacht met een jonge auto geen problemen te hebben. Hij rook idd wel muf en kofferbak was vochtig. Ik kreeg ik bij garage te horen dat ik de boodschappen niet met regen weer moest uitladen want daar werd hij nat van! Na veel klagen hebben ze achterraam gekit, maar probleem bleef. Nu heb ik de hele achterbank, kofferbak en matten voor en achter nat! Dinsdag moet de auto weer terug naar garage, ben benuuwd maar heb er een hard hoofd in!
Peggy

 
Reactie van: Ajnmoonen, datum: 11 januari 2013

Antwoord: Mijn Peugeot is nu 5 jaar, ik heb hem bijna 3 jaar en sinds een paar weken heb ik last van water in het kofferbakje. Ik ben eerst maar eens op deze forum gaan kijken, en ik merk dat ik dus niet de enige ben die daar last van heb. Ondertussen maar een mannetje gebeld en een afspraak gemaakt om de achterlichten te laten kitten. (hij kende het probleem al). Bij de Peugeot-garage hoef je inderdaad niet aan te komen, want (volgens mij) kunnen ze niet genoeg aan de 107 verdienen. De service en vriendelijkheid zijn ver te zoeken! Als het euvel verholpen is, zal ik dit ook melden.
Anita

 
Reactie van: Ajnmoonen, datum: 30 januari 2013

Antwoord: Mijn auto is weer waterdicht. De achterlichten zijn gekit en het euvel is verholpen.
Nadeel is wel, als er een lamp stuk is, moet de kit losgesneden worden om de lamp te kunnen verwisselen. Met gevolg dat er weer opnieuw gekit moet worden.

 
Reactie van: Jan. Schuijt, datum: 2 februari 2013

Antwoord: Dat lekken via het rechter- of linkerachterlicht bij de Peugeot 107 komt door de winter. De foam, beetje vochtig bevriest en daarna gaat het regenen, dan loopt het water zo langs de harde foamlaag, duurt wel ff voordat het minder hard is.
Een vloerrubber erin maken en dan de kabel afkitten. Maar LEDS is een hele mooie oplossing.
Maar dit was de eerste 107 en gelijk de allerlaatste. NOOIT MEER een 107.

  

, datum: 1 oktober 2012

Ervaring met auto: Deze auto is geen aanrader. Waterpomp en lambdasonde vervangen bij 50.000 km. Nu roestvorming onder de deurrubbers en van service hoef je bij Peugeot dan niets te verwachten.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Leuk autootje zuinig in verbruik maar duur in onderhoud.


Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 10 september 2012

Ervaring met auto: Sinds een week of twee merk ik dat de automaat lastig schakelt van 1 naar 2 met koude motor. Hij hakkelt een beetje... iemand ervaring mee?
Verder nooit problemen gehad met lekkage of iets dergelijks; wil ik ook graag houden zo. Ik rijd iedere dag gemiddeld 70 km.

Uitvoering1.0 12v Xs Automaat
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand63.333 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor5
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 juli 2012

Ervaring met auto: Tja, leuke auto. Echter kan de achterklep niet meer openkrijgen met de sleutel en handmatig is deze niet te openen. Waardeloos.
Klepje bij de bestuurder bij aankoop laten plaatsen. binnen 2 weken kapot. Waardeloze kwaliteit. Voor de rest leuke auto.

Uitvoering1.0
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 9 juli 2012

Ervaring met auto: Geen advies verder, dit is mijn tweede 107 en uitermate tevreden.

Uitvoering1.0 12v
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand29.000 km
DealerMulder

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Bellavista, datum: 16 augustus 2012

Antwoord: Zojuist 3e basisbeurt laten doen. 107 5-deurs /automaat is nu precies drie jaar oud. Tot nu toe geen cent aan kosten, behalve dan de controlekosten en nu een nieuwe ruitenwisser. Mankeert helemaal niets aan.
Moest aanvankelijk wel wennen aan type automaat, vraagt ander gebruik van gaspedaal dan bij normale'automaat. En opletten dat hij in z'n vrij staat bij parkeren, anders heb je kans dat je bij wegrijden de pook niet meteen in de drive-stand krijgt. Alhoewel andere automaatrijders hier geen last van schijnen te hebben. En als ze dit in de garage testen is er natuurlijk nooit iets aan de hand.

  

, datum: 18 juni 2012

Ervaring met auto: Een betrouwbaar autootje, merk wel dat ik last van steenslag heb op mijn motorkap, metallic lak.
En moet nu al mijn koppeling laten vervangen, dik 900 euro.

Uitvoering1.0 12v XR
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand57.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Friesians-friend, datum: 2 oktober 2012

Antwoord: Koppeling kapot is puur rijstijl :)

 
Reactie van: Vanthofadriaan, datum: 17 oktober 2012

Antwoord: Hoe oud is je 107 en na hoeveel km en tijd moest je koppeling vervangen?
Wat kostte het en heet Peugeot iets onder garantie gedaan?

 
Reactie van: Jessica_marissa, datum: 10 november 2012

Antwoord: Niet de rijstijl van mij, bij stoplichten en files staat hij altijd in zijn vrij om de koppeling te ontlasten... ik rijd zelf minder dan 7.500 km per jaar ermee, vandaag naar de wintercheck geweest en er moet een nieuwe waterstofpomp in weer 300 euro, 59.000 gereden uit 2007.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >