23 mei 2018
Feedback
Peugeot 107

Forum Peugeot 107

Reacties van eigenaren

  

, datum: 18 februari 2010

Ervaring met auto: Dashboardkastje is los te koop, er zijn verschillende systemen. Het klepje in de standaardversie van Peugeot breekt snel af.

Reageer Nieuw
UitvoeringXS
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand33.000 km
DealerHunnik

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 9 februari 2010

Ervaring met auto: Net na de garantieperiode kom ik erachter dat de auto toch wel erg vochtig is van binnen. In de winter heb ik ijs aan de binnenkant van de ramen. Wanneer het buiten wat vochtig is, is er vanuit binnen niet door de ramen heen te kijken. Sinds een maand zijn we erachtergekomen dat de baggageruimte in de hoeken helemaal nat is en dat de achterbank ook nat is. Er komt een zure geur vanaf. De dealer geeft aan dat het rubber van de achterklep vervangen moet worden, dus dit is gedaan. Een maand later is de lekkage nog heftiger!! Ik lees zoveel over waterlekkage bij de Peugeot, Toyata en Citroen! Morgen weer opnieuw naar de garage, daar gaat de auto weer 2 dagen onder een droogkap om het interieur te drogen, niet normaal! Wat gaan ze ermee doen?

Nieuw

Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
DealerNefkens

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Liekebaelemans, datum: 3 maart 2010

Antwoord: Heb ook last van vocht in Peugeot 107 (2-en-een-half-jaar oud). Moest ook krabben bij vorst aan de binnenkant. Na zelf-inspectie stond het water cm's-diep in de bak van het reservewiel. Ik kom net van de garage. 256,70 euro moeten betalen voor het repareren van de lekkage (nieuw rubber achterportier of-raam, kit achterlamp en kit 3e remlichten en bijna 5 uur onderzoek met montage (alsof ze nog niet wisten van dit probleem!!??)).
Heb notabene bij aankoop een peugeot zekerheidscontract voor het 3e jaar afgesloten. Deze verzekering wilde het euvel ook niet betalen, vertelde de dealer. Heb nu contact gehad met Peugeot Nederland. Zij wilde bemiddelen in deze zaak (zij gaan praten met dealer en verzekering). Weet nog niet of het euvel voldoende is opgelost.

 
Reactie van: M. Dongen739, datum: 12 april 2010

Antwoord: Onze Peugeot (107) was deze winter van binnen erg nat, ijs op de achterbank en natuurlijk daarna schimmel. Ziet er niet uit. Verklaring van de garage: er zaten takjes en blaadjes tussen het rubber van de achterklep! Het rubber is vervangen. De auto is pas 3 jaar oud! Ik geloof niet veel van het takkenverhaal.
Natuurlijk geen garantie meer. Jammer, we hebben nog nooit problemen gehad met de Peugeot en de garage. Ga toch de strijd aan.

Reageer
  

, datum: 17 december 2009

Ervaring met auto: Let op multiriem/waterpomp, lekkage achterin (bagageruimte, achterbankzitting).

Nieuw
UitvoeringXS
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand55.000 km
DealerLammers

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Janvanlammeren, datum: 8 januari 2010

Antwoord: Deze probleem van de achterklep is bij Peugeot is een fabrieksafstelling bij het linker scharnierpunt. De scharnier sluit niet, omdat deze niet genoeg het ruit naar binnen laat gaan. Dit kan heel gemakkelijk op gelost worden om dit weg te vijlen zodat er ruimte onstaat bij de scharnierpunten.

 
Reactie van: Sjoerddn, datum: 21 januari 2011

Antwoord: Het schanierpunt wegvijlen? Ik vind je verhaal een beetje vaag.

Ik heb nu zelf ook een lekkage probleem. Heb het hele interieur losgetrokken en het 3e achterlicht blijkt te lekken door een vergaan rubber. Ik hoop dat dit het enige is, want ik zie het water ook onder de balk die onder de achterruit zit vandaan lopen naar de plek waar mijn reserve wiel ooit lag.

Reageer
  

, datum: 16 december 2009

Ervaring met auto: Na twee├źnhalf jaar en de garantietermijn de volgende teleurstellende ervaring:
waterpomp kapot bij ongeveer 45.000 km, geen garantie of coulance van Peugeot: sinds enige maanden vertoont de bestuurdersstoel een diagonale slijtplek - is niet normaal vindt ook de dealer, maar garantie of coulance ho maar: auto is altijd vochtig vanbinnen en sinds een goede week is de vloer van de bagageruimte nat. Dealer gaat het onderzoeken, maar merkte wel eerst op dat het misschien tijd wordt voor een andere. Jazeker, maar geen Peugeot meer. Nooit.
Benieuwd of er meer van dergelijke klachten zijn. In mijn omgeving hoor ik dat er meer mensen zijn die gelijksoortige klachten hebben.

Nieuw

Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: E. Winter, datum: 27 juli 2010

Antwoord: Na twee jaar en 4 maanden werd de motor erg heet. Roken, brandlucht. Uiteindelijk thuisgekomen bleek de koppakking eruit te liggen. ANWB naar dealer gesleept. Ook de tweede cylinder beschadigd door zuigerveer. Moet een nieuwe motor in. Geen coulance enz. Kreeg er nog 2000,- euro voor, en een nieuwe motor inclusief inbouw kost 8000,- volgens dealer. UIteindelijk verkocht aan KIA dealer voor 2500,- en een Picanto gekocht met 7 jaar garantie. Nooit meer een Peugeot. Erwin.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 5 november 2009

Ervaring met auto: Onmogelijke toegang tot zekeringen als deze vervangen zouden moeten worden.
Hetzelfde euvel bij de koplampen om lamp te vervangen.

Reageer Nieuw
UitvoeringAutomaat
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
DealerVisscher

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 2 oktober 2009

Ervaring met auto: Goedkope auto i.v.m. verzekering, autobelasting en benzieneverbruik.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 12v Sublime
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand800 km
DealerZwienen

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 2 oktober 2009

Ervaring met auto: In 2008 heb ik gedurende een jaar rondgereden in een 107 die ik via mijn werkgever als leasewagen ter beschikking had gekregen. Mijn belangrijkste reden om voor deze auto te kiezen was dat ik zo weinig mogelijk bijtelling wilde hebben en dan is deze Peugeot met zijn lage aanschafprijs en 14 %bijtelling natuurlijk een prima keuze.
Ik had weinig verwachtingen betreffende de rijeigenschappen en het comfort, maar ik was zeer aangenaam verrast door het pittige en zeer zuinige motortje en de ruimte die deze auto te bieden had. Het voor mij enige echte minpunt is de zeer kleine en moeilijk toegankelijke kofferruimte (neem een 5-deurs versie, want de achterbank zul je regelmatig nodig hebben voor je bagage!).
Samenvattend is het een auto die voor zijn aanschafprijs (of in mijn geval de bijtelling) veel te bieden heeft als je er per dag maximaal zo'n 100 kilometer mee wilt gaan rijden.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2008
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »