21 oktober 2016
Peugeot 107

Forum Peugeot 107

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 februari 2013

Ervaring met auto: Dit is mijn tweede 107. Het volgende is vervangen: 1x linkerspiegel, 1x startmotor en bij beide auto's de waterpomp. Sinds kort ook lekkage in de kofferbak.

Uitvoering1.0 12v Xs
Bouwjaar2008
In bezit4 jaar
KM-stand60.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 24 januari 2013

Ervaring met auto: Auto bevalt tot noch toe perfect. Tot nu toe geen enkele last van lekkage en de dealer heeft toegezegd dit in de toekomst, ook buiten garantie, te verhelpen zonder kosten mocht het zich voordoen. De motor is lekker fel en komt goed mee met het verkeer. Qua comfort in deze klasse ook niet te klagen. Stoelen zitten beter dan de drieling van VW (mijn mening).

Auto nieuw gekcht in september 2012 en nu reeds 5.200 km afgelegd. Auto wordt gebruikt voor school-thuis verkeer (ik ben 20). Vorige auto was een Ford Mondeo Station 1.8 uit 2003. Dit was dus wel even wennen, maar bevalt dus prima. Ford ging weg wegens kosten en problemen met de auto.

Uitvoering1.0 Premiére
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand5.200 km
DealerVisscher

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor10
  
 
Reactie van: Sw. Loth, datum: 31 januari 2013

Antwoord: Lekkage in de kofferbak van onze 107 gelukkig afgescheiden van de passagiers achterbak nagekeken en net boven het slot achter de kofferklep/raam zit een open gleufje van ca 1 cm lang 5 mm breed vermoedelijk in ons geval de oorzaak de overige ruimte onder de achterbank en langs de zijkanten kurkdroog. Nu maar afwachten vandaag profesories afgeplakt met ducktape (in afwachting) verder top autotje ohhh ja let op je waterpomp is een lastpost bij 38000 al vervangen.

  

, datum: 15 januari 2013

Ervaring met auto: Niet kopen! Ik heb een Peugeot 107 uit september 2009 zo lek als en vergiet! Denk je een nieuwe auto te kopen heb je een kletsnatte achterbank omdat langst alle kanten het regenwater naar binnen komt. Ik heb de kuip waar mijn reservewiel ligt leeg kunnen scheppen. Dit verwacht je toch niet bij zo'n auto! Ik ben ook zeker niet de enige met dit probleem.
Peugeot geeft alleen aan dat het buiten de garantie is en er niets aan kunnen doen. We mogen gewoon weer geld komen wegleggen voor nieuwe rubbers 3e remlicht en een weekend in de droogkabine. Peugeot lacht wel!
Productiefout en nog beuren ook! Hebben jullie advies? Heeft er iemand iets vergoed gekregen buiten de garantie?

Met vriendelijke groet,
Lucinda


Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand39.834 km
DealerAutomotions

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Wha, datum: 20 februari 2014

Antwoord: Dat de fabrikant zijn verantwoording niet neemt vind ik een slechte zaak. Ik moet vandaag ook ruim tweehonderd euro betalen en hoop dan wel dat het verholpen is.

 
Reactie van: Raymondvangeffen, datum: 16 februari 2015

Antwoord: Elke keer beslaan de ramen van de binnenkant van de auto van mijn vrouw Peugeot 107. Ik had dit al een keer laten verhelpen wat een bekend probleem was van Peugeot, maar moest het wel zelf betalen ondanks dat de auto nieuw was! Dan denk je dat het goed verholpen is maar een jaar later weer het zelfde probleem, schande dat dit niet onder coulance Peugeot opgelost wordt.

  

, datum: 14 januari 2013

Ervaring met auto: Ik adviseer geen 107 aan te schaffen. Ze zijn vanaf de introductie in 2004/2005 allemaal zo lek als een vergiet. Blijkbaar interesseert het Peugeot geen moer, anders hadden ze er mij dunkt de afgelopen 8 jaar wel iets aan gedaan. Blijkbaar is er niets aan te doen.
Mijn advies: NIET KOPEN (evenals de C1 en de Aygo).


Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Peter. Admiraal, datum: 15 januari 2013

Antwoord: Graag wil ik, P. Admiraal, mijn review enigszins nuanceren. Of alle 107's zo lek zijn als een vergiet weet ik uiteraard niet. Wel is het zo dat een aanzienlijk aantal last heeft van lekkage. Ook mijn 107 van januari 2012 is lek. Ik denk dat peugeot niet uit zichzelf tot een aanpassing komt omdat de marge op deze auto dusdanig klein is dat dit financieel niet uit kan. Ze wachten dus tot de klant reclameert. Doe je dit in de garantieperiode dan heb je geluk dat e.e.a. kosteloos opgelost wordt. Ondanks dat het verder een prima rijdend autootje is zou ik geen 107 meer aanschaffen.

 
Reactie van: Peter. Admiraal, datum: 16 januari 2013

Antwoord: Nog 1 keer kom ik terug op mijn in boosheid geschreven review. Ik heb inmiddels begrepen dat Peugeot bij de modelwisseling in maart 2012 aanpassingen heeft doorgevoerd zodat lekkages tot het verleden behoren. Daar mijn irritatie zich met name richtte op deze lekkages en deze nu dus tot het verleden behoren kom ik terug op mijn advies geen 107 aan te schaffen omdat er verder met de auto niets mis is.

 
Reactie van: Corriaantje, datum: 17 januari 2013

Antwoord: Toen ik de 107 in 2010 kocht was het al bekend van de lekkages maar... zo verzekerde de verkoper mij, dat was allemaal opgelost. Helaas blijkt dat niet het geval te zijn.

 
Reactie van: Veenhoff, datum: 19 januari 2013

Antwoord: Vorige maand tweedehands Peugeot gekocht, bouwjaar 2008. Ook lekkage in kofferbak. Bleek de pakking van het 3e remlicht verpulverd. Naar garage, nieuw achterlicht gekocht voor 30 euro (losse pakking niet verkrijgbaar) en zelf gemonteerd (2 schroeven). Bij mij is het probleem opgelost.

gr Tom

 
Reactie van: Leo. P, datum: 2 februari 2013

Antwoord: Restanten weghalen en vervangen met vloeibare pakking is zeer effectief en goedkoop.

GGr
Leo. P

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 9 januari 2013

Ervaring met auto: Bij mijn Peugeot 107 van 2009 zijn de deurrubbers vervangen, strips geplaatst, derde remlicht en achterlichten opnieuw gekit. Nu blijft de kofferbak bij regen droog, maar de vloermatten aan de voorkant worden nog steeds nat. Heeft iemand nog een idee wat er nog gedaan kan worden ter voorkoming van natte vloermatten aan de voorkant?
Bijvoorbaat dank.


Bouwjaar2013
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Diana. Stubbe, datum: 11 januari 2013

Antwoord: Ik heb extact hetzelfde met mijn Peugeot 107. Het begon met lekkage links voor, er stond gewoon een hele plas water in mijn auto. 6x voor terug geweest bij de Peugeot dealer, let op: mijn auto was 1 jaar oud. Splinternieuw gekocht.

Toen kwamen ze met de oplossing om mij een even oude (jonge) auto aan te bieden voor 500 euro. Dit heb ik toen maar gedaan want het probleem was nog steeds niet opgelost.

Nu heb ik 2 weken geleden in de auto die ik nu heb een zeiknatte achterbank ontdekt. Echt niet normaal lijkt wel een douchecabine. Weer naar de peugeot en de lekkage komt via mijn achterlichten en derde remlicht naar binnen. Kosten, samen met andere zaken die weer niet goed waren: 650 euro. Dit is toch te gek voor woorden.

Ik heb hiervoor ook een Peugeot gehad, die me ook alleen maar problemen en geld gekost heeft! Voor mij NOOOOOIT meer een Peugeot.

  

, datum: 7 januari 2013

Ervaring met auto: Let op lekkage waar de reserve band zit, kan via de rem/achterlichten water lekken wat dan ik de ruimte komt van de reserveband. Daardoor wordt de achterbank en vloer zeer vochtig of zelfs nat, waardeloos Peugeot doet er niets aan, treurig (doet net alsof hun neus bloedt).

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Fijne en betrouwbare dealer.

Ervaring met verkoop: Na aflevering moest er extra 250 euro betaald worden, de auto was duurder geworden. Had een prijs afgesproken en dat was het.
De daeler kwam na enkele weken of ik accoord ging met de helft erbij leggen, heb ik gedaan maar ga nooit meer terug naar Peugeot-dealer te Hoofddorp. Ga nu naar een andere dealer te Heemstede.

Uitvoering1,0
Bouwjaar2008
In bezit5 jaar
KM-stand22.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 7 december 2012

Ervaring met auto: Ik heb si ds juli 2011 mijn 107 in bezit. Juist gekozen voor een gloednieuwe omdat we er geen trammelant mee wilden.

Na een half jaar begon steeds het emissielampje te branden. Uitgelezen, zou goed moeten zijn. Na twee weken weer hetzelfde. Twee dagen auto kwijt, moeten betalen voor noodzakelijke leenauto, belde de garage dat de bougies vervangen moesten worden met net 7.500 km. Viel niet onder de garantie of ik ff 60,- euri wilde betalen. Toen m'n auto net een jaar was weer emissielampje, toen waren t ineens de bobines? Deze keer wel garantie gelukkig. Inmiddels flink de balen van die auto.

Vlak erna weer storing, weer auto twee dagen kwijt masr gratis leenauto, bleek t de lambdasonde te zijn... Zucht! Ben er zo klaar mee.

En vandaag gaf ineens mijn ruitenwisser voor het op... Best fijn in de sneeuw-)

Het is een leuk autootje maar hierna geen Peugeot meer!

UitvoeringMillesim
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand12.500 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid3
Comfort5
Motor5
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >